» »

Študent in socialna pomoč

Študent in socialna pomoč

Pika23 ::

Pozdravljeni,
na vas se obračam s enim vprašanjem. Letos končujem 5. letnik 6 letnega študija. Težava je, da sem letos dopolnila 26 let, kar pomeni, da drugo leto ne bom več zavarovana preko staršev. Zanima me, če lahko v takem primeru zaprosim za socialno pomoč, da bom nekoliko lažje končala še zadnji letnik. Ali ima kdo s tem izkušnje? Kolikor vem je tudi državna štipendija v tem primeru nekoliko višja?
Vem, da je vprašanje malo nenavadno. Se mogoče kdo spozna na to?

nejc_nejc ::

Se pravi tako imaš lahko krito zdravstveno zavarovanje. Ali si kot študent upravičen tudi do socialne pomoči? Da mogoče nekoliko lažje plačam študentski dom.

IL_DIAVOLO ::

Delat se spravi, ne pa bluzit.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

mr_chai ::

Ja, lahko dobiš socialno. Na lokalni socialni upravi oddaj vlogo za pridobitev socialne pomoči. Pa bančni izpisek za zadnje 3 mesece rabiš al neki, mal se pozanimi. Načeloma ti pripada, če nimaš dela.

tony1 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Delat se spravi, ne pa bluzit.

Si pismen?

"Letos končujem 5. letnik 6 letnega študija."

Magic1 ::

Kaj pa je šest letni študij razen medicine?
Magic

Hvala za odgovore. Študij se je malo zavlekel. Tudi jaz si želim čim prej končati. Samo zanimalo me je, če bi lahko dobila malo pomoči, da naredim še zadnji letnik.

Magic1 je izjavil:

Kaj pa je šest letni študij razen medicine?

Morda veterina (je to zrihtala šele boloneza?)?

Pika23 je izjavil:

Hvala za odgovore. Študij se je malo zavlekel. Tudi jaz si želim čim prej končati. Samo zanimalo me je, če bi lahko dobila malo pomoči, da naredim še zadnji letnik.

Prilagam izpolnjen vprašalnik kolega, ki je b.p. dobival socialno pomoč med podiplomskim študijem:

1. S kom in kje živite? Ali imate z njihove strani zagotovljeno bivanje in prehrano?

Živim sam na naslovu ..., 1000 Ljubljana. Bivanje očitno je zagotovljeno, prehrana pa ne.

2. V kolikor ne bivate v stanovanju, katerega lastnik ste…

Živim v stanovanju svoje mame, gospe ..., ki se je ...

Stanovanjski stroški se plačujejo preko trajnika z maminega bančnega računa. V tem ne sodelujem.

3. Naveditie, kako ste preživljali do sedaj…

Do 30. septembra 2019 sem imel status študenta kot absolvent doktorskega študija ...

4. Navedite vaša prizadevanja za zagotovitev sredstev za preživljanje…

Intenzivno si prizadevam za zagotovitev takih sredstev ...

Intenzivno sodelujem tudi s svojim svetovalcem na Zavodu za zaposlovanje, s katerim pripravljava razširitev zaposlitvenega načrta, saj je na podlagi mojega življenjepisa ugotovil, da moje poklicne izkušnje zelo ustrezajo ne le za delo v ... temveč tudi v turizmu. Prijavil sem se na avstrijsko zaposlitveno agencijo ..., ki sedaj predeluje moj CV za ponudbo dela v mednarodnih nevladnih organizacijah. Danes, i.e. 13. petka 2019, imam intervju na turistični agenciji ..., na razgovor pa me je po elektronski pošti povabila tudi turistična agencija .... Bil sem tudi na razgovoru pri ...

5. Izjasnite se glede prihrankov, s katerimi razpolagate na dan vložitve vloge.

Nimam nobenih in nikakršnih prihrankov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: tony1 ()

Hvala tony1. Se pravi se da dobiti.

hotig ::

@Pika23

Tukaj imaš napisano vse kar moraš vedeti, povezave za vloge in na dnu strani zakonske podlage.
Na podlagi tega nevem kako bi lahko prejemala denarno pomoč, če si vpisana na fakulteto (vsaj ob rednem študiju ne). Pogoj za pridobitev DP je nezaposlenost (prijavljena na ZRSZ) ali prihodki pod zahtevano mejo. Na ZRSZ se ne moreš prijavit če si vpisana na fakulteto. Torej če študiraš lahko pri CSD zaprosiš za štipendijo in to je to. Glede zdravstvenega zavarovanja pa nisem prepričan, apak mislim da tudi to krijejo oni po 26.letu, dokler si redno vpisana.

Na koncu je najboljše, da se obrneš na lokalni CSD, ki je edini pristojen za odločanje in ti bojo znali najbolje povedat. Pa uspešen študij ti želim.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hotig ()

Imaš prav, zgornji vzorec je bil za človeka, ki mu je status že študenta potekel in se je nato šel prijaviti na zavod za zaposlovanje...

kajtimara ::

Golob zrihta šiht v JU vsakmu. Tko je oblubu!

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

Štipendija (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Šola
1921502765 (16507) MIHAc27
»

Socialna pomoč (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
17334375 (15169) St235
»

Vračanje štipendije, si lahko kaj sami vzamejo z računa ? (strani: 1 2 )

7834959 (15162) next3steps
»

Vrnitev socialne pomoči (strani: 1 2 )

6014071 (10220) Alien123
»

Problem glede izpisa in vpisa na fakulteto

Oddelek: Šola
62999 (2695) bajsibajsi

Več podobnih tem