» »

Remote control za "autek" na daljinsko

Remote control za "autek" na daljinsko

Patriot09 ::

Danes sm doma koncal izdelavo "autka" na daljinsko iz kupa stare sare: bestjo na daljinsko vodenje oz se ni na daljinsko. Rec je sestavlena iz menjalnika stare kosilnice(podobna frezi, samo da ma spredaj zobe k rezejo travo) elektro motorja k ma priblizno 2KM in pej se mehanizema za krmiljenja! Stvar tehta okol 160Kg s 4 akumulatorji po 45Ah(avtomobilski akumulatorji)

Trenutno nimam ideje kako jst naj izklapljam in vkljapljam elektromotor ki ob startu pozre 150A.
Tko da nevem kako nrdit oz dobit stikalo(rele) ki bo tak tok preneslo pri vklopu na naljavo!

In iscem tudi remote kontrol(odajnik in sprejemnik brez servomotorckov) k ma vsaj 12kanalov in se ga da krmilit z PCja(za to da bi ne bi bilo mi treba kosit trave bi samo vpisal tocne podatke o terenu in racunalnik bi nrdil sam waypointe in po tistih way pointih bi tista moja bestja sla!)
Cena remote controla?

Samo folk da bi vi vidli ksn start(startano tako: dve zici na + in -na akumulatorju ) da tista rec v prvi brzini! Tiste gume(profil od traktorja) se kr zaarijejo v zemljo. Na zalost ne morem posnet in ne poslikat ker nimam digitalnega fotica.


P.S.: sedaj razmisljam da bi dodal se hidravljiko tko da se bom lahko igral v peskovniku s tisto recjo (zato sem rekel 12kanalni controler) in pej bi potreboval se vezije ki bi znalo uporabljat senzorje tko da bi lahko s tisto bestjo skoraj delal kot pri ceebotu!

Drugace pa razmisljam da bi vzel en star PC in ga priklopil na relejno kartico oz tudi kartico za vhod signala na PC in vanj vtakiral eno Ethernet kartico (ISA al PCI slot) oz. (WLAN) da bi se preko brez zicnega omezja povezal z glavnim PCjem prek katerega bi kontroliral to stvar. SoftWare za to mi ni problem napisat bolj je problem hardware.

Aja tocno: kej bolj priporocate ala digitalni prenos podatkov do priblizno 100M oprema je draga al analogni prenos prek remote control samo daljava je omejena na 40M in pej poteka samo v eno smer in je poceni. Kiro RC al WLAN?

Oprostite mi ker sem to stvar toliko krat popravil.
  • spremenilo: Patriot09 ()

Nitro Tech ::

Projekt je hudo zanimiv in prav toliko komplician. Glede relejev boš moral sam malo pobrskati po datasheetih kateri ti najbolj ustreza, po možmosti z relativno majhnimi krmilnimi signali. To pravim zato, ker boš najbrž delal H-bridge za vrtenje motorjev v obe smeri. Ker praviš, da ti programiranje ni glih tuje ti priporočam uporabo kakšnega mikoročipa. Sam programiram PIC-e in ti povem da je otročje lahko sprogramirati kaksnega da se pogovarja z PC jem, brezžičnimi oddajno/sprejemnimi moduli... skratka way to go! Jaz bi na tvojem mestu opustil idejo o 12 kanalnem daljincu in PC karticami (razen mogoče TV tuner za brezžično kamero :) ), ker je to svinsko drago, poleg tega bos omejen s tovarniškimi protokoli za komande. Sam delam brezžično podmornico, krmiljeno prek PC ja...joystick, avto pilot...skratka ko bo fertik bo startrek smrkavc. Lahko ti svetujem glede programiranja čipov in elektronike. No, pravzaprav je wireless LAN bombastična ideja, je pa malo draga.

ql000 ::

Wireleless moduli sploh več niso dragi. V Celju je zastopnik za Lantronix, njihovi wireless moduli so okrog 25k SIT, s tem, da ni da ni na modulu. Pa še ful prijazni so, res customer oriented. Ko je mene prestavnik klical mi je ponudu EB za določen čas na posodo, za dzabe. Jaz sem drugače pred časom kupil Wiznetov LAN modul, ki ima vse protokole hardwareske (TCP/IP, FTP, MAC,...), 5x hitreje kot vse drugo, žal pa ni wireless.

Patriot09 ::

V lokalni mrezi doma ze mam WiFi in potrebujem samo WiFi ki bo na drugi strani se pravi na moji bestji. V eni drugi temi sem ze spraseval kako se predela napajalnik za PC za 12V in ta pc bom povezal z WiFi. Stara reč no niti tko stara, ma se ISA slot. Mam se enih 5 LPT kontrolerjev za ISA in celo Ethernet kartico. Ne me sprasavat kje sem vse to dobil, ker nevem. Ethernet kartico bom povezal z tem WiFi modulom. tistih pet 5 LPT kontrolerjev bom uporabil za IZHOD, kot kontrola za elektromotorje in VHOD se pravi senzorji. Kar jst vem na LPT vratih lahko mas najvec 18kanalov. 18 x 5 = 90 kanalov. Kar je ufff dosti. nekaj bom porabil za bolj zahtevne senzorje. Recimo celo kompas(se ne hecam, samo hja kako se pa bo kompas odzival v enivromentu puhnemu železa, elektro-magnetov in EM stvari) Dobro PC je skoraj zasciten pred takim sran... Recimo monitorja, tipkovnice in miši nebom rabil ker itak takrat ko bo to samo se za stisnt START, bom samo odtakiral take stvari.

Par sprememb sem naredil na tej stvari, 2 akumulatorja sem odstranil in namesto tiste bestje od el motroja sm dal 400W elektro motor. Res nima vec take moci ma sm mocno zmanjsal težo.

Zgodovina sprememb…

Boeing ::

patriot: zanimivo, a nevem, zakaj ti ne verjamem...

Daj, potrudi se in naredi kako sliko... digitalci niso več takšna redkost...
Ko segaš po zvezdah ne skrbi, če kakšno zgrešiš... Morebiti ujameš Luno...
R50e AS355n, T-Rex600FBL, T-Rex500FBL, T-Rex450FBL, Futura + JetCat 200SX

MChip ::

WAW....patriot !!!! zelo dobro!!!....naredi kako fotko te zadeve ker se mi kar sline cedijo! 8-O ......hmm kako bi to krmilil???..kaj pa če bi mogoče kupil kakšen mali avto...recimo za kake 3k v kakšni trgovini in potem to predelal in dodal releje...hmm..samo kot si rekel...150A.....to bo pa blem nde?.......zakon zadeva!
Laško je zakon

madboy ::

Pogruntat boš še moral kako ti bo spraznil box s travo :D
js pravm sam buh var da se slama uname!


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Wireless program

Oddelek: Programska oprema
163921 (1986) zan5
»

moč elektromotorjev

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
194439 (3741) sidd
»

DIY HPC

Oddelek: Zvok in slika
375053 (4563) Eboran
»

USB dildo

Oddelek: Novice / Diski
327063 (7063) [_DeV|L_]

Več podobnih tem