Forum » Loža » Najem turističnega drona
Najem turističnega drona
globoko grlo ::
Kaj pa če bi mel dostavo z droni?
Če so burek na grad prpelal, ni vrag da ne bi tut kkšne pošte na streho blokov, recimo.
Če so burek na grad prpelal, ni vrag da ne bi tut kkšne pošte na streho blokov, recimo.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Vice ::
Da bom korekten pojasnilo glede natureeye.com
Ko sem pisal tule to idejo in na mojem blogu junija 2023 tega jaz na internetu nisem našel, da bi kdo to že ponujal. Kot sem zasledil v nekem PR prispevku, je natureeye.com imela prvi polet z dronom oktobra 2023. Sem pa šel pogledati arhiv interneta in je ideja na tej spletni strani bila opisana na začetku leta 2023.
Mislim, da ti premalo raziskuješ. Ideja, ki se je tebi porodila 2023 je prve zametke dobila več kot 10 let pred tabo. Vendar je bil problem v tehnologiji (latency) slabe internetne povezave... So pa raziskovalni projekti in demonstracije pokazale možnost daljinskega upravljanja dronov na omejenih območjih. Šele okoli 2020, sploh pa potem, ko je prišel COVID se je totalno pospešil razvoj oddaljenih upravljanj z droni predvsem za namene tekmovanj. Projekti, ki jih kopira tvoja ideja so po 2020 z 4G in 5G rasle kot gobe po dežju. Imaš FPV remote drone racing, Telepresence Racing, Mission Planner... Obstajajo že prve cloud variante. Kar se tiče konkretne ideje za namen turizma, NatureEye , ki ga omenjaš ni začel z delovanjem 2023 po tvoji ideji temveč že 2020 je pa rabil par let, da je lahko prišel na komercialno raven delovanja. Ideja se jim je pa porodila še par let pred tem ker so kopirali Cape. Če se pa spustimo na realna tla glede poslovnega modela, zakaj tega ni več za namen turizma... pa sploh nima smisla razpravljat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Vice ()
pegasus ::
Trik ni v tem, da želiš zadovoljevat očesna zrkla, trik je v tem, da želiš nežno dražiti vse nevrone, povezane na čutila. Zasloni in zrkla so samo vmesen korak na tej I/O poti, nekaj, brez česar danes še ne znamo izvajati tega draženja, ampak če pogruntaš, kako te vmesne stopnje odstranit in stimulirat direkt nevrone za najmanj enak efekt, si zmagal ;)globoko grlo je izjavil:
Ze ze, sam tut gledat neki po tvju ni glih neka izkusnja.
je pa kljub temu šokantno, koliko ljudi cele dneve buli v TV, računalniške zaslone in mobilne telefone. In na tem temelji posel, ki je vreden stotine MRD. 😀
dronyx ::
Ko sem pisal tule to idejo in na mojem blogu junija 2023 tega jaz na internetu nisem našel, da bi kdo to že ponujal. Kot sem zasledil v nekem PR prispevku, je natureeye.com imela prvi polet z dronom oktobra 2023. Sem pa šel pogledati arhiv interneta in je ideja na tej spletni strani bila opisana na začetku leta 2023.
Mislim, da ti premalo raziskuješ. Ideja, ki se je tebi porodila 2023 je prve zametke dobila več kot 10 let pred tabo. Vendar je bil problem v tehnologiji (latency) slabe internetne povezave... So pa raziskovalni projekti in demonstracije pokazale možnost daljinskega upravljanja dronov na omejenih območjih. Šele okoli 2020, sploh pa potem, ko je prišel COVID se je totalno pospešil razvoj oddaljenih upravljanj z droni predvsem za namene tekmovanj. Projekti, ki jih kopira tvoja ideja so po 2020 z 4G in 5G rasle kot gobe po dežju. Imaš FPV remote drone racing, Telepresence Racing, Mission Planner... Obstajajo že prve cloud variante. Kar se tiče konkretne ideje za namen turizma, NatureEye , ki ga omenjaš ni začel z delovanjem 2023 po tvoji ideji temveč že 2020 je pa rabil par let, da je lahko prišel na komercialno raven delovanja. Ideja se jim je pa porodila še par let pred tem ker so kopirali Cape. Če se pa spustimo na realna tla glede poslovnega modela, zakaj tega ni več za namen turizma... pa sploh nima smisla razpravljat.
Če bi prebral, kar sem jaz napisal, je bila moja ideja ta, da imaš platformo, kot je airbnb za sobe, prek katere bi najel lahko turistični dron. Ponudniki infrastrukture, torej baze za te drone po svetu, bi bili pa različni. Torej ne da vse to ena sama firma počne. Ta "krovna firma" bi prispevala tehnologijo in platformo za najem, z ostalim pa bi se ukvarjali lokalci. Ali bo kdaj tega več, si ne upam ugibati. Številne ovire v predpisih, ki jih prvo ljudje vidijo, lahko hitro izginejo, ko gre za denar (včasih so tudi mislili, da mobilni telefoni povzročajo raka na možganih). Razumem pa, da marsikje ne dovolijo turistom, da spuščajo drone. Ampak bomo videli čez čas...
