Forum » Loža » Infra Red
Infra Red
kalcek16 ::
zraven tv tunerja sem dobil infrardeč senzorček ki ima na eni strani bananco, da ga vtaknem v tuner in potem sprejema ukaze daljinca. Zanima me če bi se dal ta senzorček kako predelat na lpt port al pa com port,da bi ga uporabljal za prenos podatkov z mobitela? Ker daljinca ne uporabljam pa še en lpt in com port kabel imam viška.kako naj to predelam?
sajmon ::
Za prenos podatkov boš težko tole uporabu, bi pa mogoče šlo za krmiljenje računalnika z daljincem s programom girder. Samo pogledat bi bilo treba, če so plugini ta tvoj tuner.
kalcek16 ::
soory nism te dobr zastopu, hočm namreč uprašat kje bi se dalo pogledat za plugine, mam pa tv tuner od mediaforte tv vision PV951
matias ::
Za prenos podatkov rabiš dvosmerni IR (prejemanje/pošiljanje), tvoj pa je najverjetneje samo za sprejemanje (signala iz daljinca).
Naj me kdo popravi, če to ni res :)
Naj me kdo popravi, če to ni res :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | USB IR Sprejemnik za amaterje (IgorPlug-USB) (strani: 1 2 3 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 28196 (11440) | eVro |
» | pc daljinecOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2028 (1869) | RobbyRS |
» | Remote control za "autek" na daljinskoOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 2141 (1700) | madboy |
» | Kako narediti IR+daljinec za PC? (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Elektrotehnika in elektronika | 13962 (7456) | TaBoLjI |
» | IR sprejemnik in daljinecOddelek: Programska oprema | 1508 (1163) | msmiha |