» »

Svetovno prvenstvo v nogometu [2026 - Canada, Mexico, United States of America

Svetovno prvenstvo v nogometu [2026 - Canada, Mexico, United States of America

Temo vidijo: vsi
««
10 / 19
»»

Alcarinnn ::

kow je izjavil:

Seveda ni. Ce izvzames Urugvaj (ki je bil prvak, ko igra se ni bila globalna oz. profesionalna), nikoli ni zmagala drzava, ki ne bi imela stotisoce registranih igralcev. Poglej seznam. Ne verjames lastnim ocem?

Seveda, ampak nikakor pa vsake 4 leta ne zmaga država ki ima največ registriranih nogometašev...

kow ::

Pomoje ti ne razumes kaj pomeni beseda korelacija, pa tudi statistike ne razumes.

Bellator ::

no comment je izjavil:

Bellator je izjavil:

Kaj ima to s tem, da so sedanji in upokojeni igralci Švice želeli igrati za Kosovo?

Nimam pojma zakaj me to sprašuješ, ker nikoli nisem trdil, da še noben igralec Švice ni kdaj rekel, da bi si želel igrati za Kosovo.

Jaz trdim, da švicarski Kosovci igrajo za Švico, če so dovolj dobri za švicarsko reprezentanco. Drugače pa za Kosovo, če so dovolj dobri za kosovsko reprezentanco. Da pa ne moreš igrati za Kosovo, ko nisi več dovolj dober za Švico, je pa menda jasno.

Jaz pa trdim, da bo večina najboljših v Evropi vzgojenih ali rojenih pripadnikov tuje nacije igrala za domovino.
Preveri koliko mtoseva si v resnici!

https://mojkviz.neocities.org/

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Bellator ()

Bellator je izjavil:

V Evropi res ne, drugod pa ja, igrajo reprezentance nacij. Koliko reprezentantov Maroka je rojenih v Maroku?

Verjetno kaksna tretjina. Kaj je tvoja poanta? Da se marocani v evropi ne bodo nikoli intergrirali? Da bi se to zgodilo, bi potrebovali nenehen dotok novih maroskih imigrantov. Zgodovinsko se kaj podobnega se nikoli ni zgodilo. Tudi Irci in Italijani so "preplavljali" ZDA, nato pa so jih nadomestili drugi imigranti.

kow je izjavil:

Pomoje ti ne razumes kaj pomeni beseda korelacija, pa tudi statistike ne razumes.

Jaz dobro razumem, ni nobene korelacije niti kavzacije ki bi nakazovala da Svetovni prvak postane tisti ki ima NAJVEČ bodisi rojstev bodisi registriranih igralcev...

kow je izjavil:

Bellator je izjavil:

V Evropi res ne, drugod pa ja, igrajo reprezentance nacij. Koliko reprezentantov Maroka je rojenih v Maroku?

Verjetno kaksna tretjina. Kaj je tvoja poanta? Da se marocani v evropi ne bodo nikoli intergrirali? Da bi se to zgodilo, bi potrebovali nenehen dotok novih maroskih imigrantov. Zgodovinsko se kaj podobnega se nikoli ni zgodilo. Tudi Irci in Italijani so "preplavljali" ZDA, nato pa so jih nadomestili drugi imigranti.

Več kot 73% odstotkov. Poanta je ta, da bi lahko vsak izmed njih igral za posvojeno državo.

Vecina jih gotovo ne bi prisla v reprezentance kot so Francija, Spanija ipd. Zakaj se delas neumnega?

Seveda bi prišli tudi v te reprezentance. Tudi francoski tujci bodo slej kot prej preferirali domovino.

Spain has supplied six players, including captain Achraf Hakimi. Real Madrid playmaker Brahim Díaz, scorer against Brazil Ismael Saibari and defender Chadi Riad were also born in Spain.

Zgodovina sprememb…

no comment ::

Bellator je izjavil:

Jaz pa trdim, da bo večina najboljših v Evropi vzgojenih ali rojenih pripadnikov tuje nacije igrala za domovino.

