» »

Prenavljanje kopalnice hrup?

Prenavljanje kopalnice hrup?

«
1
2

xsum1 ::

Zanima me kdor se spozna na zakone, koliko je zakonsko omejeno, da lahko nekdo povzroča hrup z vrtanjem? Namreč zgleda, da so se v bloku odločili da bodo lepo razbijali in vrtali kopalnico tri tedne od 8 do 17.ure. (so dali na oglasno desko) Hrup vrtalnika je tako močan, da se ne da niti pogovarjati v stanovanju brez kričanja. Po dveh urah vrtanja non-stop že nekoga boli uho.

Koliko si lahko dovolijo?

Ker nazandje ko je bil takšen hrup je policist lepo rekel, da če prenavljajo jih pa naj pustimo, da končajo, saj bi enako verjetno pričakovalo tudi mi od sosedov.

Ne vem ali smo v džungli, no.

pegasus ::

Samo tri tedne? To je super ... pri nas so 5 mesecev.

Bezukhoff ::

#proti_nasilju_kopalniških_renovacij

pegasus je izjavil:

Samo tri tedne? To je super ... pri nas so 5 mesecev.

Ponavadi to napišejo za okras ja, so tudi delali že po 4 mesece v intervalih.

PacificBlue ::

Prodajte stanovanje in pojdite v nakup hiše. Problem rešen.

Noben zakon ne prepoveduje obmovo stanovanja med 6 uro zjutraj in 22. zvečer.
I’m out.
:3

PacificBlue je izjavil:

Ma upam, da se finančno izide čimprej.

Groot ::

Potrpi in nehaj biti nadležen sosed, ki ga noben ne mara.

Če te pa škodoželjnost še vseeno hudo muči, pa ti žal povem tudi da nimaš nobenih posebnih možnosti, da bi karkoli dosegel. Stvarnopravno zakonik sicer ureja imisije, ki pa morajo presegati mero, ki je običajna v dotičnem okolju. Glede na to, da je slej kot prej prenova kopalnice običajna za prav vsako stanovanje, upam dati roko v ogenj da ti noben sodnik nikdar ne bo ugodil tožbi v takšnem primeru. Dokler hrup ne presega siceršnjih zakonskih omejitev (prepoved hrupa med 22 in 6), lahko zgolj godrnjaš in nič drugega.

P.s. pojdi morda raje na sprehod pa malce pomiri živce. Glede na to da delajo med 8 in 17 bi tako ali tako moral biti v službi vsaj en del tega časa

PacificBlue je izjavil:

Ne gre se za prepoved, ampak govorim o decibelih, ko to moti normalno bivanje v stanovanju. Tukaj tudi čepki ne pomagajo.

Groot je izjavil:

Potrpi in nehaj biti nadležen sosed, ki ga noben ne mara.

Če te pa škodoželjnost še vseeno hudo muči, pa ti žal povem tudi da nimaš nobenih posebnih možnosti, da bi karkoli dosegel. Stvarnopravno zakonik sicer ureja imisije, ki pa morajo presegati mero, ki je običajna v dotičnem okolju. Glede na to, da je slej kot prej prenova kopalnice običajna za prav vsako stanovanje, upam dati roko v ogenj da ti noben sodnik nikdar ne bo ugodil tožbi v takšnem primeru. Dokler hrup ne presega siceršnjih zakonskih omejitev (prepoved hrupa med 22 in 6), lahko zgolj godrnjaš in nič drugega.

P.s. pojdi morda raje na sprehod pa malce pomiri živce. Glede na to da delajo med 8 in 17 bi tako ali tako moral biti v službi vsaj en del tega časa

Na žalost delam nočne in nimam opcije, da ne bi bil doma, ker je to moj čas za počitek.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: xsum1 ()

PacificBlue ::

Ja, to pa verjamem da zna biti zelo neprijetno. Nočna služba in moten počitek.
Ampak kaj drugega, kot pogovor ali dogovor s sosedi ne pomaga oz lahk samo poslabsa odnose.
Probajte dosečt neko strpnost iz obeh strani.
I’m out.
:3

Utk ::

Dobro no, da 3 tedne non-stop razbijajo v kopalnici 2x2 je malo bosa...mora bit še kaj drugega.

kixs ::

Tako ja, nekdo pretirava.

Aramis ::

...žal to je cena nočne...
tudi če greš kam v hišo bo vedno kak hrup. sploh če je kak sosed kmet.

sosed ima zraven gorico.. in to mulči in škropi v eno.

ob 6h prideš domov, on pa veselo v gorico.

