» »

Referendum

Referendum

m0LN4r ::

Nekomu se je dalo to spisat na Wiki:
Referendum o zakonu o RTV Slovenija (2022) @ Wikipedia
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

bbbbbb2015 ::

m0LN4r je izjavil:

Nekomu se je dalo to spisat na Wiki:
Referendum o zakonu o RTV Slovenija (2022) @ Wikipedia


Obveščanje in seznanjanje javnosti seveda je pomembno. Prav tako je pomembno, da za medije, ki jih *vsi* plačujemo, obstaja en uravnotežen pogled na stvari.

Zdaj, če se nek kobajagi levičar histerično dere, da pa je zdaj RTV doomed, moramo spremeniti zakon urgentno, potem....

Ima nekdo zelo slabe namene. Da bo forsiral neko svojo agendo, ki morda pa z realnostjo nima veze. Da pač mislijo krasti in privatizirati (še bolj), vendar se bojijo, da to pride v mainstream.

Tako jaz to vidim.

Najlepša garancija za uravnotežen ogled pa je, da RTV naročnina NI obvezna. Potem bo RTV vodstvo moralo absolutno paziti, da ne zaide preveč nekam, da bi potem ljudje masovno odpovedovali naročnino.

Zgodovina sprememb…

mtosev ::

Jaz sem se gospoda Urbanije zapomnil ko je bil na STA. Karkoli on, JJ in podobni rečejo me zanima točno 0%.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro
moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

bbbbbb2015 ::

mtosev je izjavil:

Jaz sem se gospoda Urbanije zapomnil ko je bil na STA. Karkoli on, JJ in podobni rečejo me zanima točno 0%.


Urbanja je sicer človek, ki ni noben manager, niti ni človek, ki zna sklepati dogovore. Absolutno ne bi smel biti direktor ničesar - ne vladnega, ne zasebnega.
Potrebno pa mu je priznati, da je z neko trmo nagnal Veselinoviča, ki je bil pojem za kanaliziranje denarja STA - off v privatne vode. Zaposleni na STA pa so dobivali ptičjo pičo za plačo.

Dejastvo, da je Veselinovič direktor občinske uprave (sedaj), kaže na to, da se ga nihče ni hotel niti s palico dotakniti. Veselinovič je toksičen do ušes. Sicer pa - denar je pobasal, to je to. Da je Veselinovič tak, se je vedelo že X let.

Kadunc je v redu. Old skul manager. Pod njim bo STA cvetela, ker so ukinili tisto sifoniranje denarja off s pomočjo reklam.

Drugače pa sicer nimaš prav. Če se hočeš kvalitetno informirati, pogledaš, kaj ena stran reče, ter kaj druga stran reče. Potem pa se sam odločiš, kaj je za tebe relevantno.

Zgodovina sprememb…

GizmoX ::

Nesta je izjavil:

Ljudje preden volite prosim preberite kaj zakon določa.
Jaz sem bil še pred nedavnim ZA. Sedaj pa ko sem dejansko prebral kaj zakon želi spremeniti oziroma sprejeti sem DEFINITIVNO PROTI.
Staro zakon ureja vse tako kot je boljše za ljudi. Novi GOLOBOV zakon je pa kot bi sprejel da hočemo dati več Golobu in vzeti ljudem...
Prosim berite preden obkrožite.
3*PROTI.
Sprememba katerega člena te je pa tako zmotila? Argumentiral ravno nisi kot človek, ki naj bi prebral zakon :|
Kaj to pomeni, da je po starem zakonu boljše za ljudi? Iz katerega člena si ugotovil, da hoče dat zakon več (česa?) Golobu in vzeti (kaj točno) ljudem?

Na, v pomoč primerjavo trenutnega (starega) in predlaganega (novega) zakona: klikni me nežno (sicer ne vem, zakaj se moram jaz s tem ukvarjat - tole bi moralo biti že avtomatsko na voljo vsakemu volilcu - že ne že prek pisrs.si ipd. pa vsaj prek kakšne medijske hiše)

Očitno je, da hoče vlada na hitro zamenjat vodstvo na RTV. Zato sprejem zakona po hitrem postopku, zato tudi prenehanje mandatov trenutnega vodstva RTV takoj ob sprejetju novega zakona.
Ali je to potrebno res tako hitro narediti (omenjajo se padec gledanosti, padec kvalitete vsebin, odnos do zaposlenih, ipd.) naj vsak pri sebi razčisti. Meni gre to na živce.

