» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
104 / 104
»
»»

Pithlit ::

karafeka je izjavil:

Roke gor tisti, kateri mislite, da se puncam ne posveča dovolj pozornosti.
Ps: seveda pa morajo biti normalne in vljudne.

Jaz moje hobije financiram iz napitnin. Če si name ciljal. Pa niso ravno poceni.
Life is as complicated as we make it...

brett ::

Za malo v zobe se dajat...
Mi (trije) smo se vrnili v petek iz 16 dnevnega popotovanja/dopustovanja iz Indonezije: Java, Bali (+ Gili). Daleč najvišji strošek so bile letalske karte. Povratne z notranjim letom (5 letov): 2800EUR. Vse ostalo pa zapravili še 2500EUR (od vizumov, do benza do Dunaja, parking tam, prenočišča, transferji, hrana, vstopnine, masaže, raft, safari, shoping cunj...). Torej 5300EUR. In takega dopusta ne pozabiš. Klasično "praženje" pri Sosedih, ipd. že čez mesec dni ne veš več, da si bil.
Cene dol so smešne: masaža celega telesa 90min je bilo 11EUR, 60min pa 8-9EUR. Hrana (pa ne street food) od 3,5-7EUR. Pijača 1-2EUR. In to konkretne porcije. Njihova in zahodna kulinarika. Ljudje prijazni, nevsiljivi. Lokali, nastanitve osebje: nobenega negodovanja, zdolgočasenosti, nasmeh nonstop. In tak pristen. Iz srca (ali pa so vsi hollywoodski igralci, hehehe).
Primer nastanitve na Baliju: lokalni, manjši hotel: 20m do plaže s koralnim vrtom; smo imeli apartma 35m2 in teraso cca 15m2 + svojo zelenico. Diskretno. Omejeno pogledom z bujnim tropskim rastjem, rožami. Bazen 10m stran. Odlični zajtrki al-carte. Cena 564EUR/10 nočitev za celo familijo.

Če zdržiš oz. ti ni problem transfer do tja (to je res zoprni del poti, priznam!!), pozabiš Mediteran. Sploh ob teh temp. Dol je bilo 25-28C, voda malo pod 30C. Vlažnost 70-80%. Tako, da ni bilo sile.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brett ()

WaterBoy ::

Kok starega imaš malega? Mi smo letos šli v turcijo iz enoletnim, in smo res imeli srečo da je tja in nazaj spal po dobro uro.
Kam dalje si za enkrat ne upamo zaradi dolge vožnje letal, in da bi pop.se tam jokal gor. :)

WaterBoy je izjavil:

Kok starega imaš malega? Mi smo letos šli v turcijo iz enoletnim, in smo res imeli srečo da je tja in nazaj spal po dobro uro.
Kam dalje si za enkrat ne upamo zaradi dolge vožnje letal, in da bi pop.se tam jokal gor. :)

Hči. 10.5 leta.
Potuje že od svojega 3 leta (Evropa, Amerika, Azija). No, vmes je prekinila korona...
Moram potrkati po lesu: nobenih težav, zapletov. Tudi na letalu se zna zamotiti: čvekanje, knjige, križanke, kak video + spanje.

WaterBoy ::

Aha ok ok to je čisto normalno :)
Ste imeli pri 3 letih kaj problemov z jokom?

free_rider ::

Lepo, da še kdo dopust samo še preko denarja vrednoti.
White Lotus refleksija je seveda povsem odveč.
Imagine there's no religion :)

WaterBoy je izjavil:

Aha ok ok to je čisto normalno :)
Ste imeli pri 3 letih kaj problemov z jokom?

Ne. Ni bilo težav. Sva se bala, da bo imela to obdobje kot dosti otrok - trma, jok,..., ampak na srečo nama je bilo prizanešeno. + se vidi, da ima gene po nama, ker rada spoznava nove kraje in se vedno veseli, da kam gremo. Pa naj bo to Slovenija ali tujina. Če pa je nekaj eksotičnega, nevsakdanjega, pa jo še toliko bolj pritegne. Recimo letos je bil to pragozd, riževe terase, nevsakdanje živali, vulkani.

free_rider je izjavil:

Lepo, da še kdo dopust samo še preko denarja vrednoti.
White Lotus refleksija je seveda povsem odveč.

