Forum » Loža » Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Kaksne so to cene na Hrvaskem?
Temo vidijo: vsi

kixs ::
Sladkor ravno nima barve. Razen, ce mislis barvo sladkobe...
Sicer je pa vsaka pijaca voda z dodatkom.
Sicer je pa vsaka pijaca voda z dodatkom.

WizzardOfOZ ::
Cedevita je voda, pobarvana s sladkorjem...
Naj mulc pije vodo...
Flaširano? Ker na otokih namreč njihova voda ni najboljša.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

paradajzos ::
Letos so cene v gostinski ponudbi na hrvaški obali res pretirane. Dejansko se mi je zdelo neumno plačevati takšne zneske in moram reči, da tega ne bom več ponavljal.

gruntfürmich ::
Kaj točno hočeš povedati? Da so ultra bogati snobi zapovedali, da se zraven ribe mora piti flaša vina, ki pride vsaj 500 evrov v oštariji, drugače si zahojen kreten?
nikakor!
ampak če že ješ neko ribo in se imaš za kao gurmana (ki pa 99,9% ljudi ni), potem je treba vedet vsaj osnovno stvar okoli ribe, in to je da če jih imaš res rad, potem se vsaj nauči okušati to nežno meso!
kaj pa dela 99% folka? to nežno meso najprej utaplja v česnu, da ima ja čisto požgane brbončice in nič več ne okuša, potem pa še to vse skupaj utopi v nekem plavcu (ki kao tradicionalno paše zraven), da ja ne ve kaj sploh je. če je ta folk prej spil kako rakijo za aperitiv pa je sploh zmagal... in na koncu bo tak folk rekel kako je dobro jedel in kako dobro ribo imajo v tem in tem lokalu, in to promoviral na forumu...
skratka 99% folka nima pojma o pojmu kaj žre in kako naj žre, zase pa misli da so največji gurmani... pač osnove bontona.
ne vem kdo normalen bi mariniral s peteršiljem in česnom kvalitetno ulovljeno ribo?
99% folka. verjemi...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

Magic1 ::
Zdaj imajo že sok cedevita, tak že zmešan. V trgovini pri nas je 1.5EUR pol litra. Ista cena kot Prime.
S temi 0,5l/0,33l napitki se jim je res zmešalo. Samo izgleda folk vseeno kupuje. Ne štekam, kupiš 1.5l in daš v hladilnih, ali še bolje direktno stisnjen jabočni/pomarančni, ali seveda si v večini na vodi. Imamo dobro iz pipe po večini v teh koncih EU.

Magic
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Magic1 ()

feryz ::
Zadeva je popolnoma enostavna.
Če ima nekdo rad ribe, ne pomeni, da ima rad tudi vino ali da je še alkoholik zraven.
Torej naj je ribo in zraven pije, kar mu paše. Brez odvečnega filozofiranja.
Če ima nekdo rad ribe, ne pomeni, da ima rad tudi vino ali da je še alkoholik zraven.
Torej naj je ribo in zraven pije, kar mu paše. Brez odvečnega filozofiranja.

c3p0 ::
Tako, kot meni slabo pride, ko vidim da ljudje vino pijejo.
Kaj točno hočeš povedati? Da so ultra bogati snobi zapovedali, da se zraven ribe mora piti flaša vina, ki pride vsaj 500 evrov v oštariji, drugače si zahojen kreten?
Glavnina folka itak vemo kaj pije zraven ribe, najcenejšo belo brozgo, ki jo privlečejo iz bog ve katerega konca sveta. Ker mora tako biti.
Vino je pijača z velikim markupom, podobno kot kava in čaj.
Kak profit je šele, ko lokalno kislico, ki jo dobiš đabe, prodajaš po 4 EUR/dcl kot lokalno specialiteto.

CiClon ::
To so te tipične slovenske debate :) pri nas se moraš zagovarjat in branit, če si dal za hrano in pijačo kak evro več. Namesto da bi se hvalil koliko več si dal in kaj vsr si probal. Lignji/dunajc čez rob krožnika za 10 eur in voda zraven! Če ne si snob!