Po drugi strani mi gre na živce izigravanje SDS-a.
V prejšnji "njihovi" vladi je bil zakon o RTV očitno OK.
Takoj v novi vladi bi pa reševali RTV z novim zakonom, ki bi RTV ločil na 2 dela. Zakaj? Zakaj pa ne? Ampak hitro, se mudi.
Prav tako mislijo, da bo RTV bolje delovala s prostovoljnimi prispevki (kakšna super misel, a lahko uvedemo tudi prostovoljne davke - država bo tako sigurno bolje delovala)? Seveda vložijo tudi ta predlog zakona - zavlečejo zadevo.
Potem oni SAMI predlagajo referendum na ta SVOJ novi predlagan zakon o RTV 8-O - zavlečejo zadevo.

Dejstvo je, da vsaka vlada zamenja vodstvo RTV, ko pride čas za to. 5+16=21 članov programskega sveta RTV imenuje državni zbor. Naj jih "gledalci in poslušalci" predlagajo tako ali drugače, koalicija med predlaganimi pač izbere "svoje".
Sicer ima trenutni/stari zakon neke varovalke za boljšo zastopanost/demokratičnost (pet članov imenuje državni zbor na predlog političnih strank, pri čemer mora v največji možni meri upoštevati zastopanost strank v državnem zboru;).
Ampak se je ravno lani izkazalo, da se to varovalko brez sankcij ignorira in koalicija ponovno pač izbere "svoje".

Nova vlada to poskuša popraviti tako, da večine svetnikov RTV ne bo več določala direktno koalicija v državnem zboru, ampak raje ljudje, ki jih večinoma oni določijo. No ja, tukaj se po mojem mnenju ne obeta kakšen preobrat :))
Več moči daje tudi zaposlenim na RTV - zdi se mi zanimiva ideja.
Seveda bomo morali še videti, če sprejem novega zakona o RTV morda ne postane praksa vsake nadaljnje vlade (kot način nastavljanja svojih na RTV).

Kakorkoli že - tudi to je demokracija. Leta smo bili zadovoljni, da demokratično izvoljeni državni zbor nastavlja svoje kadre na RTV.
Sedaj smo tudi lahko zadovoljni, ko ta isti demokratično izvoljeni državni zbor hoče nov zakon o RTV in nove kadre na RTV.
Konec koncev bomo to tudi demokratično potrdili na referendumu. Ustavno sodišče bo povedalo svoje.
Tabu teme na RTV pa seveda - ostajajo.


Kar se tiče dodatnih ministrstev - nepotreben referendum bo stal bistveno več, kot pa vsa nova ministrstva.
Če je Golob to obljubil koalicijskim partnerjem in če je to pogoj za normalno delovanje vlade, zrihtajte si to in pejte delat.
Lahko pa spet ponovimo Šarca: koalicija ne pelje več, Golob odstopi, imamo predčasne volitve. Če je to bolje od nekega potencialnega stroška ministrstev?


O dolgotrajni oskrbi pa tole: prejšnja vlada je 9.12.2021 sprejela zakon. Ki je po mojem mnenju korak v pravo smer.
Od kje jemlje ta denar, ki ga daje, bo sicer povedal en drug, posebni zakon (ne hecam se - 52. člen: posebni zakon glede obveznega zavarovanja za DO).
Za pisanje tega posebnega zakona je imela prejšnja vlada čas najmanj od 9.12.2021 do 1.6.2022 - od sprejetja prejšnjega zakona do konca mandata - se pravi pol leta. Sicer bi pričakoval, da bi oba zakona pripravljali vzporedno - kar pomeni še bistveno več časa.
Novi vladi so pustili 2 meseca časa, da naredi nekaj, kar njim samim v najmanj 6+ mesecih ni uspelo.:|
Potem so vložili podpise za referendum in debato o dolgotrajni oskrbi dokončno ubili. Namesto, da bi zadevo pripeljali do konca.
udirač => uni. dipl. inž. rač.

floyd1 ::

Pirkovič naredi Utrip, cel halo.

Ker je nesposoben. Morda lahko vodi kako oddajo na TV Spodnja Vukojebina, za RTV SLO pa žal ni. Objektivno. Mimogrede - zdaj že ve, katero oddajo vodi :))?

Vsi tako pizdite čez Nova24TV: ali se vam zdi normalno, da levičarski politiki ignorirajo to televizijo in ne hodijo na intervjuje ali pa soočenja, kljub temu da so vabljeni?

To ni TV, to je strankarsko trobilo. Ni pravih novinarjev, le janezkovi kimavci. Klevetanje vseh, ki ne tulijo v njegov rog. In potem povabijo političnega nasprotnika? Noben normalen ne bo šel v studio, kjer ga itak nobeden ne bo poslušal in (žal tudi ne) razumel. Za SdS kult bi moral imeti kake posebne priprave (mogoče hojsov vodni top?) :|. Mislim... kako lahko kaj razložiš ljudem, ki sicer volijo mahniča, hojsa in podobne? Na SD strani je npr. podobna situacija z nemcem.

