Forum » Loža » avtonomna cona PLAC zasedla zgradbo, ki ni v njihovi lasti
avtonomna cona PLAC zasedla zgradbo, ki ni v njihovi lasti
FireSnake ::
Vir:
https://siol.net/novice/slovenija/dutb-...
Torej, na kratko: pajaci so se odločili, da bodo delovali v zgradbi, ki ni v njihovi lasti. Zgradba je predvidena za rušenje.
Ko jim DUTB reče, da bi bilo treba poravnati vsaj stroške jim že ni prav.
Kaj so to za eni ljudje?
Golob: ima raje te pajace kot DUTB.
Mi lahko kdo malo razloži, ker jaz nič več ne razumem.
Torej, na kratko: pajaci so se odločili, da bodo delovali v zgradbi, ki ni v njihovi lasti. Zgradba je predvidena za rušenje.
Kaj so to za eni ljudje?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si
- predlagal izbris: Ganon ()
Wrop ::
Do volitev ne bodo naredili nič.
Potem pa akcija.
Do volitev tudi Zoki ne bo zaposloval v Lekarnah.
Potem pa akcija.
Do volitev tudi Zoki ne bo zaposloval v Lekarnah.
AtaŠtumf ::
Zbrcat jih takoj ven.
Policija naj opravi svoje!
#SlovenijaPrva #SLOVEenianLivesMatter #SlavaGasilcem
Pa kdo ve kaj so to za eni?
Jaz za te ljudi prvič slišim.
Se pa strinjam: če ni v njihovi lasti jih še obtožiti za vlom.
Da se poravna stroške bi moralo biti pa samoumevno.
In ravno zato sprašujem, če jaz česa ne razumem.
Se pa strinjam: če ni v njihovi lasti jih še obtožiti za vlom.
Da se poravna stroške bi moralo biti pa samoumevno.
In ravno zato sprašujem, če jaz česa ne razumem.
Scaramouche3 ::
Zbrcat jih takoj ven.
To je problem modernih socialnih držav, isto ko imaš žensko z otroki, jo ne moreš kot najemalko stanovanja če ne plača!
Sem imel tako za sosedo! Leta jo niso mogli izseliti.
Zato je pametno sploh not ne dovolt, in to je isto z migranti, ko not pridejo si najebu, ker metat ven je takoj anti človeško po definiciji liberalcev!
Obratno ne deluje, njihovo stanovanje je njihovo in ne smeš v svojem imenu not dati migranta ali zapohanega metelkovca!
Horas ::
izklopijo naj elektriko in zaprejo vodo. kom omprišel čas rušenja pa pridejo z bagri brez opozorila.
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
8500+b360, 32gb 2666mhz, rx 6600, 600w bronze, 512gb+250gb ssd m.2 + 2tb hdd
ginekk ::
Zimonem ::
Če je kordiš ocenil da gre za pomembno gibanje, se bojim naslednje leta za svoje parcele. Sicer pa zakaj jih ta filantrop ne povabi na svojo njivo?
T440 ::
Horas ::
aja jaz sem pa mislil da so hipiji, narkiči, brezdomneži...
8700k+z390, 32gb 3600mhz, 1080ti, 700w gold, 512gb+2x250gb m.2 nvme + 2tb hdd
jb_j ::
razumem skvoterstvo, kjer ljudje zasedajo neposeljene hiše in stavbe,
ampak nelegalno zgrajene objekte, je potrebno podreti,
ali zagotoviti ustrezno dokumentacijo, da bodo legalni prostori,
kjer nekdo plačuje davke za takšne prostore,
(če se nihče ne oglasi kot lastnik takšnih objektov in prostorov,
so zatorej nelegalni, in primerni samo za rušenje)
razumem skvoterstvo, kjer ljudje zasedajo neposeljene hiše in stavbe,
Veš kakšni so ti ljudje, not se vselijo, nočejo ven, če se bo pa streha podrla bodo tožili lastnika parcele!
Pa kdo ve kaj so to za eni?
Bolj ali manj volilno telo Levice, delovna sila g. predsedniškega kandidata Kordeža ter poceni najemni statisti, če Nika kaj udarnega organizira.
Zakaj nisem presenečen?
Kaj so to za eni ljudje?
Levuharji. Kdo pa drug.
spet: zakaj nisem presenečen?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
bozicek ::
In koliko je sploh čas čudežni da lahko "razglasiš" za "svoje"?
