» »

PayPal ne pošilja SMS kode

PayPal ne pošilja SMS kode

Bokoko ::

V nekem trenutku mi je PayPal prenehal pošiljati varnostne kode (prijava in spletna plačila). V mojem primeru to pomeni, da sem dejansko odrezan in se ne morem v portal niti prijaviti. Ponujajo sicer klic na PayPal v tujino, vendar sodeč po forumih z njimi niso uspeli nič rešiti. Preden se torej obesim na telefon... ali je imel kdo podoben problem in kako ste ga rešili? Vsa ostala SMS obvestila od drugih ponudnikov iz kratkih številk sicer dobim. Telekom je potrdil, da ne blokira ničesar.

DirkDiggler ::

Sem imel isti primer, da nisem dobival sporočil od Paypala. Potem čez mesec dni pa mi je začelo spet normalno prihajati na SMS nisem pa storil ničesar.

Saintek ::

@Bokoko sam sem imel enake teževe, že več kot teden dni čakam na odgovor od telekoma zakaj mi na mojo številko ne letijo sms-i od paypala. Ker se mi ni dalo več čakat, sem si nabavil bob številko za 5€. Klical sem na paypal(številka je +386 80083096 delovni čas od 8h-4:30 GMT )
Lepo se mi je javil operater, povedal sem za problem. Ko me je preveril, da sem res pravi, mi je prvo poslal kodo na novo številko (dobil v par sekundah), ko sem mu jo potrdil mi je novo številko dodal v moj račun, da sem se preko nje lahko loginal v račun.

Sam sem pol 2fa izklopil.

mat xxl ::

Meni takoj pošlje brez problema, imaš pa še možnost, da inštaliraš app na gsm in tam potem potrdiš.

kixs ::

Poklici na +386 80083096, pri roki imej kreditno kartico, ki je vezana na PayPal in to bodo vse ustimal.

Karen ::

Ko enkrat prides notri si totp nastavi (google authenticator) in pozabi na sms-e.

jJack ::

Imam enako težavo, ne prejemam SMS-ov. Sem klical Paypal in tudi svojega operaterja. Pri obeh neuspešno. Nato sem po nasvetu sodelavca namestil aplikacijo Paypal na telefon. Sedaj preko aplikacije potrjujem vstop na Paypal stran in za enkrat to deluje.

BlackHole ::

Meni pa sploh nikoli niso poslali nobenega sms-a za kak nakup, pa sem tam že vsaj eno leto. Je to treba kje nastavit?
LP Marko

Han ::

Ja, v PayPal moraš vklopit dvostopenjsko avtentikacijo...

BadgerSkin ::

Nekateri Androidi so začeli po eni izmed zadnjih posodobitev metati potrditvene SMS v spam sekcijo SMS sporočil (IIRC prej tega sploh ni bilo). Meni en dan nobeno ni prišlo in sem jih potem tam našel.

borutzi ::

opažam da smsi iz paypala spet ne letijo če je mobilna naročnina pri Telekomu. Baje so seznanjeni.

LeQuack ::

borutzi je izjavil:

opažam da smsi iz paypala spet ne letijo če je mobilna naročnina pri Telekomu. Baje so seznanjeni.

Enako meni je Amazon nehal pošiljati SMS-e, na Telekomu niso nič vedeli. Tudi po enem mesecu ali dveh ni delalo, tako da sem moral preko mail supporta rešiti, da so onemogočili 2 factor preko SMS in da si lahko naštimam preko appa. Očitno je Slovenija na črni listi veliko teh podjetij, ker smo pač balkan in se jim jebe.
Quack !

OutOfTheBox ::

Sem pri A1 in OTP SMS-ji za Paypal normalno prihajajo. Sem pa tudi jaz imel problem z Amazonom prejšnji teden (se nisem vpisoval račun več časa, tako da ne vem koliko časa je problem obstajal), ko OTP kode niso prihajale na številko. Najprej sem poklical A1, kjer so tudi tehniki preverili zadevo in povedali da SMSji NE prihajajo do njihove centrale in da ima več ljudi ta problem in da moram naprej reševati z Amazonom.

