» »

kako se kromira plastiko?

kako se kromira plastiko?

PhotoBlaz ::

Zanima me, ce kdo ve, kje v Slo (blizu LJ) kromirajo izdelke(plasticne)
Ali se mogoce da to narest tudi doma( da izgleda podobno kot kromiranje).

Hvala!

Cau

barbarpapa1 ::

Pozdrav....

Pri plastiki se za kromiranje (oz. metaliziranje) uporabljata dva postopka. Prvi je kemični, s katerim se dajo metalizirati samo določeni plastični materiali (Npr. ABS) in to s kar precej debelimi plastmi kovine. Drugi pa je naparjevanje v vakuumu, ki je namenjeno predvsem za ti. estetske prevleke, se pa da na tak način obdelati večino plastik na trgu. Pri drugem postopku je kvaliteta površine izjemnega pomena, saj metalizacija povdari vsako obstoječo razo, včasih postanejo vidne celo napake, kot so poroznost površine ipd...

Za kemični način metalizacije sem izgubil naslov (je pa nekdo v LJ) to delal, za naparjevanje pa poišči na telekomovem imeniku firmo VPL Lampič. Edina omejitev je velikost komadov, ker je ta firma specializirana za embalažo kozmetike...

Pa lep sijaj plastike želim...

LP

Jože

username ::

mislim da sam ne boš mogel kromirati. malo pogooglaj (npr. izrazi plastic chrome plating), res pa ne vem, kje bi to delali v LJ. (no, gotovo se kdo s tem ukvarja). povprašaj v podjetjih/trgovinah, kjer prodajajo darila ali kaj podobnega (reprezentančni kuliji mi pridejo na misel).
I've got a solution for the rainforest: napalm the lot. (Jeremy Clarkson)

matias ::

Enkrat sem se s trolo peljal proti Črnučam... mislim da kromajo nekje 2km pred končno postajo.
Mogoče se motim.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

CD-rom v računalniku? ne ravno obratno :)

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
122199 (1656) bosmla
»

Kje bi dobil material za kadi oziroma kadi za jedkanje tiskanin v vertikalnem položaj

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
111682 (1513) Brane2
»

Kromiranje (strani: 1 2 )

5210217 (9483) frenk
»

Razstavljanje ohišja

191830 (1531) AlesZ
»

S čim pofarbat ohišje?