Forum » Loža » podjemna pogodba-legalnost
podjemna pogodba-legalnost
janezvalva ::
sosed od brata od znanca od sodelavca bi se zaposlil preko obrtnika z s.p.-jem in sicer preko podjemne pogodbe.
me zanima, ali je v primeru inšpekcije dovolj da se izkaže s podjemno pogodbo ali je to še vedno delo na črno?
hvala
me zanima, ali je v primeru inšpekcije dovolj da se izkaže s podjemno pogodbo ali je to še vedno delo na črno?
hvala
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?
- predlagalo izbris: Groot ()
velikBrokoli ::
Zakaj bi bila podjemna pogodba delo na črno? Dokler so vsi davki in prispevki plačani, osebno ne vidim problema?
ne vem, me zanima, kako je v praksi. ker ta pogodba ne spada pod ZDR.
hval za link. ampak, ne vem kaj si s tem mislil?
Tidule ::
Zadeva je v teoriji enostavna. Podjemna pogodba je ok ce bo slo za neko omejeno projektno delo.
Ce pa bo v bistvu slo za prekrito delovno ramerje pa je seveda delodajalec v prekrsku. Posredno je v prekrsku tudi delavec(davcna zakonodaja).
V praksi pa je nemogoce na podlagi par vrstic vedet za kaj gre. Ce bo prisel inspektor bo on tisti, ki bo na konkretnem primeru ugotavljal za kaj gre.
Ni vazno kam spada pogodba, vazno je kam spada dejansko stanje. Ce gre za prekrito delovno razmerje to seveda pade pod delovno zakonodajo, ne glede na to kako pogodbo sta podpisala.
Ce pa bo v bistvu slo za prekrito delovno ramerje pa je seveda delodajalec v prekrsku. Posredno je v prekrsku tudi delavec(davcna zakonodaja).
V praksi pa je nemogoce na podlagi par vrstic vedet za kaj gre. Ce bo prisel inspektor bo on tisti, ki bo na konkretnem primeru ugotavljal za kaj gre.
janezvalva je izjavil:
Ni vazno kam spada pogodba, vazno je kam spada dejansko stanje. Ce gre za prekrito delovno razmerje to seveda pade pod delovno zakonodajo, ne glede na to kako pogodbo sta podpisala.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
UkrFTW! ::
janezvalva je izjavil:
sosed od brata od znanca od sodelavca bi se zaposlil preko obrtnika z s.p.-jem in sicer preko podjemne pogodbe.
Kaj ima tukaj veze s.p. oziroka kje se bo zaposlil?
Bo delal pri s.p.ju?
šel bo na letni dopust in v tem času bo opravljal delo v drugi firmi. privatnik z drugo firmo nima nič veze.
Tidule ::
Najprej sestavi besedilo, ki bo imelo rep in glavo.
Ce bo vkljucen v redni delovni proces potem to ne sme bit podjemna pogodba.
Ce bo vkljucen v redni delovni proces potem to ne sme bit podjemna pogodba.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Tidule ()
ne?
a je edina možnost potem odprtje lastnega popoldanskega s.p.?
Invictus ::
janezvalva je izjavil:
Seveda ne, saj podjemna pogodba ni delovno razmerja.
Kaj tukaj ni jasno?
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
bemfa ::
janezvalva je izjavil:
ne?
Ne, tudi tam ne smejo obstajat elementi delovnega razmerja - velja za vsa dela po pogodbi (podjemna, avtorska, sp,...). Torej če delaš polnih 8ur, v prostorih delodajalca, z njegovo opremo, dobiš malico, potne, ... potem je to delovno razmerje in rabiš pogodbo o zaposlitvi. V določenih primerih je te elemente delovnega razmerja težko dokazovat in je čisto ok, če delaš po pogodbi.
Lahko pa se sklene dopolnilno pogodbo o zaposlitvi v obsegu 20% , tudi če je zaposlen drugje.
dopolnilna pogodba o zaposlitvi v obsegu 20%? kaj je to? 8h tedensko?
Čewap ::
Obujam temo.
Sem redno zaposlen za polni delovni čas, zdaj sem si pa našel še eno dodatno delo za med vikendi. Delal bi prek podjemne pogodbe. Zanima me, kako je potem z dohodnino, koliko mi dejansko ostane na koncu? Zmenjen sem za urno postavko, a bom imel potem še kakšne stroške ali to vse nosi delodajalec? Hvala.
Sem redno zaposlen za polni delovni čas, zdaj sem si pa našel še eno dodatno delo za med vikendi. Delal bi prek podjemne pogodbe. Zanima me, kako je potem z dohodnino, koliko mi dejansko ostane na koncu? Zmenjen sem za urno postavko, a bom imel potem še kakšne stroške ali to vse nosi delodajalec? Hvala.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Podjemna ali avtorska pogodba?Oddelek: Loža | 3737 (2155) | billy |
» | Podnajemna pogodbaOddelek: Loža | 5043 (4309) | Lonsarg |
» | Podjemna/Avtorska pogodbaOddelek: Loža | 5609 (4807) | Mare2 |
» | Fleksibilnejša oblika samozaposlitve (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 42565 (37402) | kkk7 |
» | študentsko delo in elementi delovnega razmerjaOddelek: Loža | 3833 (3515) | Tilen |