Potem sem klical na Amazon v US na to številko (deluje iz Slovenije) -> 00 1 206-577-1364, kjer mi je teta povedala da SMS-ji niso prihajali ker je bil dodan "lock" na račun, pojma nimam kakšen - in tudi obveščen nikoli o tem nisem bil. Skratka odstranila je Lock, po tem ko sem potrdil da govorim z Amazonovim supportom preko linka ki sem ga dobil na E-mail.

Rešeno je bilo v nekaj minutah. OTP sem odstranil in dodal avtenktacijo preko aplikacije.

Sicer pa kar se tiče Paypala, sem ravnokar naredil isto. Preveč riskantno, da pustim SMS OTP.

Zgodovina sprememb…

PayPal SMS zaenkrat deluje normalno prek Telemach omrežja.

Točno pred enim letom sem imel z evropskimi Amazonomi, predvsem DE, podobne težave. Support je bil prva dva tedna popolnoma neuporaben, tako prek maila kot chata. Ko sem na Amazon.ES iz profila odstranil telefonsko, je po tem nikakor nisem mogel vnesti nazaj, saj nisem dobil SMS za potrditev. Na chatu so bili sami Indijci, ki niso imeli pojma in so te na koncu usmerili na plačljivo telefonsko (+49 941 7887 8900), na kateri sem najprej poslušal avtomatski odzivnik, nato se je vrtela glasba v nedogled. Po 4 minutah sem prekinil in šel še na ameriški Amazon, kjer sem zopet naletel na Indijca, ki ni razumel, da sem iz EU, da ne mislim klicat v US... Mi je pa tu uspelo vnesti telefonsko za dvostopenjsko preverjanje ob prijavi, tako da sem dobil OTP kodo, a le z ES, FR in IT Amazona, ki so že prej delovali kolikor toliko normalno. Po tem sem vklopil Amazonov avtentikator in šele mesece kasneje je OTP prek SMS začel normalno delovati tudi na ostalih Amazonih. Jao...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

solatjek ::

S temi SMSi sem imel vrsto težav, očitno gre za operaterjevo težavo (Telekom v mojem primeru), saj hkrati niso delali ne N26, ne Aircash, ne Paypal, pač vse kar je temeljilo na tem protokolu. Po prijavi napake pri Telekom so v dveh dneh uredili. Od takrat ni težav - cca 1 leto je od tega.

zm67 ::

Danes mi je bilo potrjeno s strani PayPal podpore, da SMSsi proti Telekomu Slovenije ne delujejo in da je problem v fazi reševanja.

Meni so uspeli v računu nekako deaktivirati 2FA preko SMS. Zatem je čudežno uspela prijava s potrditvijo v PayPal aplikaciji na telefonu, ki prej tudi ni delovala, tako da sem si lahko v računu uredil 2FA preko avtehtikacijske aplikacije in še Yubico ključka.

JanezH ::

So uredili?

dunda ::

Imam občutek, da še ne.

Ravno danes sem nekaj plačeval preko Paypala in nisem dobil SMSja. Sem preklinjal, poskušal večkrat, malo sem slutil brskalnik, ki je malo bolj "privit". Po nekaj osveževanjih strani sem nekako padel v plačevanje brez tiste potrditve. Ne vem, kako to, ampak sem takoj dobil obvestilo NLBja o transakciji.
Po nekaj urah pa opazim tole temo. Sem sicer na Telekomu.
https://www.kacnje.eu

Vuli ::

tole pa traja...
|Gb x570 Pro|R9 5900x|64GB DDR4 RAM G.Skill V@ 3600 cl16|6800XT Merc319 Black|

Si za sekundarni 2FA ne moreš nastavit vnosa kode z guglovim avtentikatorjem na telefonu?

kloko ::

Han je izjavil:

Si za sekundarni 2FA ne moreš nastavit vnosa kode z guglovim avtentikatorjem na telefonu?

Seveda si lahko, samo se moraš najprej v svoj račun prijaviti, kar pa ne gre, ker SMSi ne pridejo, šment...

dunda je izjavil:

Imam občutek, da še ne.