Prav je, da imamo cel političen spekter: levico, sredino in desnico.

Evo, tu pa se strinjam. Ampak... SLO nima neke zdrave desnice. No - mogoče... ... neko "trump" varianto.

Ne pa da bivšega PV pošiljaš v penzijo, predsednica državnega zbora pa orgazmira ob tem.

Preteklost je pokazala, kako je janezek pripravljen sodelovati. Najprej na svoji privat TV o nekom razširi stotine res nizkih laži, potem pa se spreneveda in pravi, da nihče noče sodelovati. No shit, Sherlock.

floyd1 ::

fur80 je izjavil:

Sem poslušal glavnega predlagatelja referenduma, pa me nekako ni prepričal, kot me že Vizjak pri vodi ni. Ne vem, koliko da SDS za pr ampak, človek, ki ti želi nekaj prodati ali te prepričati, bi mogel biti vreden vsaj zaupanja. Če kdo da kaj na obrazno mimiko, naj pogleda te oči! :D


To so oči nekoga, ki je v preteklosti voditeljici TV oddaje gledal v oči in ne da bi trznil trdil, da so "njegov" medijski zakon spisali sami strokovnjaki. Potem pa se je po kakega pol leta zagovoril, da je nastal v strankarski pisarni tisti strokovnjaki pa niso niti mimo šli.

WhiteAngel ::

Sem slišal, da je stroka proti Golobovim popravkom Zakona o dolgotrajni oskrbi. Kaj je zdaj s tem? A ni bilo rečeno, da so neki uber strokovnjaki v Svobodi v primerjavi z SDS seljaki?

PS: Tale stroka https://almamater.si/doktorski-studij-f...

Zgodovina sprememb…

dexterboy ::

hendriks je izjavil:

matobeli je izjavil:

No, da slišimo katere so te vsebine o katerih levičarji ne želimo slišat?

- kritiko vlade, če je le-ta sestavljena iz večinsko levih strank
- kritiko poveličevanja Dražgoške bitke
- poročanje o nadlegovanju novinarke desnega časopisa
- poročanje o uspehih desno sredinske vlade
.. če naštejem le nekatere

Ker smo "samo" trije... ja, žal, še mojih 50 centov; vlada noče poslušati NIKOGAR drugega razen "svojih" strokovnjakov, opraviči ples putane pred častno stražo, podira ograjo, čivavo I8M ima za profesorico humanizma, mavrična je edina barva, priseljenci os "in" glede služb... Ako pustimo tej vladi DVA mandata, potem od Slovenije... ne bo nobenega potem :(
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.

bbbbbb2015 ::

dexterboy je izjavil:

Ker smo "samo" trije... ja, žal, še mojih 50 centov; vlada noče poslušati NIKOGAR drugega razen "svojih" strokovnjakov, opraviči ples putane pred častno stražo, podira ograjo, čivavo I8M ima za profesorico humanizma, mavrična je edina barva, priseljenci os "in" glede služb... Ako pustimo tej vladi DVA mandata, potem od Slovenije... ne bo nobenega potem :(


Bravo! Bravo!
Bis! (=pridi nazaj in še kaj napiši)

Spomni me, ko grem iz službe, da ti eno zlato medaljo kupim.

floyd1 ::

GizmoX je izjavil:

Nesta je izjavil:

Ljudje preden volite prosim preberite kaj zakon določa.
Jaz sem bil še pred nedavnim ZA. Sedaj pa ko sem dejansko prebral kaj zakon želi spremeniti oziroma sprejeti sem DEFINITIVNO PROTI.
Staro zakon ureja vse tako kot je boljše za ljudi. Novi GOLOBOV zakon je pa kot bi sprejel da hočemo dati več Golobu in vzeti ljudem...
Prosim berite preden obkrožite.
3*PROTI.
Sprememba katerega člena te je pa tako zmotila? Argumentiral ravno nisi kot človek, ki naj bi prebral zakon :|
Kaj to pomeni, da je po starem zakonu boljše za ljudi? Iz katerega člena si ugotovil, da hoče dat zakon več (česa?) Golobu in vzeti (kaj točno) ljudem?

Na, v pomoč primerjavo trenutnega (starega) in predlaganega (novega) zakona: klikni me nežno (sicer ne vem, zakaj se moram jaz s tem ukvarjat - tole bi moralo biti že avtomatsko na voljo vsakemu volilcu - že ne že prek pisrs.si ipd. pa vsaj prek kakšne medijske hiše)

Očitno je, da hoče vlada na hitro zamenjat vodstvo na RTV. Zato sprejem zakona po hitrem postopku, zato tudi prenehanje mandatov trenutnega vodstva RTV takoj ob sprejetju novega zakona.
Ali je to potrebno res tako hitro narediti (omenjajo se padec gledanosti, padec kvalitete vsebin, odnos do zaposlenih, ipd.) naj vsak pri sebi razčisti. Meni gre to na živce.

