Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi
Buggy ::
...ne pozabi na nocna (after 10PM) in jutranja kopanja (around 6AM), kot receno recharge baterij in uzitek je non-beatable. Kopanje cez dan je zgolj za refresh...
Prides iz jutranjega kopanja, se mal stisnes k svoji, svoh kavica, kolo v mesto po zajtrk...presvican nazaj v vodo, spet k svoji...you know the drill
Prides iz jutranjega kopanja, se mal stisnes k svoji, svoh kavica, kolo v mesto po zajtrk...presvican nazaj v vodo, spet k svoji...you know the drill
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
recmajkemi ::
Bottom line je, da si Hrvaško še vedno nekako zamišljamo kot svojo in nas zato tepe gentrifikacija, zaradi turistov višje cene, ki si jih "domačini" ne moremo več privoščiti. Zatorej je tisto pisanje ekonomista Damjana, kako bi naše plače morale dohitevati rast cen čisto mimo.
Skoraj ne vidim druge rešitve kot da najdemo nekaj obupanih đihadistov ali podobno, da se razpršijo po parih obljudenih plažah in mogoče nam bo Hrvaška obala zopet finančno dostopna.
Nekaj v duhu tega posnetka.
Skoraj ne vidim druge rešitve kot da najdemo nekaj obupanih đihadistov ali podobno, da se razpršijo po parih obljudenih plažah in mogoče nam bo Hrvaška obala zopet finančno dostopna.
Nekaj v duhu tega posnetka.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377
dronyx ::
Jebemti življenje, ko ti ležalnik na plaži mesečno zasluži več denarja, kakor zaposleni na šalterju upravne enote.
(komentar na spletu)
Ob ceni 30€/dan za najem ležalnika tole ni daleč od resnice.
(komentar na spletu)
Ob ceni 30€/dan za najem ležalnika tole ni daleč od resnice.
Reaper ::
recmajkemi je izjavil:
Tu je potrebno omeniti še, da nakup hiške ni končni strošek saj je tu še letni pavšal, ki se odmeri na število ležišč v objektu (mislim, da je to osnova). Za hiško znese nekaj tisoč €, 4000 €, 5000 €? Potem je pa tu še vprašanje lastništva zemljišča, ne vem če so kupci objektov tudi lastniki zemlje, na kateri objekt stoji. Včasih sigurno niso bili, ne vem če se je v zadnjih 10 letih kaj spremenilo na to temo.
Se pa zadeve v naselju posodabljajo, zdaj je naselje po sanaciji cevovodov in kanalizacije odprto skozi celo leto, prej je bilo čez zimo nekje do maja zaprto. Tudi trg hišic in apartmajev je izredno živ saj ima naselje svoj čas. Za nekatere je to nostalgija, za druge lokacija,...
Prvo kot prvo je vsakemu jasno, da se stroški ne ustavijo pri samem nakupu nepremičnine. Lahko ti kot lastnik nepremičnine na Hrvaškem, da si tele stvari malo pomešal. Pavšal na posteljo se obračunava le, če imaš kategorizirano stanovanje in oddajaš gostom. To je cca 50 € letno na posteljo odvisno od občine, da na postavki turistične takse ne delaš minusa rabiš ustvariti vsaj 36 nočitev v sezoni. V kategorizaciji je točno določeno koliko postelj ima apartma, pomožna ležišča ne štejejo. Ta pavšalna dajatev turistične takse v primeru kategorizacije izključuje "porez za kuče za odmor", ki se obračuna, če uporabljaš nepremičnino izključno za svoje potrebe, ki pa je letos skočil na 5€/m2 iz lanskih 2,5€/m2... se pravi,da je dajatev za 50m2 250€ letno iz tega naslova. Turistično takso si pa dolžan plačevati po nočitvah oz. prva dva lastnika lahko za ~40€ letno vzameta pavšalni znesek. Obstaja še neka naknada za vode tudi nekih .8€ za kvadrat,... ampak to plačujejo vsi lastniki nepremičnin na Hrvaškem.
To kar ti razlagaš velja za nepremičnino, ki stoji na tvoji zemlji oz. v bloku itd. To kar je v Bučanju je pa drugačen primer in okvirne cene, ki sem jih napisal, veljajo. Imamo dosti poznanih, ki imajo tam kakšen objekt in povedo iz prve roke. Ti PSK-ju, ki upravlja in vzdržuje naselje, plačuješ ta denar, ki najbrž posredno vsebuje tudi stroške, ki si jih ti omenil + vse ostalo.