Oni so sedaj notri dva meseca in so malce pospravljali in urejali.
Bom jaz recimo prišel gospodu Kordežu, ko bo na šihtu, v tistih osmih urah mu posesam stanovanje, pospravim posodo ter premaknem mizo in kavč v dnevni sobi.
Ko pride gospod ob 17ih domov mu pa lepo rečem opa kaj pa vi? Tu bom sedaj jaz imel svoje aktivnosti. Osem ur vas ni bilo, uredil sem stvari in sedaj bom jaz tukaj.
Bom jaz recimo prišel gospodu Kordežu, ko bo na šihtu, v tistih osmih urah mu posesam stanovanje, pospravim posodo ter premaknem mizo in kavč v dnevni sobi.
Ko pride gospod ob 17ih domov mu pa lepo rečem opa kaj pa vi? Tu bom sedaj jaz imel svoje aktivnosti. Osem ur vas ni bilo, uredil sem stvari in sedaj bom jaz tukaj.
Darila letos samo za poredne
ginekk ::
In koliko je sploh čas čudežni da lahko "razglasiš" za "svoje"?
Če boš umrl brez potomcev in bo recimo objekt nasledila občina, potem jo bo pa malo brigalo kaj se sploh z objektom dogaja. Torej bo objekt leta in leta odprt in brez obiskov pregledov, da rastejo skozenj grmovja in po njem hodijo potepuški psi ter naključnji sprehajalci, skratka v propadanju. Potem boš res tvegal, da vanj kdaj pride kakšen klošar.
Točno to se je tu zgodilo, s tem da ni bila občina ampak slaba banka (DUTB), prejšnji lastnik pa firma ki več ne obstaja.
Unilseptij ::
Če je stavba v javni lasti zapuščena, potem ni tako enostavno reči, da skvoterji kršijo lastninsko pravico... vsaj moje ne, ker imam vseeno raje, da so notri oni, kot pa da ni nikogar in čisto nihče nima nič od tega. Če je stavba predvidena za rušenje, naj se poruši, drugače pa naj se vsaj zasilno sanira, da ne bo nevarna. Ni mogoče zagovarjati teze, da je propadajoč objekt v javni lasti lahko kar prepuščen sam sebi in da ga moramo ljudje kar pustiti pri miru, da naj propada še naprej.
DUTB naj jim jo da v brezplačni najem dokler se dejansko ne poruši, stroške pa naj pač plačajo.
DUTB naj jim jo da v brezplačni najem dokler se dejansko ne poruši, stroške pa naj pač plačajo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Unilseptij ()
Če to narediš jih ne boš ven vrgel, še več se jih bo tja nakotilo, potem jih ne boš mogel brez masovnih protestov ven vržt, k se bo cela metelkova,FDV, FILO sodrga vklopila v proteste!
Ko veržeš ven tri je to brez masovnih protestov,30 ljudi bo pa zažiganje kontejnerjev itd..
darkolord ::
In koliko je sploh čas čudežni da lahko "razglasiš" za "svoje"?Ja, v bistvu je tako.
On pride domov, pokliče policijo, policiji pokažeš "glej, imam ključ" (ključavnico si zamenjal v tem času), "glej, na steni so moje fotografije" in policija reče "tu nimamo kaj" in ga napotijo na sodišče. Tvegaš sicer, da te kljub temu zvlečejo v marico in rečejo, da so te zasačili med vlomom
Glavni problem je, ker eventualno izgubiš in moraš plačati vse za nazaj z obrestmi. Če karkoli imaš, potem se to ne splača.
Unilseptij je izjavil:
Če je stavba v javni lasti zapuščena, potem ni tako enostavno reči, da skvoterji kršijo lastninsko pravico...
Seveda jo!
Lastnik je znan. Kaj tu ni jasno?
Še več: jaz bi jih obtožil:
- vloma (jasno je, zakaj)
- kraje (voda, elektrika, ...)
Glede ostalega:
- zgradba je za rušenje
- obnova ni smiselna (sploh ne za te podgane)
- obnova bi zamaknila rušenje
- tisto, kar bo tam stalo bo bolj koristno
Pod črto:
- policija naj jih vrže ven
- DUTB naj iztoži stroške z obrestmi
- po zakonu naj odgovarjajo za ostale prekrške
To, da jim golob daje potuho je pa tako ali tako nezaslišano!
