» »

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Kaksne so to cene na Hrvaskem?

Temo vidijo: vsi
««
76 / 76
»
»»

Mato989 ::

zavajon je izjavil:

Aha, cene nepremičnin te zanimajo. Ampak kot lastniku podedovanih nepremičnin na Ptuju bi te morale zanimati cene v Čakovcu, ne pa 50m do morja ;)

Kaj pa je naslov teme?

Mene zanima če je davek imel vpliv ali ne... oz če je imel, kakšen vpliv navzdol je imel? Kolikor gledam oglase bolj slab če sploh.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Scorpy84 ::

Sedaj je še dražje, ker so ilegalne gradnje na udaru. Zakonite pa očitno iskane. Če je kaj poceni, ziher nima dovoljenja. Če pa greš v notranjost hrvaške, pa dobiš tudi smešno poceni, kot povsod, kjer ni povpraševanja in službe.

c3p0 ::

Seveda, kateri Slovenec pa si bo kupil hišo v Čakovcu, kaj šele kje bolj notri... Verjetno se jih tre.

Malcolm_Y ::

Recept že par let - polpenzion, tako da se za zajtrk in večerjo nabašemo v hotelski samopostrežni restavraciji (+ ob večerji gratis pijača), za kosilo pa se v apartmaju kaj na izi skuha - makaroni, juhica, rižota, ali pa mogoče burek/sendvič/kos pice iz pekarne,...

zavajon ::

c3p0 je izjavil:

Seveda, kateri Slovenec pa si bo kupil hišo v Čakovcu, kaj šele kje bolj notri... Verjetno se jih tre.

Oh, ko bi ti vedel, koliko Mato vrednoti nepremičnine na Ptuju!? Pariz, London, New York se skrijejo...
Pa se tam tre ravno toliko kupcev kot v Čakovcu :))

zavajon je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Oh, ko bi ti vedel, koliko Mato vrednoti nepremičnine na Ptuju!? Pariz, London, New York se skrijejo...
Pa se tam tre ravno toliko kupcev kot v Čakovcu :))

In no, lahko še meni poveš koliko jaz vrednotim karkoli na Ptuju? Ker jaz se ne spomnim da bi karkoli mojega ovrednotil.

bm1973 ::

c3p0 je izjavil:

Se zna zgoditi da vedno več...

Hrvaška je davčno precej bolj ugodna, kupiš hišo, preseliš davčno rezidentstvo, bajto daš v najem. In je to to...

To se že dela...

Recimo trdil si, da je vrednost nepremičnin na Ptuju tolikšna kot npr. v San Diegu, Leipzigu ali Firencah.
Po tvojem morajo biti cene nepremičnin v glavnih mestih enake, pa naj bo to London, Pariz, Ljubljana, Ulan Bator ali Adis Abeba.
Omenjena mesta so tako kot Ptuj 8. po velikosti v svojih državah.

zavajon je izjavil:

Recimo trdil si, da je vrednost nepremičnin na Ptuju tolikšna kot npr. v San Diegu, Leipzigu ali Firencah.
Po tvojem morajo biti cene nepremičnin v glavnih mestih enake, pa naj bo to London, Pariz, Ljubljana, Ulan Bator ali Adis Abeba.
Omenjena mesta so tako kot Ptuj 8. po velikosti v svojih državah.

Ne, po moje morajo biti cene nepremičnin take, kot so ljudje PRIPRAVLJENI PLAČAT ZANJE in HKRATI po katerih so lastniki pripravljeni prodat... nič več in nič manj.

Tisto kar sem jaz specifično izrazil je ko se primerja LJ po velikosti z nekim mestom, recimo NY ali Parizom ali Tokiom... Ti in še kdo primerjate po št. prebivalcev namesto po funkciji mesta in od tod pridejo nesoglasja... LJ je GLAVNO MESTO države, v katerem želi bivat procentualno veliko več ljudi kot v večini drugih držav... (lahko najdeš nasprotno trditev) vi pa primerjate da bi morale bit cene nižje KER ima samo XYX tisoč prebivalcev itd... Take primerjave so nesmiselne...

Če bi jutri pol prebivalcev LJ prodalo pod nujno takoj nepremičnino in šlo in hotelo kupit nepremičnine v Trstu in Gorici bi pač tam cene zrastle za 100% ali 200% v LJ pa se znižale... in to je vse kar je...

