Forum » Šport » Svetovno prvenstvo v nogometu [2026 - Canada, Mexico, United States of America
Svetovno prvenstvo v nogometu [2026 - Canada, Mexico, United States of America
Temo vidijo: vsi

mtosev ::
Hrvati gredo domov.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Pithlit ::
Za kerga kol navijam, gre dam. Lol...
res so pa vsi pretežno UD.
Začni navijat za ZDA.
Life is as complicated as we make it...
Polda ::
umetni Švabi in Nizozemci domov hahaha.
Zdaj pa samo še umetni Francozi in Angleži domov pa bo popolen world cup.
Da da... klasika željenja slabo lastnemu kontinentu/državi itd...
Kot da pa drugi niso "umetni"... dejansko so vsi umetni, ker vso človeštvo se je preselilo v pradavnini potemtakem...
Paragvajci so bolj Evropski od teh kateri igrajo v Nemčiji in Nizozemski.
Razloži ti to gimnastiko zdaj, prosim.
Y-Chromosome in DNK

Tekma Egipt vs Avstralija. 0:0
1:0
1:0
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

umetni Švabi in Nizozemci domov hahaha.
Zdaj pa samo še umetni Francozi in Angleži domov pa bo popolen world cup.
Da da... klasika željenja slabo lastnemu kontinentu/državi itd...
Kot da pa drugi niso "umetni"... dejansko so vsi umetni, ker vso človeštvo se je preselilo v pradavnini potemtakem...
Paragvajci so bolj Evropski od teh kateri igrajo v Nemčiji in Nizozemski.
Razloži ti to gimnastiko zdaj, prosim.
Y-Chromosome in DNK
Aha, sej se mi je zdelo da si mal bogi na umu... Hvala za potrditev.
fur80 ::
Hrvati gredo domov.
Kaka brezvezna fora z lasom dotik in zato offside in potem tisti graf žoge, kaj so f.... malo. Kako boš fuzbal sedaj razložil 10 letnikom, kaki bedaki,kaj so naredili iz nogometa. UEFA ima lepo previlo, da mora biti spremenjena smer žoge, da se šteje kot dotik, ne pa tole sranje. Zjebali so fuzball mater jim j....! Pri prvi podaji ni bilo offsida in to je to, kaki graf žoge z dotikom lasa, kaj ima las veze z podajo in smerjo ter letom žoge?!?!? Se pravi, da če bi tam hrvat prdnil in bi žoga to zaznala bi tudi bil offside?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: fur80 ()
Nogomet je bil preprosta igra, zato je bil ljudem po svetu všeč, sedaj pa so senzorji v žogi, ki beležijo dotike, namesto, da bi naredili zadevo čimbolj preprosto, jo komplicirajo na nivo vesoljske fizike.
Sedaj bodo pri golu začeli gledati tudi vremenske vplive, ali se Zemlja vrti v pravo smer in ali je trava bila malo na levo ali desno stran, ter bodo gol preklicali, ker je na žogo vplival sončev veter.
Halo dotika ni bilo tudi, če ti je žogo zadela dres in se smer žoge ni spremenila, nam je bilo vsem jasno, kako in kaj, a sedaj bodo pri vsakem avtu gledali na senzorje, tudi pri kadetih in mladincih?
Sedaj bodo pri golu začeli gledati tudi vremenske vplive, ali se Zemlja vrti v pravo smer in ali je trava bila malo na levo ali desno stran, ter bodo gol preklicali, ker je na žogo vplival sončev veter.
Halo dotika ni bilo tudi, če ti je žogo zadela dres in se smer žoge ni spremenila, nam je bilo vsem jasno, kako in kaj, a sedaj bodo pri vsakem avtu gledali na senzorje, tudi pri kadetih in mladincih?
Zgodovina sprememb…
Groot ::
Aha potem si je očitno hrvaški igralec, ki je po tekmi sam priznal da se je žoge dotaknil, kar malo izmislil vse skupaj?
Dotik je bil, priznal ga je še igralec sam in iz kakšnega drugega kota se tudi precej bolje vidi kot pa iz tega, ki ga sedaj naokrog plasirajo vsi Hrvati. Jebat ga, če bi bila situacija obrnjena bi pa cela Hrvaška zatrjevala kako pravično je vse skupaj itd. Že neštetokrat videno pri hrčkih, ko se zmaguje so vsi junaki, ko se izublja je pa samo sodnik vedno bedak.
Aha potem si je očitno hrvaški igralec, ki je po tekmi sam priznal da se je žoge dotaknil, kar malo izmislil vse skupaj?Dotik je bil, priznal ga je še igralec sam in iz kakšnega drugega kota se tudi precej bolje vidi kot pa iz tega, ki ga sedaj naokrog plasirajo vsi Hrvati. Jebat ga, če bi bila situacija obrnjena bi pa cela Hrvaška zatrjevala kako pravično je vse skupaj itd. Že neštetokrat videno pri hrčkih, ko se zmaguje so vsi junaki, ko se izublja je pa samo sodnik vedno bedak.
Smer žoge se ni spremenila, razumeš? Fuzbal je bil enostaven šport. Pri podaji ni bil nobeden v offsidu, tale z lasmi ni vplival na smer in let žoge, ki se jo je dotaknil z lasmi. Kako bomo sedaj to pravilo razložili frocom po svetu. Kdo bo sedaj dal tole žogo in senzor mladim Brazilcem?
Zgodovina sprememb…
Naj se drugic na nulo postrize :lol:
Vsi na nulo pobriti, pa vsak si naj roke odreže, pa bo. :D
Če ti roko nabijejo ob telesu ni penal, ali če nenamerno igraš z roko, oceni to sodnik, ti ne piskajo penala, a kurb*** če ti las opazi žogo in senzor to zazna, ti razveljavijo gol. Senzorje v štucne pa naj senzorji javljajo sedaj faule in moč udarca po nogi, AI pa naj deli kartone.
Zgodovina sprememb…
Da zaključim, nogomet je bil super šport, ker so bila pravila jasna in igra ista kot v finalu SP v ligi prvakov in v kmečki 5. slovenski ligi kjer igra 22 amaterjev in v brazilski srednji šoli juniorjev do 15 let. 3 sodniki ter 22 igralcev in je to to, isto igrišče, po celem svetu. Sedaj pa tole? :D
Zgodovina sprememb…

