Forum » Pomoč in nasveti » Kako pokvariti datoteko?
Kako pokvariti datoteko?
twom ::
Med delovanjem programa bi želel skoraptati datoteko, ki jo ima ta program med delovanjem zaklenjeno.
Ali kdo pozna kakšno orodje ali način, s katerim bi lahko to datoteko "pokvaril"? Dovolj bi bilo, da bi obrnil kakšen bit, da bi simuliral napako in povzročil usutje programa.
Če nastavim da je datoteka na zunanjem mediju (USB ključek - se program preveč upočasni - veliko read write operacij), na disku pa se po nekem času program tiho zapre in mi prav tako ni uporabno. Rabil bi nekaj kar bo spremenilo check sum datoteke (program ob vpisu preveri in zapiše check sum).
Lp
Ali kdo pozna kakšno orodje ali način, s katerim bi lahko to datoteko "pokvaril"? Dovolj bi bilo, da bi obrnil kakšen bit, da bi simuliral napako in povzročil usutje programa.
Če nastavim da je datoteka na zunanjem mediju (USB ključek - se program preveč upočasni - veliko read write operacij), na disku pa se po nekem času program tiho zapre in mi prav tako ni uporabno. Rabil bi nekaj kar bo spremenilo check sum datoteke (program ob vpisu preveri in zapiše check sum).
Lp
twom ::
Jaz rabim nekaj s čimer bi direktno na disk pisal. Pri tem bi rabil vedeti kje se datoteka nahaja. Ker če datoteko odlockam, potem verjetno tudi program izgubi referenco in deluje drugače, kot če bi se mu podatki koruptal.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | MP3 kvaliteta in velikostOddelek: Pomoč in nasveti | 2019 (1694) | b3D_950 |
» | Virus ki zahteva 100 eur za odblokirat windowse (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Informacijska varnost | 44435 (26475) | BorutK-73 |
» | Začetek projekta OpenZFS (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 16463 (11652) | BaToCarx |
» | Računalništvo na maturi - več vprašanj, da vidimo kolko znate!Oddelek: Šola | 4903 (2975) | seaclam |
» | Na pekaču ne morem vklopiti DMA mode (sedaj je PIO)Oddelek: Pomoč in nasveti | 1448 (1191) | smile- |