Forum » Loža » Investriranje in davčna napoed (eDavki)
Investriranje in davčna napoed (eDavki)
dejan95 ::
Pozdravljeni,
verjetno je bilo vprašanje že zastavljeno, a mi žal ni uspelo dobiti ustreznega odgovora.
Lansko leto sem začel trgovari na Interaktive brokers (vsak mesec kupim VWCE).
Zanima me, če moram oddati davčno napoved vsako leto do 28. februarja? Ali moram oddati davčno napoved samo, ko bom delnice prodal (odsvojil vrednostne papirje)?
Če prav razumem se davčno napoved odda samo za odsvojene transakcije. Kako se potem ve ali je šlo za dobiček ali izgubo?
Hvala!
verjetno je bilo vprašanje že zastavljeno, a mi žal ni uspelo dobiti ustreznega odgovora.
Lansko leto sem začel trgovari na Interaktive brokers (vsak mesec kupim VWCE).
Zanima me, če moram oddati davčno napoved vsako leto do 28. februarja? Ali moram oddati davčno napoved samo, ko bom delnice prodal (odsvojil vrednostne papirje)?
Če prav razumem se davčno napoved odda samo za odsvojene transakcije. Kako se potem ve ali je šlo za dobiček ali izgubo?
Hvala!
- premaknil iz Problemi človeštva: bluefish ()
LapD ::
Dokler samo kupuješ, ne rabiš nič poročati. Glede na to, da kupuješ VWCE boš verjetno držal dolgoročno, tako da se s podobnim vprašanjem spet lahko javiš čez 15 let, ko bodo tudi pravila verjetno spet nekoliko drugačna, kot so danes :)
web&motion designer
dejan95 ::
Haha
Mogoče samo še eno podvprašanje: ob prodaji moram na eDavke oddati kaj točno? Excelovo datoteko kjer zapišem za vsak mesec koliko sem kupil in kakšna je bila takrat vrednost v evrih?
Da si sproti malo pišem, da ne bo potem vse naenkrat.
Mogoče samo še eno podvprašanje: ob prodaji moram na eDavke oddati kaj točno? Excelovo datoteko kjer zapišem za vsak mesec koliko sem kupil in kakšna je bila takrat vrednost v evrih?
Da si sproti malo pišem, da ne bo potem vse naenkrat.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | P2P lending - oddaja napovedi za odmero dohodnine (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 18348 (1837) | redtech |
» | Etoro in Edavki (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 91010 (8793) | wajdouc |
» | Prijava TRR v tujini?Oddelek: Loža | 6380 (5300) | BlaY0 |
» | V kateri sklad vložiti?Oddelek: Loža | 9394 (7256) | Spajky |
» | Nasvet - Študentsko delo in davčna napovedOddelek: Loža | 1642 (1385) | krneki |