» »

A1 TV Komunikator za MikroTik AP

A1 TV Komunikator za MikroTik AP

marsred ::

Danes sem nabavil MikroTik AP, da bi ga priklopil zraven mojega TV Komunikatorja, saj je pokritost WiFi tam slaba, vendar mi ne rata dobiti slike. Poskusil sem v navadnem in v bridge načinu. Tudi z VLAN-i sem nekaj sprobavu vendar sploh nevem če sem v redu nastavil. A1 modem, ki ga mamo je hibrid, torej ZTE H338A. Pomoč bi prišla zelo prav.

DamijanD ::

A lahko malo bolj konkretno napišeš kaj točno bi rad dosegel in kako točno imaš stvari zvezane?

Da malo podrobneje napišem, trenutno moja domača internetna mreža zgleda takole: H338A hibrid -> A1 TV komunikator na drugem koncu hiše. Ker je v delu hiše kjer je TV komunikator zelo slaba pokritost, sem se odločil da nabavim Mikrotikov AP, da bi tudi tam v redu delal WiFi, in sedaj poskušam da bo moj TV komunikator delal ko je moja konfiguracija H338A -> Mikrotik -> A1 TV komunikator. Z internetno mrežo imam zelo malo izkušenj zato bi prav prišla vsa pomoč, ki jo lahko dobim.

starfotr ::

Najlažje bi bilo, da bi potegnil še en kabel za AP in da se ne zajebavaš z VLANi.

to bi bilo res najlažje in to bi tudi storil, vendar ne morem

Daniel ::

Tako slabo si opisal, da je res težko dati nek pameten nasvet. Je Mikrotik na modem priklopljen s kablom? Kako je priklopljen komunikator? Predvidevam, da s kablom.

mzakelj ::

VLAN 3970 naj bi bil za TV na A1
Če je v bridge načinu port potem lahko spelješ VLAN3970 na eth1 in nato daš untagan v bridge s porti kateri bodo za tv.

Ok uspelo mi je nastaviti vse. Lahko opišem podrobneje vse kar sem naredil, v primeru da bo še kdo v enaki situaciji.
Da najprej opišem mojo situacijo. Moj A1 modem se nahaja v sobi 1 v hiši. TV Komunikator v sobi 2, ki je na drugi strani hiše.
- Iz A1 modema je UTP kabel povezan v TV komunikator

Ker je WiFi tam zelo slab sem se odločil da nabavim MikroTik AP in ga priklopim zraven TV komunikatorja. Torej sedaj izgleda konfiguracija tako:
- Iz A1 modema je UTP kabel povezan v Mikrotik AP
- iz Mikrotik AP je nato povezan UTP kabel v TV komunikator.

V taki konfiuracji komunikator ne deluje z tovarniškimi nastavitvami saj TV komunikator uporablja video VLAN ID 3970 za sliko.

Konfiguracija Mikrotik:
- Najprej sem ob prvem zagonu nastavil mikrotik v PTP Bridge AP pod quick set
- Po ponovnem zagonu sem pa dodal VLAN-e

Terminal ukazi:
/interface vlan
add interface=ether1 name="ether1 - VLAN 3970" vlan-id=3970
add interface=ether4 name="ether4 - VLAN 3970" vlan-id=3970

/interface bridge
add name=bridgeTV

/interface bridge port
add bridge=bridgeTV interface="ether1 - VLAN 3970"
add bridge=bridgeTV interface="ether4 - VLAN 3970"

(internet in je bil eth1 TV pa eth4).

Velika pomoč je bila ta objava: https://slo-tech.com/forum/t777717/p698...

Daniel ::

Odlično, važno da dela. Na teh Mikrotikih res lahko nastaviš skorajda vse kar ti srce poželi.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom Neo in Asus router (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
7622062 (10418) Ghost007
»

Zakaj mi IPTV deluje?

215705 (4513) toro69
»

Domača mreža hardware

172233 (531) Invictus
»

Amis TV komunikator za usmerjevalnikom (strani: 1 2 )

6113685 (9353) Master_Yoda
»

Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN na Amisu, bizarno počasen internet. (strani: 1 2 )

9012326 (9606) Invictus

Več podobnih tem