» »

Kaj mi v SLO nimamo v tujini pa imajo

1
2
»

Scaramouche3 ::

murrieta je izjavil:

Sharp999 je izjavil:

V poštev pridejo popolnoma vse stvari, katere recimo mi nimamo v tujini pa imajo.

Mozgani. Pogojno.

Ne basej, Slovenija je majhna, če bi mi imeli enak procent izobraženih na populacijo Anglije ali Nemčije bi bili ena od velesil!
Poleg tega smo funkcionalno mlada država, kulturno stara, ki pa ima vajeti v rokah le 30 let!
Da bi mi imeli stoletja ogromne številke z tako izobrazbo bi bili država v katero bi se veliko Evropejcev rado selilo!

ZveeZ ::

..konkurenco :)

PacificBlue ::

Imam sosedo, ki je iz Zda, se je preselila že pred leti v Slo. V osnovi zaradi sina, ki trenira tukaj skoke. Zdaj je pa postala že domačinka in nima več želje po vrnitvi. Naučila se je slovensko. Tu pa tam jo obišče mož.

Tako, da nekatere stvari imamo v Slo, ki jih tudi v tujini nimajo;)
I’m out.
:3

Glugy ::

Scaramouche3 je izjavil:

hvala za to, nisem vedel!

Za monitorje se splača amazon.de ker dostavlja v Slovenijo ( pri mailbox.de ne dostavljajo monitorjev ) neposredno (redki so izdelki ki jih ne dostavlja ). V bistvu sem imel izkušnjo da je bil moj monitor sam 10 evrov nazivno dražji kot bi bil v Nemčiji. Morš vedt da plačaš več kot je nazivna cena ker ti dajo slovenski višji ddv + ene 15 evrov je poštnine ampak še vedno je vseskp vsaj v mojem primeru prišlo 100+ evrov cenejš po tamalem kot če bi naročil pri katerikoli slovenski trgovini.

Scaramouche3 ::

Glugy je izjavil:

Scaramouche3 je izjavil:

hvala za to, nisem vedel!

Za monitorje se splača amazon.de ker dostavlja v Slovenijo ( pri mailbox.de ne dostavljajo monitorjev ) neposredno (redki so izdelki ki jih ne dostavlja ). V bistvu sem imel izkušnjo da je bil moj monitor sam 10 evrov nazivno dražji kot bi bil v Nemčiji. Morš vedt da plačaš več kot je nazivna cena ker ti dajo slovenski višji ddv + ene 15 evrov je poštnine ampak še vedno je vseskp vsaj v mojem primeru prišlo 100+ evrov cenejš po tamalem kot če bi naročil pri katerikoli slovenski trgovini.

Veliko monitorjev ki jih idealo prikaže sploh ne moreš kupit po tisti ceni ker ne dostavlja Amazon.de v Slovenijo, potem isti model stane nba Amazonu kar nekaj deset evrov več če dostavijo v SLo!

svecka ::

v Sloveniji manjka zdrave kmečke pameti, to se še posebej kaže pri volitvah v vseh 30 letih.

WizzardOfOZ ::

Sharp999 je izjavil:

V poštev pridejo popolnoma vse stvari, katere recimo mi nimamo v tujini pa imajo.

pamet

PandaFlow2 je izjavil:

Bančni sistem, kjer lahko v kateremkoli trenutku (ja, tudi v nedeljo ob 23h zvečer) nakažeš poljubno vsoto denarja, in se le-ta prikaže na računu prejemnika (tudi na drugi banki) v naslednji sekundi. In kjer je takšen bančni račun brezplačen, vključno s kreditnimi karticami.

to imamo tudi v sloveniji. in bili smo eni prvih v evropi.
imenuje se stvar instantna plačila in v sistemu so vse slovenske banke razen dveh, ki pa se bosta vključili kasneje.
v 10 sekundah je nakazano po celi eu, do bank ki so v tem sistemu
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!

Zgodovina sprememb…

paraboŁa ::

Reguliranega nepremičninskega trga.

