Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi
Invictus ::
Čisto enostavno, se bom preselil v centralno ameriko zaradi klime.
Pa še klima se spreminja.
Moj šef v Nemčiji se seli v Paragvaj.
Popizdil nad nemško drago birokracijo in naredil bajto dol.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
dronyx ::
Meni ni jasno zakaj folk poleti jamra nad vročino, pozimi pa nad mrazom.
Visoka vročina je ubijalec. Na udaru so vsi, ki imajo kakšno resno težavo s srcem in podobno. Vročinski valovi ubijejo na tisoče ljudi.
Ja, kar ležijo po vesti in to na tisoče.
Sem bil ravno s sprehoda včeraj ob enih popoldne, pa sem videl 100 ljudi mrtvih od vročinskega udara...
Pač naravna selekcija...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Invictus ()
feryz ::
Jaz jo vsak dan ob 16 30 mahnem na hrib na kardio. 45 minut tuširanja. Starček.
Pa me kar noče kap suniti.
Je pa zanimivo. Ponavadi na poti, se pravi gor in dol, uro in pol vsega skupaj, srečam par ljudi, par deset ljudi, lahko tudi še več.
Zadnjih 8 dni niti enega samega samcatega.
Pa me kar noče kap suniti.
Je pa zanimivo. Ponavadi na poti, se pravi gor in dol, uro in pol vsega skupaj, srečam par ljudi, par deset ljudi, lahko tudi še več.
Zadnjih 8 dni niti enega samega samcatega.
miha98 ::
Čisto enostavno, se bom preselil v centralno ameriko zaradi klime.
Pa še klima se spreminja.
Moj šef v Nemčiji se seli v Paragvaj.
Popizdil nad nemško drago birokracijo in naredil bajto dol.
Mar bi ga poslal v Beograd...
Do Nemčije je 9 ur vožnje...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miha98 ()
Se strinjam, lahko bi bilo še par stopinj več. Nimam pojma o kakšnem valu govorijo.
Tudi meni ni jasno...
Povprečna neto plača na Hrvaškem je 1324,00 EUR. Pri nas pa 1.487,66 EUR. To je razlike samo še 100 EUR. Do konca leta nas prehitijo. Lepo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: dronyx ()
WizzardOfOZ ::
Pozabi, septembra bodo začeli v JU dvigovati plače, pa bo povprečna plača skočila v zrak.
Če bi pa imel podatke, koliko je povprečna plača samo v zasebnem sektorju, pa verjetno že je nižja od hrvaške.
Če bi pa imel podatke, koliko je povprečna plača samo v zasebnem sektorju, pa verjetno že je nižja od hrvaške.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()
WizzardOfOZ je izjavil:
Pozabi, septembra bodo začeli v JU dvigovati plače, pa bo povprečna plača skočila v zrak.
Ja, JU nam dviguje povprečje...
Vidite da so koristni...
Povprečna neto plača na Hrvaškem je 1324,00 EUR. Pri nas pa 1.487,66 EUR. To je razlike samo še 100 EUR. Do konca leta nas prehitijo. Lepo.
Bil pred kratkim v Zagrebu.. ni bogatije tamo... Mi smo lordi proti Hrvatom... Da ne omenjam stanja avtoceste Varaždin - Zagreb ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: miha98 ()
Ja, JU nam dviguje povprečje...
Saj na Hrvaškem ni nič bolje. Po spominu so tam vsem JU dvignili plače obenkrat za 30%. Zaradi tega so pa nas tako hitro dohiteli. Še en skok po 30% in so pred nami.
Zgodovina sprememb…
denabiker ::
Ne vem, meni se zdi da so plače isti šmorn kot pri nas. Cene so pa precej nižje, ene so res smešne, plin je recimo jeklenka 15, pri nas dvakrat dražje, pa še 15 je drago, plin bi lahko bil še bistveno ceneje, to samo lupijo, tankal sem ceneje, hrana cenejša,...
Machete ::
Huh, ker gradim na HR imam več stika z njihovimi birokrati in sosedi penzionisti. No to je ena velika žalost. Ne vem od kje vi primerjate SLO plače. Že bdp imajo pol nižji.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
Huh, ker gradim na HR imam več stika z njihovimi birokrati in sosedi penzionisti. No to je ena velika žalost. Ne vem od kje vi primerjate SLO plače. Že bdp imajo pol nižji.