Miki N ::
On pride domov, pokliče policijo, policiji pokažeš "glej, imam ključ" (ključavnico si zamenjal v tem času), "glej, na steni so moje fotografije" in policija reče "tu nimamo kaj" in ga napotijo na sodišče.
Še lažje je če prideš, mu nategneš babo, rečeš "lej stari, jaz sem se tukaj očitno udomačil", če postane nasilen pa pokličeš policijo!
c3p0 ::
Zdaj pa vemo, kam so šli rogovci... Žal je v naši "socialni" državi tako, da jih sploh ne moreš na hitro ven vreč, ampak it skozi sodne postopke.
Če dokažejo, da so tam že dlje časa aka. imajo posest, pa je problem še večji. Lastnik dobesedno postaja talec takih primerkov, češ, glej ga gnilega kapitalista, tako ne uporablja zgradbe, zdaj pa meče ven te uboge kulturnike (ki jih zalagajo razni NVO in jim politika daje še potuho).
Na koncu bo enemu kolesarju padel cigel na glavo, ali ga bo elektrika pošlatala, takrat bo pa tožil državo. Pa tako priden fantek je bil.
Če dokažejo, da so tam že dlje časa aka. imajo posest, pa je problem še večji. Lastnik dobesedno postaja talec takih primerkov, češ, glej ga gnilega kapitalista, tako ne uporablja zgradbe, zdaj pa meče ven te uboge kulturnike (ki jih zalagajo razni NVO in jim politika daje še potuho).
Na koncu bo enemu kolesarju padel cigel na glavo, ali ga bo elektrika pošlatala, takrat bo pa tožil državo. Pa tako priden fantek je bil.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: c3p0 ()
Saj, to je največja tragedija, da moraš it v drastične ukrepe na svoji lastnini. Razni poslanci tipa Kordiš pa dobesedno hodijo tja na obisk in jim dajejo še prav. To je nevarno.
joze67 ::
delavec44 ::
Na koncu bo pa inšpektor še dutb kazen napisal, ker ima ljudi v stavbi nevarni za bivanje :D
Sheteentz ::
Če imaš v lasti stavbo, ki je ne uporabljaš, in če imaš vsaj dva delujoča nevrona, že v štartu odklopiš štrom in elektriko. A so tile DUBT debili res vsa ta leta plačevali priključnino za objekt, ki ga nihče ni uporabljal?
cortez ::
Kako imajo elektriko, kako vodo ?
A ni DUTB kot lastnik zadolžen, da bi se moralo vse to že odklopiti ?
A ni DUTB kot lastnik zadolžen, da bi se moralo vse to že odklopiti ?
mr_chai ::
Saj, to je največja tragedija, da moraš it v drastične ukrepe na svoji lastnini. Razni poslanci tipa Kordiš pa dobesedno hodijo tja na obisk in jim dajejo še prav. To je nevarno.
Kolk ima Levica šanse, da jih spet izvolijo v parlament ? Na zadnjih volitvah so komaj prestopili prag,ker jim je veliko glasov ukradla Svoboda. Ampak računam na popolni propad Svobode do naslednjih volitev. Kot stranka pomojem ne bodo obstajali. Kaj pa to pomeni za Levico ? Bodo dobili nazaj tistih 10 % ? Jaz upam, da ne in da je tole njihov zadnji plačan dopust v parlamentu.
Invictus ::
To, da ti nekdo zaseda tvojo lastnino, in ga ne mores po hitrem postopku vreci ven, je skregano z vsako logiko.
Neucinkovitost sistema pri scitenju zasebne lastnine...
Neucinkovitost sistema pri scitenju zasebne lastnine...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Avenger ::
Danes sta PLAC obiskala poslanca Levice Miha Kordiš in Nataša Sukič. Prvi je ocenil, da so avtonomni prostori in skupnosti, ki iz njih nastajajo, pomemben del urbanega razvoja in da jih je treba zaščititi pred kakršnimikoli kapitalskimi interesi.
PLAC je obiskal tudi nekdanji politik in varuh človekovih pravic Matjaž Hanžek. Kot je povedal, podpira družbeno angažiranje ljudi, še zlasti pa mladih, ker "ni pozabil na to, da na mladih svet stoji".
Wat.