Po drugi strani mi gre na živce izigravanje SDS-a.
V prejšnji "njihovi" vladi je bil zakon o RTV očitno OK.
Takoj v novi vladi bi pa reševali RTV z novim zakonom, ki bi RTV ločil na 2 dela. Zakaj? Zakaj pa ne? Ampak hitro, se mudi.
Prav tako mislijo, da bo RTV bolje delovala s prostovoljnimi prispevki (kakšna super misel, a lahko uvedemo tudi prostovoljne davke - država bo tako sigurno bolje delovala)? Seveda vložijo tudi ta predlog zakona - zavlečejo zadevo.
Potem oni SAMI predlagajo referendum na ta SVOJ novi predlagan zakon o RTV 8-O - zavlečejo zadevo.

Dejstvo je, da vsaka vlada zamenja vodstvo RTV, ko pride čas za to. 5+16=21 članov programskega sveta RTV imenuje državni zbor. Naj jih "gledalci in poslušalci" predlagajo tako ali drugače, koalicija med predlaganimi pač izbere "svoje".
Sicer ima trenutni/stari zakon neke varovalke za boljšo zastopanost/demokratičnost (pet članov imenuje državni zbor na predlog političnih strank, pri čemer mora v največji možni meri upoštevati zastopanost strank v državnem zboru;).
Ampak se je ravno lani izkazalo, da se to varovalko brez sankcij ignorira in koalicija ponovno pač izbere "svoje".

Nova vlada to poskuša popraviti tako, da večine svetnikov RTV ne bo več določala direktno koalicija v državnem zboru, ampak raje ljudje, ki jih večinoma oni določijo. No ja, tukaj se po mojem mnenju ne obeta kakšen preobrat :))
Več moči daje tudi zaposlenim na RTV - zdi se mi zanimiva ideja.
Seveda bomo morali še videti, če sprejem novega zakona o RTV morda ne postane praksa vsake nadaljnje vlade (kot način nastavljanja svojih na RTV).

Kakorkoli že - tudi to je demokracija. Leta smo bili zadovoljni, da demokratično izvoljeni državni zbor nastavlja svoje kadre na RTV.
Sedaj smo tudi lahko zadovoljni, ko ta isti demokratično izvoljeni državni zbor hoče nov zakon o RTV in nove kadre na RTV.
Konec koncev bomo to tudi demokratično potrdili na referendumu. Ustavno sodišče bo povedalo svoje.
Tabu teme na RTV pa seveda - ostajajo.


Kar se tiče dodatnih ministrstev - nepotreben referendum bo stal bistveno več, kot pa vsa nova ministrstva.
Če je Golob to obljubil koalicijskim partnerjem in če je to pogoj za normalno delovanje vlade, zrihtajte si to in pejte delat.
Lahko pa spet ponovimo Šarca: koalicija ne pelje več, Golob odstopi, imamo predčasne volitve. Če je to bolje od nekega potencialnega stroška ministrstev?


O dolgotrajni oskrbi pa tole: prejšnja vlada je 9.12.2021 sprejela zakon. Ki je po mojem mnenju korak v pravo smer.
Od kje jemlje ta denar, ki ga daje, bo sicer povedal en drug, posebni zakon (ne hecam se - 52. člen: posebni zakon glede obveznega zavarovanja za DO).
Za pisanje tega posebnega zakona je imela prejšnja vlada čas najmanj od 9.12.2021 do 1.6.2022 - od sprejetja prejšnjega zakona do konca mandata - se pravi pol leta. Sicer bi pričakoval, da bi oba zakona pripravljali vzporedno - kar pomeni še bistveno več časa.
Novi vladi so pustili 2 meseca časa, da naredi nekaj, kar njim samim v najmanj 6+ mesecih ni uspelo.:|
Potem so vložili podpise za referendum in debato o dolgotrajni oskrbi dokončno ubili. Namesto, da bi zadevo pripeljali do konca.


Zelo dobro napisano, sploh pa zaključek. z večino povedanega se popolnoma strinjam in bi težko napisal boljše.

Unilseptij ::

Tole vseeno ne drži:

Kakorkoli že - tudi to je demokracija. Leta smo bili zadovoljni, da demokratično izvoljeni državni zbor nastavlja svoje kadre na RTV.
Sedaj smo tudi lahko zadovoljni, ko ta isti demokratično izvoljeni državni zbor hoče nov zakon o RTV in nove kadre na RTV.
Konec koncev bomo to tudi demokratično potrdili na referendumu. Ustavno sodišče bo povedalo svoje.
Tabu teme na RTV pa seveda - ostajajo.


