» »

The Matrix: Revolutions

The Matrix: Revolutions

1 2
3
4

Tr0n ::

"Drugače pa itak zgodbna ni racionalna. Če ne bi itak preden gredo v Matrix naredil še nekaj backup kopij, če gre kaj narobe. Pa please ena vetrnica, da več energije kot neke človeške bube."

To je morda ze res, ampak v Animatrixu ljudje podpisejo brezpogojno kapitulacijo in masine jih pac ne pobijejo vseh, ampak jih uporabijo za svoje namene, medtem ko bi ljudje vse stroje najraje takoj unicili. Cloveska narava :).

Zato se mi dopade, ko Arhitekt na koncu rece, ko ga Oracle vprasa, ce bo drzal obljubo: "Kdo pa mislis da sem, clovek?" :)

V A L I D U S ::

Mene pa moti to da se dogaja vse v nekem ameriško govorečem mestu
kej je cel matrix eno mesto v ameriki?
skozi kaže tisto mesto tudi ko kaže ruševine.....

ostal del sveta je kje????
ga niso uključli v matrix? Kaj če si je edn zaželel v evropo? aplej drugam v druge kraje?

bozjak ::

MadnessMat : OK, Bane je model, ki ga prevzame Smith v Matrici (še v Reloaded) potem pa dela drek v resničnem svetu, tisti model, ki leži zraven Neo-ta na koncu druzga dela in na začetku tretjegea dela in un ki je sprožil EMP. Torej glede na to da je Smith program, kako potem Smith prevzame človeški um od Bane-a?

Glej on lepo pove v reloded (smith) da je "preživel, morda je bil kakšen delček programa owerwrited".... torej ga je v 1ki Neo ubil, a Smithu je ostalo neki malga, da se je lohka spet postavu na nogce... To tud lepo pove na začetku reloded, ko mu prnese tisto "agent" slušalko.... In ko reče stražarju: "Plese tell him it set me free".

On tud lepo pove da se je naučil klonirat samega sebe... V druge je vrgu svoj "dedni zapis"... To je hotu narest neotu v tistmu velikmu fajtu v reloded... a mu ni ratal, tud v Morpheusa se je hotu klonirat, a mu ni ratal...

In pol ko se klonira (kot se je v Baneta) ma tud v RL en delček nadzora al pa se ga kloniranec zave (to je ZLO lepo vidno ko je hotu Bane zabodt Neota v Reloded....


No jst še nism vidu 3ke ampak sm prepričan da bo vsaj v ranku 2je (enka bo vrjetno pač ostala najbolša... ). Sm pa mišljenja (moje osebno mišljenje, s tem nočem nobenega užalt al kar kol!!!) da je matrica film, ki je res dobr le če ga razumeš... Res razumeš... In po moje (spet samo moje osebno mišljenje, s tem še vedno nočem nikogar užalt...) ga lahko res razumejo le programerji, al pa saj tisti k delajo neki s v povezavi s programiranjem...
Vsaj tko se mi je zdel ko smo s frendi gledal 2ko v Koloseju. V tistmu delu pr inžinerju... Vsaka inženerjeva beseda je bla zame nek nov ključ k razumevanju zgodbe... neki posebnga, kr nism ga mogu nehat poslušat... Moj frend se je pa dolgočasu zravn... (Jst sm programer, on pa ne)

In zato mislm da je matrica dobr film res dobr film, a le za tiste ki ga razumejo. Drugi vidijo le strelanje, akcijo a ne zgodbe.
Vse kar sm napisov je moje mnenje... Lp bozjak
http://upor.blogec.si
http://bozjak.deviantart.com

Tr0n ::

V A L I D U S: Mogoce zato, ker je Matrix ameriski film in ker sta brata Wachowski americana? :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Tr0n ()

undefined ::

> Mogoce zato, ker je Matrix ameriski film in ker sta brata Wachowski americana? :)

Si že kdaj videl kak evropski film, ki poleg svoje nacije ni omenil ostalih držav? Amerika je bila še vedno omenjena, pa Avstralija, Rusija... Američanom pa je očitno glavno, da omenijo le sebe, ostalo je itak na nižjem nivoju, po njihovem mnenju. :)

Tr0n ::

Kar zelim povedat je, da ce bi imel priloznost napisat zgodbo/scenarij za nek film, da bi skoraj zagotovo vkljucil Slovenijo kot glavno lokacijo :). Film je fajn stvarca za promoviranje svoje drzave :).