A lahko veleumi to pravno utemeljijo? Zasedanje javnih in zasebnih stavb je protizakonito, razen če gre za "avtonomne prostore in skupnosti, ki iz njih nastajajo". V katerem pravnem aktu to piše? Pri nas je zaščita lastnine izjemno šibka. Poleg teh izselitvenih nemogočnosti še nekaj cvetk, ki jih mogoče ne poznate:
-ni prepovedano, da ti nekdo v tvoje kante za smeti prinese svoje smeti - storilca ne moreš policijsko/sodno preganjat
-če ti nekdo skipa kosovne odpadke ali gradbeni material na tvojo parcelo, si jih dolžan ti pospravit kot lastnik, če pa imaš materialne dokaze kdo je storilec, ga lahko tožiš
-če nimaš ograje, lahko na tvoji parceli/dvorišču parkira kdorkoli, recimo nekdo gre na Havaje in pusti svoj avto tam za 14 dni, ni problema. Če narediš prijavo, mislim da gre samo s tožbo za motenje posesti.
Američani imajo precej pošlihtano kar se lastnine tiče, če nekdo parkira na tvojem, pokličeš vlečno službo in mu avto odpeljejo, ali pa pokličeš policijo ali redarje, ki poskuša najt lastnika ali pa avto odpeljejo. Če rabijo nekoga izselit je to urejeno takoj, policaju rabi samo pokazat papirje, da je najemnik izseljen, ali da s skvoterjem nima nič in jih zvlečejo ven. Pri nas pa velja, manj kot imaš, več si lahko upaš.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
Gregor P ::
Dvomim, da si zares želiš vpeljati "ameriški" sistem v Slovenijo
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
Invictus ::
-ni prepovedano, da ti nekdo v tvoje kante za smeti prinese svoje smeti - storilca ne moreš policijsko/sodno preganjat
-če ti nekdo skipa kosovne odpadke ali gradbeni material na tvojo parcelo, si jih dolžan ti pospravit kot lastnik, če pa imaš materialne dokaze kdo je storilec, ga lahko tožiš
-če nimaš ograje, lahko na tvoji parceli/dvorišču parkira kdorkoli, recimo nekdo gre na Havaje in pusti svoj avto tam za 14 dni, ni problema. Če narediš prijavo, mislim da gre samo s tožbo za motenje posesti.
Ja, sranje, sploh to s parkiranjem... Vem iz prakse, ker ima kolega probleme s tem...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
Ghost7 ::
Gregor P: ravno zato si jih želimo. Da bo RED. In se bo vedelo: to in ono ima lastnika! In ima lastninsko pravico. Za kršenje njegove pravice (in katerekoli druge), MORAŠ biti kaznovan.
https://www.bitstamp.net/ref/OM6lA9mwoeRO5Rba/
xskorpion76x ::
Vir:
Kaj so to za eni ljudje?
to so navadni džankiji in klošarji volilno telo levice zato pa smo tam kjer smo...
Gregor P: ravno zato si jih želimo. Da bo RED. In se bo vedelo: to in ono ima lastnika! In ima lastninsko pravico. Za kršenje njegove pravice (in katerekoli druge), MORAŠ biti kaznovan.Če greš dovolj nazaj v času, si je zemljo, ki ima sedaj lastnika, nekdo to pač VZEL. Bila je od vseh (ali nikogar) in je nekdo postavil količek in rekel "tole je sedaj moje".
V ZDA so z zemlje odgnali indijance, sedaj pa kar streljajo, če hoče kdo drug stopiti tja.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: darkolord ()
bozicek ::
Sedaj sem se spomnil
Nasproti nas (dve hiši naprej) je zapuščena bajta. Lastnica (stara gospa) živi v Nemčiji, potomci so umrli.
Prodala jo ne bo, ker se ji ne da ukvarjati s papirji in vso kolobacijo tako da hiša že več kot tri leta stoji prazna (odkar je sin umrl), lepa, ni je še načel zob časa.
Jutri kličem gradbince in pričnem z deli. Za vsak slučaj se bom prej še pobarval na roza, predstavil kot trans/gay in ustanovil društvo za iskanje pernatih kuncev. Da bo ja vse po reglcih.
Nasproti nas (dve hiši naprej) je zapuščena bajta. Lastnica (stara gospa) živi v Nemčiji, potomci so umrli.
Prodala jo ne bo, ker se ji ne da ukvarjati s papirji in vso kolobacijo tako da hiša že več kot tri leta stoji prazna (odkar je sin umrl), lepa, ni je še načel zob časa.