endelin ::
Argentina se muči??. In imajo prvo resno tekmo na tem prvenstvu šele v polfinalu.
Če to primerjaš z razporedom npr portugala :D hrvaška, španija.... Tile se bodo do finala že vsi zmatrali kdorkoli že pride
Če to primerjaš z razporedom npr portugala :D hrvaška, španija.... Tile se bodo do finala že vsi zmatrali kdorkoli že pride

Da zaključim, nogomet je bil super šport, ker so bila pravila jasna in igra ista kot v finalu SP v ligi prvakov in v kmečki 5. slovenski ligi kjer igra 22 amaterjev in v brazilski srednji šoli juniorjev do 15 let. 3 sodniki ter 22 igralcev in je to to, isto igrišče, po celem svetu. Sedaj pa tole? :D
Ko je "sudja ukrao tekmu" ni blo v redu. Zdej k je "var ukrao tekmu" tud ni v redu. Dejte se odločit a je bolj fajn se vrnit v cajte ko se je lahko svega i svašta simuliral in se je na koncu grozilo sodnikom s smrtjo... Al bi raj da je stvar mal bolj urejena? Ker fuzbal nikoli ni bil preprost, in pravila so bila dost fuzzy da si jih je vsak lahko po svoje razlagal... sodnik je bil pa judge dredd. Zdej k je tega konec pa v jok in na drevo. In na koncu izpade da pol folka sploh ne ve kaj točno je ofsajd (kar jih seveda ne ustavi pri pametovanju).
kow ::
Casi, ko je sodnik ukradel tekmo so bili mnogo boljsi. Zaradi mene lahko sodi racunalnik, ampak nima kaj prekinjati tekme. Ponta igre je da se gledalci zabavajo. "hydration break" pa naj preimenujejo v "advertising break"
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()
Jarno ::
Nogometaši bodo sledili depilacijskim trendom kolesarjev, zgleda, da ne bo žoga oplazila kakšne dlakice.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
fikus_ ::
Nogomet je ze dolgo biznis in ne zabava, vsaj za profesionalce.
Ce se hoceš zabaveti z nogometom, ga igraš s kolegi, ki niso tekmovalni.
Ce se hoceš zabaveti z nogometom, ga igraš s kolegi, ki niso tekmovalni.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!
PS Ne odgovarjam trolom in provokatorjem!