Invictus ::
No ja, poceni dopust na Hrvaškem pa ni slovenska ustavna pravica. Vsaj ne, da bi bilo meni znano.
Ko je folk plačeval pivo po 8 EUR v Grčiji tam 15-20 let nazaj, se nihče ni zgražal. Pa vsi Slovenčki, ki so dali za dopust v hotelu že takrat 2k, se niso pritoževali.
Ampak, ko Hrvati dvignejo cene, to je pa že skoraj vojna napoved Sloveniji in njenemu stilu življenja...
Hrvati so precej počitniških zmogljivosti prodali tujcem. Ne vem, če je sploh še kak malo bolj znan kamp v hrvaških rokah. Hrvatom so pa te kampe prodali dostikrat Slovenci. Se pravi, ne Hrvati, ne Slovenci, se ne znamo iti nekega kamping turizma, kjer se dobro služi. Očitno je treba preveč delat...
Saj se bo Hrvaška, tako kot vsaka turistična destinacija, zaletala v nek zid s svojimi cenami, cene se bodo iznihale, in to bo to.
Ampak na 50 EUR/dan družinske apartmaje ob vodi pa pozabite. Kdor ima hišo v prvi vrsti do morja, bo lahko vedno kasiral. 150+ EUR/dan v sezoni...
Poleg tega slišiš marsikaj od znancev, in drugih, ki imajo dol apartmaje tudi 5, 10, 20 km stran od morja. Tujci pridejo, jim je všeč, in plačajo za 3 mesece. Za apartma sredi Istre, kjer se morja sploh ne vidi...
Pač turizem niso zdaj samo proizvodnji delavci, ki imajo določen dopust, ampak tudi ljudje, ki za par mesecev zamenjajo lokacijo, od kje remote delajo. Seveda so to bolj izjeme, ampak, če si malo podjeten, ti je lahko to čisto fajn ciljna publika.
Ko je folk plačeval pivo po 8 EUR v Grčiji tam 15-20 let nazaj, se nihče ni zgražal. Pa vsi Slovenčki, ki so dali za dopust v hotelu že takrat 2k, se niso pritoževali.
Ampak, ko Hrvati dvignejo cene, to je pa že skoraj vojna napoved Sloveniji in njenemu stilu življenja...
Hrvati so precej počitniških zmogljivosti prodali tujcem. Ne vem, če je sploh še kak malo bolj znan kamp v hrvaških rokah. Hrvatom so pa te kampe prodali dostikrat Slovenci. Se pravi, ne Hrvati, ne Slovenci, se ne znamo iti nekega kamping turizma, kjer se dobro služi. Očitno je treba preveč delat...
Saj se bo Hrvaška, tako kot vsaka turistična destinacija, zaletala v nek zid s svojimi cenami, cene se bodo iznihale, in to bo to.
Ampak na 50 EUR/dan družinske apartmaje ob vodi pa pozabite. Kdor ima hišo v prvi vrsti do morja, bo lahko vedno kasiral. 150+ EUR/dan v sezoni...
Poleg tega slišiš marsikaj od znancev, in drugih, ki imajo dol apartmaje tudi 5, 10, 20 km stran od morja. Tujci pridejo, jim je všeč, in plačajo za 3 mesece. Za apartma sredi Istre, kjer se morja sploh ne vidi...
Pač turizem niso zdaj samo proizvodnji delavci, ki imajo določen dopust, ampak tudi ljudje, ki za par mesecev zamenjajo lokacijo, od kje remote delajo. Seveda so to bolj izjeme, ampak, če si malo podjeten, ti je lahko to čisto fajn ciljna publika.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
damirj79 ::
Kje pa je bilo pivo v Grčiji pred 20leti 8€? Takrat sem bil na Rodosu, kasneje Mikonosu in pivo je bilo pol manj. Pa tudi zdaj, lani, na Mikonosu ni bilo 8€.
damirj79 ::
Dobro jutro moji salty soncki (do you see where I'm going here)
Ravno koncal jutranji ritual kopanja ter pozdrav soncu, crklanja z zeno, priprave zajtrka in kavice, zdej jo pa pocasi srkam na terasi potesen in ohlajen ter poln zivljenske energije
Tokrat sta s kolesom na 2 urni trip v mesto sla s sinom tako, da bom imel se kaksen trenutek vec za vas, medtem ko vahtam bajto, rozice sem ze zalil.
