Forum » Loža » Blog o dogajanju 1991-1994
Blog o dogajanju 1991-1994
Temo vidijo: vsi

Miki N ::
No ja, na sliki pri tistem blogu so Gabrovke še res "slatke" ... očitno stara fotka, ker saj Tina sedaj izgleda precej bolj grozno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Miki N ()
tony1 ::
owned ::
https://www.zurnal24.si/slovenija/andre...
Pogledal bom v mojo kroglo za prerokovanje. Okrog nje se zavrtinči dim, prikaže se zaslon monitorja, odprt je Wordpress urejevalnik besedila za stran mikstone.ru. Celoten tekst ni viden, zasledim le ".... dobro obveščeni viri so mi povedali, da je ponovno imel epizodo. Tokrat ni plezal na streho, kot krovec, ampak so ga zadnji hip ustavili preden bi si bil na stranišču storil nekaj".
Garant bo nekaj takega napletel. Pa počakajmo.
Pogledal bom v mojo kroglo za prerokovanje. Okrog nje se zavrtinči dim, prikaže se zaslon monitorja, odprt je Wordpress urejevalnik besedila za stran mikstone.ru. Celoten tekst ni viden, zasledim le ".... dobro obveščeni viri so mi povedali, da je ponovno imel epizodo. Tokrat ni plezal na streho, kot krovec, ampak so ga zadnji hip ustavili preden bi si bil na stranišču storil nekaj".
Vanich ::
Golobu uspel svojevrsten "hat trick". Čestitke!
Zanimivo kako prideš od 100% geja, do enega od največjih jebačov v državi in to v roku parih let! :D Še miki se mi zdi, da je pisal, da je Golob 100% gej! :D
Mogoče se je samo delal, da je prišel do ostalih Gabrovk? Pravi sneaky faker.![]()
Jaz sem pa slišal ravno nasprotno informacijo in to celo iz druge roke; da je Foglovž, eh, malo drugače usmerjen, na drugo stran, da mu ženske niso ravno ljube.
In da je bila tale farsa in poroka z Gabrovko samo paravan in prevara za naivne in lahkoverne prebivalce Foglovžlanda.
I Heard It Through the Grapevine.
čarli ::
https://www.zurnal24.si/slovenija/andre...
No ja, da pride rešilec samo zaradi slabega počutja je precej bosa😉

Kooperacija Stevo-Miki bi bila zanimiva. Malo zajebancije - resni ljudje ste že imeli šanso in ste vse zafookal.
čarli ::
Miki imel slab vir?
Na pokojniku so našli biološke sledi, ki se ne ujemajo s priprtim Jurkovičem. Skratka, policija nima niti enega dokaza zoper priprtega, a si ga zaradi javnosti in ugleda vlade Roberta Goloba ne upajo izpustiti. Vir iz tožilskih vrst pravi, da bo do volitev Jurkovič ždel v priporu, ker bi bila izpustitev prevelika blamaža za vladajoče.
https://mikstone1.blogspot.com/2025/12/...
Dan kasneje v Delu:
Novomeško okrožno sodišče je iz pripora izpustilo 21-letnika, ki ga je policija prijela zaradi suma, da je 25. oktobra pred lokalom Patriot usodno napadel 48-letnega Aleša Šutarja, so za STA potrdili na sodišču. Z izvajanjem dokazov se je ugotovilo, da ni več podana večja verjetnost, da je storil kaznivo dejanje, kot da ga ni storil, so navedli.
https://www.delo.si/novice/crna-kronika...
Na pokojniku so našli biološke sledi, ki se ne ujemajo s priprtim Jurkovičem. Skratka, policija nima niti enega dokaza zoper priprtega, a si ga zaradi javnosti in ugleda vlade Roberta Goloba ne upajo izpustiti. Vir iz tožilskih vrst pravi, da bo do volitev Jurkovič ždel v priporu, ker bi bila izpustitev prevelika blamaža za vladajoče.
https://mikstone1.blogspot.com/2025/12/...
Dan kasneje v Delu:
Novomeško okrožno sodišče je iz pripora izpustilo 21-letnika, ki ga je policija prijela zaradi suma, da je 25. oktobra pred lokalom Patriot usodno napadel 48-letnega Aleša Šutarja, so za STA potrdili na sodišču. Z izvajanjem dokazov se je ugotovilo, da ni več podana večja verjetnost, da je storil kaznivo dejanje, kot da ga ni storil, so navedli.
https://www.delo.si/novice/crna-kronika...
ferko2 ::
Miki večino časa nagađa, zmiksa kar objavi požar plus doda nek svoj filter in filer pa ima nov zapis.
Okapi ::
Če smo že ravno prio tem, Požar počne v bistvu čisto enako. Samo da Miki bolje piše.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
bm1973 ::
Cigani bodo spet prišli dobro skozi.
Edino, kar se lahko naredi, je ljudski upor in požgat celo naselje.
Edino, kar se lahko naredi, je ljudski upor in požgat celo naselje.
To pa absolutno. kunstelj je daleč najboljši slovenski avtor 21. stoletja, kriminalno podcenjen. Patriotske igre (beograd) so totalen NYT bestseller. bolj izviren slog kot copy-paste tadej golob.