Jochaan ::

a sta za matrix 3 res dva konca 8-O ( eden na DVD in eden v kinu).
Tk se govori ???

ripmork ::

originalen je samo en-in to je THE MATRIX!!
-matrix reloaded in revolutions sta le futr za množico,s katerim bojo orenk zaslužil:|

:ne verjamem,da bi posebi posnel še en drugačen konc samo za na DVD:\

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ripmork ()

Raw ::

Revolutions je kool. Celotna zgodba od enke naprej je kool. Itak, da ima hollywood svoj vpliv, itak, da niso vsi dialogi najbolsi, itak, da ni popolno - zdalec ne. Toda vprasat se moras, kater film te je doslej bolj pritegnu k razmisljanju in brskanju za informacije na temo filma. Primirjaj ne samo Matrice med sabo, ampak celotno zgodbo z vsemi CGIji in fajti vred z drugimi zgodbi predstavljenimi na platnu. Neumno se mi zdi, ker vsi primerjajo Revolutions z Matrix I... to je nemogoce in brezveze, ker so vsi trije deli kot ENO! Preden si gledal enko nisi vedel nic. Mogoce ti je frend reku, da je 'kul' film - sledil je seveda BUM in Matrix te je prevzel. Ne mores pricakvat od naslednjih delov isto. Doh!
Preprican sem tudi, da 95% gledalcev kritizira film, ker ne razume. Pazi, ne trdim, da so gledalci neumni, ampak ce hoces RES razumeti celoten film kot projekt in vse kar hoce sporociti in trud, ki je bil vlozen vanj, potem sploh ni dovolj gledanje vseh treh delov. Poglobit se moras v vse tri dele in v Animatrix in prespilati igro in gledat 'extras' in slisat intervjuje in brat filozofska razmisljanja (nekateri texti so/bili tudi na uradni strani)... materijala je se pa se.
Potem pa se najde nekdo, ki spljuva film na celi crti.. Vzamem si cas in mu zacnem razlagat zakaj to in zakaj uno - kaj v je filmu zato, da pritegne vecje stevilo gledalcev in kaj je tam zato, ker ima svoj globlji pomen - tip me poslusa 5 minut, pol pa izjavi: "kaj ma pa religija veze s filmom!?" ...

Vasi posti so mi brezpredmetni, ker sem preprican... ne, VEM, da so se kvecjemu trije od vas poglobili dovolj, da jim je jasno na dovolj visoki ravni.

Zame je trilogija Matrix ena najboljsih realizacij zgodb, ki meni osebno prinesejo najvec zanimanja in uzitka.


.raw

Tr0n ::

Ce hoces res v celoti nazivet matricno, si moras prebrat knjigo od W bruderjev :). Zgodba se namrec nadaljuje.

Raw ::

Jup, bukvo je treba dobit.

Zheegec ::

Tr0n - je kje v knjižnjici? Angleška verzija po možnosti :D
Na Cobissu najdem samo razprave in publikacije ter raziskovalne naloge :D
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Tr0n ::

Nisem je se nikjer pri nas zasledil.

boom-bar ::

Mogoče je to že kdo vprašu sam nimam časa cele debate brt:
kdaj pride trilogija na DVDju v SLO?
Legalizirajte mehke droge!!!

BaRtMaN ::

Enka je že zelo dolgo na DVDju, dvojka je izšla pred kratkim, trojke pa še angleškega DVDja ni. Za kakšen pack vseh treh pa ne bi vedel.

boom-bar ::

Za neko in dvojko sm vedel za trojko sm pa mislu da je angleška že odzun.
Zanima me kr sm starše prepriču, da je to najbol darilo za nov let (oni bojo dobil vsak eno jabolko, ki jo bol vzel iz hladilnika >:D )
Legalizirajte mehke droge!!!

hruske ::

