» »

Tekmovanje v službi za službo

Tekmovanje v službi za službo

sentiš ::

Torej v dosedanji službi sem delala preko s.p.ja. Ponudili so mi možnost polne zaposlitve, vendar za določen čas pol leta z možnostjo podaljšanja. In sem sprejela. Kakšen teden po tem je v službo prišla ena nova vajenka. Zelo odprta, kavice, z vsemi takoj prijazna. Lušna in prijetna. Z mano sva se pozdravile, vendar z obeh strani ni bilo ravno volje in potrebe po pogovoru.

V ponedeljek pa pride do mene in se hoče pogovarjati, da ni vedela, da sem jaz tudi "nova", za določen čas in če sem slišala, da bodo baje samo eno od naju obdržali. Da se tako govori. In od ponedeljka je nenormalno prijazna z mano, stalno visi okoli, me sprašuje, hoče opravljati delo in sodelavce. Govori, da ji je dolgčas, da nima kaj delati, da ne ve kaj naj dela, da je težko. Stalno drži telefon v roki. Je možno, da me snema, da hoče da bi jaz rekla kaj slabega? Ne razumem kaj igra. Je to kakšna taktika? Ji odgovarjam samo previdno in nezaupljivo.

Se mi blede in pretiravam? Je samo prijazna kar naenkrat?

Magic1 ::

Čim več informacij bi rada dobila o tebi in tvojem delu. Tako bo lažje argumentirala kako te lahko nadomesti.
Magic

immortan ::

deli svoje delo pa jo ignoraj, in ji vljudno reči da ne moreš zdaj ker si busy

Utk ::

Kater bedak vzame žensko v službo, potem pa še eno?

FrRoSt ::

Saj ima svojo šefico/šefa!?? :)

Na njega naj se obrne, če ji je dolgčas in težko. :))
Noben človek ni otok, popolnoma sam zase; smrt slehernega človeka vzame
del mene, ker pripadam človeški vrsti; in zato nikdar ne pošiljaj poizvedovat,
komu zvoni; zvoni tebi.

Master_Yoda ::

Ok ne me jemati resno ampak prva stvar ki mi je sla po glavi ce ze tekmujeta za isto sluzbo je: Idi do njenega sefa in mu povej da te moti pri delu, ter da pravi da ji je dolgcas, tako da naj ji vec dela nalozi.
Dovie'andi se tovya sagain.

kuall ::

lahko da je samo lena in raje gobca, kot da bi bila tiho in delala.
plus ene budale mislijo, da če veliko govorijo tudi veliko naredijo.
plus z gobcem se včasih daleč pride, žal. posebej pri bleferjih in ovcah, ki padajo na bleferje, kar so pa skor vsi (99% populacije).

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

hbgqzR ::

Zna biti, kuall. Se spomnim anekdote enega modela, ko ni vedel, kaj povedati sefici (kljucno, sefici!!) na sestankih, ker ni bilo nic zakljucenega, tehnicno pa ni razumela... Vsi ostali so pa tako lepo peli kot na Evroviziji. Pa ta model pac pove, da je nekaj mogoce delno resil, vse na sestankih utihne in zacne sprasevati njega, ker da se samo necesa kakor nimajo resenega. No, dolga zgodba na kratko, ta delniska firma te sefice je bila propadena zaradi goljufij, slo je za nek letalski potniski software. Kdor se prepozna, naj molci! :-)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: hbgqzR ()

dice7 ::

Kaj je to neka situacija iz tv nadaljevanke, kjer podjetje vzame dva kandidata, katera potem pol leta 'tekmujeta' za eno pozicijo? Totalna izguba casa za posameznike, kateri so odgovorni za uvajanje, kot denarja nasplosno

Zimonem ::

Lahko sta oba zanič ali dobra.

Horzen ::

dice7 je izjavil:

Kaj je to neka situacija iz tv nadaljevanke, kjer podjetje vzame dva kandidata, katera potem pol leta 'tekmujeta' za eno pozicijo? Totalna izguba casa za posameznike, kateri so odgovorni za uvajanje, kot denarja nasplosno

Točno, meni tudi diši po teh forah.