Dobre ribe se težko dobi v gostilnah. V večini ti jih itak prepečejo (verjetno ker imajo star šrot), da je žaganje.
Magic

delavec44 ::
gruntfürmich je izjavil:
nikakor!
ampak če že ješ neko ribo in se imaš za kao gurmana (ki pa 99,9% ljudi ni), potem je treba vedet vsaj osnovno stvar okoli ribe, in to je da če jih imaš res rad, potem se vsaj nauči okušati to nežno meso!
kaj pa dela 99% folka? to nežno meso najprej utaplja v česnu, da ima ja čisto požgane brbončice in nič več ne okuša, potem pa še to vse skupaj utopi v nekem plavcu (ki kao tradicionalno paše zraven), da ja ne ve kaj sploh je. če je ta folk prej spil kako rakijo za aperitiv pa je sploh zmagal... in na koncu bo tak folk rekel kako je dobro jedel in kako dobro ribo imajo v tem in tem lokalu, in to promoviral na forumu...
Jaz dam še domačo pekočo omako gor. Zakon. Ribo seveda spečem doma.

c3p0 ::
gruntfürmich je izjavil:
ne vem kdo normalen bi mariniral s peteršiljem in česnom kvalitetno ulovljeno ribo?
99% folka. verjemi...
Večina folka se le napravlja, da so neki fini gurmani. Starejša znanka je precej bogata, sta z možem hodila po fensi 1-3* restavracijah po svetu. Na koncu je priznala, da ji skoraj nič ni bilo dobro.
Meni osebno ribe niso noben presežek, niti vino. Če že, dober tuna steak. Vino pa kako desertno ledeno ipd., ki ga počasi sippaš kot kdo drug dober viski, brez hrane.

Jaz dam česen na ribo samo zato da jezim Grunta.
to je 11. smrtni greh! ni jezus dal ribo zato da jo boš utopi v česnu

Riba je lahko odlična. Sploh kakšen svež na žaru pečen file, ki je ravno prav začinjen in v nulo natančno spečen. Se ti stopi v ustih.
Magic

Dobre ribe se težko dobi v gostilnah. V večini ti jih itak prepečejo (verjetno ker imajo star šrot), da je žaganje.
imaš boljše in imaš slabše gostilne. v high-end ne boš dobil pomij, verjemi.
pač je treba imeti dobro oko da ločiš turist trap od kvalitetne gostilne vsaj na daleč. ta prvi korak je odločilen, ni pa edini ki vodi do dobre in kvalitetne hrane.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()

Dejmo na plano s takimi gostinami. Trenutno se mi zdi, da je bolj loterija, saj kuharji menjajo službe kot gate in itak dobiš vsakič drugega, četudi greš v isto restavracijo.
Magic

pogledaš vodiče s kvalitetnimi gostilnami: michelin, ''kapice'', strokovne revije...

Grimnir3 ::
gruntfürmich je izjavil:
Jaz dam česen na ribo samo zato da jezim Grunta.
to je 11. smrtni greh! ni jezus dal ribo zato da jo boš utopi v česnu![]()
Jezus je pomnožil ribe in česen!
gruntfürmich je izjavil:
pogledaš vodiče s kvalitetnimi gostilnami: michelin, ''kapice'', strokovne revije...
Meni te finoče restavracije ne potegnejo. Imamo v žlahti enega mahnjenca na to in zato vsaj dvakrat ali trikrat na leto jemo v nekih teh finočah in na prste ene roke lahko preštejem priložnosti ko sem dobro jedel.
Tudi pri Roševi in tudi tam mi je bilo meh...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Grimnir3 ()

ni fora v tem da greš jest v 3 zvezdice, ampak da izbereš takšno restavracijo ki ti postrežejo kvalitetno hrano za normalni denar, da se znaš izogniti pomijam iz turist trapov.

To high dining je bolj "doživetje", kot pa sama hrana. Tukaj je ogromno ekperimentiranja, ki je hit or miss. Zelo odvisno od posamezika in njegovega okusa.
Odlično pripravljena klasična jed, je nekaj kar se lahko oceni. Vsi ti vodiči pa je bolj sranje glede tega, ocene so pa dostikrat pri nas na račun količine.
Odlično pripravljena klasična jed, je nekaj kar se lahko oceni. Vsi ti vodiči pa je bolj sranje glede tega, ocene so pa dostikrat pri nas na račun količine.
Magic

gruntfürmich je izjavil:
ni fora v tem da greš jest v 3 zvezdice, ampak da izbereš takšno restavracijo ki ti postrežejo kvalitetno hrano za normalni denar, da se znaš izogniti pomijam iz turist trapov.
Ampak kaj takega težko najdeš.

starfotr ::
Obstajajo tudi ribolovne sezone za različne vrste rib. Poleti je na višku plava riba - sardele in sardoni.
https://www.nasasuperhrana.si/ribe/mors...

