» »

[What is] The Matrix Kviz

[What is] The Matrix Kviz

«
1
2 3 4

Tic ::

Tako. Da vidimo kdo je opazil detajle, razmel nerazumljivo in oh in sploh najvecji Matrix freak. Postavi uprasanje na katerega po moznosti poznas odgovor in cakaj na odgovor. Ko odgovoris postavi novo uprasanje...

Let"s stay in Wonderland and we will see how deep the rabbit-hole goes!Kako naj bi Neo "nastal", del česa je in koliko predhodnikov naj bi imel?
persona civitas ;>

Binji ::

kot anomalija v programu, del Matrice, 6 predhodnikov:)

Cemu stroji vedno ponovno ustvarijo Zion?
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Tic ::

Poskusu bom odgovort. To se mi le dozdeva.
Ker je Arhitekt lagal, nevem zakaj bi blo sploh kej od tega resnica. Tudi moje uprasanje. Mogoce je hotel Nea le zmesti. Zion ni bil unicen takoj, kot je napovejdal Arhitekt? Iz česar sledi da je bila to neka cudna prevara zaenkrat nerazlozenega pomena (zame). Iz tega sledi da tudi Zion ni ponovno unicen in ponovno zgrajen.

Če bi to bilo res. Da se to vedno zgodi. Je mozna le se ena nemogoca moznost. Da so svetovi 3je. Namrec se neki. Ko Neo dobi zvito zlico v real worldu, ko ustvari EMP sunek. Je to posledica ustopa skozi bela vrata, kot je rekel Arhitekt? Je Nea to spremenilo? Potem pa ostane razlozitev zlice, ki ni mogoca. Se pravi, da je real world mozno "hekat". Kar pomeni da ni real in da je nad njim nekaj visjega. To potem razlozi moznost za propad in ustvarjenje Ziona. Sam potem se postavi novo uprasanje. Kaj ima Real real world od tega?

Bi reku da se motim? :)

Uprasanje imam. Ali je kopija Gospoda Smitha, ki je usla u real world preko telefona tisti clovek ki je hotel Nea ubiti, hotel postati poveljnik ene od 2 ladij ki gre iskat Neba, in ce je to clovek oz izdajalec - edini preziveli med tragedijo med stroji in ljudmi pri prvi bitki (kjer je prislo do napake/izdajalstva - EMP prehitro sprozen)? Any ideas?
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

Brane2 ::

Ker je Matrica tako ustvarjena.

Ker v skladu s svojimi pravili ne more vedno s popolno točnostjo zajeti dogajanja v glavah vseh ljudi, priklopljenih nanjo, prihaja do pogreškov, ki se akumulirajo. Z drugimi besedami "inventura ji ne štima". Tako je Stvaritelju propadlo nekaj Matric, nakar je do delnega, praktičnega, "good enough" odgovora prišel eksperimentalni program znotraj Matrice, ki je bil sprva zamišljen za testiranje intuitivnega obnašanja ljudi-the Oracle. Njen predlog je rahla sprememba v pravilih Matrice, ki ljudem dovoljuje navidezno izbiro na nezavednem nivoju.
V praksi se ta verzija obnese zadosti dobro, da skoraj 99% ljudi brez vsakršnih problemov živi v njej.

Vendar pa preostali procent predstavlja težavo, ki se s časom akumulira in zagotovo preraste v grožnjo celotni Matrici. Zato je ustvarjen varnostni ventil- Neo, Oracle, Zion itd.
Nezaželjenim članom je dana možnost da se odcepijo in zbežijo v Zion. Vsake toliko pa se v Matrici akumulira toliko napak, da izvrže posebnega posameznika, ki ga Oracle poimenuje kar Neo.
Ta je pravzaprav končni del cikla nabiranja napak. Oracle ga usmerja tako, da:
- s svojimi dejanji v Matrici dokaže, da je pravi celotni del napak Matrice, kar mu daje posebne lastnosti v njej
- mu pojasni nadaljno vlogo v razdejanju Ziona, ki je za človeštvo v daniu situaciji optimalni izhod. Pobiti odpadnike v Zionu, narediti nov prazen prostor v njem, tam naseliti prve posameznike v novem ciklu, ki bodo sodeloveli v prvem valu nove ravoulucije in ugasniti Enega. V naslednjem krogu, ko se bodo napake zadosti akumulirale, bo spet nastal podoben posameznik.

undefined ::

> Ali je kopija Gospoda Smitha...

A: Da.