Tule imaš članek o njihovi povprečni plači. Verjetno ne lažejo sami sebe?
2023 piše Slovenija BDP 68 MRD USD, Hrvaška 82 MRD USD. Hrvatov je skoraj še enkrat več, tako da imajo lepe plače ob tem majhnem BDP.
Zgodovina sprememb…
sbawe64 ::
Ne vem, meni se zdi da so plače isti šmorn kot pri nas. Cene so pa precej nižje, ene so res smešne, plin je recimo jeklenka 15, pri nas dvakrat dražje, pa še 15 je drago, plin bi lahko bil še bistveno ceneje, to samo lupijo, tankal sem ceneje, hrana cenejša,...
V mestih za mejo, kjer so na Slo strani nakupovalna središča, so polna hrvaških tablic.
Kupujejo vse, od hrane do vrtnih kosilnic.
dronyx
Tule imaš članek o njihovi povprečni plači. Verjetno ne lažejo sami sebe?
Nikoli niso nehali.
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: sbawe64 ()
kixs ::
Ko grem cez mejo, se samo cudim njihovim cenam in kako pridejo skozi. Grem vceraj v Eurospin. Ker lahko primerjamo 1:1 s slovenskim. Pasiran paradiznik v steklenici 700g. Redna cena pri nas 1,19€, pri njih 1,49€. Prakticno vse dosti drazje.
Diesel je redno cenejsi pri HR. Ne vem vec kdaj sem nazadnje pri nas tankal v svoj avto.
Pa storitve vecinoma precej cenejse. Frizer mosko strizenje od 7€ naprej. Gostilne imajo se vedno zmerne cene.
Diesel je redno cenejsi pri HR. Ne vem vec kdaj sem nazadnje pri nas tankal v svoj avto.
Pa storitve vecinoma precej cenejse. Frizer mosko strizenje od 7€ naprej. Gostilne imajo se vedno zmerne cene.
zigap ::
Ko grem cez mejo, se samo cudim njihovim cenam in kako pridejo skozi. Grem vceraj v Eurospin. Ker lahko primerjamo 1:1 s slovenskim. Pasiran paradiznik v steklenici 700g. Redna cena pri nas 1,19€, pri njih 1,49€. Prakticno vse dosti drazje.
Da o zobarjih niti ne govorimo.
Buggy ::
Imamo rahle tezave. Jutri picimo dol a lastnika (starejse osebe) sta v bolnici zaradi nepredvidene operacije.
Skratka lastnikov ne bo, trenutno je dol tasca z vnuki (moji necaki) in po toliko (13 letih) je vse koordinirano in skomunicirano kot z druzinskimi clani (vedno vzamemo za skoraj mesec). Skratka skrbeli bomo za bajto, dokler jih ni, kljuc nas bo pa cakal. Upam da bo v bolnici vse OK in da se nama pridruzita, mal zleht samo paradiznik ki mi ga Marija prinese je skoraj da vrhunec leta. To kar kupis pri nas ni niti priblizek temu, kar nam da ona z vrta.
Skratka lastnikov ne bo, trenutno je dol tasca z vnuki (moji necaki) in po toliko (13 letih) je vse koordinirano in skomunicirano kot z druzinskimi clani (vedno vzamemo za skoraj mesec). Skratka skrbeli bomo za bajto, dokler jih ni, kljuc nas bo pa cakal. Upam da bo v bolnici vse OK in da se nama pridruzita, mal zleht samo paradiznik ki mi ga Marija prinese je skoraj da vrhunec leta. To kar kupis pri nas ni niti priblizek temu, kar nam da ona z vrta.
Magic1 ::
Hrvaško lahko verjetno razdelimo na tri dele. Priobalno, Zagreb in vse ostalo. Trgovine so verjetno podobno povsod, storitve pa se drastično različne.
Magic
Hrvaško lahko verjetno razdelimo na tri dele. Priobalno, Zagreb in vse ostalo. Trgovine so verjetno podobno povsod, storitve pa se drastično različne.
...zadevo lahko granuliras se bolj. Rab center in trgovinice na neturisticni lokaciji Barbata, ceprav ko gremo s kolesom v center v ribarnico so cene rib smesne glede na cene drugje. Sardele so prakticno zastojn, velike pa za naso postrv skor...ok pretiravam
Da o zobarjih niti ne govorimo.
Res je. Tudi zobarja imam preko meje.