@damirj79, en meter za mano je morje slikan pa je vzhod, voda se kaplja iz mene, ko grem tistih par 10m do apartmaja pod tus in ostale prijetne dopustniske opravke.
@soncki:Drugac bo pa treba bit cez leto bolj priden, pa se pol na dopustu lahko preseravas kot ti pase...ajde uzivajte se naprej in imejte epic dan.
Ce rabite se kako slikico, nic bat vprasat
Ravno koncal jutranji ritual kopanja ter pozdrav soncu, crklanja z zeno, priprave zajtrka in kavice, zdej jo pa pocasi srkam na terasi potesen in ohlajen ter poln zivljenske energije
Tokrat sta s kolesom na 2 urni trip v mesto sla s sinom tako, da bom imel se kaksen trenutek vec za vas, medtem ko vahtam bajto, rozice sem ze zalil.
@damirj79, en meter za mano je morje slikan pa je vzhod, voda se kaplja iz mene, ko grem tistih par 10m do apartmaja pod tus in ostale prijetne dopustniske opravke.
@soncki:Drugac bo pa treba bit cez leto bolj priden, pa se pol na dopustu lahko preseravas kot ti pase...ajde uzivajte se naprej in imejte epic dan.
ZveeZ ::
Dobro jutro moji salty soncki (do you see where I'm going here)
A to ti je dopust?
V nasih krajih bi danes temu rekli: cetrtek :D
A to ti je dopust?
V nasih krajih bi danes temu rekli: cetrtek :D
hehe dobra, upam da ni misljen cetrtek 29.2 na prestopno leto kot letos
v Crikvenici že jokajo da je slaba sezona. Še vedno bi pa radi 150€ za apartma na dan. V Crikvenici ne dam niti 80€.
Magic1 ::
Tudi jaz sem opazil, da marsikateri lokali in restavracije dost samevajo. Smo pa zadnji dan zavili v enega, ki je bil poln (slišat je bilo same lokalce) in začuda cene dost sprejemljive in hrana ok. Če bi bili še tam, bi ziher šli še kdaj.
Magic
kixs ::
v Crikvenici že jokajo da je slaba sezona. Še vedno bi pa radi 150€ za apartma na dan. V Crikvenici ne dam niti 80€.
Verjetno je se vedno boljse imeti enega za 150€, kot pa dva po 75€. Ampak oni bi imeli raje dva po 150€ in tu je problem :lol:
fikus_ ::
Če so pa novi apartmaji .....
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
delavec44 ::
Meni se zdi poročanje dejanskih izkušenj iz hr obale neizmerno bolj koristno kot trolanje novega uporabnika. Pa kaj če mu vsak dan vzame pol ure, potem to ni več dopust? Koliko časa temu bedaku vzame vsak dan kreirati nov nick in potem bluziti po forumu, zvečer je pa vse zbrisano. Ni to definicija idiota, da vsak dan počne isto in pričakuje drugačen rezultat?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: delavec44 ()
ZveeZ ::
Za 80€ te pa tudi oni ne bojo gledali:)
Nismo vec leta 2015:)
MadMicka ::
Na Krku pivo toceno veliko povecini 4 EUR, cene v gostilnah pa za odtenek nizje kot v Ljubljani..
Za 80€ te pa tudi oni ne bojo gledali:)
Nismo vec leta 2015:)
Sem gledal leta 2021 sem bil v Crikvenici in je bil apartma 90€. Že takrat se mi je to zdelo drago za ta kraj. Tudi če mi kdo ponudi po tej ceni ne grem več tja. Letos sem dal v Trogirju tudi 90€, pa bistveno boljši apartma in lokacija. Kakšna Crikvenica neki.
Twixz ::
Apartma v Novemgradu kjer smo ima cenik za sezono 115EUR na dan, men ga je ratal ptek bookinga 14 dni pred odhodom dobit za 91EUR na dan.
Pa vidi se da so švabi, nizozemci, slovaki in ostali nori na prikolice, bli smo v dveh campih (kao premium village) in to je noro koliko ljudi je tam. Se ne čudim da so apartmaji pa vile prazne..