Nikoli nismo bili zadovoljni z Grimsovim zakonom, vsaj ne ljudje, čeprav naj bi zakon dobil podporo na referendumu. Ni mogoče ignorirati dejstva, da je pred Grimsovim zakonom zadeva bila kolikor toliko urejena, potem je seveda trajalo leta, da so v skladu z Grimsovim zakonom počasi vajeti prevzeli politični nastavljenci. Še enkrat, politika nima kaj delati v javni televiziji, glavno besedo naj ima civilna družba. Pred Grimsom je bila zadeva urejena takole, ne preveč drugače kot se predlaga zdaj:

Organ upravljanja RTV Slovenija je Svet RTV Slovenija, ki šteje 25 članov, od katerih:
1. pet članov imenuje Državni zbor Republike Slovenije tako, da v največji meri upošteva proporcionalno zastopanost predstavnikov parlamentarnih strank, pri tem pa ne more imenovati v Svet RTV Slovenija poslancev in državnih funkcionarjev;
2. enega člana imenuje italijanska narodna skupnost;
3. enega člana imenuje madžarska narodna skupnost;
4. po enega člana imenujejo neposredno:
- Univerza v Ljubljani in Univerza v Mariboru,
- Slovenska akademija znanosti in umetnosti,
- Društvo slovenskih filmskih delavcev,
- Društvo slovenskih glasbenikov in Društvo slovenskih skladateljev,
- Društvo slovenskih pisateljev in Združenje dramskih umetnikov Slovenije,
- Zveza kulturnih organizacij Slovenije,
- Društvo novinarjev Slovenije,
- Svet invalidskih organizacij Slovenije,
- Zveza športnih organizacij Slovenije,
- Združenje delodajalcev Slovenije,
- Zadružna zveza in Kmečka zveza,
- Koordinacijski odbor organizacij in strank upokojencev Slovenije
- reprezentativni sindikati kot organizacije delojemalcev,
- Mladinski svet Slovenije in Zveza prijateljev mladine,
- verske skupnosti v Sloveniji,
pri tem pa za člane Sveta RTV Slovenija po tej točki ne morejo biti imenovani poslanci, člani državnega sveta, državni funkcionarji in člani vodstev političnih strank ter osebe, ki so zaposlene v RTV Slovenija oziroma so bile zaposlene v RTV Slovenija v preteklih letih;
5. tri člane izvolijo izmed sebe zaposleni v RTV Slovenija na neposrednih volitvah tako, da so zastopani informativna dejavnost, kulturno-umetniška dejavnost in tehnika, pri tem pa za člane Sveta RTV Slovenija po tej točki ne morejo biti izvoljene osebe, ki jih imenuje Svet RTV Slovenija.

Zgodovina sprememb…

Bl4ckSw4n ::

3x za

lp

Velki ::

Dajte mi prosim povedati ali je res da je v predlogu tudi prostovoljna naročnina na rtv? Se lahko potem odločim da ne plačujem nič, ali bom še vedno moral plačevati le da bom televizijo moral izbrati?
Po googlu pa itak dobiš v glavnem zadetke samo za to kdo bo nastavljal vodilne itd. globlje pa se mi ne da brskat...

OracleDev ::

zakon o rtv nima veze z naročnino. Boš kr lepo še plačeval naprej.

GizmoX ::

O prostovoljnem prispevku ni nikjer govora. Če obkrožiš ZA, če obkrožiš PROTI, če ne greš na referendum, če na glasovnico narišeš Kekca... prispevek za RTV ostane, v enakem znesku.

Enkrat v bodoče se pa sigurno dvigne, kot vsi ostali stroški. Je že čudež, da se toliko časa (od februarja 2014) prispevek ni podražil.
Od februarja 2022 do danes znaša inflacija 20%! Ali je to manj delavcev, ali je to manj vsebin - nekaj je, ker drugače ne more bit.
Da RTV posluje v rdečih številkah (pod bilokaterim vodstvom) niti ni čudno, če še vedno dobivajo 100, za stroške pa plačujejo 120.
udirač => uni. dipl. inž. rač.

floyd1 ::

Dajte mi prosim povedati ali je res da je v predlogu tudi prostovoljna naročnina na rtv?


Trolaš ali misliš resno?