Kaj bo, ko bo, bomo še videli. Dejstvo je, da trenutno "dvoživke" daleč bolj preferirajo reprezentance bolj razvitih držav kot pa tiste, ki so jim bližje po genih.

Na trenutnem svetovnem prvenstvu je največ nogometašev rojenih v Franciji. Zgolj naključje, da je velika velčina tistih najboljših/najdražjih zbranih v francoski reprezentanci?

mtosev ::

Norveška gol
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

avani12 ::

Torej priseljenci najprej izrinejo domačine iz športnih akademij, potem jim država gostiteljica omogoči odlično izobražujevanje, potem pa zaigrajo za državo staršev? Domači talenti pa tako ne dobijo priložnosti, da bi se razvili?

Ko smo že pri Franciji -> rugby strašno pridobiva na popularnosti. Verjetno bo res nogomet za priseljence, rugby za domačine

skumpl ::

Gol Ivory Coast.

1:1 ja.

Norveška gol. 1:2

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mtosev ()

Zdaj pa Francija - Švedska

Anglija vs Kongo se začenja.

Kongo gol.

1:1 trenutno.

2:1

Konec. Anglija zmagala.

Zgodovina sprememb…

avani12 je izjavil:

Torej priseljenci najprej izrinejo domačine iz športnih akademij, potem jim država gostiteljica omogoči odlično izobražujevanje, potem pa zaigrajo za državo staršev? Domači talenti pa tako ne dobijo priložnosti, da bi se razvili?

Posledica dvojnih drzavljanstev. Ce bi bile evropske nogometne zveze pametne bi nasle nacin, da to preprecijo in se s tem znebile veliko afriske konkurence.

Naslednja tekma je v bistvu Belgija proti Franciji, ce pogledamo kje so se rodili senegalski nogometasi.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Sredi noči ZDA vs Bosna. Ne bom gledal, a upam, da Bosna zmaga.

Zgodovina sprememb…

Bosni ne bi pripisal vecjih moznosti. Morda 20-30%.

Mato989 ::

kow je izjavil:

avani12 je izjavil:

Posledica dvojnih drzavljanstev. Ce bi bile evropske nogometne zveze pametne bi nasle nacin, da to preprecijo in se s tem znebile veliko afriske konkurence.

Naslednja tekma je v bistvu Belgija proti Franciji, ce pogledamo kje so se rodili senegalski nogometasi.

Tako je dejansko bi EU morala ukinit vsa dvojna drzavljanstva
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Adijo Belgija.

Belgija, pozdravljena :))

Zgodovina sprememb…

Škoda, da je Bosna izgubila.

nuclear ::

Niso mel za burek nazalost. To so pomankjlivosti kvalitete balkanskih ekip. Hrvati pa tut izgubljajo to drugo zlato generacijo. Modric, perisic, rakitic... teska bo za balkan.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

fur80 ::

nuclear je izjavil:

Niso mel za burek nazalost. To so pomankjlivosti kvalitete balkanskih ekip. Hrvati pa tut izgubljajo to drugo zlato generacijo. Modric, perisic, rakitic... teska bo za balkan.

Kar najboljše migrante pošiljamo naprej, nazaj, verjetno pa sploh nočejo tukaj ostati, namesto v šole fuzbala. "Umirajo" v Kolpi namesto na igrišču za Slovenijo! ;)

D3m ::

Kolpa je GOAT. :D
|HP EliteBook|R7 8840U|

nuclear ::

fur80 je izjavil:

nuclear je izjavil:

Kar najboljše migrante pošiljamo naprej, nazaj, verjetno pa sploh nočejo tukaj ostati, namesto v šole fuzbala. "Umirajo" v Kolpi namesto na igrišču za Slovenijo! ;)

Sej v bistvu, ce bi se komurkoli "jebal"(ce se po domace izrazim) od politikov za sport v Sloveniji, bi vsak klub v prvi ligi dobil financna sredstva, da naredi 2-3 dodatne igralne terene, pa en od teh pokrit, pa se 2 dodatna trenerja na klub za mlade, tako da bi bile razmere vrhunske. Potem, pa bi vec otrok lahko treniralo, in vec talentov, bi vlekli ven. Sej to je enostavno. Prijatelja pravi, da je prevec povprasevanja, pa da otroke ne morejo sprejemat na mase. Vidis to, mamo pa pac take na vlasti, ki bojo dal denar Izraeli in Ukrajini, in v svoje zepe, kot pa za drzavo. Kot vedno in vedno in vedno in vedno in neskoncno. Luknja.
Asus G14 2023 - Ryzen 7940HS - 32GB DDR5 - GeForce RTX 4080 - 990 PRO 4TB

nuclear je izjavil:

Mislim, da bodo hrvati izpadli.