Danes pa še Poreč in Červar oblaufamo pa je to to od istre letos.
Pa vidi se da so švabi, nizozemci, slovaki in ostali nori na prikolice, bli smo v dveh campih (kao premium village) in to je noro koliko ljudi je tam. Se ne čudim da so apartmaji pa vile prazne..
Danes pa še Poreč in Červar oblaufamo pa je to to od istre letos.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Twixz ()
Zanimivo na hrvaškem je tudi kakšne so cene trajektov. Recimo na Cres piše cca. 20€, na Vis pa 40 €. Razdalja do Visa pa 10 krat dlje po morju. Preračunavam...Tu nekaj ni v redu...po moje...
WizzardOfOZ ::
Na cres vozi premium trajekt, na vis pa navaden trajekt.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
WizzardOfOZ je izjavil:
Na cres vozi premium trajekt, na vis pa navaden trajekt.
Po moje je premium samo cena.
HrščPščvnk ::
Huh, ker gradim na HR imam več stika z njihovimi birokrati in sosedi penzionisti. No to je ena velika žalost. Ne vem od kje vi primerjate SLO plače. Že bdp imajo pol nižji.
Tule imaš članek o njihovi povprečni plači. Verjetno ne lažejo sami sebe?
2023 piše Slovenija BDP 68 MRD USD, Hrvaška 82 MRD USD. Hrvatov je skoraj še enkrat več, tako da imajo lepe plače ob tem majhnem BDP.
Na HR so manj obdavćeni stroški dela, je pa DDV pri njih višji kot pri nas.
Predstavničko tijelo jedinica lokalne samouprave može svojom odlukom propisati visine poreznih stopa u granicama propisanim ovim Zakonom, i to:
1. općina – nižu stopu u granicama od 15 % do 22 % te višu stopu u granicama od 25 % do 33 %
2. grad s manje od 30.000 stanovnika nižu stopu u granicama od 15 % do 22,40 % te višu stopu u granicama od 25 % do 33,60 %
3. grad s više od 30.000 stanovnika nižu stopu u granicama od 15 % do 23 % te višu stopu u granicama od 25 % do 34,50 %
4. Grad Zagreb nižu stopu u granicama od 15 % do 23,60 % te višu stopu u granicama od 25 % do 35,40 %.
https://www.porezna-uprava.hr/hr_propis...
https://www.porezna-uprava.hr/porezna_k...
Še primerjava plač s SLO in z HR.
Slovenija = kjerkoli v SLO | Hrvaška = Mjesto prebivališta Zagreb (stope poreza) - 23,60% / 35,40%) | |
---|---|---|
Minimalna plača (bruto) | 1.253,90 (https://www.gov.si/teme/minimalna-placa... | 840,00 (https://vlada.gov.hr/vijesti/sjednica-v... |
Minimalna plača (Neto) brez davčnih olajšav in dodatkov za delovno dobo, otrok, ipd. | 872,67 (https://www.optius.com/iskalci/karierna... | 671,93 (https://mojposao.hr/kalkulator/izracun-... |
Minimalna plača Strošek delodajalca | 1455,78 | 978,60 |
Povprečna mesečna neto plača za leto 2023 je povprečni mesečni znesek za obdobje od januarja do decembra opazovanega leta, izplačan zaposlenim pri pravnih osebah za delo v polnem delovnem času ali delovnem času, krajšem od polnega delovnega časa, in za nadure, ter nadomestila plače, ki bremenijo delodajalca, zmanjšan za prispevke za socialno varnost in akontacijo dohodnine | 1445,12 https://www.stat.si/StatWeb/Field/Index... , https://www.sta.si/3268489/povprecna-me... | 1.028,00 https://vijesti.hrt.hr/gospodarstvo/lan... |
Average Monthly Net Salary (After Tax) https://www.numbeo.com/cost-of-living/c... | 1,577.57 (Ljubljana) | 1,449.01 (Zagreb) |
PROSJEČNA mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj ove godine iznosila je 1324 eura, što je u odnosu na isti mjesec lani nominalno više za 16.9 posto, a realno za 13.2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni danas.
vir: index.hr
Svibanj je mesec maj.