Ma kakor koli vzameš teli Brazilci so za celotno državo kar velik izziv, očitno - po celotni družbi.
Preživeli smo PARA-VOMO ne vem pa, če bomo preživeli PARA-ROMO.
Preživeli smo PARA-VOMO ne vem pa, če bomo preživeli PARA-ROMO.

To pa absolutno. kunstelj je daleč najboljši slovenski avtor 21. stoletja, kriminalno podcenjen. Patriotske igre (beograd) so totalen NYT bestseller. bolj izviren slog kot copy-paste tadej golob.
Ok, če smo manj hiperbolični - Patriotske igre so bile odličen prvi poizkus. Malo spominja na "fan fiction" glede stila pisanja in kompozicije - samo je pa knjiga atmosfersko odlična, z dokaj dobrim ritmom - ravno prav se muvajo po Balkanu, da ostaja štrik napet. "Zelo napeto in doživeto", kot je nekoč prepeval nek boomerski bend pri nas. Bo treba še enkrat prebrati. Če bi pa Miki naredil nadaljevanje bi bilo pa sploh genialno...
Zgodovina sprememb…
hendriks ::
Roko na srce je potrebno Mikijeve zapise vzeti bolj kot fikcijo. Navsezadnje je tip bivši odvisnik in še vedno malce zblojen. Je pa res, da določen % Mikiju verjame na besedo ne samo na tem forumu ampak tudi v Sloveniji na splošno. Lahko bi ga primerjali s Požarjem, ampak z verzijo izpred 20 let. Danes je Požar precej precej drugačen. Upam si trditi da je celo eden redkih raziskovalnih novinarjev, ki si je ustvaril integriteto. Sploh z odhodom iz Ure moči.

