Forum » Pomoč in nasveti » Google SMS 2fa
Google SMS 2fa

japapajade ::
A ima oziroma je imel kdo podoben problem - namreč ne dobim sms od google za 2fa avtentifikacijo za prijavo v google account.
Imam pa Telekom, sedaj pa nevem, a so mogoče oni blokirali takšne številke?
Druge opcije kot 2fa z sms nimam, niti nimam ideje na kateri strani bi bil problem..
Druge opcije kot 2fa z sms nimam, niti nimam ideje na kateri strani bi bil problem..

Excavator ::
Enako. Sem klical Telekom in so rekli, da me obvestijo če SMS sploh pride do njih.
Ko sem testno poslal sodelavcu, ki je na T2 je šlo skozi bp.
Ko sem testno poslal sodelavcu, ki je na T2 je šlo skozi bp.

Meiniken2 ::
Imam identičen problem s paypalom na omrežju telekoma (izi). 2x že kontaktiral svojega operaterja in pravijo, da ni problemov pri njih.
Paypal support me pa pošilja v krogih.
Ko se vpišem v svoj telekom račun dobim kodo najkasneje v pol minute.
Karen iz alterja pravi sledeče:
vir: https://www.alter.si/tema/mfa-paypal.26...
Torej je zgodba za celotno slovenijo podobna ne glede na podjetje zadaj. Ko se vpišeš igraš loterijo in upaš, da si veseli prejetnik 2fa kode
Paypal support me pa pošilja v krogih.
Ko se vpišem v svoj telekom račun dobim kodo najkasneje v pol minute.
Karen iz alterja pravi sledeče:
Ko bos logiran enkrat, makar s pomocjo helpdeska, preklopi na totp in pozabi na smse. Uporabljajo zunanje sms servise, ki jih nasi operaterji blokirajo ker zlorabljajo navadne narocnine, ki so cenejse od komercialnih. Rezultat je da ne dobis sms-a, simple as that. Vem, ker na par nasih sistemov uporabljamo zunanje servise, pa je periodicno sranje z njimi.
vir: https://www.alter.si/tema/mfa-paypal.26...
Torej je zgodba za celotno slovenijo podobna ne glede na podjetje zadaj. Ko se vpišeš igraš loterijo in upaš, da si veseli prejetnik 2fa kode

Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Meiniken2 ()

makucv ::
Za Paypal že dolgo namesto SMS-a uporabljam google authenticator, deluje brez težav. Edino avtomatsko sinhronizacijo časa je potrebno imeti vklopljeno na telefonu.

japapajade ::
Problem je, če nemoreš pridet do zamenjave načina 2fa, ker ti primarni način ne deluje.
E ja, problemi sodobne tehnike.. bo potrebno zamenjat nokio 3310...

E ja, problemi sodobne tehnike.. bo potrebno zamenjat nokio 3310...

Legon ::
japapajade je izjavil:
A ima oziroma je imel kdo podoben problem - namreč ne dobim sms od google za 2fa avtentifikacijo za prijavo v google account.
ja, imajo. Vsake tri dni nova tema z istim problemom, folk pa še kar tripa na 2fa po SMS.

raceboy ::
sem imel dva tedna nazaj problem paypal SMS 2fa. ravno tako telekom. ni bil problem pri njih. klicem paypal support in je rekel, da imajo probleme s posiljanjem sms v slovenijo. in da "resujejo". rekel mi je, da ce ne bo se nekaj casa delovalo naj dam zacasno nadomestno telefonsko iz italije ali hrvaske (bi pac vzel najcenejsi prepaid). na sreco mi je cez par dni potem poslalo sms iz paypala, da sem lahko nastavil na google 2fa. ja se strinjam, sms je zastarelo in so zmeraj vecje blokade samo mi je vedno delovalo in se nisem toliko obremenjeval s tem.

Karen ::
Da še enkrat napišem (kar sem že enkrat prejšnjič): ti veliki providerji (Gugl, Paypal...), pa tudi večina ostalih, uporablja zunanji servis ala Nexmo (Vonage in še nekaj drugih je) za pošiljanje SMSov po svetu, ker pač ponujajo po celem svetu. Cene niti niso tako ugodne, ampak recimo da kao deluje. Problem je, ker se ti zunanji servisi "znajdejo" in namesto da bi pri Telekomu Slovenije (in kateremkoli drugemu operaterju) najeli servis ki "stane" in je zanesljiv raje kupijo prepaid SIM kartice oz. navadne SIM-ke in jih vtaknejo v njihove mašine (ki ravno tako delajo do blokade s strani operaterja). Ko provider ala Telekom Slovenije pogrunta da gre za zlorabo jo dajo na shit listo (unfair use, nastavijo filtre, blokade ipd.) in potem čez tisto cifro zadeva ne gre več naprej. Če imajo recimo 2 ali 3 sim-ke od Telekoma pač crkne ena in odvisno iz katere sistem pošilja je uspeh dostave lahko 50%, 25% ali pa 0. Dokler jim ne zatežiš (Nexmo-tu, če si njihova stranka) na support in potem zamenjajo SIM-ko in teden dni spet dela, potem se pa zgodba ponovi. Vem, ker sem se naveličal uporabljat ta servis (vsakič ko moja stranka ne dobi SMS-a za 2FA je obremenjen moj live helpdesk).
In prav identično se dogaja tudi Guglu, Paypalu in ostalim. Še enkrat nasvet vsem: takoj ko ti uspe se logirat pojdi na TOTP in se reši SMSov pa je. Kar se mene tiče so pogojno užitni samo še za t.i. fallback, če recimo TOTP izgubiš.
In verjetno nikoli ne bo drugače, ko gre za SMSe (nima smisla klicat Telekoma, Telemacha, A1, T2-ja itd. ker ni napaka pri njih - če bi imeli providerji ustrezne pogodbe z operaterji problema ne bi bilo, ampak vsak SMS stane tam cca. 0,15 EUR, tako da je to kar zabavna cifra konec meseca lahko).
In prav identično se dogaja tudi Guglu, Paypalu in ostalim. Še enkrat nasvet vsem: takoj ko ti uspe se logirat pojdi na TOTP in se reši SMSov pa je. Kar se mene tiče so pogojno užitni samo še za t.i. fallback, če recimo TOTP izgubiš.
In verjetno nikoli ne bo drugače, ko gre za SMSe (nima smisla klicat Telekoma, Telemacha, A1, T2-ja itd. ker ni napaka pri njih - če bi imeli providerji ustrezne pogodbe z operaterji problema ne bi bilo, ampak vsak SMS stane tam cca. 0,15 EUR, tako da je to kar zabavna cifra konec meseca lahko).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | PayPal ne pošilja SMS kodeOddelek: Programska oprema | 4534 (1338) | OutOfTheBox |
» | SMS preko LTE modemaOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 409 (329) | nenno80 |
» | Microsoft: ne uporabljajte večstopenjske avtentikacije s SMS ali telefonskimi kliciOddelek: Novice / Varnost | 12276 (3833) | Mr.B |
» | Kater sms gateway?Oddelek: Kaj kupiti | 1710 (1392) | Ales |
» | Bodo nove kartice imele spreminjajočo kodo CVV?Oddelek: Novice / Varnost | 9657 (6223) | Mavrik |