Še janezek, ki je vedno zagovarjal neplačevanje, je kot predsednik vlade o tem lepo molčal. Prej v opoziciji pa non-stop pozival folk k državljanski nepokorščini glede RTV. Ampak iz opozicije je vedno lažje lajati. Saj še vsi pomnimo tisto sds predvolilno prvoaprilsko o vinjetah za pol cene...

Sicer pa RTV ne rabiš plačevat. Izpolniš izjavo in pošlješ. Janezek je menda že dolgo ne.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: teac ()

IL_DIAVOLO ::

3x proti zaradi inštituta 8. marec in ostalih pijavk.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Nesta ::

Se strinjam z vami 3× PROTI. Sicer mi je skoda da na referendumu ni tudi ukinitev RTVja. Tud ce zaprejo oz se grejo privat. Ne rabim RTVja. Gledam tv.... hm nikol. Zato imam NETFLIX, HBO ipd.... Medije za mlatenje slame pa ne rabim. Po sluzbi in popoldanskem delu pase samo se kaka knjiga za umiritev cez vikend pa kak film pa je to to.

WhiteAngel ::

Nesta je izjavil:

Sicer mi je skoda da na referendumu ni tudi ukinitev RTVja. Tud ce zaprejo oz se grejo privat. Ne rabim RTVja. Gledam tv.... hm nikol. Zato imam NETFLIX, HBO ipd....


Blagor ubogim na duši ;((

WhiteAngel ::

Unilseptij je izjavil:


Nikoli nismo bili zadovoljni z Grimsovim zakonom,


Brings back memories https://www.rtvslo.si/slovenija/irgl-no...

Članek napisan 23. novembra... leta 2010 ;)

ripmork ::

Glede vlade bom PROTI. Glede na razrast in požrešnost JU v državi je večanje števila ministrstev (skorajda lov na evropski rekord) luksuz, ki si ga naša politika enostavno ne zasluži.
Glede RTV še nisem 100% odločen, a bom verjetno ZA. Da se (katerakoli) politika ne more več vmešavat v RTV in ima programski svet raznovrstnejšo sestavo je vsaj v teoriji bolje (v praksi je sicer lahko tudi slabše, a v končni povsem odvisno, kdo bo tam sedel).
Glede starostne oskrbe pa res ne vem... po eni strani bi naj zakon rabil dopolnitve pred sprejetjem. Po drugi pa bi nujno rabili, da se zadeva končno premakne naprej (ter se da še naknadno kasneje izboljševat zakon...). Moram še mal prebrat o tem.

T440 ::

Referendum - brez veze.

Naslednje volitve bo pa samo izbira med dvema programoma: Samo Da Ni Janša VS Samo Da Ni Nika Kovačeva... ( no saj bo ze referendum v resnici zreduciran na to).
Ali bo proračun za orožje ali pa za tortice. Ali stroga asketskost brez nasmehov ali debelušnost s ciničnimi nasmehi. Vikend v Trenti ali padanje po Bavarcu. Resna opozorila, da naj se Slovenija ne zafrkava bodisi s strani Sophie in' T Veldt ali pa s strani NATO zveze.

LeQuack ::

Zakaj ni vsak referendum na svojo nedeljo? Zakaj šparajo, namesto da bi bili razsipni z denarjem.
Quack !

T440 ::

Zakaj na voliščih ne talajo tortic in avokada? To je pravo vprašanje!

Sheteentz ::

Zanimivo, kako ste ful ideološki in čustveno vpeti v te referendume. Kar se tiče referenduma o RTV je fora samo v tem, da programskih svetnikov, ki dejansko vodijo RTV, več ne nastavlja politika, temveč stroka in interesne skupine. S tem ko politika več nima neposrednega vpliva na delovanje RTV-ja, se lahko o politiki poroča bolj svobodno.

RTV ni Delo, polno jugo ostalin, kjer o Zokiju sploh ne smeš pisati objektivno, ampak ga lahko samo kuješ v zvezde.

Hypathia ::

Prodajaš BS. Edina poanta tega zakona je, da leva POLITIKA zamenja obstoječe vodstvo RTV-ja in si tako podredi še zadnji MSM, ki ga absolutno ne obvladuje.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

Zgodovina sprememb…

  • predlagalo izbris: Hikari ()

Invictus ::

Ja, samo ne preko poslancev, ampak preko nekih kvazi neodvisnih sluzb, kjer zaposlene spet postavljajo poslanmci...

Mene bolj moti odstotnost kakrsnegakoli financnega nadzora nad delom RTV...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Invictus ()

fur80 ::

Hypathia je izjavil:

Prodajaš BS. Edina poanta tega zakona je, da leva POLITIKA zamenja obstoječe vodstvo RTV-ja in si tako podredi še zadnji MSM, ki ga absolutno ne obvladuje.