Pa sj je res ane, za matrico je mnogo več od filma, je ideja dualizma, ki se je je spomnu že Platon s svojo votlino -- svet teme, kjer si prepričan, da je vse resnično in svet spoznanja, ko se ujetnik v jami osvobodi in prispe na površje. Lahko tako. Lahko na to gledamo kot imanentno in transcendentno, na realni svet in na svet, ki je nad našimi čuti, kakršnega je mogoče okusil Neo. Vse je res, Matrica na zelo nazoren način predstavi to idejo. Ampak Matrica I. Če pa so težave z razumevanjem prvega filma, ki je dejansko najbolj skrivnosten in postavi največ vprašanj kot izhodišče za filozofijo, ki se skriva za masko filma, potem bo pravemu iskalcu, torej takemu, ki zadevo razume in dojema ter tudi zna pravilno pojasniti, prvi del všeč. Slog, v katerem pa so posneli nadaljevanji, pa je precej drugačen in poenostavljen. Zato dvojko in trojko človek razume, tudi če je enko samo površno gledal. Razume v smislu, da ujame rdečo nit. Pravi iskalec pa ob nadaljevanjih ostane "lačen", ker so ponekod stvari precej pravljične (npr. ko morajo v dvojki natanko opolnoči v nadstropju kamor ne pelje nobeno dvigalo in nobene stopnice, pa še to imajo samo minuto cajta...) in s tem odmaknjene od realnosti. Če so to želeli ali ne -- nevem in me ne briga. Kar je pomembno: tako so naredili in meni so se s tem zamerili. Igranje je slabo, dialogi so ponekod kar nepotrebni in pripovedujejo precej samoumevne ali pa trapaste stvari, ki se jih sicer da zaigrat (za kaj pa mamo pol film, za gole dialoge je radio!), ampak oni jih izrečejo. :\ Meni osebno se je mestoma v dvojki in pa trojki zdelo, da gledam Santo barbaro. Žal, ni jim uspelo na tak zanimiv način razviti nadaljevanja, kot je bil začetek, ampak kaj čmo. To so nareidli in s tem se lahko sprijaznemo. Za moje pojme so dogajanje preveč preselili v pravljice. Oz. so mnogo stvari pustili nepojasnjenih, dodali pa nepotrebne dialoge. Npr. ZAKAJ morajo pridit do vira samo ob polnoči v tisti nevemkako zaščiteni stavbi. Ne omenjajo da bi bila to mogoče kakšna softverska luknja, mogoče način komunikacije med matrico in zunanjim svetom, ker -- slepo zaupat, da morjo it tja je neumno. Če bi bil jz stroj, bi jih tko na enostaven način dobu u past ane. Kar me moti v nadaljevanjih je usojenost, vedno nekdo govori kaj mora narediti, vedno je vse v Neotovih rokah. Kot da demokracije ne bi poznali.. noben se ne pozanima zakaj morajo kj delat, ni človeškosti. Ni *pametnih* pogovorov, ki bi pokazali, da neo ni vsemogočen, ker sploh ni. Še vedno se mora odločati in kot tak ima možnost naredit napako. Jaz osebno bi se o reševanju sveta mogoče vsaj malo posvetoval s sobojevniki, se vam ne zdi? In pa ... zakaj ne bi konec koncev neo mogel obupati? Saj je še vedno samo človek.

Torej: prvi del je intelektualno superioren ostalima dvema. Je del, kjer se pojavijo vsa vprašanja in zasnova ideje. Obenem je dogajalni čas precej aktualen, oz. vsaj izgleda kot sedanjost. Seprav se lahko poistovetimo. Prav tako se je lahko poistovetit z Neotom, ker je pač superheroj. Nadalje se v drugem delu dogajanje odvija pravljično, torej odmaknjeno gledalcu. Nekako pač režiserju ni uspelo ujet pravega razmerja med elementi, ki so jih uporabljali in učinki, ki naj jih imajo na gledalca. Človeškosti v drugem in tretjem delu precej primanjkuje. Res je, v drugem delu je precej poudarjena, ampak spet na precej vulgaren način: s seksom in z divjo zabavo. Ideali sodobnega zahodnega sveta. Ampak ravno ti ideali nas pokopavajo: aids oz. spolno prenosljive bolezni kosijo kot bečeeske in na zabavah vladajo droge. Res, višek civilizacije. Kje je tisto, ki pokaže iz česa svet res sestoji, kje je odločanje? Tega pa verjetno ne bodo pokazali, ker bi se tak prikaz (predvsem v ZDA) izkazal kot nevarnost državi. Kdo bi namreč odločal, ljudstvo ali njihovi predstojniki oz. tisti, ki so "pri stvari". In tako nečesa, kar vsakdanjem življenju doživljamo ni. Ni odločanja, ni sklepanja kompromisov, vse se zgodi s potrditvijo. Brez pogajanja. Sicer se francoz hoče pogajat, ampak ga trinity izsili. Nekako izgleda, kot da Neo, ki v prvem delu dobi možnost odločanja, te možnosti ne uporabi. Čeprav je komaj osvobojen, obvlada vse kar je možno, vse razume, vse štima. Popolnež, ej! Ampak... a ni to pol že božanstvo?

