» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
52 / 74
»»

rkobarov ::

dronyx je izjavil:

rkobarov je izjavil:

Jaz bi potniške prepovedal na jadranu.
To so potujoče greznice.
Veliko pristanišč nima infrastrukture za izpumpavanje vod.
In po "pravilih" se sive vode izpumpavajo 4nm od obale in crne 12 nm od obale :)

Za tisto križarko v Zadru, ki "naj bi" izpustila v luki fekalije so dejali, da ima na krovu tako napreden sistem čiščenja teh vod, da je po čiščenju voda skoraj da ne boljša, kot to, kar nam doma priteče iz pipe. Kaj je res pa ne vem.

upravljajo pa filipinci, ki delajo po 12 ur na dan, za mizerno plačo.
been there done that.
Ryzen 5800x AIO280 32gb 16c3200 3080ti Msi b550 tomahawk Samsung 970 1Tb M27q

MadMen ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Na krku (Čižići) vem za 3 nove "bloke" (vsak s po 6 apartmaji) nekje 10m od obale. Noben nič ne piska. Tudi inšpekcije so tiho.

To so tile bloki, večkrat sem v Klimnu in mi je res fascinantno, kako so dobili gradbeno dovoljenje.

Utk ::

Meni je še bolj fascinantno kdo bo hotel preživet dopust tu in v tem, in to za več kot 50 evrov na noč.

dronyx ::

Utk je izjavil:

Meni je še bolj fascinantno kdo bo hotel preživet dopust tu in v tem, in to za več kot 50 evrov na noč.

A? To gre po 150€ na dan. neposredna bližina morja, parkirišče, dostop po asfaltirani cesti...To si še jaz upam napisat oglas na booking.

Utk ::

Seveda gre. Ni mi jasno pa kako.
Dostop do morja ja...in to je to.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Utk ()

recmajkemi ::

Dalmacija in Istra sta polna takšnih večstanovanjskih zgradb.
Tukaj ne vem, če je poanta oddajanje. Verjetno tudi kdo.
Bolj gre za zasebne nastanitve "vikende". Ko se družina odloči, da ne bo več zgubljala časa s pakiranjem reči za vsako booking destinacijo ali ukvarjala s kolobocijo kampiranja si omisli takšno stanovanje, da se vsedeš v avto in si čez par ur na vikendu, na 50m2 imaš vse kar rabiš, da preživiš tistih nekaj vikendov in dopust doli. Česar nočeš je vikend z vrtom, saj ti urejanje okolice požre večino energije dol. Vse, ki poznam in imajo malo vrtička na morju zavijajo z očmi, da so itak kosili, obrezovali, zalivali in se ne ravno spočili. Včasih se je nekaj takšnega dobilo za slabih 70K€, sedaj je ~+150k€.
V tej državi vsi vedo za vse svinjarije, ki se dogajajo.
Ko pa vprašaš, kdaj so prijavili kako stvar pa črički.
Če veš, obišči & prijavi na; e-uprava.gov.si/podrocja/vloge/vloga.html?id=2377

digitalcek ::

Včasih se je nekaj takšnega dobilo za slabih 70K€, sedaj je ~+150k€.

V slovenskem naselju Bučanje zraven Nerezin, otok Mali Lošinj, so take hiške (50 kv.) po 250-300.000 evrov. Vse kar se prodaja, je takoj prodano.

Liki hodijo po tem naselju (cca. 400 hišk), ter vprašujejo, če bi kdo prodal...

Znan slovenski turistični manager, je na Lošinju pokupil, kar je pokupil. Med drugim polovico enega srednje velikega hotela.

Sedaj hodi (baje) še po Cresu... Pa ne na ribjo ploščo.

Ne razumem teh ljudi. Za imet vikend je meni že Krk daleč, kaj šele Mali Lošinj. Še najraje bi imel neko manjše stanovanje v Savudriji, takoj za mejo. če lahko izbiram ne ta del, ki gleda proti Piranskem zalivu.

dronyx je izjavil:

Ne razumem teh ljudi. Za imet vikend je meni že Krk daleč, kaj šele Mali Lošinj. Še najraje bi imel neko manjše stanovanje v Savudriji, takoj za mejo. če lahko izbiram ne ta del, ki gleda proti Piranskem zalivu.

