» »

Plačilo avstrijske globe za prehitro vožnjo - kaj storiti z Identifikationsnummer?

Plačilo avstrijske globe za prehitro vožnjo - kaj storiti z Identifikationsnummer?

Temo vidijo: vsi

honzek ::

Pozdravljeni!

Iz avstrijske Štajerske smo po pošti prejeli lepe pozdrave zaradi minimalne prekoračitve hitrosti. Kazni ne bom izpodbijal (čeprav je glupo, da imajo table z omejitvami postavljene na levi strani ceste, ponekod skrite še za grmičevjem), vendar pa mi pri navedenih podatkih za plačilo ni jasno, kaj mislijo pod "Identifikationsnummer" oziroma v priloženem prevodu nič kaj jasneje prevedeno "identifikacijska številka", kjer gre za 12-mestno številko zadeve, ki je navedena tudi v glavi dopisa. IBAN in BIC sta jasno navedena, pri tej identifikacijski številki pa ne vem, kako bi jo pri spletnem plačilu navedel s slovenskim sistemom za reference. S sistemom SI najbrž ne, pri obliki RF pa me vmesnik elektronske banke DH opozarja, da manjka še dvomestna kontrolna številka (zapis naj bi bil v obliki RFxx XXXXXXXXXXXX). Te številke na pamet ne znam izračunati, vmesnik pa je tudi sam od sebe žal ne ponudi in mi izvrže le velik rdeč klicaj.

V polje za namen sem to številko že vpisal, ampak ker ne vem, katero polje se pri njih gleda, bi se rad na vsak način izognil kakšnim pomotam in bistveno višjim kaznim zaradi neplačila. Ali pa moram namesto UPN sploh uporabljati kateri drugi obrazec (Plačilo v tujino)? Hvala za kakšen nasvet!

janezvalva ::

v tujini večinoma gledajo namen
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

nejc_nejc ::

Pejt na pošto plačat al pa banko.

PersonaRuda ::

Sam sem imel podoben problem in nikakor nisem znal pravilno izpolniti položnice. Na koncu sem šel na pošto v Avstrijo, dal teti za šaletrom ta A4 list s kaznijo in mi je ona vse lepo izpolnila, ter sem plačal kazen. Kazen (prekoračitev +12 km/h, ko sem prišel iz avtoceste na navadno cesto pred rondojem s 50 km/h) je bila 65€ + 4€ za storitev. In še danes imam po več letih odrezek položnice v avtu.

tin01 ::

Jaz sem pri podobni zadevi vpisal to številko v polje za namen in je bilo ok.
Res pa je, da sem poslal še email (ki je naveden na zahtevku) in so mi potrdili, da je vse plačano.

T

joze67 ::

Identifikationsnummer vstavi pod namen, referenco pusti prazno. Če ne gre s prazno, uporabi SI99.

Lahko pa seveda konhtrolno številko RF izračunaš sam. Poglavje 5 in Priloga 4.

Kosek1 ::

A to še velja da kazni iz Avstrije pod 70 EUR ne izvršujejo?

https://pravniknadlani.si/prometni-prek...

Piše:

Če ne poravnamo kazni za prometni prekršek, ki smo ga storili v tujini, lahko postopki potekajo na dva različna načina. Odločbo o prekršku nam lahko neposredno ali posredno vročijo organi tuje države prek mednarodne pravne pomoči, ali pa se odločba posreduje našim pristojnim organom v priznanje in izvršitev, odvisno od razlogov in okoliščin.

Ni pa vsaka kazen za prekršek v tujini samodejno izterljiva v Sloveniji. Sodišče v Sloveniji namreč zavrne priznanje in izvršitev tuje odločbe, če denarna sankcija ne dosega vsaj 70 evrov.

BlaY0 ::

Kazenska sankcija je izvršena s strani AT organov, ne bodo pa je mogli izterjati prek SLO sodišča. Ponavadi je niti ne poskušajo, saj bi šla globa v tem primeru v SLO proračun. Skratka, če ne boš več vozil po AT si lahko miren, drugače pa raje plačaj.

Legon ::

Predvsem pa prometna policija nima nikakrsnih pooblastil ali vpogleda v neplacane globe.

BlaY0 je izjavil:

Kazenska sankcija je izvršena s strani AT organov, ne bodo pa je mogli izterjati prek SLO sodišča. Ponavadi je niti ne poskušajo, saj bi šla globa v tem primeru v SLO proračun. Skratka, če ne boš več vozil po AT si lahko miren, drugače pa raje plačaj.

Hvala. Sicer sem to vedel, nisem bil sigurem, če to še velja. Sedaj vem.

Lejga ::

Vsi, ki se vozite po avstriji bodite previdni na odsekih avtocest, kjer se izvajajo vzdrževalna dela. Avstrijski DARS (Asfinag) postavlja radarje pri omejitvi 40 km/h in konkretno kasira v lastni žep (mokre sanje DARS-a). Na spodaj navedenem odseku (glej link) na dan zabeležijo do 1500 prekoračitev, izplen do decembra najman 4,3 Mio €.

https://www.schwaebische.de/panorama/ka...