Ko sem jaz tu odprl temo, nisem zasledil, da bi mi kdo napisal, da to že obstaja. Večina je trdila, da je ideja bedarija. Ampak če NatureEye očitno točno to že počne, potem morda le ni taka bedarija. Jaz jim želim, da uspejo.
In nad TNP helikopterji letijo, da ne bo slučajno kdo mislil, da je tam popolna prepoved preletov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
Vice ::
Če bi prebral, kar sem jaz napisal, je bila moja ideja ta, da imaš platformo, kot je airbnb za sobe, prek katere bi najel lahko turistični dron. Ponudniki infrastrukture, torej baze za te drone po svetu, bi bili pa različni. Torej ne da vse to ena sama firma počne. Ta "krovna firma" bi prispevala tehnologijo in platformo za najem, z ostalim pa bi se ukvarjali lokalci. Ali bo kdaj tega več, si ne upam ugibati. Številne ovire v predpisih, ki jih prvo ljudje vidijo, lahko hitro izginejo, ko gre za denar (včasih so tudi mislili, da mobilni telefoni povzročajo raka na možganih). Razumem pa, da marsikje ne dovolijo turistom, da spuščajo drone. Ampak bomo videli čez čas...
Ko sem jaz tu odprl temo, nisem zasledil, da bi mi kdo napisal, da to že obstaja. Večina je trdila, da je ideja bedarija. Ampak če NatureEye očitno točno to že počne, potem morda le ni taka bedarija. Jaz jim želim, da uspejo.
In nad TNP helikopterji letijo, da ne bo slučajno kdo mislil, da je tam popolna prepoved preletov.
Kot sem rekel sanjaš eno kot pa se svet vrti. Pa pustimo to.
Imaš neverjetne ideje, ki te bodo enkrat izstrelile med zvezde. Vloži patent o katerem si sanjal, to ni velik strošek, sem prepričan, da tak biser pa le zasluži toliko, da to ni problem. Nad TNP letijo tudi letala in Starlinkovi sateliti. Zadnje čase vedno več ljubiteljev narave hodi v gozdove TNP z namenom, da bi ujeli šum teh satelitov. Če ti je patent preveč, pa vrjamem, da ne boš našel ovire za uresničitev sanj in si vzel čas (pa še nobenega stoška ni), če pred TNP izvedeš anketo med obiskovalci koliko jih želi v tej neokrnjeni naravi sobivati z droni ali še bolje si jo ogledati skozi zrklo kamere. Vrjamem, da boš z rezultati ankete z lahkoto prepričal vodstvo TNPja, da boste šli skupaj v boj in akcijo. Sem prepričan da boš čez par let skupaj z Muskom postavil ta naravni biser na prvo mesto najbolj obiskanih atrakcij. Še polhi ti bodo hvaležni ker bodo več časa preživeli v brlogu in objemu domačih. Poročaj, se že veselimo o napredku.
dronyx ::
Ta debata nima smisla. Včasih ni bilo nobenih baznih postaj, sedaj jih je povsod polno in menda skurijo lahko možgane, zmešajo ptice, da se zaletavajo itd. Jaz ne mislim vlagat nikakršnih patentov. Lahko pa pogledamo čez 10 let, kaj bo prinesla prihodnosti. Smejali so se že marsičemu, kar danes veliko ljudi z veseljem uporablja. Če sem se česa do sedaj naučil je to, da se nima smisla iz nečesa norčevati. Meni je bilo recimo noro leta 2017, da so bili ljudje za tak nesmisel, kot je nek digitalni zapis (bitcoin konkretno), plačevati 1000 USD. Danes so pripravljeni plačevati 100.000 USD za povsem isti digitalni zapis. Če bi takrat vložit v to prihranke, bi bil danes milijonar.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
globoko grlo ::
Tko kot ti je Vice povedal, pejt v akcijo pa kle pol poročej. Mimo grede, še navadnim mtb peciklom so prepovedal kolesart v tnp, ti bi pa rental drone enim zahojenim čehom??? A ni dost, da v papučah gor hodjo? Zdej se bojo pa reševalci mogl še dronom izogibat???
Moje skromno mnenje je, da bojo drone vedno bolj omejeval.
Moje skromno mnenje je, da bojo drone vedno bolj omejeval.
Gigabyte B460M DS3H | I5 - 10400F | 16GB | 6700XT | P2 m.2 500GB
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Stroga regulacija letalnikov v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 75145 (46624) | JeBelaCesta |
» | Dron skoraj sklatil helikopter (strani: 1 2 )Oddelek: Na cesti | 10165 (7270) | scenic16 |
» | Letala, ropi in gole ženske: Z droni vašo zasebnost napadajo tudi navadni smrtniki (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 35207 (32032) | Okapi |
» | Dronom ugasnili kamere? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 29485 (23420) | vostok_1 |
» | Še Švicarji preizkušajo dostavo paketov z letalnikiOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 19473 (14715) | McMallar |