Jutri kličem gradbince in pričnem z deli. Za vsak slučaj se bom prej še pobarval na roza, predstavil kot trans/gay in ustanovil društvo za iskanje pernatih kuncev. Da bo ja vse po reglcih.
Darila letos samo za poredne
Ni treba nič barvati, "lahko" se samo naseliš v hišo.
Problem bo čez X let, ko bo lastnica od tebe terjala stroške za vsa leta nazaj z obrestmi. Če si reven in ti osebni stečaj ne pomeni nič, potem ne bo težav. Sicer pa ja.
Problem bo čez X let, ko bo lastnica od tebe terjala stroške za vsa leta nazaj z obrestmi. Če si reven in ti osebni stečaj ne pomeni nič, potem ne bo težav. Sicer pa ja.
Če imaš v lasti stavbo, ki je ne uporabljaš, in če imaš vsaj dva delujoča nevrona, že v štartu odklopiš štrom in elektriko. A so tile DUBT debili res vsa ta leta plačevali priključnino za objekt, ki ga nihče ni uporabljal?
Pomislek na mestu.
Zadeva je namenjena za rušenje.
Odklopiti vodo in elektriko je prvo, kaj narediš.
Vir:
Kaj so to za eni ljudje?
Pojdi tja pa vprašaj, samo nimaš jajc verjetno.
Po skoraj tridesetih letih borilne veščine. Imam, pa še več kot to!
Ampak nisem jaz pristojen, da to zalego spravljam ven (sploh jim pa ne bi bil všeč način )
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: FireSnake ()
Miki N ::
V bistvu je to dobra poslovna ideja. Ustanoviš gradbeno podjetje "Kordiš & Tovariši s.p." - z značilnimi LGBT pobarvanimi vozili in širom Slovenije adaptiraš kao zapuščena poslopja nakar to kšeftaš naprej!
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Miki N ()
TheBlueOne ::
Po skoraj tridesetih letih borilne veščine. Imam, pa še več kot to!
Ampak nisem jaz pristojen, da to zalego spravljam ven (sploh jim pa ne bi bil všeč način )
Pri tvojih letih bi v primeru vstopa moral videti froce, ki pac pocnejo studentom primerne vragolije. Ce bi jih sel zmetati ven ali pretespsti, si nekje na nivoju cloveka, ki nalomi dvoletnega froca ker ne neha pljuvati po tleh.
Sploh pa kdo pravi, da se z njimi ne bi zastekal, ker obojni verjetno radi diskutirate enake teme. In se punce znajo biti simpaticne ...
Zakaj ne bi naredil nekaj, kar je blize kritikom tega kar pocne mularija? Morda beznico, kjer strezes alk ze pred dovoljenim casom? Neke vrste neprofitna alkoholizacija lokalnih pijanckov?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
V takih bajtah se ne naseli naivna mularija, ampak prekaljeni mački, ki o svojih pravicah vejo vse na pamet, več od pravnikov. Dolžnosti pa itak nimajo. Povrhu jim pomagajo razni 8. marci, kolesarji, očitno tudi poslanci Levice, njih volivci in ostali mešalci megle. Policiji se ne da ukvarjat z njimi, ker itak nič nimajo, niti nikoli ne bodo imeli.
CiClon ::
Ja sej konec koncev nekje morajo čepet, za drugo niso. Vsaj lokacija ni več v strogem centru, ampak so šli mal severno. Izven LJ obvoznice pa ni človeku primerno bivanje :)
AmokRun ::
Morda že veste, morda še ne - Slaba banka (DUTB) je napovedala napad na PLAC. Poslala nam je grozilno pismo, v katerem je napovedala, da bo v četrtek ob 10.30 vstopila v stavbo na Linhartovi 43, čeprav za to nima soglasja z naše strani. To potezo razumemo kot napoved motenja naše mirne posesti, ki jo nesporno soustvarjamo že več kot dva meseca.
Samo so res nesramni in hudobni, da brez soglasja motijo njihovo posest, ki jo že cela dva meseca soustvarjajo.
Kako potem conarji uravnavajo, če jim znotraj njihove cone postavi nekdo drugo cono?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Sosedova stavba na moji parceli (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 28649 (23354) | rekt |
» | Kako preverim, če je stavba črna gradnja in ne poznam investitorja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 40383 (38477) | Rok Woot |
⊘ | Policijsko nasilje v skvotu Argo (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 17063 (12209) | drvo |
⊘ | Rog (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Problemi človeštva | 38487 (31461) | kuglvinkl |