Casi, ko je sodnik ukradel tekmo so bili mnogo boljsi. Zaradi mene lahko sodi racunalnik, ampak nima kaj prekinjati tekme. Ponta igre je da se gledalci zabavajo. "hydration break" pa naj preimenujejo v "advertising break"
Kruha in iger. Gotcha.
Fuzbal se je že davno tega popolnoma izrodil btw.
Ko je "sudja ukrao tekmu" ni blo v redu. Zdej k je "var ukrao tekmu" tud ni v redu. Dejte se odločit a je bolj fajn se vrnit v cajte ko se je lahko svega i svašta simuliral in se je na koncu grozilo sodnikom s smrtjo... Al bi raj da je stvar mal bolj urejena? Ker fuzbal nikoli ni bil preprost, in pravila so bila dost fuzzy da si jih je vsak lahko po svoje razlagal... sodnik je bil pa judge dredd. Zdej k je tega konec pa v jok in na drevo. In na koncu izpade da pol folka sploh ne ve kaj točno je ofsajd (kar jih seveda ne ustavi pri pametovanju).
Bom ti pa 2X razložil saj ni problema! :D Las ni vplival na let žoge, to da je se je dodatknil žoge, še ne pomeni, da jo je podal. Offside je podaja žoge v prepovedan položaj, on ni podal ali spremenil smer pač pa so se lasje dotaknili žoge, ki pa niso vplivali na njen let. In kako bodo drugič dokazali, če bosta tam 2 čupava kateri lasje so se zadnji dotaknili žoge? Kako bodo sedaj pri predložkih, ko jih bo več čupavcev skočilo za žogo, dokazali, da so bili recimo ravno moji kravžli zadnji na usnju?
Zgodovina sprememb…

Bom ti pa 2X razložil saj ni problema! :D Las ni vplival na let žoge, to da je se je dodatknil žoge, še ne pomeni, da jo je podal. Offside je podaja žoge v prepovedan položaj, on ni podal ali spremenil smer pač pa so se lasje dotaknili žoge, ki pa niso vplivali na njen let. In kako bodo drugič dokazali, če bosta tam 2 čupava kateri lasje so se zadnji dotaknili žoge? Kako bodo sedaj pri predložkih, ko jih bo več čupavcev skočilo za žogo, dokazali, da so bili recimo ravno moji kravžli zadnji na usnju?
Kako boš dokazal da nisi gej? No vidiš, tako boš dokazal da ni bla tvoja čupa.
Kako boš dokazal da nisi gej? No vidiš, tako boš dokazal da ni bla tvoja čupa.
Meni bi bilo težje dokazati, da sem gej, če že sprašuješ! :D Sicer pa z žensko debatirat okoli offsajda je pa nekaj najtežjega kar te lahko doleti. :D Ves koliko je prekrskov, rok kartonov,.. pri fuzbalu kjer je zadeva stvar presoje sodnika, tudi VAR-a, kdaj vplivas na igro, kdaj ne, pomembnost tekme, miljon faktorjev,.. ne FIFA potegne ven grafikon žoge v 113 minuti tekme prvič v zgodovini! :D določi offsajd ter ubije tekmo.
karafeka ::
Jaz amater sem vedno mislil, da če se žoga odbije od nasprotnega igralca, potem ni offsajda.
Sicer sem vesel, da so hrčki izpadli, ampak ne na tak mutni način.

Berem, da so se Argentinci namučili.
Jaz amater sem vedno mislil, da če se žoga odbije od nasprotnega igralca, potem ni offsajda.
Samo ce podaš, če se odbije nenamerno od obrambnega igralca, potem se steje offsajd. ;) Se pravi, z glavo ali nogo ni offsajda, z hrbrom, ritjo,... ce te zadane nenamerno je offsajd. To vidis predvsem pri predlozkih, ko obrambni blokira strel z telesom, je skoraj vedno offsajd.
Zgodovina sprememb…
Alcarinnn ::
Vplival na let žoge morda ni, je pa lahko vplival na reakcijo golmana... saj tudi če igralec v offsajdu moti pogled golmana na žogo je to vplivanje NA IGRO... brez dotika in se bi naj klical offside.