...zadevo lahko granuliras se bolj. Rab center in trgovinice na neturisticni lokaciji Barbata, ceprav ko gremo s kolesom v center v ribarnico so cene rib smesne glede na cene drugje. Sardele so prakticno zastojn, velike pa za naso postrv skor...ok pretiravam
Na teh slikah ni sardel..
Sam sem šel po ribe kar k ribičem na pomol.
2 kg rib 10 EUR.
Ne bo držalo. Trgovine na obali v sezoni so bistveno dražje kot v kakšnem Osijeku. Po moje nastradajo na obali upokojenci, ki se ne ukvarjajo s turizmom, kupujejo pa v trgovinah po cenah, ki veljajo za turiste. Turizem prinese na eni strani bogatijo, veliko ljudem pa samo težave.
Twixz ::
Novigrad in Rab, je kje kaka fajna restavracija da nima nabitih cen? Za trgovine bom se že znašel.. :)
Na rabu je ena plaža. Mislim , da se reče rajska plaža. To mi je bilo d best , ko sem bil mali...
Bellator ::
Verjetno misli Lidl.
Lidl je davno opustil to prakso in ima na hrvaški obali višje cene.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()
Na rabu je ena plaža. Mislim , da se reče rajska plaža. To mi je bilo d best , ko sem bil mali...
Mi gremo za 5 dni v Novigrad da obiščemo Istralandio in Aquapark v Poreču potem pa gasa za 10 dni še na Rab, v Lopar, 1 km od rajske plaže. Apartmaji so bili relativno poceni (je pa res da smo lovili ponudbe več kot 2 meseca, ampak 1300€ za 14 dni za 3 osebe se mi zdi zelo poceni).
V osnovi je plan tak da načeloma večerjamo vsak dan zunaj (razen če bodo cene res orng, potem raje žar ali kaj v apartmaju spečemo), zajtrk v apartmaju in kosilo (če bo treba) kak prigrizek (itak v vročini nimaš nekega apetita).
Malo me skrbijo cene, pa vprašam tukajle, sem pa prek TripAdvisorja pogledal in ni kaj prida aktualnega reviewa (par izjem).
Google reviews pa za Plodine in ostale markete v mestu Novigrad sama slaba mnenja o (pre)visokih cenah.
Kot ze prej receno, kar ni v akciji, je na HR hrana kar drazja kot pri nas - so sicer tudi kaksne izjeme. Ce imas prostor v avtu, vzemi se kaj s sabo.
Novigrad in Rab, je kje kaka fajna restavracija da nima nabitih cen? Za trgovine bom se že znašel.. :)
Rab mesto ali izven mesta?
V mestu restavracija Ana in Konoba Riva.
Če pa izven, potem:
- Lopar, gostilna Piano (odlične škarpene po zelo ugodni ceni)
- Lopar, gostilna Laguna
- Kampor, gostilna Biser Kandarola
- Kampor, gostilna Dupin (najboljša tuna iz žara)
- Barbat, Konoba Mama
- Supetarska Draga, pension Melita (svetovno dobre ribe)
- Supetarska Draga, gostilna Gandola
V supetarski dragi ti bodo še ponujal Zaltni Zalaz, ampak meni osebno ni bilo najboljše.
V vseh teh gostilna sem jedel in vse imajo dobro hrano. Najcenejša od vseh teh je bila pa Piano na Loparju.
Mi gremo za 5 dni v Novigrad da obiščemo Istralandio in Aquapark v Poreču potem pa gasa za 10 dni še na Rab, v Lopar, 1 km od rajske plaže. Apartmaji so bili relativno poceni (je pa res da smo lovili ponudbe več kot 2 meseca, ampak 1300€ za 14 dni za 3 osebe se mi zdi zelo poceni).
V osnovi je plan tak da načeloma večerjamo vsak dan zunaj (razen če bodo cene res orng, potem raje žar ali kaj v apartmaju spečemo), zajtrk v apartmaju in kosilo (če bo treba) kak prigrizek (itak v vročini nimaš nekega apetita).
Malo me skrbijo cene, pa vprašam tukajle, sem pa prek TripAdvisorja pogledal in ni kaj prida aktualnega reviewa (par izjem).
Google reviews pa za Plodine in ostale markete v mestu Novigrad sama slaba mnenja o (pre)visokih cenah.