Kolikor sem se pogovarjal z lastniki hišic in hiš (Slovenci, Hrvati), so to starejši, sicer še aktivni ljudje, ki pa imajo dobesedno vsi v planu takoj po upokojitvi za stalno oditi živeti na Lošinj.

Mimogrede, dejstvo je, da ima Lošinj drugačno (boljšo!) klimo od Cresa. In da je drugi najbolj sončen kraj v Dalmaciji, (uradno) 220 sončnih dni.

In če nekdo lahko da 200-300.000 evrov za hišo, potem ni logike, da ga boli dati 25 evrov za trajekt in narediti 40 ali 60 ali 80 km več...

CiClon ::

Lošinj ni v Dalmaciji :)

Če dočakam upokojitev imam jaz namen oditi na Kanarske otoke. Kakšen Mali Lošinj. Tam nimaš kaj za počet.

Buggy ::

dronyx je izjavil:

Če dočakam upokojitev imam jaz namen oditi na Kanarske otoke. Kakšen Mali Lošinj. Tam nimaš kaj za počet.

huh..kaj pa bi ti pocel v penziji razen iskal nek miren koticek, da bo cim manj motenj? Si ze zdej malce grumpy, kaj bo sele takrat :P

Jaz bi sel ravno v to varianto...nekam na samo, ribiski coln pa klobuk na glavo 8-)

Nisem bil še na Kanarskih otokih, je pa bivši sodelavec naredil reklamo ko je razlagal, kako poceni tam dobiš apartma (to je razlagal pred leti, upam da je še poceni) in imaš celo leto enako toplo klimo. Ko si v penziji se ti čas izteka in če lahko izkoristiš celo leto toliko bolje. Pri nas je pol leta neuporabnega in so ljudje zaprti notri v stanovanja ali hiše, ker je mraz ali dež. To se nam sicer zdi normalno, samo ni nujno da je tako.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dronyx ()

...potemtakem raje nekam v obmorsko Azijo, tam gre zivljenje se bolj pocasneje, podnebje z dezevnimi obdobji pac sprejmes, pa s penzijo bi naceloma bolje prisel cez kot na Kanarih.

LeQuack ::

dronyx je izjavil:

Nisem bil še na Kanarskih otokih, je pa bivši sodelavec naredil reklamo ko je razlagal, kako poceni tam dobiš apartma (to je razlagal pred leti, upam da je še poceni) in imaš celo leto enako toplo klimo. Ko si v penziji se ti čas izteka in če lahko izkoristiš celo leto toliko bolje. Pri nas je pol leta neuporabnega in so ljudje zaprti notri v stanovanja ali hiše, ker je mraz ali dež. To se nam sicer zdi normalno, samo ni nujno da je tako.

Ja tu imaš pol leta sivo hladno vreme, pa še onesnaženje od kurilnih naprav je ogromno.
Quack !

prisli z vecerje, ma kaj pa vem...edin pir je mal drag 4.5EUR...po vecerji se na sladoled v stacuno/slascicarno zraven, kepica 2EUR je tud mal dost...ceprav tamal pravi da je v mestu RAb pa 2.5EUR. Seveda je to vse promenada ob morju.

Prisel "domov" in takoj pod tus, soparno danes, da bo treba kaksen pircek dat v zmrzovalnik :P

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

sbawe64 ::

dronyx je izjavil:

Poglej tudi Azore, tam ni vročinskih valov niti poplav, ki so na Kanarskih bile 3x v zadnjih 24 letih, je pa tam definitvno manj sončnih dni (zaradi same lege 1500 km zahodno od Lizbone sredi Atlantika medtem ko je Las palmas 250 km od Afriške obale Maroka)

On average, there are about 1,700 hours of sunshine per year in the north-western islands and 1,900 hours in the south-eastern ones
vs Kanarci : 2985 sunshine hours per year

https://www.climatestotravel.com/climat...