Če je name letelo ... Zneske sem nanizal zato, da morda koga spodbudim v razmislek, da ni konec sveta za sosednji državami. Sploh glede kaj dobiš za nek denar. In da to ni spet nek tak denar, glede na to koliko so šle cene dopustovanja v nebo... Svet ni samo Mediteran oz. naša soseščina. Da je toliko lepot. In se jih splača pogledati, videti, doživeti. Življenje je prekratko, da ne bi vsaj delček tega doživel.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: brett ()

iKst_ ::

Moja tamala je bila pri 18 mesecih prvič v ZDA. Par mesecev pred tem, torej pri cca. 1 letu, smo bili na več mesečnem roadtripu po španiji z avtom, 2500km stran od doma.

Tadruga je bila prvič na čezoceanskem letu potem pri cca. 2 letih. Z nobeno ni bilo problemov. Od takrat naprej so redno, tudi po večkrat na leto na daljših letih.

Je pa res, da so že od malega navajene potovati. Verjetno je dosti odvisno tudi od otroka, ampak, če se malo pripraviš, se da zdržati.

donvito ::

Zneske sem nanizal zato, da morda koga spodbudim v razmislek, da ni konec sveta za sosednji državami. Sploh glede kaj dobiš za nek denar. In da to ni spet nek tak denar, glede na to koliko so šle cene dopustovanja v nebo... Svet ni samo Mediteran oz. naša soseščina. Da je toliko lepot. In se jih splača pogledati, videti, doživeti. Življenje je prekratko, da ne bi vsaj delček tega doživel.

Lepo napisano, samo ne more si marsikatera tročlanska družina privoščiti 5300€ za dopust. Pozabil si napisati koliko je vajin mesečni dohodek. In najbrž stanovanjski problem rešen, brez kreditov ...? :|

Liker ::

iKst_ je izjavil:

Je pa res, da so že od malega navajene potovati. Verjetno je dosti odvisno tudi od otroka, ampak, če se malo pripraviš, se da zdržati.

Odvisno od otroka, ja.
Z mojim je že v avtu katastrofa, če ne spi, pa je malo pod 2 leti. Ne pomagajo igrače, pesmice, pravljice, pogovor, nič.
In tako je že od 2. meseca, ko smo začeli z avtom okoli hoditi. Če spi je super. Če ne, imamo pekel na kolesih. Zato sedaj planirava vse okoli tega, da se gre ko mali zaspi, in da poti niso daljše od tam okoli dveh ur. Spi redko več kot 1,5h, tako da potem kakih 15 minut na koncu in začetku že preživimo.
Žena zelo navija da bi šli kam z letalom, meni pa res ni da bi 2-5 ur poslušal kako se mulc dere na vse možne načine in ugotavljal, da ga ne morem umiriti.

donvito je izjavil:

Zneske sem nanizal zato, da morda koga spodbudim v razmislek, da ni konec sveta za sosednji državami. Sploh glede kaj dobiš za nek denar. In da to ni spet nek tak denar, glede na to koliko so šle cene dopustovanja v nebo... Svet ni samo Mediteran oz. naša soseščina. Da je toliko lepot. In se jih splača pogledati, videti, doživeti. Življenje je prekratko, da ne bi vsaj delček tega doživel.

Lepo napisano, samo ne more si marsikatera tročlanska družina privoščiti 5300€ za dopust. Pozabil si napisati koliko je vajin mesečni dohodek. In najbrž stanovanjski problem rešen, brez kreditov ...? :|

To je res, da si marsikdo ne more privoščiti 5000 EUR za dopust (tudi jaz nikoli ne bi dal toliko, pa si v teoriji to lahko privoščim). Ampak pozabljaš da dva tedna na HR obali, če niso ravno v šotoru, takoj pride vsaj toliko, ali pa še raje več.
Ravno iščem "rešitev" za par dni, ki bi imela tudi dobro poskrbljeno za mojega malega (kakšna igrala, čofotalni bazen, ipd ...), pa vidim da so hoteli po 300+ na noč, potem pa še hrana za čez dan. Trodnevni "oddih" je tisoč EUR. Adijo pamet ...
Za tisočaka sem lahko tri tedne vsak dan v Atlantisu (ali čim podobnim). Če pa že mora biti morje, pa skoraj raje z avtom dol in nazaj.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Liker ()

iKst_ ::

To je res, da si marsikdo ne more privoščiti 5000 EUR za dopust (tudi jaz nikoli ne bi dal toliko, pa si v teoriji to lahko privoščim). Ampak pozabljaš da dva tedna na HR obali, če niso ravno v šotoru, takoj pride vsaj toliko, ali pa še raje več.