(c) by Gašper Žejn

undefined ::

Prvi del Matrice je bil izjemno dober, seveda z manjšimi cvetkami pri koncu. Drugi del je bil totalni polom, kar se tiče povodov in vsega, kar nam je ta del koristil je bilo le to, da izvemo malo več zgodbe, vendar bi cel drugi del lahko spravil v dodatnih 15 minut prvega filma. Tretji del si po vsej sreči ogledam danes, vendar mam upanje, da bo na ravni uspešno vsaj blizu prvega. :)

ripmork ::

tut jaz sem imel upanje na dober film........:|

kar se konca tiče:
povsem logičen zaključek se pokaže že na koncu prvega dela,ko se Neo zbudi od mrtvih
in z smešno lahkoto premaga hudičev program(smitha)....vsi spoznajo,da je on res "THE ONE"in da lahko deluje hitrje,močneje in bolje od kateregakoli hudobnega softwera v matrici ter je tako absolutni zmagovalec in rešitelj človeštva. THATS IT!!
enkratna se mi je zdela misel,da bi si pravi=resnični svet vsak predstavljal po svoje
ter tako zares začel razmišljati o stvareh v malo drugačni luči......

undefined ::

Trojka me je totalno presenetila. In to več kot prijetno, seveda. Daleč, daleč nad pričakovanji. V tem filmu se da tako lepo prevajat številne metafore, da je res pravi užitek. Da, vsaka stvar v življenju je stvar odločitve, zato je vsako vprašanje v smislu "zakaj?" povsem nepomembno in človeka, ki ne vidi preko svojih odločitev oz. jih ne razume, ta "zakaj" lahko le zavede na napačne poti. Ta film ti ponudi pravi orgazem na intelektualnem (in morda tudi duševnem) nivoju.

Pa brez skrbi, nadaljevanje 100% sledi. To še zdaleč ni konec. :)

trillian ::

SPOILER ALERT


film sem videla v soboto. glede na to, da sem prvi del videla preveckrat in nocete biti zraven, ko ga gledam se enkrat, ker socasno govorim dialoge, se lahko mirne duse oklicem za obozevalko. v sobi je plakat in imam majico in ohranjevalnik zaslona z zelenimi crkami in sploh.
spomnim se, da sem davnega avgusta 1999 stopila iz kina malo sokirana, ocarana in zamisljena. teden kasneje prav tako.
in potem sta se zgodila druga dva dela. drugi del je bil dober. to, da zgradis avtocesto samo in le zato, da jo lahko posnames medtem, ko jo unicujes.. svaka cast. ni bil tako dober kot sem upala, da bo, ampak je bil v redu. dodal je nova vprasanja. zgodba in karakterji so se razvili in spremenili.. super.
no, in je prisel november 2003 in smo vsi komaj cakali, da se zgodi in konca in spektakularno zakljuci. ampak.. nevem. nekaj je manjkalo. film mi je prehiteval. kot, da se mu mudi razloziti vse neznane in misticne in oh in sploh dileme prvih dveh delov. in casa imas dve uri. obcutek sem imela, da so bile revolucije samo podajanje odgovorov. nobenih novih idej. pa saj.. tagline filma je vsak zacetek ima svoj konec. ampak vseeno.
seveda je mogoce, da se pricakovala prevec. in, da sem pricakovala drugace. da na koncu ostane kaj zame, da bom razmisljala o tem. ne rabim vsega na pladnju. in ne potrebujem novodobne katarze zavite v srecni konec in soncne vzhode (tisti, ki se grejo gledat film verjetno nocejo ravno vedet, da se srecno konca, zato spoiler alert).
v bistvu je pa tudi tako, ce film ne bi imel v naslovu matrice, bi ga jemala za simpaticno scifi/fantasy predstavo, ki sicer ni ravno top pet, ampak je gledljiva in zabavna.