Roko na jajca, verjetno je treba izjave marsikoga vzeti privzeto kot fikcijo. Recimo večino izjav, ki jih slišiš od politikov, lokalnih, evrokratov, Trumpa wutever .. vseh spada v "fan fiction" kategorijo. Da o journosih ne bi.
Zgodovina sprememb…
Gregor P ::
Roko na srce je potrebno Mikijeve zapise vzeti bolj kot fikcijo. Navsezadnje je tip bivši odvisnik in še vedno malce zblojen. Je pa res, da določen % Mikiju verjame na besedo ne samo na tem forumu ampak tudi v Sloveniji na splošno. Lahko bi ga primerjali s Požarjem, ampak z verzijo izpred 20 let. Danes je Požar precej precej drugačen. Upam si trditi da je celo eden redkih raziskovalnih novinarjev, ki si je ustvaril integriteto. Sploh z odhodom iz Ure moči.
LOL Požar kot razsikovalni novinar?!? A to je mišljeno kot šala? One prejema anonimke in jih brez kritičnega preverjanja objavlja kot mu momentalno ustreza. Vmes se najde tudi kakšen resničen fakt, ki potem celi izmišljotini doda pridih verodostojnosti. Ampak končni produkt je kot danes kakšen UI slop (z ogromno "halucinacije" - čeprav je strogo gledano ta tehnični izraz v tem primeru v bistvu ponesrečen)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
hendriks ::
LOL Požar kot razsikovalni novinar?!? A to je mišljeno kot šala? One prejema anonimke in jih brez kritičnega preverjanja objavlja kot mu momentalno ustreza. Vmes se najde tudi kakšen resničen fakt, ki potem celi izmišljotini doda pridih verodostojnosti. Ampak končni produkt je kot danes kakšen UI slop (z ogromno "halucinacije" - čeprav je strogo gledano ta tehnični izraz v tem primeru v bistvu ponesrečen)![]()
Ne napenjaj se. Požar je danes precej drugačen kot pred 20imi leti. Se pa vidi, da ne spremljaš vseh medijev. Upam si trditi, da spremljaš samo RTV in 24ur, kateri samo poobljavljajo novice tujih medijskih hiš, domače novice pa velikokrat objavijo prav od Požarja. Seveda (kako prikladno) to potem pozabijo omeniti. Videno že večkrat.
tony1 ::
Požar je do neke mere zanimiv model... Pred leti pomnim objavo neke male bombice o znanem imenu iz politike. Vse je bilo res. Nato ga je poklical nekdo, ki politika pozna, in še prilil olja na ogenj z dodatnimi informacijami. In Požar je, zanimivo, korektno objavil vse nove info.
Gregor P ::
Bom podal samo primer, ko je on na podlagi plešavosti in napačno podpisane slike na STA razvil celo teorijo zarote praktično na najvišjem državnem nivoju in nikakor ni hotel verjeti, da to ni res kar trdi.
Ne rečem, da on sedaj počne to zanalašč ipd., ampak jaz sem moral določeno obdobje po službeni dolžnosti brati vse novice, torej tudi njegove. In na podlagi tega sem si ustvaril svojo sliko o njemu. Lahko da je napačna, ta možnost vedno obstaja in seveda človek se lahko tudi spremeni.
Ne rečem, da on sedaj počne to zanalašč ipd., ampak jaz sem moral določeno obdobje po službeni dolžnosti brati vse novice, torej tudi njegove. In na podlagi tega sem si ustvaril svojo sliko o njemu. Lahko da je napačna, ta možnost vedno obstaja in seveda človek se lahko tudi spremeni.
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Gregor P ()
Včeraj smo čvekali več kot nika kovač in smo summonali novo KnjigoTM, sicer ne od najboljšega slovenskega avtorja 21. stoletja ampak od bojana požarja.
Knjiga govori o vladi roberta goloba, po odlomku na x sodeč je slogovno na nivoju tiste njegove slečene slovenije. Zajetnih 600 strani, bom šel v knjižnico pogledat in prelistat, bral pa najbrž ne bom. Filing mi pravi, da miki NI omenjen v knjigi ker požar se ogiba omenjanje kunstlja na daleč in v širokem loku v kakršnemkoli kontekstu.
Knjiga govori o vladi roberta goloba, po odlomku na x sodeč je slogovno na nivoju tiste njegove slečene slovenije. Zajetnih 600 strani, bom šel v knjižnico pogledat in prelistat, bral pa najbrž ne bom. Filing mi pravi, da miki NI omenjen v knjigi ker požar se ogiba omenjanje kunstlja na daleč in v širokem loku v kakršnemkoli kontekstu.
Varja ::
Včeraj smo čvekali več kot nika kovač in smo summonali novo KnjigoTM, sicer ne od najboljšega slovenskega avtorja 21. stoletja ampak od bojana požarja.
Kvečjemu bi bil Pozar lahko omenjen v Mikijevi knjigi, kako kaj dobiva informacije, kar je pa dobro opisala Ana Jud v Operaciji Direkt ali Rokomavhi, tam pa nastopa tut Njavro pa dobro je prikazano kako naša elita skupaj dela, desni, levi, vsi skupaj jj in omerza in levi
No Njavro je sam v Rokomavhih men se zdi, sicer pa ta knjiga je itak na spletu
https://www.scribd.com/document/3287452...
https://www.scribd.com/document/3287452...
Oziroma ne, on je v Operaciji Direkt omenjen. Sicer pa te knjige skupaj s Patriotskimi igrami od Mitje Kunstlja bi morale biti obvezno domače branje za srednje šole, da bi dijaki videli "visoko" stopnjo pravne in demokratične kulture v Sloveniji.