Lahko daš 5 jurjev za 2 tedna hrvaške, ampak to je bolj pravilo, kot izjema. Če greš v nek apartma, ki ga rezerviraš pred sezono in malo gledaš na stroške, prideš skozi za 2 jurja.

donvito je izjavil:

Jaz imam tam-tam povprečno slov. plačo + malica. Prevoza nimam, ker delam preblizu. Žena ima par sto € pod povprečno, ampak imajo trinajsto plačo + zelo lep regres + zelo lepo božičnico. Ima zelo ok plačano malico, enako nima prevoza zaradi bližine. Imava stanov. kredit malo čez 500€. Še 7 let.
Vsak mesec lahko dava dobrega jurja na stran + regres, dohodnina, božičnica. Za dopust, stanovanj. potrebe, investicije itn. Ker nama (in hčerki tudi veliko pomeni) potovanja zelo veliko pomenijo, zadnja leta za ta namen dava na stran 10k€/leto. Če se ponuca ok, če ne, gre v "prenos" za naslednje leto.

N75 ::

brett je izjavil:

Za malo v zobe se dajat...
Mi (trije) smo se vrnili v petek iz 16 dnevnega popotovanja/dopustovanja iz Indonezije: Java, Bali (+ Gili). Daleč najvišji strošek so bile letalske karte. Povratne z notranjim letom (5 letov): 2800EUR. Vse ostalo pa zapravili še 2500EUR (od vizumov, do benza do Dunaja, parking tam, prenočišča, transferji, hrana, vstopnine, masaže, raft, safari, shoping cunj...). Torej 5300EUR. In takega dopusta ne pozabiš. Klasično "praženje" pri Sosedih, ipd. že čez mesec dni ne veš več, da si bil.
Cene dol so smešne: masaža celega telesa 90min je bilo 11EUR, 60min pa 8-9EUR. Hrana (pa ne street food) od 3,5-7EUR. Pijača 1-2EUR. In to konkretne porcije. Njihova in zahodna kulinarika. Ljudje prijazni, nevsiljivi. Lokali, nastanitve osebje: nobenega negodovanja, zdolgočasenosti, nasmeh nonstop. In tak pristen. Iz srca (ali pa so vsi hollywoodski igralci, hehehe).
Primer nastanitve na Baliju: lokalni, manjši hotel: 20m do plaže s koralnim vrtom; smo imeli apartma 35m2 in teraso cca 15m2 + svojo zelenico. Diskretno. Omejeno pogledom z bujnim tropskim rastjem, rožami. Bazen 10m stran. Odlični zajtrki al-carte. Cena 564EUR/10 nočitev za celo familijo.

Če zdržiš oz. ti ni problem transfer do tja (to je res zoprni del poti, priznam!!), pozabiš Mediteran. Sploh ob teh temp. Dol je bilo 25-28C, voda malo pod 30C. Vlažnost 70-80%. Tako, da ni bilo sile.

Verjamem da je v Indoneziji poceni, največ stroškov je prevoz in pa 2 dneva v eno stran 2 dneva v drugo stran, spoznavaš druge kulture, samo nekaterim zadostuje da si samo nekaj dni na morju.

Buggy ::

@brett: Tnx za tale obsezen in informativen opis. Verjetno bova drugo leto tudi midva sla bolj v take daljne zadeve, da se preden se stegnemo vidimo se malo sveta. Tezko se je odlociti, saj je pocitnikovanje na isti lokaciji za nas res dopust v pravem pomenu besede, kar pa ni prav, ker se res zanuja veliko.

Se cene konobe ob morju. Mal smo zajebal ker smo prisli v terminu kjer je bilo na uc ene 80 gostov. Kenlar sicer zelo prijazen in ponujal aperitivcke na racun hise, sam smo cakal vec kot uro na hrano, ki pa je bila vsaj zelo okusna.

Buggy ::

Glede kontrole na morju sem pa slisal od domacinov, da so letos kar zajebani. Danes so enega, ki je malo prehitro zacel glisirat lovili s sireno. Nisem tega do sedaj se videl.

https://www.youtube.com/shorts/G12OqRlw...

Sem namrec soseda, ki ima "camac" malce tipal, ce bi se dalo kej zment, pa je kazen ce te dobijo brez izpita kar konkretna.

Na Samosu so mi pred 25 leti dali 15KM coln brez vsakih tezav, pa pred tem nisem se nikoli nicesar vozil. Je bila pa pot nazaj cca pol ure v eno smer zaradi valov kar grozljiva, ce sem cist posten.
««
104 / 104
»
»»