Musashi ::
Ma ja, je bilo povsem pravilno dosojeno. Tako bi moralo biti vedno, ne pa da tam ene 40m stran sodnik mal po trenutnem navdihu odloča tekme. Seveda se bodo sedaj vsi hrčki s fur na čelu na trepalnice postavljali da to pa ni prav, da je čar fuzbala trenutni navdih ali naklonjenost sodnika :)). Če bi bilo pa kontra bi bilo pa vse v uber prav...nič novega.
Noah0024 ::
Argentina po hudi tekmi z Zelenortskimi šiba naprej. Upam, da pridejo vsaj do polfinala.
Vplival na let žoge morda ni, je pa lahko vplival na reakcijo golmana... saj tudi če igralec v offsajdu moti pogled golmana na žogo je to vplivanje NA IGRO... brez dotika in se bi naj klical offside.
Tudi tole ni res, dajte malo pogledat no zadeve prej. Ko je prvi Hrvat dal predložek, ni bil nobeden Hrvat v offsajdu niti v pasivnem, ob dotiku drugega hrvata z lasmi, pa je bil potem ta, ki je podal. Brez dotika z lasmi, bi bil normalen predložek, ki je zadel potem Portugalca v hrbet, kar pa ne izniči offsajda, ker ga je nenamerno zadelo v hrbet.
Zgodovina sprememb…
In če bi ga zadel v glavo?
No tale Portugalec, ki mu je žoga padla na hrbet nima nobene veze tukaj in ne igra faktorja, bilo kaj bi naredil je bil za ovim čupavim Hrvatom! :D
Če gre za izbijanje, se šteje kot offsajd, če bi štopal in podal, potem ni offsajda, amapak, offsaj se šteje ko igralec poda se pravi v trenutku oddaje in ne koga zadane potem. Če pa zadnji igralec nasprotne ekipe poda v offsajd nasprtotnemu se pa offsaj ne šteje, amapak spet ko podaja! ;)
Tole je trenutek predložga Hrvata:
Zgodovina sprememb…
DarwiN ::
V čem je problem? Igralec se je žoge dotaknil z lasmi in se s tem avtomatsko smatra kot podaja igralcu, ki je v ofsajdu.
Striktno gledano je to to.. Žoge se je dotaknil. To je to. Lahko, da se je žoge dejansko dotaknil/oplazil tudi z glavo.. Nemogoče ugotovit, ker je kontakt trajal tisočinko sekunde. Kontakt je bil. Ofsajd. Sploh ni zakomplicirano. :)
Striktno gledano je to to.. Žoge se je dotaknil. To je to. Lahko, da se je žoge dejansko dotaknil/oplazil tudi z glavo.. Nemogoče ugotovit, ker je kontakt trajal tisočinko sekunde. Kontakt je bil. Ofsajd. Sploh ni zakomplicirano. :)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DarwiN ()
in trenutek dotika z lasmi:
Golman vidimo kje je? :D Alcarinnn tisto, da vplivaš na golmana, je spet čisto nekaj drugega! :D
Nima veze kje je golman, ko je videl moder dres te lahko to zmoti in ne greš na polno v eno smer... ker sem imel bratranca golmana je točno tako obrazložil...
Dejstvo je nekaj, če modrega igralca tam ne bi bilo, bi gol bil priznan, ker je bil pač ni bil, vse ostalo je bedarija in nabijanje...
Pismo no, fusbal je za preproste ljudi, ne pa da moraš doktorirat iz njega.
Saj zato in se najbolj normalno pravilo je bilo, ki ga razume vsak, da če žoga ne spremeni smeri, se ne steje kot dotik in vsakemu normalnemu, ki je kdaj igral fuzbal je bilo to jasno in najmanj kreganja. Jaz sem igral zadnjega levega in ce je napadalec prizgal na polno in si nastavil glavo in ti je zoga zletela skozi lasi, se ti dotaknila dresa in ni spremenila smeri, nobeden ni skakal.
Zgodovina sprememb…
Saj zato in se najbolj normalno pravilo je bilo, ki ga razume vsak, da če žoga ne spremeni smeri, se ne steje kot dotik in vsakemu normalnemu, ki je kdaj igral fuzbal je bilo to jasno in najmanj kreganja. Jaz sem igral zadnjega levega in ce je napadalec prizgal na polno in si nastavil glavo in ti je zoga zletela skozi lasi in ni spremenila smeri, nobeden ni skakal.
Seveda ni, samo ti nisi giral za Svetovno provenstvo ampak 17to amatersko ligo v SLO... jaz pa na rekreaciji, tam pa sploh offsida ni bilo
Ampak žoga je spremenila smer.. Dotik z lasmi žogi spremeni smer.. 
Tudi če samo pihneš v žogo, ji to spremeni smer. Ampak v tem primeru ni kontakta. :D
Tudi če samo pihneš v žogo, ji to spremeni smer. Ampak v tem primeru ni kontakta. :D
Saj zato in se najbolj normalno pravilo je bilo, ki ga razume vsak, da če žoga ne spremeni smeri, se ne steje kot dotik in vsakemu normalnemu, ki je kdaj igral fuzbal je bilo to jasno in najmanj kreganja. Jaz sem igral zadnjega levega in ce je napadalec prizgal na polno in si nastavil glavo in ti je zoga zletela skozi lasi in ni spremenila smeri, nobeden ni skakal.
Seveda ni, samo ti nisi giral za Svetovno provenstvo ampak 17to amatersko ligo v SLO... jaz pa na rekreaciji, tam pa sploh offsida ni bilo
In kako boš dokazal sedaj po teh pravilih, če bi čupavi Portugalec bil malo naprej, kateri lasje so se zadnji ali prvi dotaknili žoge, ko bi imela glave skupaj!
Ampak žoga je spremenila smer.. Dotik z lasmi žogi spremeni smer..
Veš kaj mislim glede smeri, in če skločita dva in se žoge dotakneta v skoku z lasmi, čigava je potem žoga? Če žoga ni spremenila smeri, bodo to šteli, da nobeden in bo aut od nasprotnega, ki je podajal. A ni logično.
Zgodovina sprememb…
in trenutek dotika z lasmi:
Golman vidimo kje je? :D Alcarinnn tisto, da vplivaš na golmana, je spet čisto nekaj drugega! :D
Nima veze kje je golman, ko je videl moder dres te lahko to zmoti in ne greš na polno v eno smer... ker sem imel bratranca golmana je točno tako obrazložil...
Dejstvo je nekaj, če modrega igralca tam ne bi bilo, bi gol bil priznan, ker je bil pač ni bil, vse ostalo je bedarija in nabijanje...
Gledaš narobno sliko človek, tale je taprava, tule je bil predložek not in ni bilo nobenega v offsajdu, potem pa nema več veze kje kdo stoji, reči kolegu naj ti razloži offsajd:
Zgodovina sprememb…
Tu ni bilo ofsajda.. Kaj pa nekaj trenutkov kasneje, ko je modri igralec z lasmi ali glavo (ne vemo točno s čem) podal žogo naprej proti golu (tvoja druga fotka)?