Q: Katera ga je v filmu potegnila, komu in kako je prišlo do tega? ;)

Tic ::

@ IceMan: Ne razumem uprasanje :D


@ Brane2: Kako potem razloziz obstoj zvite zlice v real worldu?
Kako razloziz to, da je Neo naredil EMP v real worldu?
persona civitas ;>

undefined ::

> @ IceMan: Ne razumem uprasanje :D

Vprašanje je bilo:
Katera ga je v filmu potegnila, komu, in kako je prišlo do tega?

potegnila - blowjob

Bolj jasno ne more bit. :)

Brane2 ::

> Kako potem razloziz obstoj zvite zlice v real worldu?

Če se prav spomnim, tista žlica ni bila zvita, le očitno ročno narejena...

>Kako razloziz to, da je Neo naredil EMP v real worldu?

Ena možna razlaga je, da smo vedno vsi v Matrici. Narave, kot o njej razmišljamo danes, ni.
Sicer pa, zakaj odgovor na to vprašanje ne bi počakal naslednjega dela ?

Brane2 ::

>Katera ga je v filmu potegnila, komu, in kako je prišlo do tega?
>potegnila - blowjob

Potegnila ga je dama v belem, ki je pojedla kolač s trojancem.
Komu: Merivingianu

Kako: Detajli so ostali skriti kameri na ženskem stranišču. Upam da dobro :D

undefined ::

> Kako: Detajli so ostali skriti kameri na ženskem stranišču. Upam da dobro

Kako: s sprožilnim zapisom v torti, ki jo je gnalo do tega. Si delno odgovoril. :)

Brane2 ::

Sorry. Sem mislu da je očitno.

"Potegnila ga je dama v belem, ki je pojedla kolač s trojancem."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

undefined ::

> Sorry. Sem mislu da je očitno.

Bilo je očitno, le tvoj odgovor na "kako" je bil malo čuden. ;)

Brane2 ::

O.K.

My turn. Kako Matrica razlaga "Dejavu" občutek ?

undefined ::

> Kako Matrica razlaga "Dejavu" občutek ?

Glitch in the Matrix? Pa se stvar kratkotrajno znova prevrti.

Brane2 ::

Glitch in the Matrix, do katerega pride, ko kaj spreminjajo v Matriki...

undefined ::

No, nisi spraševal kako do tega pride, le kako razlagajo. :)

Brane2 ::

O.K. Samo dopolnjujem. Spomnil sem se vprašanja ob tistem prizoru z mačko, ko je prišlo do glitcha, ker so v Matriki stavbi odvzeli okna in zasilni izhod.

Zato pa je prišlo do panike. Ob Dejavuju so vedeli da je nekdo nekaj spremenil...

undefined ::

Vem, sem se spomnil istega prizora. Meni se to zdi precej bedna scena, ker je povsem izmišljena in ne temelji na ničemur ter ne razlaga ničesar, kar se celotne zgodbe tiče. Hočejo le malo bolj zakomplicirat zablokirana vrata s pojavom Deja vuja. Zdaj, ko se ti pojavi deja vu v lajfu, hitro poglej, da te niso kam zaprli. :)

Brane2 ::

>Zdaj, ko se ti pojavi deja vu v lajfu, hitro poglej, da te niso kam zaprli.

Ali recimo kaj spremenili. Je kdo v tvoji bližini izginil ali se pojavil (recimo skupaj s celotno "preteklostjo" itd).

Raw ::

OK here goes:

V prvem delu hoce Agent Smith "access codes to Zion mainframe" od Morpheusa (tudi Cyphera).. torej, ne ve kje je Zion, oziroma meni, da bi ga le s pomocjo teh kod lahko dobil/unicil.
V drugem delu, pa The Architect pove, da bo Zion unicen, ce gre skozi ena izmed vrat. Pove tudi, da z drugimi vrati Neo lahko izbira novo populacijo za Zion in namiguje, da so predhodniki to tudi naredili. Torej naj bi se Zion ze veckrat unicil in rebuildal. Zakaj potem hoce Agent Smith kode, ce pa ze vedo KJE je Zion in sigurn ze vedo kako prit do njega? Zion je seveda VEDNO fizicno na istem mestu, ker pac ne morejo recimo v 100 letih vse tisto zgradit - ce bi ga ze uniceval vsake tolk let, s tem da naprave zgledajo stare in sploh naj bi jih zgradili neki predniki. Ze kdaj bi lahko zacel kopat ce bi hotl. Wtf nucajo Agent Smitha, da sprasuje za access codes? Ni cutiti, da bi Agent Smith bil slabo obvescen, ker v enki pove, da je bilo vec Matrixov - prvi kao popoln toda ljudje so tisto 'realnost' zavracali in je vse pomrlo in da je on tam le zaradi "anomalij" - Zion.