Bellzmet ::

Mah to sedaj ploščice dol mečejo in je glasno...dan, dva pa bojo končali. Ostalo pa ni tako glasno.

IL_DIAVOLO ::

Povej jim da spis od 7:00 do 13:00 in od 18:00-20-00.

Lahko pa se dogovorimo da sploh ne boste delali ob nobeni uri.

Kvaliteten in globok spanec ze mora bit in pika.
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

Furbo ::

Tri tedne bodo verjetno trajala vsa dela, ne bo ves čas razbijanje. Ne bodi drama queen.
Pojdi na sprehod.
i5-13600K, Noctua NH-D15, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO,
Toughpower GF3 1000W, RTX3070, ALIENWARE AW3423DWF, Dell S2722QC

Aramis je izjavil:

...žal to je cena nočne...
tudi če greš kam v hišo bo vedno kak hrup. sploh če je kak sosed kmet.

sosed ima zraven gorico.. in to mulči in škropi v eno.

ob 6h prideš domov, on pa veselo v gorico.

To je res samo v tem bloku so take slabo izolirane stene, da vse bobni. Potem pa še mojstri zgleda, da niso nikoli slišali za diamantne vrtalnike, ker to štemajo vse s starimi zadevami.

Praktično je pa v stolpnici težko najti, da ne bi kdo štemal na 2-3 mesece. Res, enkrat pa nikoli več, da se še kdaj selimo v blok.

V glavnem, v hiši nikoli ne more biti toliko slabše.

Najhuje so nočne, ker ni šans da spiš skozi ta hrup. Da bi se pa karkoli s kom dogovarjali pa itak odpade, ker to vse delajo po svoje. Nobenega ne zanima kaj koga moti.

TheBlueOne ::

Isto glasno bi bilo stemati z diamantom ali jeklom. Vrtanje je druga rec ampak lukenj ni prav veliko. Morda vsega skupaj deset.

V hisi je lahko slabse. Lahko b.p. sosed dela celotno obnovo ali pa morda gradi nov objekt, kjer so v tleh skale in bager dejansko vec dni stema skale.

Dogovarjal se bos pa tezko, ker verjetno noc moti vec ljudi.

Skratka nimas pametnih resitev, samo da za nekaj dni kam gres.

Likalnik ::

mah ja...vsakega brezdelneža, ki ga vprašaš kako to, da ni me 8-16 uro na šihtu ti pa v zagovor reče, da dela nočno...sedaj kar vsak dela nočne...sej ni nič sramotnega povedati, da si na sociali že 10+ let:)

Težko se dogovarjaš z izvajalci kdaj naj pridejo, da sosed v tistem času ne bo spal...izvajalca trenutno že tko kot naročnik čakaš zelo dolgo oziroma te nategujejo, ko gumico glede del...sedaj si pa predstavljaj, da se ti izvajalec najavi po pol leta čakanja, da bo prevzel tvojo kopalnico v ponedeljek ob 8:00....kaj mu boš rekel, da ta čas ni v redu, ker je sosed prišel iz nočne in spi do 14ih....bo prišel izvajalec ob 14ih se bo pa drug sosed oglasil, da nima miru in da rabi popoldanski spanec.
uglavnem kakorkoli obnovitvena dela so in vedno bodo...ob tem se pač izvaja tudi hrup...če te predhodno obvestijo od kdaj pa do kdaj bodo dela potekala je to že veliko in super, da se ti kot sostanovalec na to pripraviš.

Likalnik je izjavil:

mah ja...vsakega brezdelneža, ki ga vprašaš kako to, da ni me 8-16 uro na šihtu ti pa v zagovor reče, da dela nočno...sedaj kar vsak dela nočne...sej ni nič sramotnega povedati, da si na sociali že 10+ let:)

Težko se dogovarjaš z izvajalci kdaj naj pridejo, da sosed v tistem času ne bo spal...izvajalca trenutno že tko kot naročnik čakaš zelo dolgo oziroma te nategujejo, ko gumico glede del...sedaj si pa predstavljaj, da se ti izvajalec najavi po pol leta čakanja, da bo prevzel tvojo kopalnico v ponedeljek ob 8:00....kaj mu boš rekel, da ta čas ni v redu, ker je sosed prišel iz nočne in spi do 14ih....bo prišel izvajalec ob 14ih se bo pa drug sosed oglasil, da nima miru in da rabi popoldanski spanec.
uglavnem kakorkoli obnovitvena dela so in vedno bodo...ob tem se pač izvaja tudi hrup...če te predhodno obvestijo od kdaj pa do kdaj bodo dela potekala je to že veliko in super, da se ti kot sostanovalec na to pripraviš.