Matwic ::

Vsi tako pametni, pa nihče ni bil zmožen odgovoriti na originalno vprašanje.

Skratka za nakazovanje v tujino je priporočljivo uporabiti RF sklic.

Uporabi se kalkulator (ne me pa spraševati zakaj banke niso sposobne tega vgraditi v spletno banko):
https://kahur.ee/rfcalculator/

BlaY0 ::

Dej mal poglej datum prvega posta. Konkretno se je odgovarjalo na post št. 7 in potem je pač folk "odjadral"...

Legon ::

Matwic je izjavil:

Vsi tako pametni, pa nihče ni bil zmožen odgovoriti na originalno vprašanje.

Skratka za nakazovanje v tujino je priporočljivo uporabiti RF sklic.

Uporabi se kalkulator (ne me pa spraševati zakaj banke niso sposobne tega vgraditi v spletno banko):

Ce sklic ni navedel prejemnik, potem nima nobene dodatne vrednosti, da ga sam racunas, ker prejemnik tako ali tako ne pokriva nakazil po sklicih. Sklici imajonsmisel kadar so usklajeni med prejemnikom in posiljateljem. Tukaj pac napises stevilkobv namen in zadeva zakljucena.

GupeM ::

Matwic je izjavil:

Zakaj banke niso sposobne tega vgradit v spletno banko? Zato, ker smisel kontrolne številke je ravno v tem, da preverja, da si prav vpisal števke pred kontrolno številko. Če bi banke same to računale, potem kontrolna številka nima smisla, ker bi bila vedno prava.

V resnici banke računajo kontrolno številko, ampak je ne prikažejo, samo primerjajo jo s tisto, ki jo vpiše uporabnik. Če sta enaki, je tudi referenca pravilno vpisana.

stiper7 ::

Pravkar se ukvarjam z plačilom kazni za radar v avstriji. Na spletni bani verjetno izberem plačilo v tujini in stroški plačnika? Podatki banke so jasno napisani, zatakne pa se pri prejemniku (ime, naslov, kraj). Kaj tu storiti oz kaj tu vnesti?

Don Klobas ::

Jaz sem dobil pošto domov priporočeno za podpisat. Ni me bilo doma..Zraven na listeku katerega da poštar je številka naročila ,zato preden sem šel na pošto,sem previril številko,kaj zdaj to je. Piše da je pismo prišlo iz Češke iz Prage. Noter pa prevožena rdeča luč v Avstriji,kar je možno. Ampak me zanima zakaj bi avstrijci pošiljali preko Prage to?

mm&r ::

GupeM je izjavil:

Matwic je izjavil:

Zakaj banke niso sposobne tega vgradit v spletno banko? Zato, ker smisel kontrolne številke je ravno v tem, da preverja, da si prav vpisal števke pred kontrolno številko. Če bi banke same to računale, potem kontrolna številka nima smisla, ker bi bila vedno prava.

V resnici banke računajo kontrolno številko, ampak je ne prikažejo, samo primerjajo jo s tisto, ki jo vpiše uporabnik. Če sta enaki, je tudi referenca pravilno vpisana.

Naše predrage banke so leta 2007 ob uvedbi SEPA zagotavljale, da bodo RF reference zamenjale obstoječe SI reference, pa se to doslej še ni zgodilo, ker državni organi npr. FURS še vedno fura svoje stare reference.
Morajo pa vse banke v SEPA območju ta tip referenc podpirati.

Če je komu v pomoč je tukaj še ena verzija kalkulatorja za RF reference:

https://www.podjetnikovpomocnik.net/cal...

stiper7 je izjavil:

Pravkar se ukvarjam z plačilom kazni za radar v avstriji. Na spletni bani verjetno izberem plačilo v tujini in stroški plačnika? Podatki banke so jasno napisani, zatakne pa se pri prejemniku (ime, naslov, kraj). Kaj tu storiti oz kaj tu vnesti?

A je kazen večja od 70 EUR?

stiper7 ::

Kazen je 45€

stiper7 je izjavil:

Kazen je 45EUR

https://pravniknadlani.si/prometni-prek...

Ni pa vsaka kazen za prekršek v tujini samodejno izterljiva v Sloveniji. Sodišče v Sloveniji namreč zavrne priznanje in izvršitev tuje odločbe, če denarna sankcija ne dosega vsaj 70 evrov.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Kosek1 ()

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Noben ne piše referenčnih številk (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1165565 (1739) DamijanD
»

Nakazilo v tujino

3448018 (2667) M-XXXX
»

Nakazilo SEPA

Oddelek: Pomoč in nasveti
1318903 (9453) Abzng
»

Najugodnejša predplačniška MasterCard (strani: 1 2 3 4 5 6 )

261117886 (45807) Andro457
»

Referenca AT na položnici

56688 (283) branc

Več podobnih tem