Jaz letos na Rabu za 3 osebe nisem plačal več kot 100€ za orenk kosilo (predjed (domač pršut z domačim sirom), glavna jed (škarpena in solata 3x) in sladica (2x sadna kupa in 1x sladoled 2 al 3 kepice), pa nekaj pijač (1x kava, 4x šveps). Res je bilo pa na začetku sezone (konec junija).
undertacker ::
Bil pred 1 tednom v Novigradu, v centru mesta trgovina Konzum, Studenac, jaz sem bil v hotelu, restavracij imaš koliko hočeš, cene kr ugodne, za 2 osebi večerja s pijačo 45€.
Na Rab smo prisli sele vceraj, tako da letosnjih cen v ostarijah se nisem uocil, je pa mladina pred trajektom nek fast-food jedla in je bil hamburger 6€ pa cisto decent je zgledal.
Barbat pa smo najbolj zadovoljni z Marko-tom. Je ob plazi, dobre ribje in mesne plosce edino rezervacijo imajo.
Drugace pa vceraj sli v dezju, prisli na otok pa ze soncek. Voda ene 26 stopinj zunaj pa malce vec in ponoci se je spalo enkratno kar je kul ?
Barbat pa smo najbolj zadovoljni z Marko-tom. Je ob plazi, dobre ribje in mesne plosce edino rezervacijo imajo.
Drugace pa vceraj sli v dezju, prisli na otok pa ze soncek. Voda ene 26 stopinj zunaj pa malce vec in ponoci se je spalo enkratno kar je kul ?
...da bom pa azuren glede cene nastanitve...je trenutno atrijski apartma 70EUR + ker smo letos +1 bomo placali dodatno se 5EUR.
klimatiziran apartma s senco na terasi cca 60m2 ter zunanjim tusem
...so nas pa cakali domaci paradizniki...wooohoooo. Zdej grem pa rozice na vrtu zalit, ker smo sami v bajti
Jutranji ritual s kopanjem navsezgodi v polikani vodi, ko ni nobenega in pozdrav soncu, ki se dviga iza Velebita pa ze opravljen. Chilleksanje na terasi pri kavici, nasa je sla pa v nmesto s kolesom po zajtrk...lol
klimatiziran apartma s senco na terasi cca 60m2 ter zunanjim tusem
...so nas pa cakali domaci paradizniki...wooohoooo. Zdej grem pa rozice na vrtu zalit, ker smo sami v bajti
Jutranji ritual s kopanjem navsezgodi v polikani vodi, ko ni nobenega in pozdrav soncu, ki se dviga iza Velebita pa ze opravljen. Chilleksanje na terasi pri kavici, nasa je sla pa v nmesto s kolesom po zajtrk...lol
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Buggy ()
LuiIII ::
Jaz plačam za ampartma na Pagu (proti Lun-u) ob morju (terasa je 5m od obale:) 100EUR v sezoni. Najemam kar oba ker imam pač večjo družino. Tja hodimo že 25 let, žena pa že skoraj 40. To je za mene pač pravi dopust ker vem kaj bo in gledam lahko otroke, ki se igrajo v morju, skočim med delanjem kosila v vodo za 5 minut,... Cene pri sosedu v restavraciji so zanimive: riba (v ribarnici je enaka 16-18EUR/kg) 100EUR/kg, poercija janjetine 40EUR,... So sicer malo boljša restavracija z zanimivimi aranžmaji in ponudbo ter res vrhunsko lokacijo, ampak gneče letos ni in je tudi ne bo. Pravijo, da imajo 1/3 manj prometa kot lani. Razlog naj bi bil baje manjša kupna moč nemcev in pa prevroče vreme. Živi bili pa videli!
Utk ::
https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla...
No za tako predstavo med večerjo bi pa tudi jaz plačal malo več.
No za tako predstavo med večerjo bi pa tudi jaz plačal malo več.
Novigrad, Santa Marina restavracija, cene precej visoke (2x lignji, 1x file osliča) + pijača 60€. Porcija pa za 3 osebe, noben od nas ni mogu pojest pa smo precej hudi jedci na dopustu. Priporočam. Plodine v Novem gradu pa cena primerljiva z našimi, gužva pa da te ubije, noro. Do petka smo tu, napišem povzetek pa se selimo na Rab.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 21422 (6513) | ZveeZ |
» | Morje hrvaška? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 31052 (4683) | Pithlit |
» | Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 37772 (30594) | SuperKripto |
» | turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8920 (6638) | Spock83 |
» | Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 43515 (33559) | ThinkPad |