https://www.climatestotravel.com/climat...
However, when the wind blows from Africa, the temperature rises by several degrees, the wind becomes weak, and the air is filled with desert sand and dust, becoming polluted. This phenomenon is called calima.
https://www.aljazeera.com/news/2020/2/2...
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

Zanimiv komentar Mateja Lahovnika točno na to temo:

Konec pašteta turizma

V teh dneh so družbena omrežja polna objav o cenah gostinskih storitev na jadranski obali. V Poreču je na dobri lokaciji ob obali pivo po 7 evrov, kava dva in pol, čevapčiči ali špageti z bolonjsko omako pa 17 evrov. Hrvaška je letos res precej dražja od Grčije in povsem primerljiva s cenami v Italiji in Španiji, ampak so imeli kljub temu že v prvi polovici leta za 7 odstotkov več gostov kot ob rekordnem lanskem letu. Zato ni presenetljivo, da navijajo cene, saj povpraševanje iz leta v leto narašča.

Hrvaška bo tudi v prihodnje vse dražja, ker ima v zaledju bogati evropski regiji Bavarsko in Lombardijo, Avstrijcem tudi ne gre slabo, zelo hitro pa narašča tudi kupna moč Čehov, Slovakov in Poljakov. Slovenci smo za Nemci, ki jih je sicer štiridesetkrat več kot nas, drugi najštevilnejši gosti na Hrvaškem. Očitno še vedno najraje počitnikujemo pri južnih sosedih. Zato je precej bizarno, da se nad cenami najbolj pritožujejo prav tisti, ki kljub visokim cenam še vedno letujejo na isti destinaciji. Niso problem višje cene na Hrvaškem, ker se zaradi visokega povpraševanja pač približujejo cenam v Italiji, Španiji in Franciji, ampak je vse večji problem slovenska produktivnost in posledično nizke plače, pokojnine ter kupna moč.

Čehi so nas v mnogem že prehiteli, dohitevata nas Poljska in Slovaška ter ne nazadnje tudi sosednja Hrvaška, kar se pozna tudi na naši kupni moči. Časi t. i. pašteta turizma, ko smo Slovenci hodili na obalo s polnimi prtljažniki hrane in poceni kampirali, so za vedno mimo, saj so južni sosedje krepko povišali tudi cene v kampih in drugih nastanitvah. Zato se bomo morali nehati spraševati, kaj je Hrvatom, da ob visokem povpraševanju dvigajo cene, in se začeti spraševati, kaj se dogaja z našo kupno močjo, da si tisto, kar smo si lahko privoščili včasih, danes vse težje privoščimo.

Pivo je bilo lani 4.20 letos 4.50€. Ocvrti lignji je ostala ista cena 14€, ne vem no ni glih neke drame na tem koncu....al kwaj?

IL_DIAVOLO ::

S polnim prtljažnikom hrane lahko gres se vedno v apartma in zapravis minimalno oz. koliko pac finance dopuščajo.

Dati 100EUR za kosilo 4-clanske druzine je pač za mnoge preveč in sploh ni nujno da res mora bit tako drago.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Zgodovina sprememb…

Ma pri nas za 5 ljudi tudi ne bos dal dosti manj s pijaco vred seveda.

WizzardOfOZ ::

MadMen je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Na krku (Čižići) vem za 3 nove "bloke" (vsak s po 6 apartmaji) nekje 10m od obale. Noben nič ne piska. Tudi inšpekcije so tiho.

To so tile bloki, večkrat sem v Klimnu in mi je res fascinantno, kako so dobili gradbeno dovoljenje.

