» »

sapphire radeon 9800 pro težave

sapphire radeon 9800 pro težave

daKine ::

Imam probleme z omenjeno grafično, med igranjem iger se mi po parih minutah pojavijo gor čudne stvari, kot neki artefakti, in mi to popolnoma onemogoči igranje.
Slika ekrana med igranjem Quake3
Slika med igranjem Splinter Cella 2

Prvo sem mislo, da je težava v driverih, kr sem mel instalirane catalyst 3.8, pa sem na novo instaliral catalyst 4.6, pa se vedno isti problem.
Drugo se mi zdi da je nekaj narobe z rami, ker na tej grafični niso hlajeni, se mogoče pregrevajo, ampak grafična ni navita, zato se nebi smeli al pač?
Aja, pa ko sem jo kupo, pa sem spilo igrce ni blo nic narobe, tudi po vec urnem igranju, zdaj pa kr naenkrat steka.
Upam da bo kdo vedo kaj je problem, in kako ga odpravit

LP

ferdo ::

jzt imam 9600XT pa ČE ga premalo ohladim se tudi to pojavi.
Imel sem gor od zalmana tist heatpipe pasivno hlajenje, in se ni odneslo.. se je vse skup pregrevalo in kazale so se take anomalije.

s čim ti hladiš?
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

boštjan ::

daKine,uveljavi garancijo

OZZY ::

Zgleda kot pregrevanje ali pa nakaka v drajverjih.

Eno vprašanje. Ko si prvič inštaliral OS pa drajverje. Ali si prvo naložil drajverje za čipset in potem za grafo ali pa prvo za grafo in potem za čipset. Meni je enkrat tako delalo pa je bila fora pav v tem, da sem moral prvo obvezno naložit drajverje za čipset in potem grafične. Če sem drugače je lahko prišlo do omenjene napake.
Go with the flow.

knedlck ::

Sem imel isti problem pri igranju FarCry. Rešitev: Arctic Cooler Silencer. cca 5000 SIT

LP:D

ferdo ::

to je tipični primer pregrevanja in NI problem softwera!!! razumete?

če nisi kaj posegoval v grafično jo pejdi zamenjat ali izbolšaj hlajenje.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

Caligula ::

Nesi zamenjat in se je hardwersko ne dotikaj, ker ti ne bodo priznali garancije. Mora delat na stock hlajenju brez artefaktov.
Nesi menjat.

daKine ::

grafične nisem nič dodatno hladil, samo stock hlajenje, kr je nisem navijal, sem pac mislo, da je ne rabim bol hladit.

OZZY mislim, da sem prvo za čipset instaliro, pol pa za grafično, samo nisem glih100%

grafo sem pa kupo v pelugi, pa mi je glih ni za nest nazaj, predaleč. pa tud nevem, ce bi jo lahko neso nazaj, kr ko sem šou po MWST sem račun tam pusto, oz. mi ga ve vzel v zamenjavo za MWST, kaj ve kak je kaj s tem, mogoce pa bi lahko uveljavo, kr me majo v racunalniku?

ferdo ::

dej se poglobi v problem.

koliko časa imaš to kartico?
na kakšni resoluciji igraš igre?
ZA kaj vstrajaš "misliš o defektni kartici"? -to argumentirej

-dvomim v to, da je nisi navijal...

imaš dve možnosti, jo neseš nazaj in ti dajo novo, ali izboljšaš hlajenje. na pomnilne čipe namesti pasivne hladilnike, kakšne znane ferme LIKE thermaltake, take imam jzt gor "čisto nič ne poškoduješ čipov". zamenjaj termalno pasto, očisti hladilnik na grafični in ventilator, dodaj nove hladilnike na čipe, skratka par malenkosti narediš in stvar je rešena, ne pa tukaj stokat, kaj je znjo narobe, ukrepaj hitro.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

VidKo ::

Hja, kolko jaz vem ma Peluga e-mail. Lepo jim poslji en mail naj ti posljejo racun po posti/faksu ali preko maila in ko racun dobis gres lepo zamenjat. :)

Lp, VidKo

daKine ::

kartico mam kake 3 mesce, pa problem se je zacel pojavlat zadnih 14 dni.
Igre ponavadi igram na 1280x1024 pa vecino detailov na high.
ferdo, ne mislim da je grafična defektna, samo nevem kaj bi blo lahko narobe.
Pa za navijanje se ni blo potrebe, kr je dala kartica dovol od sebe, tak da je se nisem navijal.

Sem jim ze mislo poslat mail ja samo je moja nemščina nicht gut, kaj mislite da če jim pošlem v angleščini da bojo poslali?

ferdo ::

praviš zadnjih 14 dni...