DarwiN ::

Pride malo slabše obdobje. In slabša generacija.. To kar so Hrvati počeli zadnjih 20-30 let je itak nenormalno. Takšna majhna nacija, pa pobirajo srebrne in bronaste kolajne. To je naravnost bolano in povsem možno je, da tega nikoli več ne bodo ponovili.

Se pravi je čas, da danes spokajo kovčke. 8-)
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Imo, Hrvati ne bodo nikoli vec prisli na stopnicke na svetovnem prvenstvu oz. imajo zelo slabe moznosti.

kow je izjavil:

Imo, Hrvati ne bodo nikoli vec prisli na stopnicke na svetovnem prvenstvu oz. imajo zelo slabe moznosti.

Še vedno bodo daleč pred nami...

Hrvati so pri reprezentancah to, kar je Real Madrid pri klubih.. Zmagovalna mentaliteta par excellence! Odlična ekipa, ampak iz nje praviloma izvlečejo še nekaj več. Nekaj, česar sploh nimajo v svojem rezervaru. Ostale ekipe dajo iz sebe do največ 100%, Real in Hrvati pa so edini sposobni dati 120%. 8-)

Kdor igra športne stave dobro ve, da se proti Realu in Hrvaški NIKOLI ne stavi. ;)

Zato tudi v primeru penalov imata tako Real kot Hrvaška ne 50:50, ampak 80:20. :D

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

endelin ::

Modrič je res klasa. Da je hrvaška in real uspešna z njim ni naključje. Eden najboljših vezistov v zgodovini

Groot ::

DarwiN je izjavil:

Hrvati so pri reprezentancah to, kar je Real Madrid pri klubih.. Zmagovalna mentaliteta par excellence! Odlična ekipa, ampak iz nje praviloma izvlečejo še nekaj več. Nekaj, česar sploh nimajo v svojem rezervaru. Ostale ekipe dajo iz sebe do največ 100%, Real in Hrvati pa so edini sposobni dati 120%. 8-)

Kdor igra športne stave dobro ve, da se proti Realu in Hrvaški NIKOLI ne stavi. ;)

Zato tudi v primeru penalov imata tako Real kot Hrvaška ne 50:50, ampak 80:20. :D

Tole je pa IMO malo preveč posplošeno. Ja se strinja, da napisano morda velja za nogometno reprezentanco. Za vse ostale pa res ne.

Košarkarska reprezentanca je svetlobna leta od vsega napisanega, kljub temu da imajo oziroma so imeli v zadnjih 10 letih poimensko eno boljših ekip v Evropi.

Rokometna reprezentanca tudi ni ravno dober primer. Pustimo obdobje Balića, ko so bili po kakovosti v špici sveta. V zadnjem obdobju pa so realno na ravni naše reprezentance, občasni prebliski s kolajno in pa občasna huda razočaranja.

Se pa generalno strinjam, da je na splošno pri Hrvatih prisotnega neprimerljivo več domoljubja in se to posledično prenese tudi v borbo za svojo državo v športu.

Eh, to vojno poosamosvojitveno domobljubje se bo hitro izpelo. Fuzbal igrao nizji sloji. In filipinci ali kdor koli ze streze hrano, ter njihovi otroci, ki bodo spilali fuzbal.. se na to ne bodo ozirali.

Nogomet ni omejen na nižji sloj. Pravzaprav iz vseh športnih disciplin pobere praktično vse najboljše atlete.

Zimonem ::

Ok psihiatrija te čaka. Noben atlet ni pristal v nogometu ker je to nečasten šport bleferčkov.