Jap, tile trije.

recmajkemi je izjavil:

Od 190k€ naprej. 150k je bilo ene 10 let nazaj.

dronyx je izjavil:

Voda je na otokih mnogo bolj čista.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

...pa gneca manjsa

WizzardOfOZ je izjavil:

Moja standardna enodnevna lokacija je pod svetilnikom v Savudriji in voda je bila še vedno čista. Voda ni razlog, da bi se vozil dve uri dlje ali še več, ker moraš za Lošinj vedno še na trajekt.

digitalcek je izjavil:

Zato se bomo morali nehati spraševati, kaj je Hrvatom, da ob visokem povpraševanju dvigajo cene, in se začeti spraševati, kaj se dogaja z našo kupno močjo, da si tisto, kar smo si lahko privoščili včasih, danes vse težje privoščimo.

Slovenija je osamosvojitev začela z veliko prednostjo pred komunistično vzhodno Evropo, ki je bila pod Sovjetskim vplivom. Ampak medtem ko so oni ostro prekinili s preteklostjo, tega mi do danes nismo naredili in še vedno imamo nek sistem, ki je hibrid med državnim socializmom (z vso pripadajočo korupcijo in nepotizmom) ter kapitalizmom in ta sistem deluje ne glede na to, kdo pride na oblast. In s takim sistemom ni druge možnosti, kot da prej ali slej končamo po kupni moči na koncu EU in takrat si še več Slovencev ne bo moglo privoščiti počitnic na mondeni Hrvaški obali (priznali ali ne, ampak cene pri sosedih so podobne kot na mondeni Azurni obali ali v Španiji). Nekaj podobnega je z ostalimi državami, ki so nastale na področju razpadle Jugoslavije s tem, da so še v precej slabšem položaju, ker razen Hrvaške niso članice EU in verjetno še dolgo ne bodo.

Zgodovina sprememb…

Samo vonjav cedre ter tistega pocasnega otoskega ritma pa ne zacutis...vredno vsaj sprobat @dronyx

Buggy je izjavil:

Samo vonjav cedre ter tistega pocasnega otoskega ritma pa ne zacutis...vredno vsaj sprobat @dronyx

Bil in poznam. Savudrija je moja enodnevna lokacija, torej zjutraj tja, zvečer nazaj.

digitalcek je izjavil:

Čehi so nas v mnogem že prehiteli, dohitevata nas Poljska in Slovaška ter ne nazadnje tudi sosednja Hrvaška, kar se pozna tudi na naši kupni moči.

Poljska nas je po kupni moči prehitela, malo zadaj je Romunija, Slovaška in Hrvaška pa tudi ne daleč. V 10 letih so vsi ti pred nami po kupni moči.

Je pa Lahovnik seveda pozabil omeniti, da ima pol (revne) Slovenije na Hrvaškem kar svoje apartmaje in to premoženje je vredno...preračunavam...110.000 hiš in apartmajev krat recimo 200.000 € je...preračunavam...22.000.000.000,00 €. Če vidim prav 22.000 milijonov evrov, torej 22 MRD premoženja samo v Hrvaškem betonu? Fuck me. Najdite mi ene državljane tuje države, ki bi imeli toliko denarja v betonu na mondeni obali. Pa kaj Lahovnik sanja? Mi smo Hrvaško obalo praktično kupili. :)):)):))

Zgodovina sprememb…

Daniel ::

Buggy je izjavil:

No, če reinkarnacija obstaja, potem lepo prosim, če se reinkarniram v bodočega lastnika apartmaja na obali obenem tudi ljubitelja rib z lastno malo pasaro in to je to. Najlepše je na otokih kjer niti avtov ni, ima pa to svoje prednosti in slabosti, odvisno kakšen človek si.

Glede reinkarnacije, kar si mimogrede lepo pesnisko povzel, bi bil pa jaz na teh otokih galeb :P
Kotickov, kjer se cas ustavi je res vedno manj.

...usral bi se po kaksnem, ki mi nebi bil povseci ROFL

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buggy ()

dronyx je izjavil:

WizzardOfOZ je izjavil:

Moja standardna enodnevna lokacija je pod svetilnikom v Savudriji in voda je bila še vedno čista. Voda ni razlog, da bi se vozil dve uri dlje ali še več, ker moraš za Lošinj vedno še na trajekt.

Standardna enodnevna lokacija? Krk. Do tja je uro in 45 minut. Drgač pa meni tudi par ur dlje vozit ni problem (ampak ne samo za en dan).