Lol bi ga rad videl junaka, ki je na sociali 10+ let.

Vse lepo in prav, ampak ko se pojavi listič na oglasni deski dan ali dva prej in ga niti ne opaziš, ker ti ni prioriteta gledati tiste deske, potem je malo bogo vse skupaj, da bi se kdo karkoli pripravljal. Pa tudi živali v bloku se nimajo na kaj pripravit (mačke, psi. Itd.), ki jih pa moti bolj kot ljudi, če smo že pri tem.

zobnik ::

Raje vidm da razbijajo in delajo bajte, kopalnice itd, kot pa da poslušaš zdrogirane ljudi na pločniku, ko razbijajo steklenice ti pod oknom in derejo in to ob polnoč

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Magic1 ::

Sam meni tudi ni jasno kaj imajo mesece za štemat. A to imajo une Bauhouse štemarce za 40EUR, ki ropota in malo naredi, poštemat pa hočejo cel flet? Fak, ali je delovna ura še vedno tako malo vredna, da se poceni orodje uporablja?
Bolj je pol vprašanje, kaj se sploh štema, ker normalne stene niso pretirano trde, nosilnih pa načeloma ne smeš tikat.
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

xsum1 je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Lol bi ga rad videl junaka, ki je na sociali 10+ let.

Vse lepo in prav, ampak ko se pojavi listič na oglasni deski dan ali dva prej in ga niti ne opaziš, ker ti ni prioriteta gledati tiste deske, potem je malo bogo vse skupaj, da bi se kdo karkoli pripravljal. Pa tudi živali v bloku se nimajo na kaj pripravit (mačke, psi. Itd.), ki jih pa moti bolj kot ljudi, če smo že pri tem.

se strinjam, da se listka ne opazi...ampak to ni moj/investitorjev problem.
ti povem iz prve roke...bil sem na istem...samo, da sem jaz obnavljal kopalnico in hodnik:)

pred obnovo sem klical upravnika, da mi pove koliko prej moram obvestiti sostanovalce o obnovi in na kakšen način... rekel mi je 3 dni pred začetkom (nisem 100% ali je bilo 3 dni ali več...sem pozabil) je potrebno na oglasno desko obesiti obvestilo kaj se bo delalo in do kdaj.
izvajalec sem bil jaz sam...
štemarco pa ja znam "gonit" uglavnem....
poštemal sem celo kopalnico in po hodniku ploščice po tleh....vse je šlo gladko in brez težav (to vse v enem dnevu oziroma popoldnevu po moji redni službi)....ko sem zmetal vse ploščice na hodniku ven je na tleh ostalo lepilo....ploščice so bile praktično brez lepila....vse je ostalo na tleh....in seveda poleg težav z višino katere bi imel, če bi to lepilo pustil na tleh, je bila težave še ker tla zaradi lepila niso bila ravna.....in ja...na štemarico dam malo širši nastavek in sem začel "briti" tisto lepilo stran....še dve uri...se pravi od 18-20 non stop sem bril tisto lepilo stran...da je že mene glava bolela...vse skupaj 4-5 ur štemanja....
uglavnem ob 20ih...ravno, ko sem končal je prišel na vrata se bunit sosed, da ga "uše bole" in kdaj bom končal....sem mu lepo razložil, da ima dol obvestilo ,da se bo danes delalo in da bo malo več hrupa ter, da do 22ih praktično lahko galamim....in on je tako kot ti mi odgovoril, da tega obvestila pa on že ni videl.....ampak to ni moj problem...obveščen si bil, če pač ne vidiš pa j*bat ga.

kakorkoli...štemal sem samo ta dan...potem so bila že druga dela katera niso povzročala tak hrup...s sosedom se pa sedaj dobro zastopim:)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Likalnik ()

TheBlueOne ::

Magic1 je izjavil:

Sam meni tudi ni jasno kaj imajo mesece za štemat. A to imajo une Bauhouse štemarce za 40EUR, ki ropota in malo naredi, poštemat pa hočejo cel flet? Fak, ali je delovna ura še vedno tako malo vredna, da se poceni orodje uporablja?