Če ni zelo ozko omejen in mu ne manjka interdisciplinarnega talenta, potem obstaja velika možnost, da bo igral nogomet, ja.

Bellator je izjavil:

Nogomet ni omejen na nižji sloj. Pravzaprav iz vseh športnih disciplin pobere praktično vse najboljše atlete.

Ni omejen. Ampak je najcenejsi sport. Filipinski natakar, ki bo imel otroka, ga bo lazje vpisal na fuzbal, kot na kaksen bolj zanimiv sport. Blizje bo, ceneje bo.. srednji sloj ima veliko vec izbire.

Najcenejši je tek. Nogomet je mladini zelo zanimiv, toliko o zanimivosti.

Zgodovina sprememb…

Kakorkoli, vztrajam. Hrvati se naj pripravijo na "slabe case".

Zimonem ::

Ker jih na to navlečejo pijani fotri. Pa jim kupujejo majice in žoge.

Ne sodi drugih po sebi. Žoge in majice jin kupujejo, ker si otroci to želijo.

Hrvati bodo danes verjetno premagali Portugalsko, sploh če bo igral R7.

Zgodovina sprememb…

Da je Portugalska z Ronaldom precej slabsa, se strinjam. Ne rabim gledati fuzbala, da mi je jasno da je forsiranje starca kontraproduktivno. Se vedno lahko sicer taksnega mojstra uporabis kot zamenjavo ipd.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kow ()

Spet se strinjava, kow. ;) Ja, stari bi bil idealen za vstop pred koncem tekme, ko loviš gol in se nasprotnik zgolj brani...

Ampak Martinez je zaljubljen vanj, tko da bo danes seveda ponovno začel tekmo.

avani12 ::

Pa se nekaj je - nogomet je eden redkih športov, kjer so lahko uspešni tudi manjši ljudje. Torej je

1. Egalitaren v smislu opreme: čevlji, žoge so poceni, lahko se igra kjerkoli. Nasproten primer je recimo jadranje, golf, smučanje, tenis.

2. Egalitaren v smislu fizioloških predispozicij. Če si pod 200 cm preprosto nimaš šans v košarki, pod 190 cm nobenih šans v rokometu, in tako naprej. Plavalci so tudi visoki, prav tako hokejisti in ragbijasi. Edini skupinski sport, ker imajo manjši ljudje možnost za kariero, je nogomet. Prav tako imaš lahko kratke noge, si levičar, in se zmerom uspešen.

Kakšne napovedi za tekmo Hrvaška vs Portugalska?

Portugalska je kar izrazit favorit.

endelin ::

Zadnja reprezentančna rekma za Modrica ali Ronalda?

Kmalu Španija vs Avstrija. Tole bi mogli španci brez problema premagat

Bud_Bundy ::

avani12 je izjavil:

Pa se nekaj je - nogomet je eden redkih športov, kjer so lahko uspešni tudi manjši ljudje. Torej je

1. Egalitaren v smislu opreme: čevlji, žoge so poceni, lahko se igra kjerkoli. Nasproten primer je recimo jadranje, golf, smučanje, tenis.

2. Egalitaren v smislu fizioloških predispozicij. Če si pod 200 cm preprosto nimaš šans v košarki, pod 190 cm nobenih šans v rokometu, in tako naprej. Plavalci so tudi visoki, prav tako hokejisti in ragbijasi. Edini skupinski sport, ker imajo manjši ljudje možnost za kariero, je nogomet. Prav tako imaš lahko kratke noge, si levičar, in se zmerom uspešen.

Levičarji so iskani v vseh ekipnih športih, sploh rokometu.

Mato989 ::

avani12 je izjavil:

Zanimivo. Jaz pa sem gledal Iversona trgat v kosarki...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
««
10 / 19
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji 2014 (strani: 1 2 3 415 16 17 18 )

Oddelek: Šport
896188144 (163395) FlyingBee
»

Svetovno prvenstvo v nogometu, JAR 2010 (strani: 1 2 3 436 37 38 39 )

Oddelek: Loža
1901258705 (219514) DarwiN

Več podobnih tem