Pol pa še kakšna ferata pade, pa je dan uspešno zaključen:
https://tadejatravels.com/clanek/plezan...

Zgodovina sprememb…

Buggy je izjavil:

Glede reinkarnacije, kar si mimogrede lepo pesnisko povzel, bi bil pa jaz na teh otokih galeb :P
Kotickov, kjer se cas ustavi je res vedno manj.

...usral bi se po kaksnem, ki mi nebi bil povseci ROFL

Kotički se že najdejo ampak moraš biti lastnik solidne jadrnice in imeti dobro sidro ter 500k eur rezerve.

redtech ::

@WizzardOfOz tisti blokci izgledajo OK, dovoljenje so gotovo izdajali na dan oseke, ko se voda tukaj zelo umakne :)

Je pa tako, ko gre sonce za hrib pridejo v temu koncu komarji na plano..., greš lahko samo noter.

Če hočeš malo lepše morje, moraš iti na konec vasi pod tisto vilo ali čez v Soline.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: redtech ()

Kotički se že najdejo ampak moraš biti lastnik solidne jadrnice in imeti dobro sidro ter 500k eur rezerve.

out-of-the box razmisljanje...vsec!

Dvomim da bom imel kdaj pol miljona rezerve, tako da I am out...ostajam pri galebu, je vec verjetnosti :P

redtech je izjavil:

Če hočeš malo lepše morje, moraš iti na konec vasi pod tisto vilo ali čez v Soline.

Komarjev je res veliko, ker imaš zraven 3 močvirja, še malo naprej in malo nazaj pa 2 jezeri.

Če hočeš lepše morje, greš drugam. Če bližje greš v Rudine ali Lončarico, če pa dlje pa greš recimo na Glavotok (okoli Glavotoka je par skritih res lepih zalivov) ali Vrbnik (malo naprej v Potovošče ali pa tam parkiraš in še malo naprej peš je še par majhnih lepih zalivov, kjer se lahko skriješ) ali pa v Staro baško (malo naprej v Zalo ali Surbovo - ta je sploh zanimiva, ker večina misli, da je tam po sredi zaliva speljana kanalizacija in zato ne hodijo tja. V bistvu je pa tista cev električni vod do svetilnika na otočku pred zalivom (pa ne vem če ne še kam dlje Prvić, Rab, Grgur, Goli).

Maš pa majhnih zalivov res dosti na krku, kjer se brez problema skriješ in uživaš sam s familjo.

Zgodovina sprememb…

Buggy je izjavil:

out-of-the box razmisljanje...vsec!

Dvomim da bom imel kdaj pol miljona rezerve, tako da I am out...ostajam pri galebu, je vec verjetnosti :P

Dobro no, 500k ni pogoj, če si vztrajen in imaš rad morje in mir, gre tudi s precej manj, je pa dobro nekaj rezerve za nepredvidene stroške. Imam znanca, ki je skupaj s še nekom kupil staro Bavario 38. Potem si jo pa čez poletje malo delijo, kot tudi vse stroške, boja je nekih 4k eur celo leto + neke ideje še imajo sosedje, da bi uvedli še postavko zimovanje (na vodi).

Drugače nič posebnega, oba v službah in en otrok, pa včasih še popoldan kaj kje naredi, priden in iznajdljiv.

Sej te stekam Daniel in tnx za tip, je pa vsako lastnistvo cesarkoli dodatno sidro, ki je skregano z mojo filozofijo uzivanja zivjenja.
Ja, marsikatero zadevo se da optimizirati, ce imas res hudo zeljo in ponavadi tudi rata.
Sam bi na penzijonisticna leta sel raje na neko ljudem neprijazno lokacijo, kjer bi se moral spet prilagoditi in nauciti novih prijemov zivljenja (preizkusil sam sebe), se pa boljim, da bi bila limita bolj fizicna kot psihicna in bi bolj kot ne "scal kri" pri teh letih.
Bom verjetno kar fural, tole preverjeno varianto kot dosedaj...ambicij po vec naceloma nimam (prevelikih), vazno mi je da najdem tisti notranji mir in tukaj ga se (zaenkrat).
Kaj pa se bo pa noben ne ve.