Sklepam, da si ne upaš posegati v grafično priporočam uveljavlanje garancije.
JAz na tvojem mestu, bi očistil hladilnik na grafični in ventilatorček.
Preverit moraš, če je kak spoj "konektor" za pritrditev hladilnika popustil, lahko da je to krivo, in ni dober stik med čipom in hladilnikom.

še 1x ti povem, imaš samo dve možnosti, ubistvu pa samo eno, da jo nazaj neseš, ker ne misliš posegat.
izkušnje rabiš..

daKine ::

vec ko 1 tedn se to pojavlja, pa sem napiso zadnih 14 dni. samo sprva ko se je to zaacelo pojavljat, sem na novo zagnal pc, pa je stvar delala se en cas, pol pa spet, zdaj pa je ze tak, da mi se vcasih v windowsih neke črte riše gor.

Kaj pravis, da ce bi jo vredi ohladil, da bi problem zginil? kr vent pa rebra sem ze očisto, pa ni nic bolse, res da je blo malo praha not.
Kr mi je ni za nosit v graz, pa se na zalogi nimajo novih, tak da bi mogo se pol čakat na novo, pa bi to ziher trajalo en lep čas.

ferdo ::

sm napisu kaj bi jzt naredu, če tudi to ne pomaga, po tem jo nesi nazaj, ker zaradi garancije ne smeš poseč v grafično... ali pač, če dodaš hladilnike z apomnilne čipe, ki jih prilepiš z termalnim trakom, znjim ne poškoduješ nič, in lepo se odstranijo.
Te težave so se meni pojavlale, striktno zaradi pregretja oz. zaradi prevelike GPUvoltaže , tudi na 8500 čipu na katerem sem imel narejen Vmod.
na 9600XT se mi je pa isto pojavlo, ko se je cela grafična tolk segrela, da je enostavno slika dobila take artefakte in nato sistem se je restartu... ti špilaš igro, omenil si po 5min igranja, zakaj ti pa takoj ko začneš igrat ne pokaže artefaktov? to je to, imaš veliko resolucijo, grafična se poti, ti pa debelo gledaš, ko se pokažejo anomalije zaradi pregretja.. tistih 5min, original hlajenje zadostuje, potem pa popusti, tako kot F1 ene takoj po štartu pregorijo, druge pa še malo dlje zdržijo, tisti, ki imajo pa dobro poštimano hlajenje, se jim pa kej takega ne more zgodit... še 1x razmisli! kaj boš naredu, škoda stroškov z menjavo oz. garancijo, sej po eni strani maš prou, sam, jzt ko vem v čem je problem, bi po svoje naredu, ti dej pa po svoje, po svojem občutku, kar je pač zate najbolje.


PS: grafična je dost vredna, zato ni šale z njo...

LP
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.

VASkO ::

verjetno je hladilnik slabo pritrjen - so tisti zatici bolj tak tak. zamenjaj z vijaki in maticami pa ce bo enako, se vedno lahko das nazaj tiste originalne zatice in neses menjat

daKine ::

zaj sem dal spodaj pa zgoraj po en ventilator zravn, pa zaenkrat dela normalno, brez artefaktov. zgleda da je res nekaj z hlajenjem, hvala ti ferdo, bom v kratkem zrihto bolse hlajenje za gpu, pa za rame.

jest10 ::

Tudi mene je začeu zafrkavati 9600XT od powercolorja. Ko se v kišti dvigne temperatura na 30 stopinj mi začne malo slika skakati. Pri 34stopinjah imam pa že v namizju pokvarjeno sliko. Samo grafična sploh ni topla. Glede na to da se mi GPU navije na max 516MHz mislim da pri višji temperaturi sploh ni sposobna delovati na original frekvenci;( ;( ;(

ferdo ::

no, vidiš, izboljšaj hlajenje in uživaj v igrah.
.: w w w . s l o - t e c h . c o m :.
.: I can`t believe the news today :.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Problem s grafično

Oddelek: Strojna oprema
141546 (1428) RoGPhreak
»

Naj zahtevam garancijo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Strojna oprema
584061 (2997) Pyr0Beast
»

Navijane GPU ATI RADEON 9600 XT?? ne gre več??? :O

Oddelek: Navijanje
171529 (1171) Orbit89
»

pregrevanje grafične ali...?

Oddelek: Pomoč in nasveti
121247 (1089) DrBekunis
»

radeon 9800se oklepanje cevovodov (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Navijanje
1389221 (5196) Tilen

Več podobnih tem