Bellator ::
Ja, ko se je žoga dotaknila las, se je odbila v drugo stran
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
Nočeta upoštevat, da če ima igralec stik, se to avtomatsko šteje za podajo. To je najbolj osnovno pravilo nogometa. Pa pri tem nima veza, s čem se dotakne žoge, kako močno se je dotakne in za koliko je žoga spremenila smer. Če so dokazi, da se je igralec žoge dotaknil, je podaja. Čist simple. Najbolj osnovno pravilo.
Je pač tenhologija omogočila, da lahko sodniki bolj dosledno izvajajo pravila. To je pač jeba v tem primeru. Ker če bi se ta gol zgodil kadarkoli v preteklosti, bi bil priznan. Razen če bi slučajno sodnik "videl" ta kontakt s svojega zornega kota in sodil ofsajd.. Čisti random torej.
Je pač tenhologija omogočila, da lahko sodniki bolj dosledno izvajajo pravila. To je pač jeba v tem primeru. Ker če bi se ta gol zgodil kadarkoli v preteklosti, bi bil priznan. Razen če bi slučajno sodnik "videl" ta kontakt s svojega zornega kota in sodil ofsajd.. Čisti random torej.

Seveda ima veze, da ni spremenila ne smeri ne hitrosti hitrosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()
karafeka ::
A če bi se žoga od las odbila do dveh obrambnih igralcev, pa potem do nasprotnega, bi tudi bil offsajd?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: karafeka ()

Precej več kot to spremeni smer med letom zaradi zračnega upora.
Ne, danes to ne šteje. V preteklosti pa je tudi dotik obrambnega igralca štel.
A če bi se žoga od las odbila od dveh obrambnih igralcev, bi tudi bil offsajd?
Ne, danes to ne šteje. V preteklosti pa je tudi dotik obrambnega igralca štel.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji 2014 (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Šport | 188161 (163412) | FlyingBee |
| » | Svetovno prvenstvo v nogometu, JAR 2010 (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Loža | 258821 (219630) | DarwiN |