Te jahte in jadrnice so po moje težak balast, če nisi nek milijonar, ki mu vse drugi delajo. Ko vse stroške sešteješ, vključno s privezom in vzdrževanjem je verjetno za tistih nekaj dni na leto ceneje, če že, da si to kar sposodiš in po uporabi vrneš nazaj. Razen morda če gre res za nek kolhoz in da več ljudi skupaj denar za nakup in ostale stroške in si potem to delijo. Ampak to deljenje stroškov in vse od vseh in nikogar se mi zdi da se velikokrat v praksi ne obnese. Sam osebno nočem jahte ali jadrnice tudi če mi daš zastonj in plačaš privez za čez zimo. Razumem pa, da je tako plovilo nekaterim nadomestek za vikend na morju in hodijo tja spat, gledat TV, kuhat...

Zgodovina sprememb…

michael32 ::

digitalcek je izjavil:

Zanimiv komentar Mateja Lahovnika točno na to temo:

Konec pašteta turizma

V teh dneh so družbena omrežja polna objav o cenah gostinskih storitev na jadranski obali. V Poreču je na dobri lokaciji ob obali pivo po 7 evrov, kava dva in pol, čevapčiči ali špageti z bolonjsko omako pa 17 evrov. Hrvaška je letos res precej dražja od Grčije in povsem primerljiva s cenami v Italiji in Španiji, ampak so imeli kljub temu že v prvi polovici leta za 7 odstotkov več gostov kot ob rekordnem lanskem letu. Zato ni presenetljivo, da navijajo cene, saj povpraševanje iz leta v leto narašča.

Hrvaška bo tudi v prihodnje vse dražja, ker ima v zaledju bogati evropski regiji Bavarsko in Lombardijo, Avstrijcem tudi ne gre slabo, zelo hitro pa narašča tudi kupna moč Čehov, Slovakov in Poljakov. Slovenci smo za Nemci, ki jih je sicer štiridesetkrat več kot nas, drugi najštevilnejši gosti na Hrvaškem. Očitno še vedno najraje počitnikujemo pri južnih sosedih. Zato je precej bizarno, da se nad cenami najbolj pritožujejo prav tisti, ki kljub visokim cenam še vedno letujejo na isti destinaciji. Niso problem višje cene na Hrvaškem, ker se zaradi visokega povpraševanja pač približujejo cenam v Italiji, Španiji in Franciji, ampak je vse večji problem slovenska produktivnost in posledično nizke plače, pokojnine ter kupna moč.

Čehi so nas v mnogem že prehiteli, dohitevata nas Poljska in Slovaška ter ne nazadnje tudi sosednja Hrvaška, kar se pozna tudi na naši kupni moči. Časi t. i. pašteta turizma, ko smo Slovenci hodili na obalo s polnimi prtljažniki hrane in poceni kampirali, so za vedno mimo, saj so južni sosedje krepko povišali tudi cene v kampih in drugih nastanitvah. Zato se bomo morali nehati spraševati, kaj je Hrvatom, da ob visokem povpraševanju dvigajo cene, in se začeti spraševati, kaj se dogaja z našo kupno močjo, da si tisto, kar smo si lahko privoščili včasih, danes vse težje privoščimo.

Nekaj zelo pododobnega kot Lahovnik sem jaz na ta forum napisal še pred Lahovnikom, pa nisem doktor ekonomije.

michael32 je izjavil:

Hrvaška bo kljub visokim cenam imela rekordno turistično sezono.
Cene se pa zdijo visoke predvsem Slovencem, ker pri nas plače stagnirajo, drugod okoli nas pa rastejo.

Čeh ima vsako leto višji standard, zato ga povišanje cen na Hrvaškem ne moti toliko kot Slovenca, ki se mu je zadnji dve leti standard znižal.