p.s. agent smith je kul.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

undefined ::

Ja, film odgovori na nekatera vprašanja iz prejšnjih delov in to zelo uspešno, IMHO. Seveda pa hkrati zastavi tudi nekaj novih, vendar ne več toliko, da bi končni del ostal cliff-hanger, saj je to pač zadnji del in tukaj ni več veliko prostora za nove ideje - temu je bil namenjen prvi del. Drugi del je služil kot prehod (precej grob), tretji del pa ja zadevo lepo končal.

*** SPOILER ALERT ***

*

> tisti, ki se grejo gledat film verjetno nocejo ravno vedet, da se srecno konca, zato spoiler alert).

No ja, če bolje pomisliš, se pravzaprav ne konča ravno srečno, Trinity umre, Neo pa tudi(?). Seveda je glavna 'sreča', da pridejo do premirja, kar pa je zelo dober začetek za nadaljevanja.

> p.s. agent smith je kul.

Ja, Agent Smith je definitivno imel nekaj najboljših tag linov v tem filmu.

Sati: The Oracle told me about you.
Smith: Really? What did she say about me?
Sati: That you're a bad man.
Smith: Ohh, I'm not so bad... once you get to know me.

Smith: The great and powerful Oracle... we meet at last. I suppose you've been expecting me... right? The all-knowing Oracle is never surprised. How can she be, she knows everything. If that's true then why is she here, if she knew I was coming? Why wouldn't she leave?
*Smith zabriše krožnik piškotov iz mize v steno*
Smith: Maybe you knew I was gonna do that, maybe you didn't. If you did, that means you baked those cookies and set that plate right there deliberately, purposefuly, which means that you're sitting there also deliberately, purposefuly.
Oracle: What did you do with Sati?
Smith (klon): Cookies need love, like everything does.
*smeh*
Oracle: You're a bastard.
Smith: You'd know, mom.

Bane (Smith, govori o ranah na roki, odgovarja kapitanu): You're right about that, sir. They look like they might be self inflicted, but why would I do something like that to myself? Unless of course I wasn't myself. But if I'm not me, then who am I?


:)

undefined ::

Nekaj osebnih opažanj...

Najbolj antipatičen karakter v filmu: Kamala
Najbolj brezhrbteničen (spužva) karakter: Persephone

Pa še nekaj za našega Thomasa:

Neo: The Architect told me that if I didn't return to the source, Zion would be destroyed by midnight tonight.
Oracle: *sigh* Please. You and I may not be able to see beyond our own choices, but that man can't see past any choice.
Neo: Why not?
Oracle: He doesn't understand them, he can't. To him they are variables in an equation, one at a time each variable must be solved and counted, that's his purpose, to balance the equation.

8-)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: undefined ()

auto ::

ja to da sojim tisto zasedo unicil, ker je bejn zaje....vem sam nisem vedu da so sli na vse al pa nic...tak da zej vem............uglavnem sem zagovornik teorije da je vse kar se dogaja na koncu dvojke in celo trojko pravzaprav vse tri dele ena sama matrica.......torej ko neota odklopjo(ga osvobodijo 1 del) iz matrice je v bistvu to sam zgodba ki mo jo stroji posredujejo ubistvu pa so vsi liki se kr v matrici sam da se jim pac ta zgodba dogaja da so kao zdej spet ljudje ki bojo popravl ta grozen nerealen svet....................ta teorija unici upanje ljudi:)

kot je reku un da je to ze šesta matrica al kok ne............gdo ve ce niso vse skup ene sanje kar se bo vidl v cetrtem delu ko se bo mr anderson zbudu iz kome in bo triniti vsa objokana vlazila njegove ustnice in potem bosta sla na pir in e bo fil v stilu negdaj torkovih vecerov na A kanalu "resnicne zgodbe bruh...........
back

auto ::

vsi smo se v kokonckih in sladko sanjamo svoja zivljenja.............."jest bi bil rad nekdo pomemben, z dosti denarja mogoce igralec"................he he :)

auto ::

strah me je sam gospodarja prstanov da ne bojo tam isto zajeb ko so matrico............mam obcutek da bo tam bolje upam:D
back

Tr0n ::

auto: Avtorja trdita, da ne obstaja matrica v matrici :).

