» »

Ciganska pečenka ali kotlovina za telebane

Ciganska pečenka ali kotlovina za telebane

Yossarian ::

Malo za hec ino poletne dni:

Rabiš: kotel, cca 14-16 kotletov... pa tisto, napisano spodaj


- v krožnik od kotla vlij cca ½ cm olja; ko je približno vroče (po cca 1 minuti), zapeči najprej vse kotlete in sicer toliko, da porjavijo na vsaki strani

- ko jih popečeš, vroče olje vlij vstran in umij krožnik z vročo vodo

- v krožnik spet vlij cca ½ cm olja; ko je olje segreto (cca 1 minuta), dodaj na drobno sesekljano čebulo, ki ti jo vmes pripravi žena in ves čas mešaj, da se ne prime in to tako dolgo, dokler ne postekleni
(cca 5 minut). Če se čebula začne prijemati, dodaj po potrebi malo vode in morda zmanjšaš ogenj

- ko je čebula steklena, dodaš 2 veliki žlici ajvarja, 1 žlico gorčice, po ščepec timijana, bazilike, majarona, 2 lovorova lista, kavno žličko soli, na koncu pa še 1 liter šataraša, ki ti ga (je) pripravi(la)
žena. Mešaš, recimo 1 minuto, da se okusi premešajo, nato pa dodajaš kotlete, ki ti jih je že predtem nasolila žena; zraven vliješ tudi tekočino, ki ti je v loncu ostala od kotletov

- ciganska se peče slabo uro na primerni temperaturi (toliko, da brbota), vmes po potrebi dolivaš vodo

- med tem časom žena skuha krompir, da je približno tričetrt kuhan (žena že ve). Kotlete, ki so že pečeni, porineš na rob in v sredino vsiplješ krompir, katerega kuhaš še cca 10-15 minut, et voila

Zaželjeni samo neresni komentarji.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

iso2000 ::

Recept se bere precej mikavno. Dejansko dodaš šataraš z jajci v tole zadevo? To mi nekako ne gre skupaj...
Težavo imam s kuhinjskim pripomočkom "žena". Tega ne najdem niti v bolje založenih trgovinah z gospodinjskimi aparati. Prosim za nasvet kje dobiti najnovejši model s kar največ funkcijami.

PovemVfaco ::

A mora žena solit kotlete, al lahk tud 3 malo manj obvezne prijateljice? Sem tud v dvomih, kateri bi dal čebulo za rezat, razmišljal sem o največji, ker je po eni strani dobro, da se sklanja nad pult, po drugi strani pa ne bi rad, da bi jo prehitro hrbet bolel.

link_up ::

Mislis osnovo za Sataraš? To je bolj prav. Vsaka paradajzova corba mora pocivati nekaj casa, da je res dobra, tako da je kul, da das predpripravljeno zraven. Večina pa pripravi sveže in počasi reducira.

Kotleti vsekakor ne smejo biti pretenki, ker se na robu še vedno počasi pečejo in je zaželjeno, da sok teče v čorbo spodaj. Po parih urah je zadeva zadosti zreducirana, da lahko dodaš krompir.

Sem dal v to-do list za letos.

ps, taksen pekac je to:


Dober tek!
In and Out

Yossarian ::

iso2000: gre za vložen šataraš ali pa si ga narediš (meni npr.žena) na licu mesta. Vsekakor pa je brez jajc.
kar se pa tiče žene, pa je odvisno od tvoje starosti, kje jo boš našel.Je pa težko najt dober model, je potrebno imeti kar nekaj sreče. Jaz sem jo imel. Lepa in pametna pa še rada me ima; več ne rabiš.:)

PoveVFaco: vse je odvisno od okoliščin, ampak žena je najboljša, ker te najbolj pozna in ve, kako imaš ti rad. Velikost ženske pri čebuli pa... boš moral sam razrešit, jaz nimam pojma.

link up: takšen krožnik imam tudi jaz, za recimo 14-16 kotletov.
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Colt1911 ::

Recept za cigansko pećenko pa se začne z " Najprej ukradeš prasca......":))

delavec44 ::

Ne vem če se jim da ukvarjati z zakolom. Gre žena kar lepo v trgovino. Pod krilo gre marsikaj.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prehranjevalne navade (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15613835 (10589) c3p0
»

Kupovanje hrane v trgovinah (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15027372 (22238) Unknown_001
»

Vegeterjanski nasveti-recepti (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7313679 (4412) c3p0
»

Slovenska tradicionalna hrana (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8722745 (21094) ales85
»

Recepti in slike tega, kar so ustvarile vaše roke in domišljija :)

Oddelek: Sedem umetnosti
2213947 (10038) St@jler

Več podobnih tem