Jaz bi se vprašal zakaj sedaj iz s.p. na pogodbo za določen čas in potem še zaposlili kr eno novo za ekstra. Delavec je strošek, zdaj pa kar dve pri koritu??
Raje išči drugje vse drugo je izguba časa in živcev.
Obična ofca specializirana za beketanje!

IL_DIAVOLO ::

Mislim, da te občutek ne vara. Vodenje firm pa eno bolj gnilo od druge.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Lord_Smaug ::

OP

Rekla je, da je "slišala" informacijo. Nikar informacij iz enega vira jemat kot dejstva. Vprašaj šefa.

Če se gre pa šef neke hunger games fore, pa odjebi to firmo. Brez veze se it neke igrice.

Hypathia ::

sentiš je izjavil:

Ji odgovarjam samo previdno in nezaupljivo.

Vsekakor, za vsakega, ki je na novo v službi je bolje, da več posluša in opazuje kot govori in šera osebna mnenja in informacije. Jaz sem se že opekla ker sem bila preveč iskrena in neposredna, misleč, da so tudi drugi takšni, pač lekcija za naprej, ampak dokler ne poznaš dobro delovnega okolja in sodelavcev, je bolje biti bolj zadržan. Kaj pa ona misli in kakšna je njena taktika, pa ne moreš nikoli vedeti, tudi če jo direkt vprašaš, ti bodi diplomatsko prijazna in korektna pa ne moreš dosti zgrešiti.

otago ::

Bil v situaciji, kjer sva s sodelavko "tekmovala" za eno delovno mesto. Pogodbo so sprva dali za 1 mesec. 1 teden pred koncem podaljšanje za 1 mesec. Da tekmujeva mi je zaupala v času podpisa podaljšanja pogodbe. Da so ji starejši sodelavci povedali. Dela je bilo realno dovolj za oba. Sodelavka je kmalu po podpisu podaljšanja našla podobno delo bližje domu in dala odpoved. Konec meseca sem odpoved dal še jaz. V okolju nezaupanju kratkih pogodb, težko vzgojiš zaupanje. Zadnji teden sem zvedel, da so menjali že 10 kandidatov v 2 letih.

Razmisli o menjavi službe.

Horzen ::

otago je izjavil:

so menjali že 10 kandidatov v 2 letih.

Povsod je isto. Ta moneyžderski folk je obseden z demoni. ;( Fertik je...
Obična ofca specializirana za beketanje!

Hvala vsem za mnenja, mi pomaga razmisliti o tem. Tožibaba ravno ne bi bila in kaj govorila šefu, to ni v mojem karakterju. Vem, da sem dobra pri delu, sem dobila pohvale od mentorice in še enega zaposlenega. Saj pravim, edino kar me skrbi je, da je bolj odprte narave in gobezljava. Ko vidim njeno delo in hitrost učenja, me primerjava med nama ne skrbi. Skrbi pa me sedaj kako me sodelavci dojemajo, če sem dovolj vključena v ekipo. V primerjavi z njo se mi zdi, da ne.

Glede informacije o hunger games situaciji pa naj bi ji povedal nekdo iz firme, ki ga ona pozna. Kdo to je, sama ne vem. Jaz ne poznam nikogar, oz. nimam vez.

Bodo raje vzeli nekoga extravertiranega, kot nekoga, ki baje dobro dela?

Mogoče imate prav in bom res neumno zapravljala nekaj mesecev tu. Mi bo na življenjepisu nekaj mesecno delo samo dajalo črno piko pri drugih delodajalcih?

cias ::

sentiš je izjavil:

Po mojih izkušnjah bo dobila tista z globljim dekoltejem službo če je v moškem okolju, ali pa ta manj privlačna in manj inteligentna če odločajo ženske.

IL_DIAVOLO ::

Full control oz. osebe ki nosijo informacije do sefov so neizmernega pomena.

Druzba danasjega casa je pač pokvarjena.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Ales ::

sentiš je izjavil:

Hvala vsem za mnenja, mi pomaga razmisliti o tem. Tožibaba ravno ne bi bila in kaj govorila šefu, to ni v mojem karakterju. Vem, da sem dobra pri delu, sem dobila pohvale od mentorice in še enega zaposlenega. Saj pravim, edino kar me skrbi je, da je bolj odprte narave in gobezljava. Ko vidim njeno delo in hitrost učenja, me primerjava med nama ne skrbi. Skrbi pa me sedaj kako me sodelavci dojemajo, če sem dovolj vključena v ekipo. V primerjavi z njo se mi zdi, da ne.

