Forum » Šport » Svetovno prvenstvo v nogometu [2026 - Canada, Mexico, United States of America
Svetovno prvenstvo v nogometu [2026 - Canada, Mexico, United States of America
Temo vidijo: vsi

Bellator ::
A je komentator na sportklubu kakšno povlekel, da tako sopiha?
Preveri koliko mtoseva si v resnici!
https://mojkviz.neocities.org/
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Bellator ()

mtosev ::
Japonska vodi. Lol
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
Jarno ::
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
James Bond je že pred časi mislil, da bo prišel na zeleno vejo in chillal.
#65W!
#65W!

Gol za Brazilijo.
Groot ::

Dobra tekma.

Trije ali štirje Nemci gredo domov.
Polda ::
Zdaj pa samo še umetni Francozi in Angleži domov pa bo popolen world cup.
Alcarinnn ::
umetni Švabi in Nizozemci domov hahaha.
Da da... klasika željenja slabo lastnemu kontinentu/državi itd...
Kot da pa drugi niso "umetni"... dejansko so vsi umetni, ker vso človeštvo se je preselilo v pradavnini potemtakem...
Jarno ::
Ni to bila tekma Brazilija:Japonska, ko so Brazilci imeli 70% posesti žoge. Maroko je dobro igral že prej, lahko bi zmagali eni ali drugi, pač več sreče za Maroko.
Chuck Norris je med števili 0.999... in 1 uspel vriniti konstanto imenovano CN.
#65W!
#65W!
Dejstvo pa je, da te reprezentance Evrope, večinsko več niso to kar so bile nekoč v 90tih, early 2000... Tudi če so takrat za Nizozemsko igrali priseljenci tipa Kluivert, Davids etc... so bili to čisto neki drugi nogometaši in neki drugi časi... Vsi so mi delovali boljši... Pa tudi nekaj domačih so še imeli (enako kot Nemci)
Polda ::
Kot da pa drugi niso "umetni"... dejansko so vsi umetni, ker vso človeštvo se je preselilo v pradavnini potemtakem...
Paragvajci so bolj Evropski od teh kateri igrajo v Nemčiji in Nizozemski.

Pithlit ::
Paragvajci so bolj Evropski od teh kateri igrajo v Nemčiji in Nizozemski.
Razloži ti to gimnastiko zdaj, prosim.
Life is as complicated as we make it...
no comment ::

gruntfürmich ::
ker je smešen?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Pa saj to, da so države, ki so kolonizirale Afriko, zdaj same kolonizirane od taistih afriških držav, ni rasizem.
Zgodovina sprememb…

Italijani so izgubili od Bosne in se sploh niso kvalificirali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()

Ni to bila tekma Brazilija:Japonska, ko so Brazilci imeli 70% posesti žoge. Maroko je dobro igral že prej, lahko bi zmagali eni ali drugi, pač več sreče za Maroko.
Maroko je bil boljši. Zadnjo linijo Nizozemcev so prebili z vsakim drugim napadom. Svetla plat poraza Nizozemske je ta, da se dober del Nizozemske veseli. Torej je Nizozemska na nek način zmagovalec.
kow ::
Pocasi se bo potreba sprijazniti, da je demografska eksplozija evropskega prebivalstva 18. do 20. stoletja koncana in se je enako zgodilo v ostalih delih sveta. Razen najboljsih lig na svetu, ni nekega realnega razloga, da bi evropa dominirala. Mladine, ki igra fuzbal je sedaj ogromno tudi v afriskih drzavah.
Edini nacin, da evropa nadaljuje dominacijo je, da "preprica" afriske mladce, da sprejmejo evropska drzavljanstva.
Edini nacin, da evropa nadaljuje dominacijo je, da "preprica" afriske mladce, da sprejmejo evropska drzavljanstva.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: kow ()

Bud_Bundy ::
Enostavno je nogomet šport za priseljence in zgodi se "white flight" na treningih. Če pošlješ otroka na nogomet ima 1% možnosti, da postane profi, ter 100% možnosti, da bo znal preklinjat in pluvat v javnosti.
karafeka ::