Rocno postemas prej. :)

LeQuack ::

Kdaj bo folk dojel da četudi štemaš nekaj obrabljenega bo še vedno obrabljeno. To je tako kot bi v 20 let starem BMW-ju zice zamenjal in bi rekel da je zdaj nov. Preveč je štemanja po nepotrebnem.
Quack !

Likalnik je izjavil:

Dejte že nehat s tem, ker so drugje še 100x hujš.... imate goljufe zaposlene, ki kradejo po gradbišču nafto, pišejo ure čeprav ne delajo. Kak kamion peska si zrihtajo, pocen cegle brez davka....Zvečer ko greš peš mim jih pa slišaš kak nafto ukradeno toč v svoj avto. Da ne omenjam javne uprave, polet klima, pozim gretje, kavice.....pa plača 1100 neto ++++....delavci zunaj pa cr*ujejo za 850 neto oz. kak cestar in smetar dobi 740 neto, d ajih ni sram.....daj ne da bi kdo rekel za 1100 neto se take plača, skočjo oni z audiji in jahtami v luft

zobnik je izjavil:

Likalnik je izjavil:

Dejte že nehat s tem, ker so drugje še 100x hujš.... imate goljufe zaposlene, ki kradejo po gradbišču nafto, pišejo ure čeprav ne delajo. Kak kamion peska si zrihtajo, pocen cegle brez davka....Zvečer ko greš peš mim jih pa slišaš kak nafto ukradeno toč v svoj avto. Da ne omenjam javne uprave, polet klima, pozim gretje, kavice.....pa plača 1100 neto ++++....delavci zunaj pa cr*ujejo za 850 neto oz. kak cestar in smetar dobi 740 neto, d ajih ni sram.....daj ne da bi kdo rekel za 1100 neto se take plača, skočjo oni z audiji in jahtami v luft

in kaj ima ta tvoj komentar veze z mojim, da si me označil?
jaz sem samo kot zanimivost/šalo napisal, da je prikladen izgovor to, da si od 8-16 doma ker si v nočni...v resnici pa na sociali
dejansko sem ta izgovor že slišal od ene osebe in me je OP lepo spomnil nanj....ne govorim pa da je OP na sociali...ga niti ne poznam in verjamem v to kar je napisal...da je pač res v nočni:)

Nočne so full dobr plačane in zaslužiš namesto dnevnih 800 za nočne tud 1100+

mertseger ::

xsum1 je izjavil:

Zanima me kdor se spozna na zakone, koliko je zakonsko omejeno, da lahko nekdo povzroča hrup z vrtanjem? Namreč zgleda, da so se v bloku odločili da bodo lepo razbijali in vrtali kopalnico tri tedne od 8 do 17.ure. (so dali na oglasno desko) Hrup vrtalnika je tako močan, da se ne da niti pogovarjati v stanovanju brez kričanja. Po dveh urah vrtanja non-stop že nekoga boli uho.

Ker nazandje ko je bil takšen hrup je policist lepo rekel, da če prenavljajo jih pa naj pustimo, da končajo, saj bi enako verjetno pričakovalo tudi mi od sosedov.

Mogoče bi šli do njih pa vprašali kaj točno imaš 3 tedne za delat, v bistvu kaj imaš sploh 1 teden za delat. Se pa spomim precej let nazaj so pri nas prenavljali 3-je en za drugim. Dva meseca poleti 3 štuke nad mano pa ko štema se ne sliši v drugo sobo tudi če se dereš. No takrat je folku hitro dopizdilo pa so šli gor in se zmenili. Mujo je pač štemal malo danes malo jutri namesto da bi vse seštemal pa potem naprej delal.

Netrunner ::

xsum1 je izjavil:

Zanima me kdor se spozna na zakone, koliko je zakonsko omejeno, da lahko nekdo povzroča hrup z vrtanjem?

Motenje javnega miru je samo med 22:00 in 6:00, mogoče ima kakšen blok drugače navedeno. Kakorkoli, ko se prenavlja je hrup in tukaj nimaš kaj. Prej ali slej boš tudi ti prenavljal in motil sosede. Jebat ga, sprijazni se. Prenove se znajo zavleči vendar pri kopalnici dan ali dva zbijaš ploščice do, potem spet kak dan ali dva ropotaš za napeljave ipd ... več kot toliko pa nevem kaj delajo.