Če je nekdo pripravljen kupiti nepremičnino na Ptuju za 150k zakaj je torej ne bi smel prodat po tej ceni po tvoje? Koliko je po tvoje potem VREDNA nepremičnina? Tistemu ki jo kupi po 150k verjetno 150k... ker meni če nekaj ni vredno pač ne dam toliko ampak grem drugam.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

WizzardOfOZ ::

Na Krku so cene normalne, če res ne greš v lokal, kjer ti zaračunavajo pogled na morje. Moraš it malo od obale stran.
Recimo par primerov:
Ribja plata za 2 osebi 62€ (2 brancina, 2 fileja morskega lista, 10 kalamarov, nekaj školjk in nekaj kozic ter ene 10 sardelic je na plati).
Porcija školjk (buzara na rdeče) 13 do 17€.
Kalamari porcija 14€.

Pijača je pa draga. Ampak to je tudi pri nas ob morju enako.
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

c3p0 ::

bm1973 je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Hrvaška je davčno precej bolj ugodna, kupiš hišo, preseliš davčno rezidentstvo, bajto daš v najem. In je to to...

To se že dela...

To sem že jaz naredil. Ampak jasno, na obali. Ubiješ dve muhi na en mah, delo in dopust. In večinoma bo tako, vsaj dokler se še kaj da dobit po normalni ceni. Če se še da. Sam sem ulovil zadnji vlak s HRK.

Nič normalnega ni več...

Cene so višje kot v Ljubljani, pa niti v prvih 100m do morja nisi...

Drugače je pa folk že 15 let nazaj v Grčiji plačeval za pir 8 EUR, to je bilo normalno.

Ko je plačal pir na Hrvaškem po 2 EUR, je pa jamral, ker ni bil 1,80 EUR kot v lokalni beznici...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

codeMonkey ::

c3p0 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

c3p0 je izjavil:

To se že dela...

To sem že jaz naredil. Ampak jasno, na obali. Ubiješ dve muhi na en mah, delo in dopust. In večinoma bo tako, vsaj dokler se še kaj da dobit po normalni ceni. Če se še da. Sam sem ulovil zadnji vlak s HRK.

Hm, pa se res splaca v vseh primerih? Jaz sem planiral obdrzati rezidenstvo v AT, ampak vseeno biti vecinoma na morju, ko bosta otroka postala samostojna (zdaj smo pac omejeni na dva meseca). Tako bi imel kasneje visjo penzijo na stara leta, se vedno nepremicnino na Duanju za zdravstvo, kulturo, obiske otrok, itd.

Zgodovina sprememb…

Problem nakupa hiše na Hrvaškem ob morju je to da je zelo drago če bi rad dovolj veliko da lahko pride te še kdo obiskati in prespati gratis pri tebi recimo... za to bi torej morale biti 3-4 spalnice in 2 kopalnice... to pa je potem takoj 140m2 = 500k+ :D

Jaz osebno sicer bazena ne bi rabil ampak če si več kot 200m od morja pa bi bilo fajn ga met ja.

codeMonkey ::

Tudi ce imas denar, je se en problem to, da zadeve niso tako urejene kot v Sloveniji.

kriptobog ::

Mato989 je izjavil:

Problem nakupa hiše na Hrvaškem ob morju je to da je zelo drago če bi rad dovolj veliko da lahko pride te še kdo obiskati in prespati gratis pri tebi recimo... za to bi torej morale biti 3-4 spalnice in 2 kopalnice... to pa je potem takoj 140m2 = 500k+ :D

Jaz osebno sicer bazena ne bi rabil ampak če si več kot 200m od morja pa bi bilo fajn ga met ja.

Pri nas je taka krepko čez 500k, pa še ob morju ni :))

delavec44 ::

kriptobog je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pri nas je taka krepko čez 500k, pa še ob morju ni :))

V Ljubljani ja. Na podeželju so pa take po zadnjem vrednotenju ca. 200k€.

Za 200k je samo Prekmurje, mogoče Bela krajina.

Drugje pozabi...

delavec44 ::

bm1973 je izjavil:

Drugje pozabi...

Pa Cerknica, Kočevje, Ribnica, Sodražica, vse do Hrvaške meje. Itd.

Pa noben ni napisal, da mora biti nova. Kot tudi tista na HR obali verjetno ne bo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: delavec44 ()

kixs ::

Malo nostalgije. Cenik iz 2009 nekje na Makarski rivieri :))

x

x

Telbanc ::

delavec44 je izjavil:

bm1973 je izjavil:

Drugje pozabi...

Pa Cerknica, Kočevje, Ribnica, Sodražica, vse do Hrvaške meje. Itd.

Pa noben ni napisal, da mora biti nova. Kot tudi tista na HR obali verjetno ne bo.