Na naslednjih volitvah spet volite Goloba in levičarje, ki bi vsakega, ki ima malo več kot ostali, z bajoneti sterali v morje, samo potem ne jokajte, ko bodo za vas cene v turizmu previsoke celo v Albaniji.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: Buggy ()

Te jahte in jadrnice so po moje težak balast, če nisi nek milijonar, ki mu vse drugi delajo. Ko vse stroške sešteješ, vključno s privezom in vzdrževanjem je verjetno za tistih nekaj dni na leto ceneje, če že, da si to kar sposodiš in po uporabi vrneš nazaj. Razen morda če gre res za nek kolhoz in da več ljudi skupaj denar za nakup in ostale stroške in si potem to delijo. Ampak to deljenje stroškov in vse od vseh in nikogar se mi zdi da se velikokrat v praksi ne obnese. Sam osebno nočem jahte ali jadrnice tudi če mi daš zastonj in plačaš privez za čez zimo. Razumem pa, da je tako plovilo nekaterim nadomestek za vikend na morju in hodijo tja spat, gledat TV, kuhat...

Moja gre vsako leto jadrat in vedno tecnari naj grem zraven. Ona uziva v tem. Ni to zame! Nekako omejeno se pocutim na krovu se z ostalimi, ker rad delam zadeve po svoje.
Ze na team buildingih, ko se je slo na jahto sem skipal ravno s tega razloga. Mogoce mal klavstrofobije kwa jaz vem, sam na tistem malem placu s toliko ljudmi in enega prilagajanja...nwm

michael32 ::

Kaj te moti Buggy, da si pritisnil na izbris?

Da imava z Lahovnikom prav, da bo po zaslugi Goloba slovenski standard kmalu na nivoju albanskega?

falil si temo kolega, pejt v svinjak od desnicarjev, kjer se treplate po ramah. Tukaj politika nekak nima smisla...se strinjas? Hvala!

Saj sta se pri nas izmenjavali na oblasti ves čas dve politični opciji, samo model je pa ostal enak ne glede na to, kdo je prišel na oblast. Nihče ni razbremenil obdavčitve dela, spucal korupcijo, naredil javni sektor učinkovit itd. Tako da o tem govorit niti nima smisla.

Zgodovina sprememb…

michael32 je izjavil:

...slovenski standard kmalu na nivoju albanskega?

Albanci nas bodo po turizmu prehitel v parih letih. Imajo dost za pokazat.

denabiker ::

digitalcek je izjavil:

In če nekdo lahko da 200-300.000 evrov za hišo, potem ni logike, da ga boli dati 25 evrov za trajekt in narediti 40 ali 60 ali 80 km več...

NI problem cena trajekta, VELIK PROBLEM JE ČAS, koliko časa izgubiš, jaz sem eno obdobje hodil redno dol, pa tudi jeseni in pozimi sem šel malo kolesarit, sprehajat, malo pohodništvo, da zamenjam klimo in naužijem sonca,... ampak, ko se ti zgodi, da letiš na timing, da boš ujel trajekt in se nagužva kaj na cesti ali prometna ali tovornjaki ipd. in ga zamudiš in ČAKAŠ kot butl na drugega, vidiš to mene odbija. Ali pa v poletni sezoni, ko sem večkrat čakal kot norc. Rekord je bil enkrat, ko je bila kolona že na vrhu hriba za Merag, ampak žal je prišlo nekaj vmes in sem moral nujno domov nekaj postoriti. Nimaš nobene možnosti, Porozina zabita, Merag zabit, pol pa se lahko je*eš.

Invictus ::

dronyx je izjavil:

Saj sta se pri nas izmenjavali na oblasti ves čas dve politični opciji, samo model je pa ostal enak ne glede na to, kdo je prišel na oblast. Nihče ni razbremenil obdavčitve dela, spucal korupcijo, naredil javni sektor učinkovit itd. Tako da o tem govorit niti nima smisla.

Točno to.

Vsake toliko časa pride ponavadi od deasničarjev kaka drobtinica, vse ostalo pa gre samo v smer večjih davkov in večjega razmetavanja denarja.