To je moje vprasanje.. anyone?

Brane2 ::

Tako kot pravi Oracle, imajo vsi v Matrici svojo vlogo, tudi Smith. Ta ima vlogo, podobno vlogi plenilcev v naravi in mu ni dano vedeti vsega, samo tisto kar mora vedeti.

Mimogrede, IIRC govori Smith o tem, da je pred to bila še ena Matrica (ne pa več njih, kot na koncu drugega dela pove Kreator Matrice)...

bf4ed ::

Ja samo mogoče Smith ni znal za več kak eno.>:D Mislim da bo v 3. delu potem tak izpadlo da en mulc poganja ne svoji kišti simulacijo v simulaciji.:D

Pa spat se spravite.>:D

Brane2 ::

Ne tolk kmalu. Ravno berem navodila za Sambo, ki majo kolk že... *checks* ... teksta za cca 230+ A4 strani.

Knowing the Matrix is a bi*ch :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

Tic ::

OK, sam sezmeri ne stekam kaj je bilo sz zlico. Men se je zdela kot da bi jo nekdo "zvijal" preoblikoval pač mal sm mal ke in potem se je vrnnila v popačeno stanje. To je sicer brezvezna teorija, kakor se spomnimo da se je žlica od tistega otroka meniha vrnila v popolno enako stanje. Kaj je lahko pomen zlice? Če se v 1 delu pojjavi le takrat, je lahko povezava tako recimo. Tisti otrok je osvobojen Matrice? Ali pa.. nekdo je bil v Matrici ko je Neo zvijal žlico in to videl, ga hotel opomnitit "There is no spoon" ka0 da naj Free his mind. Sam nevem kje bi biu tle poit sej on ma to ze v krvi. Okej, zdej sm cist zabluziu, kar mi je napamet prslo. Kaj pa vi pravte...


Mene to sezmeri matra :))
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

undefined ::

Smisel žlice ni bil nič posebnega. Le tisti otrok ga je želel spomnit, da v matrici pač ni žlice. To se je povsem verjetno nanašalo le na tisto, ko na koncu reši Trinity. :)

Tr0n ::

5 predhodnikov je blo. Tale Neo je numero 6.

undefined ::

Bullshit. V čem je pol smisel? :)

Tr0n ::

Aja, kar se tice vprasanja od Raw. Koliko je meni jasno, se Matrica ob vsakem prepadu Ziona na novo nalozi (reloaded), zato se vsi spomini na prejsno dogajanje izgubijo. Samo doloceni programi (one of the oldest, Oracle, Merovingian, Arhitect?) so zunaj tega in ostanejo nespremenjeni.

Zakaj Tank ni igral v drugem delu?

undefined ::

> Zakaj Tank ni igral v drugem delu?

Ker ni bil zadovoljen s plačo Morpheusa in se je raje vrnil v matrico bit hollywoodski igralc. Plus tega ima zdaj tam vedno dostop do Persephone. ;)

Najbolj glupa scena:
Persephone: ...just a sample.
Trinity: How about you sample this?
[pulls out her gun]

:)

Sergio ::

Tank se je upokojil po smrti Bulldozerja? ;)
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Brane2 ::

The Best izjava filma:

"We are getting aggravated."
"Yes, we are.."

>:D

TESKAn ::

Hm, Tank je mrtev? Scena po 'where's my pu...hey kids!', ko mu ženska reče da je že izgubila dva brata na Morpheusovi ladji in da noče še tretjega.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Tic ::

Ja to tut jst mislm! Sam po 1 strani so pa bratje lahko black ppl :D
persona civitas ;>

undefined ::

> Sam po 1 strani so pa bratje lahko black ppl :D

LOL!

Aja, še ena glupa scena:
"You be careful with her, ok?"
"Don't worry about me, he's the one that's gonna get it."

Mislim, a lahk kdo najde še kej bolj glupga v kateremkoli filmu? Dvomim. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: undefined ()

Tic ::

Trinity: Touch me and that hand will never touch anything again.

To mi je pa tok pozersko... :)


Neo: Hm, Upgrades < Muahahahh
persona civitas ;>

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tic ()

undefined ::

nah, men se ni zdelo glih pozersko. Bolj občutek gnusa do tistih agentov, or whatever. Gnus, sovražtvo do dna duše.

Upgrades - agente so nadgradil.