Za leto 2023 piše na spletu podatek (Statista), da je bil BDP na prebivalca pri nas 32.000 USD, na Hrvaškem pa 21.000 USD. Torej razlika v BDP na prebivalca več kot 10.000 USD, kar je skoraj 50%!
Jaz mislim da se tega nesorazmerja pri neto plačah in BDP ne da pojasnit samo z obdavčitvijo dela in višjim DDV. Pa pri nas bi nujno morali znižati obdavčitev dela. To kar imamo sedaj je slaba verzija socializma in na tak način gremo v 10 letih čisto na konec EU po kupni moči. Zapišite si to in poglejte čez 10 let!
sbawe64 ::
dronyx
https://slo-tech.com/forum/t816043/p827...
https://www.stat.si/statweb
2.342,28 EURBRUTO PLAČA
Toliko bruto je 1505E neto, se pravi 181E razlike v prid Slo
https://www.racunovodja.com/Izracuni/Pl...
Potem je obdavčitev plač v Slo kot v Skandinaviji, če podatek v bdp Cro/Slo drži.
https://slo-tech.com/forum/t816043/p827...
https://www.stat.si/statweb
2.342,28 EURBRUTO PLAČA
Toliko bruto je 1505E neto, se pravi 181E razlike v prid Slo
https://www.racunovodja.com/Izracuni/Pl...
Potem je obdavčitev plač v Slo kot v Skandinaviji, če podatek v bdp Cro/Slo drži.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
enemon ::
Razlika je tudi v tem, da so na Hrvaškem delovni Filipinci, pri nas pa družine Albatrosov, kjer glava družine dela na črno v Nemčiji, mi pa moramo financirati socialo za številčno familijo, ki jo je pustil pri nas. Pa tudi vzdrževanje ostalih eksotov na Viču, v Postojni, Logatcu in drugje ni zastonj.
Telbanc ::
Vprašanje kak bo z morjem. Sem živel ob morju, precej let....temperatura morja nad 27 stopinj je poleti mučna, ker te ne ohladi ampak dobesedno ubija. Utrudi te zelo.
Počas se bo ta trend obrnil in bo folk začel tiščat na bolj prijetne lokacije. Ni mi jasno, kje je fora, da se kopaš u morju ki ma 30 stopinj. To je dobesedno mučenje. No če uživate u tej vodi, pol vam bog nej požegna, to hrvaško morje. Slovenija pa ma tle priložnost, da se pripravi na ta trend, ki počasi prihaja. Torej nič več mučenja na toplem morju, ampak pravi oddih v gorah. Aja še cene, cene na hrvaškem so mal fuknjene. Crikvenica menda 150 evrov za noč...LOL.
Počas se bo ta trend obrnil in bo folk začel tiščat na bolj prijetne lokacije. Ni mi jasno, kje je fora, da se kopaš u morju ki ma 30 stopinj. To je dobesedno mučenje. No če uživate u tej vodi, pol vam bog nej požegna, to hrvaško morje. Slovenija pa ma tle priložnost, da se pripravi na ta trend, ki počasi prihaja. Torej nič več mučenja na toplem morju, ampak pravi oddih v gorah. Aja še cene, cene na hrvaškem so mal fuknjene. Crikvenica menda 150 evrov za noč...LOL.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Telbanc ()
CiClon ::
Folk bo hodil dol tudi če bo voda zavrela in bodo stalno na suhem, ker je treba na isto parcelo tri desetletja in to je cilj življenja pod alpami
Glede hrvaške betonarne na morju. S tem ko so se zidali prvi red do mora, drugi red do mora...je bilo do morja čedalje dlje. Danes marsikje zadnji red do mora hodi do morja dejansko pol ure ali več. Ampak čez 50 let pa se bo zadnji red do mora vozil do morja z avtom ali avtobusom eno uro ali še več.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
esel ::
PROSJEČNA mjesečna isplaćena neto plaća po zaposlenome u pravnim osobama u Hrvatskoj za svibanj ove godine iznosila je 1324 eura, što je u odnosu na isti mjesec lani nominalno više za 16.9 posto, a realno za 13.2 posto, pokazuju podaci Državnog zavoda za statistiku (DZS) objavljeni danas.
vir: index.hr
Svibanj je mesec maj.
Za leto 2023 piše na spletu podatek (Statista), da je bil BDP na prebivalca pri nas 32.000 USD, na Hrvaškem pa 21.000 USD. Torej razlika v BDP na prebivalca več kot 10.000 USD, kar je skoraj 50%!