Cerknica, jeah, stare socijalistične bajte z malo sveta okoli 250.000, pa je treba not dat še 100.000. Pa kva vam je? Je reku uni na Gursu, da je socijalizem preteklost, da zaj je kapitalizem. Še Mato na Ptuju, bo kmal milijonar.......

Cene na Hrvaškem no, niso nič kaj socijalistične, so tud zgleda pogruntali, da zaj je kapitalizem.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Telbanc ()

HotBurek ::

Pica 3~4 evre, hamburger 3 evre, hot dog 2 evra, kava 1 evro, red bull 3 evre.

Kot da je danes kaj drugače?
root@debian:/# iptraf-ng
fatal: This program requires a screen size of at least 80 columns by 24 lines
Please resize your window

Pozabil sem dopisat, da so bile te cene kar visoke za fast food lokal - pac lokal ob plazi.

1€ je bil ~7.32hrk

Maja sem gledal nekaj cenikov na Krku - kebab 8€, burger 12-15€, pizza 10-15€.

Lokalni frizer v Samoboru se je kar podrazal. Pred evrom 35hrk, po uvedbi 7€, letos 10€.

deco16 ::

450€ za teden v apartmaju. In to soliden, ne tisti na štedilnike iz 80-90tih.

kixs je izjavil:

Malo nostalgije. Cenik iz 2009 nekje na Makarski rivieri :))

x

x

Saj so sedaj enake cene. Samo znak kn spremeni v EUR. :)):)):))

Zgodovina sprememb…

denabiker ::

Poslušal sen eno družino, ko je rekla, da ni mogla verjet, kako nizke so vstopnice za ZOO Zagreb, da sta stala tam kako 4 EUR za odrasle? :D
Presenečena nad zelo nizko ceno in ogromnim ZOO-jem, pa da se širijo laži po FB-ju, češ da te živali ni, one živali ni, pa da NOJ-ev nimajo, kaka sramota, tak se piše po netu.

aiko ::

Mato989 je izjavil:

Če je do 200m do morja (in z pogledom nanj) je samo parcela 500k+ če je kaj vredna...

So pa tudi minusi, če si ob obali. Kolegi kateri imajo počitniške bajte ob obali, vsake toliko časa kdo reče, kurba nekdo mi je to ukradel, ukradli so mi ono, turisti so mi vso grozdje pojedli, kurba ves vrt so mi izropal oni kurci iz kampa, gumenjak so mi spizdli...itd. itd.
Teta od moje je dol na SLO obali ji vso sadje turisti pokradejo. Tak da velik minus glede tega.

denabiker je izjavil:

So pa tudi minusi, če si ob obali. Kolegi kateri imajo počitniške bajte ob obali, vsake toliko časa kdo reče, kurba nekdo mi je to ukradel, ukradli so mi ono, turisti so mi vso grozdje pojedli, kurba ves vrt so mi izropal oni kurci iz kampa, gumenjak so mi spizdli...itd. itd.
Teta od moje je dol na SLO obali ji vso sadje turisti pokradejo. Tak da velik minus glede tega.

To je samo problem če vse to dejansko imaš... meni bi bilo bistvo "hiške" oz. bolje rečeno apartmaja bližje morju ravno to da grem celo poeltje delat dol in se vsake 2 uri grem vržt v morje recimo... ne pa to da imam gumenjak, pa sadje pa vrt tam... to me niti ne zanima... dovolj je ta morski zrak, vročina in sol od morja oz. morje samo...

ZveeZ ::

denabiker je izjavil:

Ni nujno, da so vedno turisti.
Pri nas opazam, da se poleti znatno poveca populacija brezdomcev, po naglasu vecinoma stajerci in notranjci.
Obcasno se je videlo tudi kaksno "dolenjsko" druzino ampak te so policisti se isti dan "odstranili".

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

johnnyyy ::

Mato989 je izjavil:

To je samo problem če vse to dejansko imaš... meni bi bilo bistvo "hiške" oz. bolje rečeno apartmaja bližje morju ravno to da grem celo poeltje delat dol in se vsake 2 uri grem vržt v morje recimo... ne pa to da imam gumenjak, pa sadje pa vrt tam... to me niti ne zanima... dovolj je ta morski zrak, vročina in sol od morja oz. morje samo...

To je nekako v teoriji. V moji praksi je potem bilo, da sem delal, pa imel sem še to za nardit pa ono in potem sem tisto morje videl kot ostali radniki. :) In tudi ko sem gledal domačine, morje precej malo izkoristijo. Drugače pa če hočeš it dol živet je dobro kakšno leto razkirat pa tudi zimo dol preživet ... kolega je eno zimo živel na Krku pa je rekel da je burja konkretno pihala.