Izbereš restavracijo, kjer ti bodo dali frišne ribe in kalamare, kajne?
Zrezek pa od včeraj pokojne krave, right?
Kje spite, da vas ne ukradejo?

WizzardOfOZ ::
gruntfürmich je izjavil:
Ampak kaj takega težko najdeš.
Na krku je par takih:
Krk:
- konoba in picerija Galija (nimajo samo pic, ampak tudi steake, ribe,... za normalno ceno - pa steake znajo narest medium, kar je tam zaenkrat še redkost).
- Frankopan - sveže hobotnice in ribe za normalno ceno
- Mali Nono - odlične sveže ribe z žara (pazi da se ne nategneš z Nono picerijo, ki je par 100m stran)
Je pa res, da morja iz teh lokalov ne boš gledal, ker so vsi bolj v notranjosti mesta krk.
Obstajajo tudi ribolovne sezone za različne vrste rib. Poleti je na višku plava riba - sardele in sardoni.
Pa skuša in plavica, ki sta tudi dobri, ampak to raj sam na žar vržem.
Ribe ja, kalamari so pa povsod zmrznjeni, razen jadranski.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WizzardOfOZ ()

ferzy ti si vse to lahko privoščiš, edino malo boš zapravil cajta da boš to vse našel. ni treba da samo za pleh zapravljaš.

denabiker ::
gruntfürmich je izjavil:
ferzy ti si vse to lahko privoščiš, edino malo boš zapravil cajta da boš to vse našel. ni treba da samo za pleh zapravljaš.
Prvo je, kaj daš v sebe, potem pa kaj daš pod sebe

jest10 ::
Dejmo na plano s takimi gostinami. Trenutno se mi zdi, da je bolj loterija, saj kuharji menjajo službe kot gate in itak dobiš vsakič drugega, četudi greš v isto restavracijo.
In kot vedno se je iz kupa napihovanja izvedelo zelo malo...
Vse je za nič, kaj je dobro, se pa ne izve. Poišči si sam

gruntfürmich je izjavil:
ferzy ti si vse to lahko privoščiš, edino malo boš zapravil cajta da boš to vse našel. ni treba da samo za pleh zapravljaš.Nimaš sreče.
Zadnjo ribo sem pojedel nekih 30 let nazaj. In še to našo, avtohtono iz sladkih voda.
Za morsko se ne spomnim, kdaj sem jo. Če sploh.
Oz. popravek. Parkrat sem jedel tiste pohane sardelice. Ampak to se težko klasificira kot neko ribje gurmanstvo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: feryz ()

bm1973 ::
Če že ješ ribe na Jadranu, pač naročiš vrsto, ki se je ne da gojiti...
Orada, brancin, tuna, vse gojeno.
Ostalo pa ceneje, sploh če sam pečeš in čisto dobro.
Če si na barki, v zalivčkih loviš bukvice na meso iz školjk, super riba, skoraj brez kosti...
https://sh.wikipedia.org/wiki/Bukva_(ri...
Ni neka kvaliteta, ampak vseeno boljše kot zmrznjena orada iz Kitajske...
Orada, brancin, tuna, vse gojeno.
Ostalo pa ceneje, sploh če sam pečeš in čisto dobro.
Če si na barki, v zalivčkih loviš bukvice na meso iz školjk, super riba, skoraj brez kosti...
https://sh.wikipedia.org/wiki/Bukva_(ri...
Ni neka kvaliteta, ampak vseeno boljše kot zmrznjena orada iz Kitajske...

In kot vedno se je iz kupa napihovanja izvedelo zelo malo...
Vse je za nič, kaj je dobro, se pa ne izve. Poišči si sam![]()
ok, za prvomajske sem vsak dan jedel v Tučepih v gostilni Tenor (ne vem če se še tako reče). Meni in moji kolegici je bilo super, in resnično je bilo videti da vedo kaj počnejo. kelner star in izkušen, hrana dobra, sladoled njihov domač bourbonska vanilija...