Jaz mislim da se tega nesorazmerja pri neto plačah in BDP ne da pojasnit samo z obdavčitvijo dela in višjim DDV. Pa pri nas bi nujno morali znižati obdavčitev dela. To kar imamo sedaj je slaba verzija socializma in na tak način gremo v 10 letih čisto na konec EU po kupni moči. Zapišite si to in poglejte čez 10 let!
Me je pa vedno zanimalo kako je na Hrvaškem s povračili stroškov (prevoz na delo, prehrana) in dodatki pri plačah, predvsem me zanima ali delavci prejemajo regres in božičnice, če ima kdo info iz prve roke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: esel ()
Tule nekaj o Naknada troškova za prijevoz i prehranu radnika.
Mi imamo podoben sistem. Čez 10 let bosta v EU na koncu seznama kupne moči Hrvaška in Slovenija. Verjetno oni mesto pred nami, mi pa na koncu.
Imajo pa recimo Avstrijci 14 plač. Tako da ta prehrana in prevoz ni neka bogatija, ampak prej odraz revščine in sociale. Brez tega dodatka se marsikomu ne bi splačalo niti priti v službo.
Mi imamo podoben sistem. Čez 10 let bosta v EU na koncu seznama kupne moči Hrvaška in Slovenija. Verjetno oni mesto pred nami, mi pa na koncu.
Imajo pa recimo Avstrijci 14 plač. Tako da ta prehrana in prevoz ni neka bogatija, ampak prej odraz revščine in sociale. Brez tega dodatka se marsikomu ne bi splačalo niti priti v službo.
Zgodovina sprememb…
delavec44 ::
Glede hrvaške betonarne na morju. S tem ko so se zidali prvi red do mora, drugi red do mora...je bilo do morja čedalje dlje. Danes marsikje zadnji red do mora hodi do morja dejansko pol ure ali več. Ampak čez 50 let pa se bo zadnji red do mora vozil do morja z avtom ali avtobusom eno uro ali še več.
Saj globalno segrevanje pa to. Bo morje naraslo za 2m in bo zadnji red potem prvi :D
feryz ::
esel ::
Tule nekaj o Naknada troškova za prijevoz i prehranu radnika.
No, no, pretiravati pa ni potrebno!
https://www.rtvslo.si/gospodarstvo/slov...
Tule glede kupne moči.
vir: euronews
Čez 10 let lahko Slovenia premakneš na konec seznama. Mark my words.
To niti ne vem kateri jezik. Kje je to?
Sem pa danes gledal nek YT kjer dva tujca hodita po Boki Kotorski v Črni Gori. Cene, da te zabriše na rit. Hrana po 28€ (meso, priloga). Samo vstopnina da greš po nekih stopnicah na vrh hriba se je podražila iz 8€ na 15€. Vstopnina da prideš na hrib! Lopovi očitno tudi crnogorci. Ma ne grem tja če mi plačajo. Pa še mafija ima baje tam sedež v tistih fjordih. Če se prav spomnim sta dva konkurenčna klana, ki sta med seboj skregana. Možno da teh 15€ za na hrib pobira mafija. Ne vem...Nora cena v vsakem primeru!
vir: euronews
Čez 10 let lahko Slovenia premakneš na konec seznama. Mark my words.
Evo dečki, to je za nas, Lahovnikove siromake, taprave cene. Ni Hrvaška, ni Slovenija, je pa sredi mesta, na turist trap lokaciji.
To niti ne vem kateri jezik. Kje je to?
Sem pa danes gledal nek YT kjer dva tujca hodita po Boki Kotorski v Črni Gori. Cene, da te zabriše na rit. Hrana po 28€ (meso, priloga). Samo vstopnina da greš po nekih stopnicah na vrh hriba se je podražila iz 8€ na 15€. Vstopnina da prideš na hrib! Lopovi očitno tudi crnogorci. Ma ne grem tja če mi plačajo. Pa še mafija ima baje tam sedež v tistih fjordih. Če se prav spomnim sta dva konkurenčna klana, ki sta med seboj skregana. Možno da teh 15€ za na hrib pobira mafija. Ne vem...Nora cena v vsakem primeru!