Pocasi se bo potreba sprijazniti, da je demografska eksplozija evropskega prebivalstva 18. do 20. stoletja koncana in se je enako zgodilo v ostalih delih sveta. Razen najboljsih lig na svetu, ni nekega realnega razloga, da bi evropa dominirala. Mladine, ki igra fuzbal je sedaj ogromno tudi v afriskih drzavah.
Štiri milijonski Hrvaški gre dobro brez Afričanov. Bili so drugi in tretji na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih. Je pa res, da niso zamanj "ognjeni" in dvomim, da lahko tujci igrajo s takšno vnemo.
Poleg tega pa imaš veliko primerov, kjer naturalizirani in v tujini rojeni igralci izberejo reprezentanco lastne narodnosti. Na primer Maročani, Bosanci in Kosovarji. Če ne bi bilo pravila, da moraš igrati za tisto reprezentanco, v kateri si debitiral kot član, bi bilo še slabše.
Zgodovina sprememb…

gruntfürmich ::
malo precenjujete reprezentančni nogomet. tu so usklajeni ali pa niso. to niso klubi kjer so 24/7 skupaj.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Saj to tudi delajo. Pa ne samo v fusbalu (recimo v kolesartvu je Girmay med najboljšimi sprinterji) in ne samo z afričani.
Ne drzi. V nemski reprezentanci se samo eden ni rodil v Nemciji. Rodil se je v Uzbekistanu in je bil pol Rus, pol Volga Nemec, ki je prisel v Nemcijo pri 2 letih. Skratka, ni uvozenih talentov.
Štiri milijonski Hrvaški gre dobro brez Afričanov. Bili so drugi in tretji na zadnjih dveh svetovnih prvenstvih. Je pa res, da niso zamanj "ognjeni" in dvomim, da lahko tujci igrajo s takšno vnemo.
Poleg tega pa imaš veliko primerov, kjer naturalizirani in v tujini rojeni igralci izberejo reprezentanco lastne narodnosti. Na primer Maročani, Bosanci in Kosovarji. Če ne bi bilo pravila, da moraš igrati za tisto reprezentanco, v kateri si debitiral kot član, bi bilo še slabše.
Ravno hrvati imajo kar nekaj uvozenih igralcev (Avstrija, Nemcija, Bosna) . Ironija.
Skratka, imigrantski hrvat je postal solani igralec na nemskih zelenicah, nato pa zaigral za hrvasko reprezentanco. Nic investicije, samo zanjes.
Zgodovina sprememb…
PovemVfaco ::
Enostavno je nogomet šport za priseljence in zgodi se "white flight" na treningih. Če pošlješ otroka na nogomet ima 1% možnosti, da postane profi, ter 100% možnosti, da bo znal preklinjat in pluvat v javnosti.
Vse je šport za priseljence p načeloma bolj revne klase dominirajo, razn kkega jadranja, skijanja, dirkanja, kjr fotr fukne minimaln 20 jurjev v opremo pa stroške do 12. leta mulca
Saj to je vsa moja poanta. Ampak teh revezev je v evropi zaradi nizke rodnosti vse manj. V sloveniji se je velikost generecije v 40 letih skoraj razpolovila. Enostavno ne bos imel enako kolicino talenta kot v afriskih drzavah kjer je otrok veliko vec. V Nemciji se je leta 1990 rodilo 900k otrok, danes se jih 650k. V Nigeriji se jih rodi skoraj 8 milijonov.

Ravno hrvati imajo kar nekaj uvozenih igralcev (Avstrija, Nemcija, Bosna) . Ironija.
Skratka, imigrantski hrvat je postal solani igralec na nemskih zelenicah, nato pa zaigral za hrvasko reprezentanco. Nic investicije, samo zanjes.
Kaj so z Avstrije in Nemčije uvoženi igralci po narodnosti (in ali je kdo izmed njih afričan), da me sploh citiraš? Ironija je to, da si spregledal odebeljeni del.
Zgodovina sprememb…
Poleg tega pa imaš veliko primerov, kjer naturalizirani in v tujini rojeni igralci izberejo reprezentanco lastne narodnosti. Na primer Maročani, Bosanci in Kosovarji.
V večini teh primerov taki igralci niso dovolj dobri, da bi prišli v reprezentanco države v kateri so se rodili. Fallback na reprezentanco prednikov je potem precej logičen.

