Forum » Loža » nižanja stropa zaradi hrupa
nižanja stropa zaradi hrupa
flyby ::
živjo
v otroški spalnici je hrup (predvsem ponoči) iz zgornjega nadstropja zelo velik - glasna hoja, premikanje omar, obračanje postelje, ne vem še česa... gre za staro gradnjo, brez betonskih plošč.
soseda sem že dvakrat prosil, če lahko kaj ukrenejo - bilo je bolje dva dni, nato pa po starem... nasveti 'pogovori se s sosedom', 'naj dajo preprogo' me zato ne zanimajo.
zanimajo me le rešitve, ki jih lahko uvedem sam oz mojsti. vem, da se hrupa ne bo dalo izolirati v celoti (kletke ne bom delal), bi pa rad našel optimalno možno rešitev.
ima kdo izkušnje in priporočila?
v otroški spalnici je hrup (predvsem ponoči) iz zgornjega nadstropja zelo velik - glasna hoja, premikanje omar, obračanje postelje, ne vem še česa... gre za staro gradnjo, brez betonskih plošč.
soseda sem že dvakrat prosil, če lahko kaj ukrenejo - bilo je bolje dva dni, nato pa po starem... nasveti 'pogovori se s sosedom', 'naj dajo preprogo' me zato ne zanimajo.
zanimajo me le rešitve, ki jih lahko uvedem sam oz mojsti. vem, da se hrupa ne bo dalo izolirati v celoti (kletke ne bom delal), bi pa rad našel optimalno možno rešitev.
ima kdo izkušnje in priporočila?
mamstrok ::
Nižanje stropa prinese samo strošek, efekt je pa nula. Zvok gre preko sten naprej. Novejše gradnje imajo plavajoči estrih, če tega ni,pozabi na vse skupaj. Sestra je imela enako travmo,nazadnje ji je prekipelo in se je odselila.
GupeM ::
Pa kaj za vraga je s folkom narobe? Eno noč (zvečer med 22:00 in 00:00 enkrat, če sem natančen) sem v otroški spalnici moral nujno premikati neke omare in posteljo. Vedel sem, da je spodaj druga otroška soba, zato mi je bilo to res neprijetno početi. Naslednji dan sem se spodnjim sosedom tudi opravičil. Sta starša rekla da sta slišala, ampak da ni panike, otroka se pa tako ali tako nista zbudila.
Da pa to počneš na dnevni (nočni) bazi, je pa idiotizem prve klase. Že podnevi pazim, da ne ropotamo preveč. S tem razlogom si tudi Nintendo Switch in Ring Fit Adventure ne kupim, ker vem, da ne bi bilo prijetno za spodnje sosede. Jaz pa imam čas za to samo zvečer.
Da pa to počneš na dnevni (nočni) bazi, je pa idiotizem prve klase. Že podnevi pazim, da ne ropotamo preveč. S tem razlogom si tudi Nintendo Switch in Ring Fit Adventure ne kupim, ker vem, da ne bi bilo prijetno za spodnje sosede. Jaz pa imam čas za to samo zvečer.
flyby ::
@GupeM - živijo v mansardi, nad sabo nimajo nikogar, verjetno zato nimajo občutka kako glasni so... mogoče pa se s tem niti ne obremenjujejo
@AndrejS - selitev ni opcija
@AndrejS - selitev ni opcija
GupeM ::
Alien123 ::
Nič ne moreš, razen, da se odseliš. V prejšnjem podnajemnišken stanovanju je zgornji sosed vsak vikend nabijal v eno muziko, tudi po en da en isti komad. Spodnja soseda pa je vedno po 22ih že z metlo gor tolkla. Popizdil, šel na internet in si poiskal lastno duplex stanovanje v novejšem bloku. Še dobro da sem bil v najemu, ker če bi bilo moje stanovanje bi takoj prodal.
c3p0 ::
To je tista mentaliteta "kdo bo meni govoril NA MOJEM kaj naj delam?", nobene obzirnosti. Nekateri celo uživajo v konfliktih.
polozweii ::
Mogoče tu dobiš informacijo kakšen bi bil strošek predelave in kolk bi bilo učinkovito: http://www.decibel.si/
spam321 ::
Nič ne moreš, razen, da se odseliš. V prejšnjem podnajemnišken stanovanju je zgornji sosed vsak vikend nabijal v eno muziko, tudi po en da en isti komad. Spodnja soseda pa je vedno po 22ih že z metlo gor tolkla. Popizdil, šel na internet in si poiskal lastno duplex stanovanje v novejšem bloku. Še dobro da sem bil v najemu, ker če bi bilo moje stanovanje bi takoj prodal.
