» »

PC zamrzne - Ne morem delati na njem - - BLUESCREEN - CLOCK WATCHDOG TIMEOUT

PC zamrzne - Ne morem delati na njem - - BLUESCREEN - CLOCK WATCHDOG TIMEOUT

WinXP ::

Pozdravljeni, imam hud problem z računalnikom. Najprej se mi ena mapa ni hotela odpreti in je pokazovala napako, potem mi jo je pa kar izbrisalo! Nato sem videl da imam par slabih sektorjev gor, ker se Windows ni hotel na novo naložiti.Oboje sem popravil in sedaj kaže da je disk brez napak!

Sedaj pa ko začnem delati na računalniku mi vsakič po par minutah računalnik ZAMRZNE in ga moram ročno restartati in ZOPET se mi VSAKIČ pojavi BLUESCREEN na katerem piše: CLOCK WATCHDOG TIMEOUT. Kakšna napaka je to?

Na začetku mi je pisalo PC RAN in da sistem zbira informacije v procentih, SEDAJ PA SAMO ZAMRZNE ALI PA POKAŽE TA BLUESCREEN IN se SAM RESETIRA in mi pokvari s tem neke nastavitve programov!

Jaz na njem ne morem delati niti 5 minut, ker PC to STALNO POČNE, čeprav sem probal tudi na drugem disku, pa je isto! Diski so v redu, testirani brez napak.... KAJ TA BLUESCREEN POMENI IN KAKO NAJ GA ODPRAVIM??

Prosim za pomoč! Vnaprej hvala!

SLIKA:
 SLIKA BLUESCREENA

SLIKA BLUESCREENA

• spremenil: WinXP ()

hojnikb ::

če ti disk meče slabe sektorje ven, potem je se izkjučno samo za v smeti. Torej naprej menjaj disk (kupi ssd, sj se pise leto 2023) in na frisno instaliraj windows. Potem pa raziskovat naprej, če se bo problem se pojavljal.

Aja pa specse sistema bi tut lahko napisal...
#brezpodpisa

WinXP ::

Probal sem tole:
SLIKA 1:
 Slika 1

Slika 1

in
SLIKA 2:
 Slika 2

Slika 2

kar sem našel o tem BLUESCREENU,pa ne pomaga.

Grem še Z Memtest-om probat,ker sem našel na Google-u,da tudi to probam... https://www.groovypost.com/howto/fix-cl...

Sektorje sem popravil pa je isto... Mora obstajati ŠE rešitev za ta bluescreen...Bom brskal še po Googleu...
U Sloveniji više ne živim,ali jezik u kome pričam još zaboravio nisam...
Wrong? No,no... Thats it... Pozz

hojnikb ::

Ja, rešitev je da vrzes ta disk v smeti in kupiš drugega, windowse pa namestiš nanovo. To da ti je chkdsk popravo sektorje, še ne pomen, da ni že novih sektorjev, k so fuč ali da je v obstoječih sektorjih, k so podatki, že kaj curruptano. SFC komada bi ti to ja mogla dat vedet...

Če ima disk slabe sektorje, ki so vidni windowsu, je za v smeti. Diski zadnjih 20 let ze sami znajo premapirat slabe sektorje; kar pomen, da če jih vidi windows, je dejansko teh ze toliko, da je pač disk za proč.

Simple as that. Ne izumljaj tople vode.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

dela ::

Ta OS inštalacija verjetno ne bo več stabilno delovala. Dokler ne boš celega diska sformatiral s kakim bootable orodjem in potem na novo namestil svežih particij in OS nanj, ne bo šlo nič, to je minimum. Pa še potem ne bo ravno zaupanja vreden ta disk dolgoročno. Najprej reši pomembne podatke dol s kakim bootable orodjem, če lahko kaj rešiš, potem pa naprej.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

UEFI in LEGACY BIOS na novi matični plošči

Oddelek: Pomoč in nasveti
221555 (1257) m3k
»

Konvert diska v GPT ker novi PC tako zahteva za nalaganje Windovsev

Oddelek: Strojna oprema
11892 (644) mihagr

Windows 11 se ob bootu z DVD Dual Layer (8,5GB) NOČE ZAGNATI Windows Explorer pa ga 1

Oddelek: Operacijski sistemi
312523 (2174) WinXP
»

Ali je moja grafična pokvarjena? (gtx 970) (strani: 1 2 )

Oddelek: Pomoč in nasveti
528781 (7438) Jst
»

Napaka pri zagonu Widows 7

Oddelek: Operacijski sistemi
71035 (810) abrezo

Več podobnih tem