Švicarski kosovarji so bili vsekakor dovolj dobri in kolikor sem ujel tudi imeli željo, da bi igrali za Kosovo, ampak zaradi pravil niso smeli. Ja, za nekatere ne bo mesta v domovini, ampak to ne pomeni, da Nemci brez njih niso sposobni sproducirati kakovostne ekipe, medtem ko pa Hrvaška je. Zaradi podobnega razloga se vojske plačancev ne borijo tako, kot bi se za domovino.
Zgodovina sprememb…
Kaj so z Avstrije in Nemčije uvoženi igralci po narodnosti (in ali je kdo izmed njih afričan), da me sploh citiraš? Ironija je to, da si spregledal odebeljeni del.
Seveda so uvozeni igralci. Na svetovnem prvenstvu ne igrajo nacije, ampak reprezentance drzav. Kot je omenil no comment - vecinoma gre za fallback, ker niso dovolj dobri za reprezentanco drzave v kateri so se rodili.
Ena od prednosti manjsih drzav (Hrvaska, Paragvaj ipd.) je sicer, da imajo bolj uigrane reprezentance, ker dolga leta igrajo isti igralci, na istih pozicijah itd.
Zgodovina sprememb…
Švicarski kosovarji so bili vsekakor dovolj dobri in kolikor sem ujel tudi imeli željo, da bi igrali za Kosovo, ampak zaradi pravil niso smeli.
Ne znaš brat.
Velika večina tistih švicarskih kosovarjev, ki niso dovolj dobri za Švico, brez problemov igra za Kosovo. Tisti, ki so dovolj dobri za Švico, seveda igrajo za Švico.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: no comment ()
Saj to je vsa moja poanta. Ampak teh revezev je v evropi zaradi nizke rodnosti vse manj. V sloveniji se je velikost generecije v 40 letih skoraj razpolovila. Enostavno ne bos imel enako kolicino talenta kot v afriskih drzavah kjer je otrok veliko vec. V Nemciji se je leta 1990 rodilo 900k otrok, danes se jih 650k. V Nigeriji se jih rodi skoraj 8 milijonov.
Đabe tebi 8 milijonov otrok... če bi bil to pogoj bi Nigerija, Kitajska ipd... bila SVETOVNI PRVAK, pa ni, le zakaj ne? Ima še premalo "talenta" kot trdiš ti?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Alcarinnn ()
no comment je izjavil:
Ni dovolj, da se samo rodiš. Pomaga pa.
Kot kaže pač ni NOBENE korelacije s številom prebivalcev in otrok v generaciji in Svetovnim prvakom...

