» »

Ugašanje računalnika ob igranju iger

Ugašanje računalnika ob igranju iger

1
2
»

Rokim ::

dej palčko ramma vn iz 4tga slota,pa pol nabiji igre pa to kar si delu pa boš povedu če se še shutdowna al restarta

neosonic ::

V ponedeljek sem najprej vzel palčko rama iz 4tga slota in od takrat se mi več računalnik ni ugasnil.. zdaj imam torej samo v drugem slotu. Probam dat nazaj sedaj not in če bo se spet zacel ugašati je verjetno v tem ramu problem, ali?

val46 ::

Ali v tem RAMu, ali pa morda v 4.ležišču na matični. Če ti bo ob menjavi nazaj začelo ugašat računalnik, poskusi zamenjati palčke rama. Tisto s katero ti sedaj dela daš ven, pa tisto ki jo sumiš, daš v drugi slot in boš videl. Če se bo spet ugašalo je problem v ramu, če pa ne, je pa po vsej verjetnosti problem v samem 4. ležišču na matični.

Bom sprobal in javim, hvala!

yayo ::

To je prvo kar bi moral potestirati, že ker je najlažje. Če ram potestiraš z Memtest86 boš dobil konkretnejše informacije o napaki in boš lahko to napisal v garancijski reklamaciji. Itak ti bodo predlagali, da potestiraš preden sploh pošlješ ram nazaj.

Ja, ko sem testirat z Memtest86 se mi je dvakrat ugasnil po kakšnih 3 urah pregledovanja, tako da mi ni uspelo stestirat do konca. Naredil sem pa, da bi pregledal 8 passov, mislim da mi je obakrat se ugasnil v 4 ali 5 passu. Ampak mi do takrat ni javilo nobenega errorja.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: neosonic ()

sbawe64 ::

Ko boš testiral z Memtest86, pusti noter samo problematični ram.
2020 is new 1984
Corona World order

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: sbawe64 ()

DamijanD ::

Rokim ::

ok seprav je neki z rammom ne napajalcom. zdej sm sliko sistema mal bol pogledu..amdja si kupu.Kaj si ti mislu da boš to skup dal pa bo kr delal brez drkanja al kaj? Boš še amdja gledu,nabavlu?
mhhh..dej najprej en ram v drug slot pa testiri,pol dej drugo palčko rama v drug slot pa testiri, če bo usakič delal dej not oba rama pa restarti,pejt u bios nastav ramm speed 3600,pejt na ramm voltage tm je 100% naštiman na auto dej na 1.35v.

Evo, izgleda da je problem rešen, po enem tednu uporabe se računalnik ni več niti enkrat ugasnil. Ram sem vtaknil nazaj v isto režo, tako da mogoče na začetku ni bil pravilno vstavljen.. Hvala vsem za pomoč..
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri napajalnik? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Kaj kupiti
43186865 (6818) OK.d
»

Geforce RTX 3090 Ti stane dva tisočaka (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Grafične kartice
5612025 (8281) FireSnack
»

Pregrevanje CPU in GPU

Oddelek: Pomoč in nasveti
281614 (1048) WizzardOfOZ
»

Napajalnik (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Kaj kupiti
948147611 (83270) Riff
»

Odprta tema o lc power napajalnikih (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19846589 (42908) klinker

Več podobnih tem