A ni bolj zanimivo to, da so oddaje desne opcije negledljive, program ki si ga želi Grims gleda 10% ljudi mogoče v Sloveniji. Kako je lahko Val202 daleč najbolj poslušan radio v Sloveniji, pa bi skoraj rekel, da vlečejo levo! :D Dve frekcvenci zraven imaš radio Ognjišče, bi rekel da vlečejo desno, kdo to posluša mi ni jasno, včasih obstoji frekvenca tam, ko je kaka pesem, pustim, ko človek spregovori prestavim. Financira se oboje iz istega žepa ljudi, grem stavit, da dobijo na Radio Ognjišče več denarja. Glavni MSM desnice je cerkev, spet se vse financira iz države, davki se ne pobirajo. Moti nas 8. marec, ne moti nas pa 8000 župnikov?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

T440 ::

Una Nika vsekakor odtehta (pretehta) vseh 8.000 župnikov, Grimsa in še koga za povrhu.

fur80 ::

T440 je izjavil:

Una Nika vsekakor odtehta (pretehta) vseh 8.000 župnikov, Grimsa in še koga za povrhu.


Ampak Niko plačaš točno 0€, za ostale, ki si napisal plačuješ miljone!

Hypathia ::

Invictus je izjavil:

Ja, samo ne preko poslancev, ampak preko nekih kvazi neodvisnih sluzb, kjer zaposlene spet postavljajo poslanmci...

Mene bolj moti odstotnost kakrsnegakoli financnega nadzora nad delom RTV...

Še slabše je, nekatere direktno predlaga vlada, kako je to potem lahko depolitizacija?

Nacionalni svet za kulturo, ki po novem predlaga 2 člana programskega sveta RTV, je sam sestavljen iz ljudi, ki jih na predlog vlade potrdi DZ, torej aktualna POLITIKA.
Svet za trajnostni razvoj in varstvo okolja, ki po novem predlaga 1 člana programskega sveta RTV, je sestavljen iz ljudi, ki jih na predlog ministra za regionalni razvoj, določi vlada, torej aktualna POLITIKA.

Če to prištejemo k 6 članom programskega sveta RTV, ki jih izberejo zaposleni, za katere vemo katerih je jebeno več, je to že večina v programskem svetu, s katero lahko počnejo kar hočejo.

Potem imamo tu še 3 člane, ki jih predlaga predsednica republike, ki tudi vemo katere pasme je, in 2 od teh (Informacijski pooblaščenec, Varuh človekovih pravic), potrjuje DZ, torej aktualna POLITIKA.

Koga torej farbajo s to depolitizacijo?

Največja "neustavnost" sprejetega zakona o RTV Slovenija se skriva prav v tem, da ne odraža javnega interesa, ne odraža strukture financerjev, državljanov Republike Slovenije. Je prikrita, politična "privatizacija" javnega zavoda na račun javnih sredstev. Takšna moč zaposlenih (6 od 17 članov novega sveta + delavski direktor + predstavnik Sveta delavcev v nadzornem odboru) v javnem zavodu, ki ga financira vsa Slovenija, ni samo neokusna, ampak tudi nedemokratična. Gre za prikaz dojemanja države tistih, ki so zakon napisali. Živijo v nekem drugem svetu, kjer denar raste v bankomatih. In kjer je vse njihovo. https://www.portalplus.si/5071/referend...
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

T440 ::

fur80 je izjavil:

T440 je izjavil:

Una Nika vsekakor odtehta (pretehta) vseh 8.000 župnikov, Grimsa in še koga za povrhu.


Ampak Niko plačaš točno 0€, za ostale, ki si napisal plačuješ miljone!

Tole pa niti približno ne drži.
Nika stane državo več kot vsi navedeni skupaj, predvsem v obliki eksternalij.

fur80 ::

T440 je izjavil:

fur80 je izjavil:

T440 je izjavil:

Una Nika vsekakor odtehta (pretehta) vseh 8.000 župnikov, Grimsa in še koga za povrhu.


Ampak Niko plačaš točno 0EUR, za ostale, ki si napisal plačuješ miljone!

Tole pa niti približno ne drži.
Nika stane državo več kot vsi navedeni skupaj, predvsem v obliki eksternalij.