Mene tudi zanima če je zakonsko kakšna omejitev ker teoretično bi lahko en s hiltijem metal ven estrihe cel dan prez prestanka in bi se vsem sosedom strgalo :)
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.

Groot ::

mertseger je izjavil:

Mujo je pač štemal malo danes malo jutri namesto da bi vse seštemal pa potem naprej delal.

Najslabša možna rešitev. Imam stokrat rajši da nekdo štema cel teden v kosu, kot pa vsak dan malo en mesec skupaj, po možnosti seveda po službi malo za hobi zraven.

Zdaj je tudi vprašanje kako se dela. Ali tri tedne delajo in sproti štemajo po potrebi, tako da je v bistvu 5min štemanja vsakih par ur, ali je to res konkretno štemanje od 8-17h(cca. 5h+ štemanja) vsak dan?
Magic

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Magic1 ()

p0f ::

xsum1 je izjavil:

Ne gre se za prepoved, ampak govorim o decibelih, ko to moti normalno bivanje v stanovanju. Tukaj tudi čepki ne pomagajo.

Dobi si sluzbo, pa te to ne bo vec motilo.

Lahko tudi zaprosi, da mu dajo dnevni šiht za kakšen teden, ali vzame dopust in še pri sebi mal renovira.
Magic

p0f ::

Magic1 je izjavil:

ali je to res konkretno štemanje od 8-17h(cca. 5h+ štemanja) vsak dan?

Se vprasas? V dveh urah stemanja, ti stanovanje naredim tako, da ga ne bos prepoznal. V 3 tednih ti naredim blok, da ga ne bos vec prepoznal.

Pac OP malo bulshitira.

Sej to mi ni jasno, jaz sem pri sebi v pol dneva pol štuka kanale za elektriko poštemal. In to z Bauhouse štemarco.
Magic

cebelar123 ::

Nič ne moreš potrpi. Sem bil na obeh koncih, ko sem poslušal in ko sem razbijal.
V nobenem primeru mi ni bilo prijetno. Tako pač je v blokih.

LeQuack ::

Takšne sosede ko si jih narediš, take boš mel. Če se vsem zameriš že na začetku, boš s takimi sosedi potem živel. Res je tudi, da ne kateri ljudje niso za v blok, ker v blokih so potrebni kompromisi, predvsem glede hrupa, nekaterim pa se jebe. Pa ne mislim obnove, ampak zabave, glasna muzika, itd.
Quack !

UkrFTW! ::

Če živiš v bloku, so pač potrebni veliki kompromisi na obeh/vseh straneh.

hipertija ::

xsum1 je izjavil:

kaj bojo celi blok renovirali, da hiltajo neprestano 3 mesece = 60 del. dni... :)
Prekle za kurnk

joze67 ::

Likalnik je izjavil:

ti povem iz prve roke...bil sem na istem...samo, da sem jaz obnavljal kopalnico in hodnik:)

pred obnovo sem klical upravnika, da mi pove koliko prej moram obvestiti sostanovalce o obnovi in na kakšen način... rekel mi je 3 dni pred začetkom (nisem 100% ali je bilo 3 dni ali več...sem pozabil) je potrebno na oglasno desko obesiti obvestilo kaj se bo delalo in do kdaj.
izvajalec sem bil jaz sam... [...] uglavnem ob 20ih...ravno, ko sem končal je prišel na vrata se bunit sosed, da ga "uše bole" in kdaj bom končal....sem mu lepo razložil, da ima dol obvestilo ,da se bo danes delalo in da bo malo več hrupa ter, da do 22ih praktično lahko galamim....in on je tako kot ti mi odgovoril, da tega obvestila pa on že ni videl.....ampak to ni moj problem...obveščen si bil, če pač ne vidiš pa j*bat ga.

kakorkoli...štemal sem samo ta dan...potem so bila že druga dela katera niso povzročala tak hrup...s sosedom se pa sedaj dobro zastopim:)

Nauk zgodbe: obvestilo na oglasno desko, na vrata stanovanja, v dvigalo, garažo ... kjer ljudje dejansko hodijo. Kjer sem živel, so mimo oglasne deske šli samo otroci, ostali z dvigalom v klet in v avto.
Potrebno ni (dovolj je oglasna deska), učinkovito pa je.

joze67 je izjavil:

Likalnik je izjavil:

izvajalec sem bil jaz sam... [...] uglavnem ob 20ih...ravno, ko sem končal je prišel na vrata se bunit sosed, da ga "uše bole" in kdaj bom končal....sem mu lepo razložil, da ima dol obvestilo ,da se bo danes delalo in da bo malo več hrupa ter, da do 22ih praktično lahko galamim....in on je tako kot ti mi odgovoril, da tega obvestila pa on že ni videl.....ampak to ni moj problem...obveščen si bil, če pač ne vidiš pa j*bat ga.

