» »

Problem glede izpisa in vpisa na fakulteto

Problem glede izpisa in vpisa na fakulteto

katjas ::

Živjo!

Imam vprašanje glede vpisa na študij. V 1. prijavnem roku sem se prijavila na fakulteto za turizem v Brežicah in bila sprejeta, vendar sem ugotovila, da šola ni primerna zame. Kljub temu sem se včeraj vpisala, saj nisem pravočasno pridobila želenih informacij in nisem hotela ostati brez mesta in posledično statusa. Sedaj pa me zanima, ali se v 2. roku lahko prijavim na višjo šolo, kljub temu, da sem že vpisana tukaj. Namreč dobila sem informacije, da naj bi šlo za dva različna vpisa (visoke in višje šole). Vpisala bi se na višjo strokovno šolo za gostinstvo in turizem Bled. Zanima me tudi, če je to možno, kljub temu da sem na fakulteto v Brežicah sedaj vpisana. Ali bo se morala nato pred 2. prijavnim rokom izpisati ali bi lahko počakala z izpisom, da bi videla ali bom na Bled lahko vpisana?

Hvala za odgovore in lep pozdrav.
  • spremenila: katjas ()

zee ::

Dvigni svojo leno rit in poklici referat na relevantni soli, kjer bos dobila bistveno bolj tocne informacije kot tu.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

katjas ::

zee je izjavil:

Dvigni svojo leno rit in poklici referat na relevantni soli, kjer bos dobila bistveno bolj tocne informacije kot tu.

Sem klicala na obe šoli, na vpisno prijavno službo in tudi na ministrstvo za šolstvo, kjer so me samo vezali sem ter tja in nisem dobila željenih informacij in izvedela prav nič novega. Tu pišem ker nevem več na koga se obrniti.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: katjas ()

videc ::

Osebno pojdi na referate in se pozanimaj. Vsaj včasih se je tako naredilo, če po telefonu nisi dobil ustreznih informacij.
Pa tako ali tako je potem to bolj osebno.

MadMen ::

katjas je izjavil:

zee je izjavil:

Sem klicala na obe šoli, na vpisno prijavno službo in tudi na ministrstvo za šolstvo, kjer so me samo vezali sem ter tja in nisem dobila željenih informacij in izvedela prav nič novega. Tu pišem ker nevem več na koga se obrniti.

Očitno nisi funkcionalno pismena, saj ti je napisal da referat in ne ministstvo ali visokošolsko službo.

Drugače pa ja lahko si vpisana hkrati na višjo šolo in hkrati na visokošolski/univerzitetni program. Ne smeš biti pa h krati vpisana na dva visokošolska/univerzitetna programa, razen seveda v primeru izrednega študija samo tam je drugačen postopek.

mojca ::

Tudi če se uspeš vpisati na obe šoli, je še vedno bistveno bolj koristno, da se pravočasno izpišeš iz visoke šole, sicer si boš morala - če si čez dve leti premisliš in bi vseeno šla na visokošolski/univerzitetni program - plačati prvi letni študija.

Začetek avgusta je, faks prične oktobra. Ne razumem, zakaj se ne bi mogla izpisati. Sploh obstaja velika verjetnost, da te sploh še niso vnesli v sistem (če so prijavnice ročne; če so elektronske, si že notri, ampak to še nič ne pomeni).

Zapelji se do referata in se dogovori. Če te odpravijo (razumi, da za vsakega študenta dobijo denar od države in da jim izpis ni v interesu), vztrajaj. Prinesi eno bombonjero, vljudno se opraviči, razloži, da si ugotovila, da šola ni zate in da ne bo imel nihče koristi, če je ne boš obiskovala. Oziroma se zapelji do obeh referatov in se morda še prej pozanimaj glede vpisa na višjo šolo, da ne bi slučajno ostala brez vpisa.

Na forumu res ne boš mogla dobiti definitivnega odgovora, lahko kvečjemu kakšen nasvet. Zavedaj se tudi, da je oseba v referatu *tatamata* in da je od nje odvisno praktično vse. V mojem času se recimo na enem faksu ni bil problem vpisati sredi oktobra (da si lahko naredil še zadnji pogoj, ker bi sicer moral ponavljati), preskočiti letnika, obiskovati predavanja/vaje & polagati izpitov brez vpisa, ponavljati zadnjega letnika pred absolventom, ... na drugem so te pa nadrli že takoj, ko si prestopil dvorišče, bognedaj da so te ob srebanju kave videli zunaj enournega okna uradnih ur, in te petnajst minut prepričevali, da se tudi po preteku enega leta ne smeš niti izpisati iz faksa. Vse to je viselo na eni sami osebi v referatu.

bajsibajsi ::

40. clen "Pravnika o razpisu bla bla.." omenja:
Študent, ki se po prvem vpisu v 1. letnik dodiplomskega študija ali enovitega magistrskega študija druge stopnje izpiše do 15. oktobra v študijskem letu, ko se je vanj vpisal, se šteje, da se v ta študijski program ni vpisal.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Vpis na srednjo šolo za status (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Šola
426202199 (41016) Filip8
»

Prijava na visokošolski program

Oddelek: Šola
152213 (1625) Unknown_001
»

vpis na višjo šolo

Oddelek: Loža
111506 (1076) chrispy
»

3.Vpisni rok