Forum » Loža » Glasba, ki se je predvajala na TV Ljubljana ob sporedu
Glasba, ki se je predvajala na TV Ljubljana ob sporedu
6oldtimer9 ::
V 80-ih in 90-ih je na TV Ljubljana (zdajšnja RTVSLO) nekajkrat dnevno bil predvajan spored za prihajajoče dni. Spored je imel modro ozadje in rumeno besedilo. Med predvajanjem sporeda je bila vedno dobra glasba. Včasih Steve Vai, včasih pa glasba, ki jo iščem. Glasbo bi opisal kot klasično, ki se počasi stopnjuje. Če kdo ve o čem govorim in katera glasba to je, bom zelo vesel.
GupeM ::
Pojma nimam katero glasbo misliš, je pa za takšne zadeve pogosto uporabljen Pachelbelov Canon in D. Imam pa občutek, da to vseeno ni to.
@GupeM, dober predlog, a žal to ni to.
Mislim, da se je začelo s frulicami, potem so enako melodijo začela igrati še godala in na koncu mislim, da še zbor.
Mislim, da se je začelo s frulicami, potem so enako melodijo začela igrati še godala in na koncu mislim, da še zbor.
starfotr ::
Na RTV je ogromno ljudi. Piši/kliči na TV ali na RA in se pogovori z nekim toncem. Bodo že našli kaj v arhivu, pogledali in ti javili. Sedaj itak nimajo veliko dela, ker so kisle kumarice.
Če se spomniš melodije, jo probaj zamrmrat google assistantu. Če imaš vsaj p od posluha, ti bo precej verjetno predlagal pravi komad.
Sicer pa mislim, da sem jo našel?
Sicer pa mislim, da sem jo našel?
@starfotr, haha! :)
@GupeM, hvala, ampak ni.
@Reycis - BINGO, to je točno to! Hvala! :)
@GupeM, hvala, ampak ni.
@Reycis - BINGO, to je točno to! Hvala! :)
Uf, Reycis, dobro si tole našel, glede na to da ne gre za klasično glasbo in ni frulic, niti godal (sta sintisajzer in kitara). Si si očitno dobro zapomnil kateri komadi so bili predvajani ob sporedu :)
@GupeM, obstaja verzija, ki se začne s frulico in konča z dudami (škotskimi)... čisto možno, da so na JTV LJ uporabili tako verzijo. Ne vem natančno, je le preteklo preveč časa. Imam pa to nekje na VHS kaseti... morda kdaj digitaliziram pa objavim. Sem preiskal YouTube pa so tile sporedi tam gor samo od hrvaške, srbske, makedonske TV, od naše pa žal ne...
Aaa, ok. Vsekakor, Reycis je kar dobro našel zadevo. Mi je pa tale verzija od ABBE precej bolj domača, ne pa povsem. Se mi zdi da je verzija ki jo poznam nekoliko drugačna. Sem pa precej prepričan, da sem nekaj takšnega včasih večkrat slišal v ozadju. Kje točno, pa ne bi vedel. Povsem možno, da ravno od teh TV sporedov, o katerih si govoril. Se jih pa sicer ne spomnim kako so izgledali.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
blink ::
jb_j ::
pa na rtvslo, mi je bila v večernem času všeč tista ideja,
ko so snemali iz avta, vožnjo po slovenskih cestah,
(in to predvajali v nočnih urah)
ko sem se zvečer zakadil, sem 1uro do spanca gledal, kako se vozi avto po slovenskih cestah,
ta mi je bla tut dobra........
ko so snemali iz avta, vožnjo po slovenskih cestah,
(in to predvajali v nočnih urah)
ko sem se zvečer zakadil, sem 1uro do spanca gledal, kako se vozi avto po slovenskih cestah,
ta mi je bla tut dobra........
V-i-p ::
Madona, eni ste res stručkoti, da najdete te zadeve iz naše mladosti. Enkrat sem jaz pisal Jonasu, če mi pove kateri komad so vrteli v odjavni špici oddaje Brez za(p)or. No, če bi koga zanimalo, Ding Dong Boogie on High by Ricardo Vilas.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Gagatronix ::
Ce so meni uspeli najti arhivske posnetke Marije Skuskove, ki je umrla v sestdesetih, ma ni vrag da tebi ne bodo zmogli necesa najti.
A. Smith ::
Ena, ki so jo med drugim vrteli ob prikazu sporeda na rtv in tudi po radiu, je izsek iz glasbene podlage filma das Boot. Relevantni del se na priloženem odseku začne pri 2:45.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis
Zgodovina sprememb…
- spremenil: A. Smith ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
! | Iščem določen komad in ne poznam naslova oziroma izvajalca (strani: 1 2 3 4 … 115 116 117 118 )Oddelek: Sedem umetnosti | 1038476 (16531) | SVGA |
» | nižanja stropa zaradi hrupaOddelek: Loža | 2690 (1169) | nejc_nejc |
» | SG - Goa'uld, Tok'ra, Jaffa... (strani: 1 2 )Oddelek: Sedem umetnosti | 11733 (9164) | Jst |
» | Statistika predvajanja pesmi na rock radioOddelek: Sedem umetnosti | 4656 (3569) | AmokRun |
» | Procesor deluje na ~100%, ne glede na uporaboOddelek: Pomoč in nasveti | 3569 (2813) | GupeM |