Zdaj pa še v dekadenco z LGBT+ pravicami in uradnimi kurtizanami na državni proračun. Rim v času pred razpadom...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

DamijanD ::

michael32 je izjavil:

digitalcek je izjavil:

...

Nekaj zelo pododobnega kot Lahovnik sem jaz na ta forum napisal še pred Lahovnikom, pa nisem doktor ekonomije.

michael32 je izjavil:

Hrvaška bo kljub visokim cenam imela rekordno turistično sezono.
Cene se pa zdijo visoke predvsem Slovencem, ker pri nas plače stagnirajo, drugod okoli nas pa rastejo.

Čeh ima vsako leto višji standard, zato ga povišanje cen na Hrvaškem ne moti toliko kot Slovenca, ki se mu je zadnji dve leti standard znižal.

Mene tukaj bolj zanima kakšna je razlika v cenah med slo in hr danes in pred 10, 20, 30 leti? Ker (samo primer, nimam pojma kakšne so bile številke) če je bila Hrvaška 30 let nazaj 2x cenejša kot Slovenija, danes je pa 30% dražja. Potem je nekako razumljivo, da smo si včasih Hrvaško lažje privoščili...

damirj79 ::

Težka bo, to ne gre kar tako enostavno. Že za primer hrvaška ima 5000km obale, tisoč otokov, 2x večja je od Slovenije in spackajo skupaj 100mio nočitev in 20mio gostov, slovenija 20mio nocitev in 7 mio gostov. Albanija 10 mio gostov in če sem prav videl 50mio nocitev. Grčija npr več kot vse te tri države skupaj.

Reaper ::

digitalcek je izjavil:

V slovenskem naselju Bučanje zraven Nerezin, otok Mali Lošinj, so take hiške (50 kv.) po 250-300.000 evrov. Vse kar se prodaja, je takoj prodano.

Liki hodijo po tem naselju (cca. 400 hišk), ter vprašujejo, če bi kdo prodal...

Znan slovenski turistični manager, je na Lošinju pokupil, kar je pokupil. Med drugim polovico enega srednje velikega hotela.

Sedaj hodi (baje) še po Cresu... Pa ne na ribjo ploščo.

Tu je potrebno omeniti še, da nakup hiške ni končni strošek saj je tu še letni pavšal, ki se odmeri na število ležišč v objektu (mislim, da je to osnova). Za hiško znese nekaj tisoč €, 4000 €, 5000 €? Potem je pa tu še vprašanje lastništva zemljišča, ne vem če so kupci objektov tudi lastniki zemlje, na kateri objekt stoji. Včasih sigurno niso bili, ne vem če se je v zadnjih 10 letih kaj spremenilo na to temo.

Se pa zadeve v naselju posodabljajo, zdaj je naselje po sanaciji cevovodov in kanalizacije odprto skozi celo leto, prej je bilo čez zimo nekje do maja zaprto. Tudi trg hišic in apartmajev je izredno živ saj ima naselje svoj čas. Za nekatere je to nostalgija, za druge lokacija,...

c3p0 ::

>> Tu je potrebno omeniti še, da nakup hiške ni končni strošek saj je tu še letni pavšal, ki se odmeri na število ležišč v objektu (mislim, da je to osnova). Za hiško znese nekaj tisoč €, 4000 €, 5000 €? Potem je pa tu še vprašanje lastništva zemljišča, ne vem če so kupci objektov tudi lastniki zemlje, na kateri objekt stoji. Včasih sigurno niso bili, ne vem če se je v zadnjih 10 letih kaj spremenilo na to temo.

Letni pavšal, misliš pavšale za razne hiške po kempih? Na zidane hiše ga ni, plačam pa "Porez na kuću za odmor", dobrih 100 EUR/leto.
««
52 / 74
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6121422 (6513) ZveeZ
»

Morje hrvaška? (strani: 1 2 )

9431052 (4683) Pithlit
»

Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )

21437772 (30594) SuperKripto
»

turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )

548920 (6638) Spock83
»

Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )

17043515 (33559) ThinkPad

Več podobnih tem