Lahko razložiš kako in na kakšen način? In koliko nas stane, da plačujemo ljudi, ki nam prodajajo, da bomo, če bomo pridni prišli v nebesa. Ter zakaj Nika (ki me sicer niti malo ne briga) ne bi smela imeti prostora na RTV, medtem ko ga nedeljska maša lahko ima vsako nedeljo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

Nesta ::

Tako kot dela teroristična organizacija 8. marec je treba narediti ravno obratno. Teh flath eartherjev ipd teoretikev zarote bi bilo potrebno jamati manj resno. Sploh ne razumem kako se lahko nekdo sprašuje o ravni zemlji o chemtrailih ipd sranju... Resno pol folka več ne zna seštevati 1+1? :) ALi so samo preveč leni da bi se poglobili v znanost

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Nesta ()

matobeli ::

A si preveč dihal zrak pa te je mal švasnil? :))

Scaramouche3 ::

Vem da ispadem mal bebo,samo ta referendum nisem spremljal ker Tv ne gledam, mi lahko kdo na kratko obrazloži, proti in za?

borut_p ::

3x proti. Pa sem levo usmerjen

FireSnack ::

borut_p je izjavil:

3x proti. Pa sem levo usmerjen

3x za, pa sem za Janšo drugače. Enostavno logično.
Preprodajalec NFT umetnin

T440 ::

3 x proti - teror Nike Kovač nad državljani RS se mora končati!

TESKAn ::

3 x proti - teror Nike Kovač nad državljani RS se mora končati!

Da vam je desničarjem hujša ena punca, ki poziva ljudi na volitve, kot režim, ki ljudi dobesedno zaliva s solzilcem, dosti pove o vas.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

matobeli ::

Če si še niso čisto opomogli od NPM :))

T440 ::

TESKAn je izjavil:

3 x proti - teror Nike Kovač nad državljani RS se mora končati!

Da vam je desničarjem hujša ena punca, ki poziva ljudi na volitve, kot režim, ki ljudi dobesedno zaliva s solzilcem, dosti pove o vas.

Je že kaj novega o nakazilih Vukovićevi al je to zdaj v časih plesa in veselja drugorazredna tema?

stratosD ::

Hypathia ::

TESKAn je izjavil:

3 x proti - teror Nike Kovač nad državljani RS se mora končati!

Da vam je desničarjem hujša ena punca, ki poziva ljudi na volitve, kot režim, ki ljudi dobesedno zaliva s solzilcem, dosti pove o vas.

Mene ni nihče zalival s solzilcem, ker nisem razgrajala po prestolnici niti zapirala avtoceste, ampak spoštovala ukrepe, da ni še več ljudi umrlo zaradi kovida.

Nika ni samo ena punca ampak ekstremistična politična agitatorka, njena opcija pripravlja zakon, zaradi katerega bom lahko šla v zapor zaradi izrekanja osnovnih bioloških dejstev.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

matobeli ::

Veliko ljudi si je dovolilo izrekati osnovna biološka dejstva.

Ki pa seveda to niso bila.

Sicer pa, če se nismo preveč sekiral zaradi une (že davno pozabljene) punce, ki je agitirala iz desne strani, se tudi ne rabite zaradi ene iz leve.

FireSnack ::

Plešemo.
Preprodajalec NFT umetnin

Hypathia ::

matobeli je izjavil:

Veliko ljudi si je dovolilo izrekati osnovna biološka dejstva.

Ki pa seveda to niso bila.

Sicer pa, če se nismo preveč sekiral zaradi une (že davno pozabljene) punce, ki je agitirala iz desne strani, se tudi ne rabite zaradi ene iz leve.

Ne vem katera punca je agitirala z desne, vem pa, da ni imela podpore celotnega MSM-ja, tako kot ga ima Nikica, ki je abonirana na prime-time novice kadarkoli zajoče.
If you're a man, don't say anything
to a woman on the street that you wouldn't
want a man saying to you in prison.

fur80 ::

Hypathia je izjavil:

matobeli je izjavil:

Veliko ljudi si je dovolilo izrekati osnovna biološka dejstva.

Ki pa seveda to niso bila.

Sicer pa, če se nismo preveč sekiral zaradi une (že davno pozabljene) punce, ki je agitirala iz desne strani, se tudi ne rabite zaradi ene iz leve.

Ne vem katera punca je agitirala z desne, vem pa, da ni imela podpore celotnega MSM-ja, tako kot ga ima Nikica, ki je abonirana na prime-time novice kadarkoli zajoče.


Kaj je ona več ali manj kot nek Rode, nedeljska maša, pričevalci,...? Zakaj na RTV ne bi smela ona nastopati. Drugače pa, če pogledaš malo na ostale kanale Tv3, Planet, Nova24,.... Nike seveda ni, so pa ljudje vedno eni in isti, ki pljuvajo po njej. Je punca res tako sposobna ali kaj, da je taka panika na desni? So Zlatko, Nika, Potrč,... res taki "vplivneži" v Sloveniji? :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fur80 ()

Nesta ::



Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Predsedniške volitve 2022 (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Loža
662106369 (47600) T440
»

Sprememba zakona o RTV SLO (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
35360497 (53734) noraguta

Več podobnih tem