Zgodovina sprememb…
codeMonkey ::
Ne vem kaj se čudite s to Hrvaško. Razlike se bodo manjšale zdaj ko so EU. Se posebej če bodo pametno zdaj izkoristili vsa sredstva. Saj Slovenija tudi ni bila tako "blizu" Avstrije v devetdesetih. Vsaj tako mi je to opisal človek ki je desetletja delal v AT, družino pa imel v SLO. Priznam, da podatkov nisem gledal.
wcpapir ::
Trenutno sem na Rabu. 20m do plaže 180m2 app 1eur na m2 na noč. Pivo v recepciji 1,5eur (žuja, naše zeleno, naše rdečo...kar želiš).
Parkinga toliko da parkiraš kam češ.
Voda bistra, dosti bolj kot v Medulinu, tudi tistega spolskega kamenja ni ko greš v morje. So far so good. Če mi za drugo leto dajo isto ceno plačam ob koncu dopusta in se vidimo.
V "restavracijah" ne jemo ker tukaj to niso vse je le fast food ne glede na to kako se kliče.
Parkinga toliko da parkiraš kam češ.
Voda bistra, dosti bolj kot v Medulinu, tudi tistega spolskega kamenja ni ko greš v morje. So far so good. Če mi za drugo leto dajo isto ceno plačam ob koncu dopusta in se vidimo.
V "restavracijah" ne jemo ker tukaj to niso vse je le fast food ne glede na to kako se kliče.
V-i-p ::
@wcpapir: madona, pa ja rajši napišeš, da imaš pri Hrćkih app 180m2 za 0,5€ na dva dni, se bo še ceneje slišalo :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Sparkxl ::
Jap, konkretno. Pa še to, kar je napisano, je verjetno dost napihnjen podatek. Kdaj so se covid dodatki ukinili? konec 2022 ali sredi 2023?
Sparkxl ::
To so dohodki po pps metriki, za katero se onixu niti ne sanja kaj pomeni. Isto Lahovniku.
Ker če bi se mu, bi ugotovil, da to nima nobene veze s tem, koliko si lahko slovenec, čeh in poljak privoščita na hr.
In sploh glede češke so vse te številke komplet popačene. Ker obstajata 2 češke: praga, potem dolgo nič in potem vse ostalo. Razlike med tema dvema so enormne.
To je sicer značilno za več ali manj vse države na vzhodu. Pri nas so te razlike bistveno manjše.
Recimo romunija...povprečna neto plača je v bukarešti malo prek jurja neto. Si upa kdo samo pomislit koliko je plača v vzhodni romuniji blizu ukrajine?
In Romuni si po mnenju zgoraj omenjenih genialcev lahko isto privoščijo v hr kot mi in nas bojda prehitevajo? Isto čeh iz ostrave?
Ker če bi se mu, bi ugotovil, da to nima nobene veze s tem, koliko si lahko slovenec, čeh in poljak privoščita na hr.
In sploh glede češke so vse te številke komplet popačene. Ker obstajata 2 češke: praga, potem dolgo nič in potem vse ostalo. Razlike med tema dvema so enormne.
To je sicer značilno za več ali manj vse države na vzhodu. Pri nas so te razlike bistveno manjše.
Recimo romunija...povprečna neto plača je v bukarešti malo prek jurja neto. Si upa kdo samo pomislit koliko je plača v vzhodni romuniji blizu ukrajine?
In Romuni si po mnenju zgoraj omenjenih genialcev lahko isto privoščijo v hr kot mi in nas bojda prehitevajo? Isto čeh iz ostrave?
Invictus ::
Velja za vse države bivšega vzhodnega bloka.
Kdor je karkoli znal, je šel v večja mesta.
Ostalo je taka vukojebina, sicer z leti vedno manjša, ampak take v Sloveniji sploh ni...
Kdor je karkoli znal, je šel v večja mesta.
Ostalo je taka vukojebina, sicer z leti vedno manjša, ampak take v Sloveniji sploh ni...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Ko je Hollywoodska elita začela hodit na Hrvaško, je bilo za Slovence konec.
So hodili že leta nazaj na Hvar in v Dubrovnik.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21423 (6514) | ZveeZ |
» | Morje hrvaška? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31052 (4683) | Pithlit |
» | Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 37774 (30596) | SuperKripto |
» | turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8920 (6638) | Spock83 |
» | Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 43515 (33559) | ThinkPad |