Preveč razmišljaš o vsem skup.

Brigaj se zase. Delaj svoje delo. Bodi čisto enako prijazna in komunikativna z ljudmi, kot si bila še včeraj.

Glede informacije o hunger games situaciji pa naj bi ji povedal nekdo iz firme, ki ga ona pozna. Kdo to je, sama ne vem. Jaz ne poznam nikogar, oz. nimam vez.

Ja, tale nova ima kar veze in ona vse ve. Samo slučajno je na istem bednem začasnem delu kot ti, ki nimaš vez.

A si res tako naivna, al nas samo trolaš?

Pač, naletela si na klepetavo sodelavko, ki tebi pove, da je "je nekaj slišala", nekomu drugemu govori "da je nekaj drugega slišala", nekomu tretjemu opravlja tebe, nekomu četrtemu pa tega tretjega. In večino tega si zmisli.

Zakaj zaboga se ukvarjaš s temi neumnostmi?

Jaz bi raje vzel nekoga, ki dobro dela.

Vprašanje pa, če bi vzel tebe. Zdiš se nesamozavestna in kompliciraš okoli neumnosti. Vprašanje, ali res dobro delaš, ali pa večino časa v službi razmišljaš o tem, ali te sodelavka snema na telefonu.

A maš tudi sicer take "probleme" v glavi?

Mogoče imate prav in bom res neumno zapravljala nekaj mesecev tu.

Kje si pa to slišala?

Mi bo na življenjepisu nekaj mesecno delo samo dajalo črno piko pri drugih delodajalcih?

Zaposli se z nečim konstruktivnim, da ti misli ne bodo toliko tavale. Pa ne mislim na še eno službo.

Strukturiraj si dan, pojdi v naravo, najdi si kaj ti paše od meditacije, joge ali česa podobnega. Zunaj službe ne razmišljaj o službi. Očisti si glavo od tavajočih neumnosti.

Srečno. :P

Hvala

SambaShare ::

cias je izjavil:

Po mojih izkušnjah bo dobila tista z globljim dekoltejem službo če je v moškem okolju, ali pa ta manj privlačna in manj inteligentna če odločajo ženske.

To so ene take brezvezne buče. Če izvzamemo kakšen nepotizem, bo večinoma izbran tisti, ki je dojet kot bolj produktiven.

kuall ::

cias je izjavil:

Po mojih izkušnjah bo dobila tista z globljim dekoltejem službo če je v moškem okolju

delno res. je tudi važno, da je prijazna, ker se ti ob neprijazni tič močno skrči. prijaznost/nasmeh pa moški napačno dojemajo, kot da je voljna za raznorazne hardcore akcije inu pozicije.

no če šefi znajo izmeriti sposobnost in če je ženska na poziciji, kjer ne meša samo dreka ampak dejansko služi firmi denar, seveda zmaga tasposobna, kar bi v kapitalizmu moralo prevladat, v JU je druga pesem seveda.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: kuall ()

111111111111 ::

sentiš je izjavil:

Mogoče imate prav in bom res neumno zapravljala nekaj mesecev tu. Mi bo na življenjepisu nekaj mesecno delo samo dajalo črno piko pri drugih delodajalcih?

Odvisno kako delo opravljaš. Če ga z ljudmi bo težka. Če je ekipno potem bo tudi težka, ker se je treba prilagajat in komunicirat.

Ales je izjavil:

Zaposli se z nečim konstruktivnim, da ti misli ne bodo toliko tavale. Pa ne mislim na še eno službo.

Strukturiraj si dan, pojdi v naravo, najdi si kaj ti paše od meditacije, joge ali česa podobnega. Zunaj službe ne razmišljaj o službi. Očisti si glavo od tavajočih neumnosti.