Tale je pa huda. Poslušaš zgornjega potem pa še spodnjo zaradi zgornjega
Alien123 ::
Tale je pa huda. Poslušaš zgornjega potem pa še spodnjo zaradi zgornjega
je prišla enkrat ob 22:10 zvonit na vrata, ko sem imel obiske. Je rekla, da je poklicala policijo in da če še bomo glasni bodo poslali položnico.
nejcek74 ::
malo preveč posplošujete: kontaktni hrup se prenaša po konstrukciji, torej če nekdo nabija posteljo v steno, se bo to prenašalo po steni, če pa nekdo nabija muziko v sobi pa je masivna konstrukcija (torej stena) tisti pravi izoltaro
kako preprečit prenos hrupa:
z masivno konstrukcijo, v pravilni izvedbi, kjer se pazi da ni rež in fug
že stoletja nazaj so v ta namen v "meščanskih" hišah delali nasutje iz peska v lesenih stropovih
kako preprečit prenos kontaktnega hrupa:
s plastjo elastičnega materiala, v ta namen se je včasih uporabljala tanka plast plute, zdaj pa imaš različne folije
kaj preostane OP-ju:
- edina dobra varianta bi bila rekonstrukcija objekta, kjer bi se sanirali stropovi: torej spraznit sobe/stanovanja, odstranit pode ipd, obnovit s primerno konstrukcijo, ki vsebuje zvočno / toplotno / parno / kontaktno izolacijo, predvidevam da sosed ne bo šel v to
- slabša varianta: na strop nabit izolacijo z visokim koeficientom dušenja zvoka, poglej si tehnične liste izolacij, in pokriješ z mavčno-cementnimi ploščami ali pa uporabiš kombinirane plošče. Paazljiva izvedba, sploh ob robovih, da ne pustiš fug
kako preprečit prenos hrupa:
z masivno konstrukcijo, v pravilni izvedbi, kjer se pazi da ni rež in fug
že stoletja nazaj so v ta namen v "meščanskih" hišah delali nasutje iz peska v lesenih stropovih
kako preprečit prenos kontaktnega hrupa:
s plastjo elastičnega materiala, v ta namen se je včasih uporabljala tanka plast plute, zdaj pa imaš različne folije
kaj preostane OP-ju:
- edina dobra varianta bi bila rekonstrukcija objekta, kjer bi se sanirali stropovi: torej spraznit sobe/stanovanja, odstranit pode ipd, obnovit s primerno konstrukcijo, ki vsebuje zvočno / toplotno / parno / kontaktno izolacijo, predvidevam da sosed ne bo šel v to
- slabša varianta: na strop nabit izolacijo z visokim koeficientom dušenja zvoka, poglej si tehnične liste izolacij, in pokriješ z mavčno-cementnimi ploščami ali pa uporabiš kombinirane plošče. Paazljiva izvedba, sploh ob robovih, da ne pustiš fug
dirkac71 ::
Odpiram staro temo, zanima me kako je OP rešil zadevo oz. če ima kdo kakšne podatke koliko se stvar izboljša (če sploh) če se strop spusti za 40cm (knauf + kamena volna), težava pa je pokanje/škripanje parketa zgoraj.
c3p0 ::
Mogoče knauf z akustik izolacijo, seveda v nulo vse položeno in zadihtano. Pa ne pričakuj kaj dosti efekta.
nejc_nejc ::
Odpiram staro temo, zanima me kako je OP rešil zadevo oz. če ima kdo kakšne podatke koliko se stvar izboljša (če sploh) če se strop spusti za 40cm (knauf + kamena volna), težava pa je pokanje/škripanje parketa zgoraj.
Če imaš zgoraj kontakt na konstruķcijo ne boš rešil nič, brez da ga izničiš. Govor, zvoke v prostoru, delno...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Še ena tema o hrupu in sosedih (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 13715 (9745) | scipascapa |
» | Življenje v večstanovanjski hišiOddelek: Loža | 6075 (3348) | buttcrack |
» | večstanovanjska hiša - delitev stroškovOddelek: Loža | 2997 (1943) | Invictus |
» | Hrup v bloku (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 15859 (12734) | T-Back |
» | [Vprašanje]Javni red in mir (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 22241 (16730) | Invictus |