Forum » Pomoč in nasveti » Zunaj prvi sneg, meni se pa zacne graficna pregrevat...
Zunaj prvi sneg, meni se pa zacne graficna pregrevat...
Roadkill ::
Pred kakima 2ma mesecema sem nabavil GeForce ti4200 128mb 8×agp in mi je delala čudovito, potem se mi je pa kar naenrkat začela pregrevat.
To je precej očitno v špilih: Pregrevanje v wolfu
In tudi v winsih, ko je sistem praktično idle (vsaj kar se grafike tiče): Zelene pikice na temnejših podlagah
Driverje sem že menjal, ventilatorček se še vrti...
Kaj naj še povem... proizvajalec je Sparkle, trenutno je že nekaj časa na osnovnih frekvencah, prej pa je bila nekaj časa brez problema navita...
Help? :)
Je lahko kak drug razlog? Trenutno imam v drobovje računalnika usmerjen ventilator (velika zadeva, ki te poleti hladi) in je isto... :/
To je precej očitno v špilih: Pregrevanje v wolfu
In tudi v winsih, ko je sistem praktično idle (vsaj kar se grafike tiče): Zelene pikice na temnejših podlagah
Driverje sem že menjal, ventilatorček se še vrti...
Kaj naj še povem... proizvajalec je Sparkle, trenutno je že nekaj časa na osnovnih frekvencah, prej pa je bila nekaj časa brez problema navita...
Help? :)
Je lahko kak drug razlog? Trenutno imam v drobovje računalnika usmerjen ventilator (velika zadeva, ki te poleti hladi) in je isto... :/
Da, driverje sem že zamenjal, a jih bom še enkrat, ker teli sploh ne omogočajo spreminjana frekvence.
Probal bom namreč downclockat...
Je možn kak fizični defekt?
Probal bom namreč downclockat...
Je možn kak fizični defekt?
*bump*
Mi preostane še kaj drugega, kot da probam uveljavit garancijo... kar bo precej zapleteno...
Mi preostane še kaj drugega, kot da probam uveljavit garancijo... kar bo precej zapleteno...
l-note ::
Še tole povej. Ali ti dela takšne probleme tudi takoj po zagonu računalnika (recimo zjutraj), ko je še hladen? Ali pa se to pojavi šele čez nekaj časa.
ali3n ::
če nisi še nič prčkal po kartici, odnesi celo kišto nazaj, pokaži kako ti scefra teksture... in... čakaj da menjajo.
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."
root987 ::
Če pa si prepričan, da nisi "ekstremno" navil, pa kartico preprosto "odvij" in nesi nazaj. Ker za malenkostna navijanja kartica _mora_ ostati cela. Sicer pa bi do tega prišlo nekega ljubega dne, ko bi se kartica preveč potila.
"Myths which are believed in tend to become true."
--- George Orwell
--- George Orwell
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | [Hi-Fi] - Slike vaših sistemovOddelek: Zvok in slika | 11356 (4558) | Janac |
» | 226BW ali 2232BW monitor (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Kaj kupiti | 17518 (10580) | Zako |
» | odstranitev ihs-ja pri a64 (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 5397 (4181) | _Dejan_ |
» | GeForce FX 5600U@Extreme OC (strani: 1 2 )Oddelek: Hlajenje in modifikacije | 6812 (4416) | BlueFire |
» | sapphire radeon 9800 pro težaveOddelek: Strojna oprema | 1266 (918) | ferdo |