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

To je nekako v teoriji. V moji praksi je potem bilo, da sem delal, pa imel sem še to za nardit pa ono in potem sem tisto morje videl kot ostali radniki. :) In tudi ko sem gledal domačine, morje precej malo izkoristijo. Drugače pa če hočeš it dol živet je dobro kakšno leto razkirat pa tudi zimo dol preživet ... kolega je eno zimo živel na Krku pa je rekel da je burja konkretno pihala.

Saj jaz pozimi ne bi bil doli :P Meni je dovolj če mam na voljo od junija do septembra... da delaš Home office in si doli...

Mato989 je izjavil:

Saj jaz pozimi ne bi bil doli :P Meni je dovolj če mam na voljo od junija do septembra... da delaš Home office in si doli...

Najboljš da probaš. Pred leti so bile cene sezonskih najemov na Krku med 5-10k€ + stroški.

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Najboljš da probaš. Pred leti so bile cene sezonskih najemov na Krku med 5-10k€ + stroški.

Pred leti ja... zdaj so verjetno x2 pa še sam moraš vse kuhati itd... drag hec je postalo tole ja...

BuDi79 ::

denabiker je izjavil:

Poslušal sen eno družino, ko je rekla, da ni mogla verjet, kako nizke so vstopnice za ZOO Zagreb, da sta stala tam kako 4 EUR za odrasle?
Zagrebški Zoo je sicer en tak lep muzej, enih starih časov... videti je kot iz 1970 - živali ki so od takrat preživele so preživele, ostale pač niso. Verjetno še ista ženska dela na blagajni kot 1970, pa njena vnukinja (ena mama ti proda karto /kot rečejo "baba iz kioska"/, dejansko zraven nje pa stoji ena dijakinja, ki isto karto odtrga).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

kriptobog ::

BuDi79 je izjavil:

denabiker je izjavil:

Poslušal sen eno družino, ko je rekla, da ni mogla verjet, kako nizke so vstopnice za ZOO Zagreb, da sta stala tam kako 4 EUR za odrasle?
Zagrebški Zoo je sicer en tak lep muzej, enih starih časov... videti je kot iz 1970 - živali ki so od takrat preživele so preživele, ostale pač niso. Verjetno še ista ženska dela na blagajni kot 1970, pa njena vnukinja (ena mama ti proda karto /kot rečejo "baba iz kioska"/, dejansko zraven nje pa stoji ena dijakinja, ki isto karto odtrga).

Kdaj si bil nazadnje tam?

BuDi79 ::

kriptobog je izjavil:

Lani 8. junija, torej skoraj točno leto.
Je pa bilo fino, ker je bilo na zelo oblačno junijsko soboto v milijonskem velegradu v zooju verjetno 85% manj ljudi kot v ljubljanskem živalskem vrtu, od tem da je večji in cenejši (in videti neprimerno bolj ubog). Pa še te ki smo bili so bili večinoma Slovenci.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: BuDi79 ()

Mato989 je izjavil:

Pred leti ja... zdaj so verjetno x2 pa še sam moraš vse kuhati itd... drag hec je postalo tole ja...

Da bi bile cene x2 skoraj ne verjamem, saj je to precej povezano z lokalnostjo - torej za nekoga, ki ima 1-2h do tja. Drugače pa ja, kuhat in pospravljat :). Pač ni ravno poceni.

BuDi79 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Je pa bilo fino, ker je bilo na zelo oblačno junijsko soboto verjetno 85% manj ljudi kot v ljubljanskem živalskem vrtu, od tem da je večji in cenejši (in videti neprimerno bolj ubog). Pa še te ki smo bili so bili večinoma Slovenci.

Verjetno si kaj zamesal. Zagrebski ZOO je cisto OK. Nisem videl kaksne velike razlike med Ljubljanskim. Razen v ceni vstopnic. Ce ni bilo guzve, si imel pac sreco - verjetno se malo kdo buni, da ni guzve :lol:

Utk ::

BuDi79 je izjavil:

kriptobog je izjavil:

Je pa bilo fino, ker je bilo na zelo oblačno junijsko soboto v milijonskem velegradu v zooju verjetno 85% manj ljudi kot v ljubljanskem živalskem vrtu, od tem da je večji in cenejši (in videti neprimerno bolj ubog). Pa še te ki smo bili so bili večinoma Slovenci.

To je čista laž. Gremo tam vsaj 2x, 3x na leto, zmeraj je veliko tudi skupin, cel maksimir je poln folka. Na sploh je cel Zagreb živ. V Lj greš 100 metrov iz centra pa ne boš več žive duše srečal.

