Forum » Strojna oprema » Računalnik mi "zmrzuje"
Računalnik mi "zmrzuje"
GUFY ::
Večkrat v zadnjem tednu se mi je že zgodilo, da mi je računalnik zmrznil med igranjem kakšne igre ( proc je navit na 218 x 11.5 = 2507 Mhz , grafa pa ni navita ).
Danes sem pustil teči PRIME 95 celih 10 ur pa le ta ni našel nikakeršne napake, tudi memtest ne najde napake, venda pa če poženem 3D Mark mi računalnik zmrzne, tako da pomaga samo hard reset.
Grafo sem testiral pri nenevitem procu pa je delala BP 10 ponovitev 3D Mark-a 2001.
Res ne vem v čem je problem in bi vas prosil za pomoč.
Danes sem pustil teči PRIME 95 celih 10 ur pa le ta ni našel nikakeršne napake, tudi memtest ne najde napake, venda pa če poženem 3D Mark mi računalnik zmrzne, tako da pomaga samo hard reset.
Grafo sem testiral pri nenevitem procu pa je delala BP 10 ponovitev 3D Mark-a 2001.
Res ne vem v čem je problem in bi vas prosil za pomoč.
Boštjan: To sem že naredil pa ni ne zmrzuje, sam me pa zanima zakaj prej ni zmrzoval sedaj pa.
Ali je možno, da so za nestabilnost krivi tudi kakšni novi detonatorji ?
Ali je možno, da so za nestabilnost krivi tudi kakšni novi detonatorji ?
VASkO ::
iz tega, kaj si napisal, sumim napajalni del necesa
-prime testira (obremeni) samo procesor in pomnilniski del sistema pa ti dela
-3dmark ti tudi dela pri nenavitem procesorju
problem: skupaj oboje navito ne dela
pomoje je tu napajalni del zacel strajkat. zdaj pa ce je to napajalnik ali napajanje plate ali kaj drugega, bi pa tezko ugibal
kaksne imas kaj voltaze? daj da ti MBM shrani v log vse senzor vrednosti vsakosekundo pa bos vido, ko ti stekne, kaksne so ble vrednosti pred frizom
-prime testira (obremeni) samo procesor in pomnilniski del sistema pa ti dela
-3dmark ti tudi dela pri nenavitem procesorju
problem: skupaj oboje navito ne dela
pomoje je tu napajalni del zacel strajkat. zdaj pa ce je to napajalnik ali napajanje plate ali kaj drugega, bi pa tezko ugibal
kaksne imas kaj voltaze? daj da ti MBM shrani v log vse senzor vrednosti vsakosekundo pa bos vido, ko ti stekne, kaksne so ble vrednosti pred frizom
Sem probal pa isto.
Mogoče je pa krivo nihanje električne napetosti zaradi elektro magnetnega viharja?
Mogoče je pa krivo nihanje električne napetosti zaradi elektro magnetnega viharja?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | komp se ob obremenitvah (?) samodejno resetira (strani: 1 2 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 4314 (3545) | Pyr0Beast |
» | 3DMARK 2001SE build330 (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Navijanje | 58996 (27728) | LittleDevil |
» | Poraz grafe Asus FX 5900? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Navijanje | 7958 (5757) | rap3r |
» | par vprašanj glede navijanja 2400+...Oddelek: Navijanje | 1303 (962) | boštjan |
» | 3d mark 2001 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 7780 (6653) | Doc |