Ta dva citata sploh nista bla tolk out kot nekateri ostali. :)

Tic ::

Okej. Malo čudno sem se izrazil. Fraza je bila predolga... :)
persona civitas ;>

Tr0n ::

Merovingian: French is the best language to swear in. [stream of curses]
Merovingian: It's like wiping your ass with silk.

DJG ::

Če so vsi ljudje na svetu z razlogom, je možno, da je tisti z žlico, ki je pritekel k Neu na nek način rešil Nea pred tistim, ki ga je hotel ubiti z nožem. Bi bilo lahko tako?

Brane2 ::

>Mislim, a lahk kdo najde še kej bolj glupga v kateremkoli filmu? Dvomim

Pa si ti dojel celoten pomen ?

Ko tip stopi v bajto, pravi "Where is my puss... Hi kids" >:D

In ko ona odvrne "he's the one that's gonna get it" se tudi da brez naporov razumet drugače, bolj v stilu
"saj bo dobil kos muce (ne glede na predhodni prepir)"

undefined ::

> In ko ona odvrne "he's the one that's gonna get it" se tudi da brez naporov razumet drugače, bolj v stilu "saj bo dobil kos muce (ne glede na predhodni prepir)"

Dal bi se razumet tud drugače, ampak tko razumet bi blo žal narobe. Izražen je bil samo en način. :)

Tr0n ::

Ehm WTF. Kaj pa je narobe s tem?

"You be careful with her, ok?"
"Don't worry about me, he's the one that's gonna get it."

undefined ::

> Ehm WTF. Kaj pa je narobe s tem?

He's gonna get what? A beating for hardwork and help to free mankind from the matrix?

Pač se mi zdi ultra-glupo. :)

Brane2 ::

>He's gonna get what? A beating for hardwork and help to free mankind from the matrix?

Hint za mladoletno publiko:

Tip je bil dolgo časa zdoma na ladji "and he's gonna get" kos tistega, kar mornarji vneto iščejo po dolgi plovbi v vsakem pristanišču... :D

flipflop ::

To je rekla zato,ker ni hotel it na drugo ladjo.Pa zaradi tega,ker so druge ladje veliko več tam kot Neb,Link pa je prav na njem.

undefined ::

Brane, povsem neumesen humor. :)

undefined ::

Flipflop, vseeno, to sploh nima veze. Butasto je sklepat, tako kot sklepa ona, da je zdaj nima rad, ker je šel na Morpheusovo ladjo. Ženska pamet na vrhuncu. Obratnem vrhuncu. ;)

flipflop ::

No ja,čeprav se mi ne zdi,da je sklepala,da je nima rad,pač jo je bilo strah,da bo umrl.

Meni najbolj glupa scena: ko vsi začnejo plesat,pa tega kar ni oknec,izgleda pa kot na kakšnem rejvu.Kaj je bilo tega treba.

Brane2 ::

Iceman:
Ona ne sklepa tega. Strah jo je, ker je Morpheus "norec", ki je precej bolj zagnan od drugih, zato je njegov Nebukadnezer (?) več "na terenu" in seveda več pod udarom sovražnih strojev.

Izgubila je dva brata na tisti ladji in se boji, da ne bi še moža.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Brane2 ()

DJG ::

Tisti plesni vložek se tudi meni ni zdel preveč v konceptu akcijskega filma. Sploh pa ne vem, kje se je v tisti votlini našlo 5kW ozvočenje za tak party?

Glede tistega "He's gonna get it" dialoga pa je verjatno mislila dati svakinja Linku nasvet naj jo preveč ne rajezi, ona pa jo dopolni, da bo Link nastradal na koncu pogovora.

Kakšen pa se vam je zdel zakjuček? Pa ne mislim filma ampak tisto čakanje na trailer Matrix: Revolutions? Medtem, ko smo gledali cast credits se je ovrtel skoraj cel sountrack(no, malo več kot 5min), potem pa na koncu enominutni trailer. Pa še tisto, kar so pokazali je bilo prav klavrno.
«
1
2 3 4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

The Matrix: Revolutions (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Sedem umetnosti
16611174 (7819) DoloresJane
»

Matrix Revolutions

Oddelek: Sedem umetnosti
332751 (1982) Raw
»

The Matrix: Reloaded

Oddelek: Sedem umetnosti
362239 (1338) CaqKa
»

Matrix 3: Revolutions Trailer (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Sedem umetnosti
1319575 (7834) JP
»

The Animatrix (strani: 1 2 )

Oddelek: Sedem umetnosti
514417 (3551) bradek

Več podobnih tem