Ravno danes sem nekaj plačeval preko Paypala in nisem dobil SMSja. Sem preklinjal, poskušal večkrat, malo sem slutil brskalnik, ki je malo bolj "privit". Po nekaj osveževanjih strani sem nekako padel v plačevanje brez tiste potrditve. Ne vem, kako to, ampak sem takoj dobil obvestilo NLBja o transakciji.
Po nekaj urah pa opazim tole temo. Sem sicer na Telekomu.

Kako ti je to ratalo? Meni ne uspe plačat, čisto vsakič mi zateži z sms-om.

dunda ::

Ne vem. Nekajkrat sem kliknil na "Send new code" (ali kaj že piše). Pa ni bilo nič.
Potem sem nekajkrat na hitro osvežil stran, pa šel naprej/nazaj in enkrat je padlo notri, da sem samo še potrdil (je bilo pravi prejemnik napisan in pravi znesek, le še izbral sem, od kod naj mi pobere denar). Sem mislil, da bo takrat crknilo. A glej zlomka, pride obvestilo od NBLja, da je bila transakcija :-)

Tole je res nerodno. Že tako ima PayPal kar nekaj slabih točk pri meni v zadnjih letih, sedaj pa še tole ...
https://www.kacnje.eu

Machete ::

Jaz na paypalu nikoli ne dobivam na telefon 2fa.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Klical na PayPal Customer Support 38680083096
Povedala, da se zavedajo težav z SMS-i v Slovenijo in da inženerji delajo na tem in da so prejeli že kar nekaj klicov iz Slovenije. Razumejo frustracije bla bla bla ampak, da ne morejo nič naredit, niti izklopit SMS avtentikacijo.

turbomaximus ::

Tudi jaz sem klical na PayPal Customer Support kje sem imel podpbno izkušnjo kot JanezH.
So mi pa po emailu sporočili, da so mi "kao" odstranili telefon iz "security" in sedaj se lahko prijavim v PayPal brez 2FA.
Je pa problem, ko želim karkoli spremeniti na računu mi sistem še vedno želi poslati SMS kodo, katere seveda ne dobim.

Legon ::

Ko bodo končno odpravili to napako, me res zanima koliko vas bo končno uredilo 2FA kot se spodobi ali bomo imeli naslednjič spet isto jamranje. Ker to z paypal in SMS se periodično ponavlja že par let, pa se še kar najdejo reveži, ki uporabljo SMS za avtentifikacijo.

ToniT ::

Pošiljanje SMS na Telekom trenutno deluje.

Brez zveze jamrat, sem par postov gor napisal zakaj je tako in bo tako tudi z veliko verjetnostjo ostalo. Telekom bo pustil filtre, paypal pa ne bo placal komercialnega sms sistema telekomu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Karen ()

lonewolf_ ::

Tudi na Telemach ne dobim.
R7 5700G + NH-U12P SE2 | Ballistix 2x8Gb 3000MHz
Mortar Titanium | P1 500GB | Exos 3TB | SSD MX500 1TB
beQuiet 700W Gold | Fractal Design Define S

ferdov ::

Telekom dela od 10.10. normalno hitro.

Telemach deluje, preverjeno ta trenutek.

Tole si boste še dolgo časa pisali: dela, ne dela, dela, ne dela (vnesi poljubnega operaterja...). Brez zveze, smo napisali: Google authenticator, Microsoft Authenticator, Synology ima svoj Secure Signin, pa na f-Droidu je za paranoike vrsta odprtokodnih alternativ, samo TOTP se vtipka pa najde app in problem SMS-ov izgine. Shraniš ključ oz. narediš backup tega kar si poskeniral v TOTP aplikacijo in pozabiš na SMSe za vedno - ni slabosti glede na SMS-e.

ToniT ::

Zato pa je objavljeno, da trenutno dela in imaš možnost nastavitve avtentikatorja.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

PayPal (strani: 1 2 3 474 75 76 77 )

Oddelek: Loža
3800771277 (888) Machete
»

Paypal

Oddelek: Pomoč in nasveti
221378 (351) Vuli
»

Nova KBM in Abanka težave pri novi kartici (strani: 1 2 3 417 18 19 20 )

996153807 (43073) V-i-p
»

Žrtev PayPal vdora

417879 (2135) HappyPills
»

Paypal - vdor v račun - pomoč!!

Oddelek: Pomoč in nasveti
4210094 (6464) Ales

Več podobnih tem