Danes sem si privoščil svžo orado, pečeno z rezino limone in vejico rožmarina.
Bilo je precej dobro, samo malo tržaške omake je manjkalo
Bilo je precej dobro, samo malo tržaške omake je manjkalo

Jaz se ponavadi tukaj ustavim na ribici. Svinjski.
Dosti sem hodil včasih na Murter, prase je vedno sveže in paše na vsake kvatre.
https://maps.app.goo.gl/BoRcmWQqHYTMwFm...
Dosti sem hodil včasih na Murter, prase je vedno sveže in paše na vsake kvatre.
https://maps.app.goo.gl/BoRcmWQqHYTMwFm...

brett ::
Smo na Cresu te dni. V neposredni bližini mesta Cres. Večerni sprehod do tja in malo firbcanja za ta forum... Ker ne poznam cen za pijačo v SLO, niti ne vem ali je drago ali ne. Skratka, pivo 0.5l 4€, sokovi, gazirane pijače 2dcl 3,5€, sladoled kepica 2€, testenine 11€ (bolognese)-18€ (s školjkami in vsemi pritiklinami), pice 11,5€ - 14€, meso 15€-20€, ribe 18€-25€ s prilogo, ena sorta je na kg in je 80€/kg, hamburger 11€-14€ brez proge, pomfrit 3,5€.
Gostilne polne cca 2/3.
V trgovini Plodine so cene primerljive našim. So pa nekatere stvari cenejše, nekatere pa dražje.
Gostinci, osebje kjer smo nastanjeni (hotel Kimen) so Hrvati. Zaenkrat vsi zelo prijazni, ustrežljivi.
Sestava obiskovalcev: največ je slo glasov, potem nemška špraha, pa Čehi, Poljaki, Nizozemci, VB.
Največji šok pa je: ni nobenih rjuharjev, ni šiptarjev, nikakršnih zapečenih. Sama bela gamad.
Pravi balzam!
Gostilne polne cca 2/3.
V trgovini Plodine so cene primerljive našim. So pa nekatere stvari cenejše, nekatere pa dražje.
Gostinci, osebje kjer smo nastanjeni (hotel Kimen) so Hrvati. Zaenkrat vsi zelo prijazni, ustrežljivi.
Sestava obiskovalcev: največ je slo glasov, potem nemška špraha, pa Čehi, Poljaki, Nizozemci, VB.
Največji šok pa je: ni nobenih rjuharjev, ni šiptarjev, nikakršnih zapečenih. Sama bela gamad.

Kaj pa gužva?
Istra je dokaj prazna.
Glede osebja pa v Puli je polno nekih filipinotov in pakijev, v manjših krajih okoli pa ni nobenega. Verjetno so zaenkrat skoncentrirani na večja mesta.
Istra je dokaj prazna.
Glede osebja pa v Puli je polno nekih filipinotov in pakijev, v manjših krajih okoli pa ni nobenega. Verjetno so zaenkrat skoncentrirani na večja mesta.

brett ::
Kaj pa gužva?
Istra je dokaj prazna.
Hotel je kar zaseden. Ni pa poln. Kamp Kovačine je ( videno z obalne strani) približno na isti ravni kot hotel. Oboje recimo 2/3. Za apartmaje v mestu in okolici ne vem.
Je pa včeraj in danes bilo bolj vremensko pestro, čeprav na srečo, razen zmernih padavin in vetra, ni bilo hujšega. Sedaj bo spet do 31C in sonce, pa bom videl kako bo to vplivalo na obisk.
Tudi v mestu so samo domačini med osebjem v lokalih, etc. Tujcev ni.
Plaža ni tok zasedena, komot dovolj placa. In fajn je ker je senca, vstop v vodo pa droben pesek, zato se ne rabiš pobijati po kamnih, niti ne rabiš obutve za v vodo (tisti bolj občutljivi). Ježkov ni.
Aja, npr. sposoja ležalnika 5EUR/dan. Čoln bolj osnoven na motor med 9-18h je 100EUR, srednji je 150EUR, gliserji pa do
250EUR, odvisno od kapacitete, dolžine.
Ladjica - taxi od konca kampa Kovačine do luke v Cresu je 2EUR/osebo. Kar se mi zdi džabe!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: brett ()

Otoki morajo bit konkurenčni. Tja ne morejo turisti tako enostavno uletavat. V Istri se pač lahko poljubno zajebavajo, turistov ne bo zmanjkalo. Samo lahko zategnejo denarnice. Jim bomo pač pustili samo za par kepic in kruh...
Magic
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Morje 2025 (dopust na Hrvaškem) (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 3181 (763) | D3m |
» | Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23125 (8216) | ZveeZ |
» | Morje hrvaška? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 32279 (5910) | Pithlit |
» | Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 41852 (34674) | SuperKripto |
» | Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 46546 (36590) | ThinkPad |