Srečno. :P

Dobro povedano.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Zgodovina sprememb…

MIHAc27 ::

Vsaka delavna izkušnja je lahko pozitivna in plus pri naslednjem delodajalcu. Pač poveš da so rabili pomoč samo za določen čas, da pridejo iz krize, in si naredila tako dobro da te potem niso več potrebovali.
Lahko pa delo tudi zamolčiš.
Jaz na primer ne omenjam na razgovorih, da sem delal v Rogu kak mesec za tekočim trakom. Ker ravno veliko izkušenj ni bilo iz tega. Omenjam samo zaposlitve, kjer izkušnje koristijo za novega delodajalca.

V tvojem primeru pa... delaj svoje delo, za 'ta novo' pa se ne sekiraj preveč. Če ima one veze in bo kasneje dobila službo pač... jebi ga. Zagotovo najdeš še kaj boljšega.

Invictus ::

Utk je izjavil:

Kater bedak vzame žensko v službo, potem pa še eno?

Tisti, ki hole namesto ene položiti dve.

Na koncu bo ostala tista, ki bo dala šefu. Najbrž "ta mlada"...

kuall je izjavil:

lahko da je samo lena in raje gobca, kot da bi bila tiho in delala.
plus ene budale mislijo, da če veliko govorijo tudi veliko naredijo.
plus z gobcem se včasih daleč pride, žal. posebej pri bleferjih in ovcah, ki padajo na bleferje, kar so pa skor vsi (99% populacije).

Ja, precej dober poslovni model mladine.

Non stop komunikacija s šefom o nekih projektih, non stop bluzenje na dailijih, vse je simple, pol ure dela, ko mu pa rečeš, naj pol kar sam taske podela, je pa tišina ali novi izgovori.

Narejeno pa toliko ali pa precej manj in slabše kot en normalen delavec. Na koncu bi bili pa taki še šefi...

Been there, seen that...

SambaShare je izjavil:

To so ene take brezvezne buče. Če izvzamemo kakšen nepotizem, bo večinoma izbran tisti, ki je dojet kot bolj produktiven.

to mogoče dela v kaki multinacionalki ali res urejenem timu, če pa zapsoleni non stop visijo na kavicah, pa zmaga najbolj popularen...

Zato so nekateri tako proti delu od doma, pol ni lobiranj in prilizovanja na kavicah...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Mato989 ::

MIHAc27 je izjavil:

Vsaka delavna izkušnja je lahko pozitivna in plus pri naslednjem delodajalcu. Pač poveš da so rabili pomoč samo za določen čas, da pridejo iz krize, in si naredila tako dobro da te potem niso več potrebovali.
Lahko pa delo tudi zamolčiš.
Jaz na primer ne omenjam na razgovorih, da sem delal v Rogu kak mesec za tekočim trakom. Ker ravno veliko izkušenj ni bilo iz tega. Omenjam samo zaposlitve, kjer izkušnje koristijo za novega delodajalca.

V tvojem primeru pa... delaj svoje delo, za 'ta novo' pa se ne sekiraj preveč. Če ima one veze in bo kasneje dobila službo pač... jebi ga. Zagotovo najdeš še kaj boljšega.

Jaz vedno napišem vse, ker pol pa dobiš vprašanje, kako to da si imel prekinitve X mesecev zmes...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

OnlyFans ::

Ales je izjavil:

Brigaj se zase. Delaj svoje delo. Bodi čisto enako prijazna in komunikativna z ljudmi, kot si bila še včeraj.

To je najboljši nasvet v tej temi.

Bodi prijazna in takšna kot si do vseh. Mogoče zaradi tega ne boš obdržala delovnega mesta v tej firmi, ampak verjemi, dolgoročno si boš s tem naredila uslugo, saj nočeš delati v firmi, ki ima kulturo, ki ti ne ustreza.

Ljudje in firme se menjajo, če si te bodo sodelavci zapomnili kot dobro osebo in dobro delavko, ti bodo ti isti ljudje v prihodnje odpirali vrata drugje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Microsoftova raziskava: šefi menijo, da zaposleni pri delu od doma niso produktivni (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
13213210 (7520) kuall
»

Dopust vprašanje (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13420391 (10675) MadMicka
»

Pustil bom šiht (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10626761 (15053) Steinkauz
»

Kreativen življenjepis (strani: 1 2 )