DarkSite ::

Jah mam ena vprasanja glede matrixa:
1) Črno nebo preprečuje sončnim žarkom da pridejo na zemljo. Right?>:D
2) Zakaj potem mašine ne gredo v vesolje in tm postavjo sončne celice...al pa gredo na druge planete, kjer dobijo surovine za elektrarne...:)
3) Ali lahko mašine sploh zapustijo zemlo?:\

hruske ::

Mašine so rajš sado-mazo :D

trillian ::

http://www.warcraftreplays.com/forums/showthread.php?s=&threadid=38105

tule boste nasli eno bolj izcrpnih razlag vseg treh filmov. meni je bila vsec.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: trillian ()

BaRtMaN ::

Zakaj potem mašine ne gredo v vesolje in tm postavjo sončne celice...al pa gredo na druge planete, kjer dobijo surovine za elektrarne...

To sploh ni potrebno. They found all the energy they'll ever need. :D

reber ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: reber ()

trillian ::

secirana matrica ali zakaj revolucije niso navdusile. pa tudi vse mogoce razlage filma, kaksni bi bili lahko drugi konci in obsezen forum ljudi, ki so iz vsakega detajla filma naredili zaplet in zgodbo.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

Tr0n ::

Jaz bi raje vasa osebna mnenja prebiral, kot pa ena tretja :).

undefined ::

Tekstovne razlage in kritike si mora brat tisti, ki od filma ni dosti odnesel. Men je bil Revolucija več kot dovolj, all clear. Plus tega so vse ostale tretje razlage v marsičem faljene, saj si vsak stvari razlaga po svoje. :)

trillian ::

v bustvu sem linke dodala za tiste, ki bi radi vedeli vec in tudi sirse, in ne samo mnenj slo-techarjev.

mene je namrec trojka razocarala, pa niti ne znam s prstom pokazat kaj na njej je bilo tako motecega. zato sem pregledala sirsa mnenja kritike, da bi lazje razumela.
"The generation of random numbers is too important to be left to chance"

JanezekNovak ::

Oj še eno vprašanje kako gre lahko sentinel čez Neo-ta v Matirix Revolutions!?

undefined ::

To pa tud meni ni blo jasno. Očitno so Wachowski bratje hoteli vpeljat Final Fantasy v Matrico. Povsem faljeno. :\

ripmork ::

mislim da sploh nobeden ne razume vsega skup8-) ...preden boste sve skup
logično povezal in odkril nekaj (verjetnih)bedastih napak bo itak zunaj v kinu že četrti del:D

resister ::

Sm danes gledal film...... sem prekleto navdušen
Najbolj so me navdušili efekti, a efekti so bili vsaj v moji glavi glede na navdušenja daleč za zgodbo, ker zgodba pa res raztura!!!!! In mislim če greš gledat matrico ne smeš izpustiti niti ene same besede.
Čeprav neke stvari do neke mere razumem še si nisem čist na jasnem.....
Po filmu smo s prijatelji debatirali in vsak je za kakšno nerazumljivo dejanje predstavil neko domnevo, ki smo jo vzeli za pojasnitev(ali pa tudi ne)
Aja...strinjamo s tem, da Neo ne umre!(takšna je moja razlaga s pomočjo mojih prijateljev, ne wem pa če se oni strinjajo z mano glede te razlage):
''He is the one'' ki je na koncu filma v realen svet in posledično tudi v matrico uvedel mir(samo začasno) in svet na novo oblikoval...
Mogoče se vam sanja kdo je Neo na koncu filma.... Neo je tisti ki oraklju da obljubo, da bo vse ki si želijo izpustil nazaj v svet sanj, vpraša pa jo tudi kako dolgo bo ta mir trajal...se vam že kaj sanja kdo bi to bil? ja ja to je tisti sivi mož, oblikovalec matrice....
Še enkrat, takšna je moja razlaga tega fantastičnega filma...zdaj pa grem gledat 1,2,3 še enkrat dokler ne bom filma v celoti razumel(to pa najbrž ne bo nikoli)
LP Al-P

hruske ::