no comment je izjavil:
Švicarski kosovarji so bili vsekakor dovolj dobri in kolikor sem ujel tudi imeli željo, da bi igrali za Kosovo, ampak zaradi pravil niso smeli.
Ne znaš brat.
Velika večina tistih švicarskih kosovarjev, ki niso dovolj dobri za Švico, brez problemov igra za Kosovo. Tisti, ki so dovolj dobri za Švico, seveda igrajo za Švico.
Kaj ima to s tem, da so sedanji in upokojeni igralci Švice želeli igrati za Kosovo?
Seveda so uvozeni igralci. Na svetovnem prvenstvu ne igrajo nacije, ampak reprezentance drzav. Kot je omenil no comment - vecinoma gre za fallback, ker niso dovolj dobri za reprezentanco drzave v kateri so se rodili.
V Evropi res ne, drugod pa ja, igrajo reprezentance nacij. Koliko reprezentantov Maroka je rojenih v Maroku?
Zgodovina sprememb…
no comment je izjavil:
Kot kaže pač ni NOBENE korelacije s številom prebivalcev in otrok v generaciji in Svetovnim prvakom...
Korelacija je s stevilom nogometasev. In to zelo velika.
no comment je izjavil:
Korelacija je s stevilom nogometasev. In to zelo velika.
Mednarodne nogometne zveze (FIFA) ter športnih analitikov kažejo, da med številom registriranih nogometašev v posamezni državi in osvojenimi naslovi svetovnega prvaka ni neposredne vzročne korelacije. Zgolj velika baza igralcev ne zagotavlja uspeha na najvišji ravni.
Zakon velikih števil vs. kakovost: Države z največjim številom registriranih nogometašev (npr. Mehika ali ZDA) so med največjimi na svetu, a nikoli niso osvojile Svetovnega prvenstva. Po drugi strani sta Urugvaj in Argentina državi z bistveno manjšim bazenom igralcev, a sta skupaj osvojili kar 5 naslovov.
Število nogometašev v državi služi le kot temelj za širšo popularnost športa, medtem ko so za naslov svetovnega prvaka odločilni vrhunska infrastruktura, organiziranost in sposobnost države, da iz množice igralcev izlušči in izuri absolutne nogometne talente
Seveda drži to, da če ne bo NOBENEGA nogometaša pač tista država ne bo nikakor prvak ali karkoli... ampak ni pa korelacije.
Potrebna je seveda tudi infrastruktura, znanje. ZDA dominirajo v zenskem nogometu, kjer je baza dalec najvecja na svetu. Argentina ima OGROMNO bazo igralcev. Moras tudi razumeti, da se drzave razlikujejo po tem koliko igralcev je registriranih itd. 20 let nazaj se je v Argentini rodilo 700k otrok (v Nemciji nekaj cez 800k), drzava pa je nora na nogomet. Ocitna prednost za Argentino. Igra stevilk je neusmiljena. Statisticno imajo Argentinci veliko vecjo moznost za 10 nogomentih "genijev" kot Nizozemska ali pa Danska. In to se na koncu pozna na rezultatih.
Zgodovina sprememb…
Kaj ima to s tem, da so sedanji in upokojeni igralci Švice želeli igrati za Kosovo?
Nimam pojma zakaj me to sprašuješ, ker nikoli nisem trdil, da še noben igralec Švice ni kdaj rekel, da bi si želel igrati za Kosovo.
Jaz trdim, da švicarski Kosovci igrajo za Švico, če so dovolj dobri za švicarsko reprezentanco. Drugače pa za Kosovo, če so dovolj dobri za kosovsko reprezentanco. Da pa ne moreš igrati za Kosovo, ko nisi več dovolj dober za Švico, je pa menda jasno.
Potrebna je seveda tudi infrastruktura, znanje. ZDA dominirajo v zenskem nogometu, kjer je baza dalec najvecja na svetu. Argentina ima OGROMNO bazo igralcev. Moras tudi razumeti, da se drzave razlikujejo po tem koliko igralcev je registriranih itd. 20 let nazaj se je v Argentini rodilo 700k otrok (v Nemciji nekaj cez 800k), drzava pa je nora na nogomet. Ocitna prednost za Argentino. Igra stevilk je neusmiljena. Statisticno imajo Argentinci veliko vecjo moznost za 10 nogomentih "genijev" kot Nizozemska ali pa Danska. In to se na koncu pozna na rezultatih.
To jaz ne dvomim, ampak izjaviti da je kakršnakoli korelacija med Svetovnimi prvaki in številom rojenih otrok! (velikost generacij) je pač absurdna...
Seveda ni. Ce izvzames Urugvaj (ki je bil prvak, ko igra se ni bila globalna oz. profesionalna), nikoli ni zmagala drzava, ki ne bi imela stotisoce registranih igralcev. Poglej seznam. Ne verjames lastnim ocem?
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | Svetovno prvenstvo v nogometu v Braziliji 2014 (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Šport | 188144 (163395) | FlyingBee |
| » | Svetovno prvenstvo v nogometu, JAR 2010 (strani: 1 2 3 4 … 36 37 38 39 )Oddelek: Loža | 258705 (219514) | DarwiN |