To tudi pišejo, da je ZOO Zagreb v katastrofalnem stanju po netu, samo jaz sem tudi bil dol, pa ne vem zakaj takšne informacije, bil sem tudi v LJ, pa nič 100 x boljšega, samo slabše. Ne vem...

Mato989 je izjavil:

No, to ne boš ravno počel. Ker poleti ti linija ob morju ne bo vlekla toliko, da bi lahko delal oddaljeno. Že ta vikend se recimo na Krku ni dalo delat remote in hkrati imeti Teams sestanka, pa še ni zasedenih niti 20%, poleti bo pa sploh nemogoče delat od dol, ker bo toliko več ljudi.
(to je problem, ker namesto, da bi uživali na dopustu, ljudje stalno bulijo v telefone (odvisnost) in zasedajo linije)

Mato989 je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Tudi za 4500€ na sezono se kaj najde na Krku.

Zgodovina sprememb…

Kanban ::

WizzardOfOZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

No, to ne boš ravno počel. Ker poleti ti linija ob morju ne bo vlekla toliko, da bi lahko delal oddaljeno. Že ta vikend se recimo na Krku ni dalo delat remote in hkrati imeti Teams sestanka, pa še ni zasedenih niti 20%, poleti bo pa sploh nemogoče delat od dol, ker bo toliko več ljudi.
(to je problem, ker namesto, da bi uživali na dopustu, ljudje stalno bulijo v telefone (odvisnost) in zasedajo linije)

Starlink odlično deluje.

Če delaš remote, si pa ja privoščiš en StarLink, da imaš udobje lastnega interneta.

Saj hardver stane eno dnevno tarifo...

Če ima kdo kaj za letni najem v Dalmaciji, se priporočam...

WizzardOfOZ je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Mato989 je izjavil:

johnnyyy je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Tudi za 4500€ na sezono se kaj najde na Krku.

A ni tako da če ma apartma svoj internet kot pri nas Telekom itd. da ne bi smelo bit težav?

starfotr ::

Na Hrvaškem poteka velika penetracija optike. Zato je možno da so na določenih lokacijah tudi optična vlakna. Da ne boste brez veze kupovali stalink.

A prav "penetracija" rečejo? :))

Mato989 je izjavil:

A ni tako da če ma apartma svoj internet kot pri nas Telekom itd. da ne bi smelo bit težav?

Če imaš optiko na voljo, potem pa res ni problem, ampak večina jih ima 5G modem in potem delijo wifi preko njega.

Pri nas bo optika verjetno letos septembra, do marca naslednje leto pa sigurno. Potem se bo dalo delat od tam.

starfotr je izjavil:

Na Hrvaškem poteka velika penetracija optike. Zato je možno da so na določenih lokacijah tudi optična vlakna. Da ne boste brez veze kupovali stalink.

Če imaš Roam verzijo, lahko zamrzneš naročnino...

Na optiki pač ne moreš...

Buggy ::

Tokrat sla izjemoma v izvidnico za 4 dni, pred rednim dopustom...dost kjut, se mi pa zdi da je ta termin vec muh...ja vem da grejo muhe na drek :P
Vcasih so bile ose cez dan, pa zvecer komarji...zdej pa muhe :D

Otok Rab, od lani iste cene v ostarijah je pa zdej apartma (5 lezissc, dve spalnice + kuhinja, dnevna in kopalnica, klima cca 100m od morja - 60m2) namesto 60€ ratalo 70€ v "predsezoni" in 80€ bo v terminu kot gremo vedno...se pravi + 10€ letos apartma.

Sem pa v ostariji letos dobil del tune na zaru, ki je bila crna?! Tip mi je neprepicljivo "prodal", da jo to normalno...nwm, sem raje pustil, pa videl me vec ne bo...vsaj ne za ribo :8)

Morje je krasno - cisto je na otokih praviloma vedno in toplo cca 25 stopinj, sploh zdej pase se namakat ko je zunaj padel prijeten hladek, voda je pa prijetno se vedno topla.
««
76 / 76
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kam na morje z otroki? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6122843 (7934) ZveeZ
»

Morje hrvaška? (strani: 1 2 )

9432044 (5675) Pithlit
»

Zakaj Slovenci sovražijo slovensko morje? (strani: 1 2 3 4 5 )

21441079 (33901) SuperKripto
»

turistične cene na hrvaškem (strani: 1 2 )

549597 (7315) Spock83
»

Zasoljene cene poletnega dopusta pri sosedih (strani: 1 2 3 4 )

17046132 (36176) ThinkPad

Več podobnih tem