O_Ô

Paramedic ::

AL-P: a ti trdiš, da je na koncu Neo pravzaprav Arhitekt? To pa sploh ne more bit.
To, da Oracle na koncu Sati reče, da ga bomo mogoče še kdaj vidli, pa misli, če ga bodo še kdaj potrebovali, recimo v M4. :)
End transmission.

undefined ::

> Neo je tisti ki oraklju da obljubo, da bo vse ki si želijo izpustil nazaj v svet sanj, vpraša pa jo tudi kako dolgo bo ta mir trajal...se vam že kaj sanja kdo bi to bil? ja ja to je tisti sivi mož, oblikovalec matrice....

LOL! Kam vse seže človeška domišljija. :))

||_^_|| ::

SPOILER ALERT!!! drugic lahko tole sam postoris, crtica moz ....perci




Dons sm gledu film. Iz dvorane sem šel razočaran, zaradi konca (pa zarad trinity:)).
Moj dojem: Smith, ko na koncu k Neota pretvor vase al kako bi temu reku, združi sebe in nesebe(antisebe) (Oracle je rekla da je Smith nasprotje Neota) in zato pol oba umreta. Kot bi združil materijo in antimaterijo?:) Mir pa nastane pač zarad tega ker se je Neo zmenu s "stroji" da če premaga(odstrani) nevarnega Smitha bo premirje med stroji in ljudmi.

Sicer mi pa že drugi del ni bil nevem kok všeč. Enka je bla pa neki norga.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

undefined ::

Enka je bla dobra, trojka je bla dobra, dvojka je bil pa en švoh most vmes. :)

auto ::

Morn neki rect... Vidi se da so se potrudl in da je stal ogromn denarja. Sam ni to vedno formula za uspeh... Ceprav jim je ratal.. Gremo v art kino|O
back

Zgodovina sprememb…

DavidJ ::

!!! SPOILER ALERT !!!

Meni nekaj še vedno ni jasno. Zakaj se je Neo tako zelo trudil ubiti Smitha?

Neo = Smith.

Ko umre eden, umre drug. Mislim, da bi bil enak učinek, če bi Smith ubil Neota kot smo ga doživeli, ko je Neo premagal Smitha.

Sej tko so nas učili pri matematiki. :D
"Do, or do not. There is no 'try'. "
- Yoda ('The Empire Strikes Back')

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DavidJ ()

undefined ::

Očitno Smith, kot program, ni obvladal matematike. Neo se je bil pripravljen žrtvovat na koncu (šele po spoznanju, ko Smith reče: "every beginning has an end"), Smith pa se nikoli ni bil, ampak je baje mislil, da bo Neota uničil na fizikalni način... v programu. Ja, dosti sporov je tukaj. Plus tega je bil Neo en, Smith kopij pa cela Matrica, kar spet pomeni, da se ne bi smeli vsi Smithi izničit. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: undefined ()

tt2 ::

zanima me nekaj glede odzadij od matrice. nikjer ne morem dobit odzadje od matrice kjer so tiste zelene številke(kode), ki gredo po žem ekranu navzdol.(ne vem drugače opisat)

Tr0n ::

"Neo se je bil pripravljen žrtvovat na koncu (šele po spoznanju, ko Smith reče: "every beginning has an end"),"

Sem imel obcutek, da je tisto Oracle govorila iz njega, kao clue za Neota, da ve, kaj mora narediti. Zato tudi lezi potem na istem mestu, kjer je bil prej Smith, ki se je prekopiral v Neota. Zrtev Oracle za dosego cilja.
1 2
3
4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Matrix Revolutions

Oddelek: Sedem umetnosti
332847 (2078) Raw
»

[What is] The Matrix Kviz (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1819809 (7219) DarkSite
»

Matrix 3: Revolutions Trailer (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
13110046 (8305) JP
»

Še 8. dni do premiere The Matrix: Reloaded !!SPOILER ALERT!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1009997 (7930) BaRtMaN
»

Napake v filmih

Oddelek: Sedem umetnosti
51245 (1086) darh

Več podobnih tem