Nauk zgodbe: obvestilo na oglasno desko, na vrata stanovanja, v dvigalo, garažo ... kjer ljudje dejansko hodijo. Kjer sem živel, so mimo oglasne deske šli samo otroci, ostali z dvigalom v klet in v avto.
Potrebno ni (dovolj je oglasna deska), učinkovito pa je.

ja pa kaj še...najbolje, da jim ga še na skret napopam...tam ga sigurno ne bodo spregledali.
oglasna deska je zato, da se zbira obvestila in obvešča sostanovalce....kakšen pa bi bil blok, da bi bil cel poliman z raznimi obvestili in ostalim sranjem kateri visi na oglasni deski.
Pri nas je zraven oglasne deske tudi poštni nabiralnik (vsaj po večini blokov je tako) in ko pride po pošto ni potrebno, da hodi po svetu ko marsovec ampak lahko še malo pogleda okoli sebe

orkan ::

Namesto da jamras, raje razmislaj da nekoc bos tudi ti mogel obnovit kopalnico, takrat bodo sosedi imeli isto mnenje. Kar treba pac treba. Ti pa povem s prve roke, da se v vsakem bloku najde en taki kot si ti, ki pride jamrat glede hrupa, pa vem kaj govorim ker delam isti posel. To da pa dve uri vrta cel cas pa je tudi bosa, ni majstra ali delavca ki bo dve uri skup vrtal, celo ne vsak dan.

Zal, vrtalnika ali stemarce brez zvoka pac ni :)
Lp Orkan!!

s7nf ::

p0f je izjavil:

Magic1 je izjavil:

ali je to res konkretno štemanje od 8-17h(cca. 5h+ štemanja) vsak dan?

Se vprasas? V dveh urah stemanja, ti stanovanje naredim tako, da ga ne bos prepoznal. V 3 tednih ti naredim blok, da ga ne bos vec prepoznal.

Pac OP malo bulshitira.

Ne pribijej ;)

bambam20 ::

xsum1 je izjavil:

Namreč zgleda, da so se v bloku odločili da bodo lepo razbijali in vrtali kopalnico tri tedne od 8 do 17.ure. (so dali na oglasno desko) Hrup vrtalnika je tako močan, da se ne da niti pogovarjati v stanovanju brez kričanja. Po dveh urah vrtanja non-stop že nekoga boli uho.

Pa sej ne bodo 3 teden vrtali in razbijali. To si ti narobe razumel. BO pa nekaj dni.

hojnikb ::

resitev je v resnici zelo enostavna. Podaj jim kaksno roko, da bodo prej fertik in bo tut hrupa prej konc ;)
#brezpodpisa

Ganon ::

xsum1 je izjavil:

Kaj bi rad? Da nikoli ne prenovijo ničesar? Da delajo uro na dan in da se obnova vleče eno leto? Bodi srečen, da bo hitro končano. Da so izobesili obvestilo, priča o tem, da so razumni ljudje.

m0LN4r ::

xsum1 je izjavil:

Izgleda si profi na podrocju gradbenistva in sanacij, nevem zakaj jim ne predlagas resitev kako naj razbijajo in vrtajo oz. prenovijo kopalnico neslisno v enem tednu.
Kaj se cakas?

Jaz res nevem zakaj jim ne ponudis neslisno orodje in pokazes kako se dela.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

Miki N ::

Ja najbolje, da pokličeš Harryja POtterja, bo rekel Kopalnikus-naredikus in puf, brez hrupa narejeno.

m0LN4r ::

:))
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

donvito ::

xsum1 je izjavil:

Da niso najeli ta dva mojstra?
«
1
2

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Košnja trave med prazniki (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10714542 (6913) dexterboy
»

Slušalke z aktivnim odpravljanjem hrupa in vrtanje v bloku?

Oddelek: Zvok in slika
121607 (751) Daniel
»

Večkrat prekoračena maksimalna količina CO v stanovanju (strani: 1 2 )

8515128 (6130) sandmat
»

[Vprašanje]Javni red in mir (strani: 1 2 3 )

13122013 (16502) Invictus

Več podobnih tem