Testiranja poslancev na droge.

m0LN4r ::

1. Sirse ceste
2. 4+ pasovne, hitrejse avtoceste
3. podzemna (MB-LJ, pocasi bo treba planirati)
4. Vsaj eno dirkalisce, kot je Grobnik ali Navak v Srbiji
4. Vec avtomoto-sport kulture.
5. Cenejsa elektronika, vec izbire.
6. Enaki pogoji placevanja in narocanja pri spletnem nakupovanju kot v DACH
7. Dostava iz DACH v SLO po normalnih cenah in nasplosno dostava v SLO direkt in ne preko posrednikov.
8. Odprava regijskih razlik pri amazonu, netflixu itn.
9. Vec multikulti zenski spol.
10. Nizji DDV :))
11. Vec indijskih ipd. kvalitetnih restavracij, ne samo studenstske variante.
12. Vec koncertov tujih velikih, znanih bandov.
13. Festivali ala Sziget, Exit ipd. - ne samo otocec in lampioncki z lokalci.
14. Vecjo boljso izbiro piva po normalnih cenah.
15. Vsaj dve enakovredni vecji mesti.
16. Vec hitrih sirokih cest med mesti.
17. Bolj ravne in varne ceste.
18. Manj birokracije pri zidanju.
19. Prosto izbiro zdravstvene zavarovalnice, zdravnika itn.
20. Vec vecjih tovarn, proizvodnje za velika zahodna podjetja.
21. Nobenih vinjet ali pa cenejse.
Uff.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

• spremenil: m0LN4r ()

PacificBlue ::

Haha, širše in široke ceste si enih parkrat omenil.:))
I’m out.
:3

IL_DIAVOLO ::

-Previsoke davke
-Prenizke plače
-Politike brez vizije
-Podjetnike oz. izkoriščevalce
-Njive namesto cest
-Vinjete
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

scipascapa ::

m0LN4r si me nalolal :)

PacificBlue je izjavil:

Haha, širše in široke ceste si enih parkrat omenil.:))

Ja in ne. Eno se nanasa na avtoceste, drugo na magistrale/bundestrase (se mi zdi da jih sploh nimamo), pa vec asfaltiranih bankin. Prakticno so skoraj neobstojece taksne ceste.
Navadno regionalko, so obnovil marsikatero prinas in jo naredili vizualno ozjo, pocasnejso in ne sirso. Sem prilimal slike, pol leta nazaj.
Trade Republic 38MVDVXM

dope1337 ::

Teroristicnih napadov.
"Everybody is a genius. But if you judge a fish by its ability to climb a tree
it will live its whole life believing that it is stupid."
-Albert Einstein

janezvalva ::

švedinj
IQ test: v enem vedru imaš 2l vode, v drugem 1l vode. koliko veder imaš?

Egidij88 ::

Imamo vse, Slovenija je zakon. Jaz si na podeželju niti ne želim avtobusa na vsakih 20 minut npr., pa neka pričakovanja imate in se primerjate v veliko večjimi mesti. Več betona rabimo ja, bravo.

janezvalva je izjavil:

švedinj

Nasplosno vec mesanega mesa.
Trade Republic 38MVDVXM

_Denny_ ::

zee je izjavil:

Tako na hitro:
1. Delujoč javni promet, ki je dovolj dober, da avta ne potrebuješ.
2. Uber, Grab in sorodne storitve.
3. Dostava hrane in česarkoli v razumnem času za razumno ceno znotraj večjih urbanih središč.
4. Amazon in Amazon Prime.
5. Brezgotovinsko poslovanje brez nerazumnih omejitev -30€ ali 40€ za brezstično plačevanje je sramotno nizko.
6. Brezstično plačevanje za javni promet brez postavljanja telefona in čakanje na zvočni signal.
7. Digitalno življenje, ko lahko normalno živiš brez obiskovanja bankomatov in nošnje kopice plastike (dokumenti, plačilne in članske kartice) s sabo.
8. 5G >:D

Se strinjam s čisto vsem, edino dodal bi še:
- več dostave trgovin; drugje npr. Lidl dostavlja tehnične stvari, pri nas seveda ne
- normalno izbiro pri raznih streaming servisih; kaj ti bo Netflix, ko pa čisto vse pogledaš še preden poteče free trial?
- večjo digitalizacijo države; že 10+ let imajo objavljena navodila za pravilno fotografijo, zakaj moraš za podaljšanje dokumentov osebno na UE? Imaš ACNLB in hočeš SIGEN-CA, zakaj ne gre vloge oddati z obstoječim certom preko spleta? Kvalificirano digitalno potrdilo bi naj imelo isti status kot osebna izkaznica, zakaj ne moreš voliti od doma in se tako izogniti enournim Stasi metodam zasliševanja radovednih starostnikov v volilni komisiji? Zakaj nasploh ne moreš urediti čisto vsega s KDP, razen zadev - npr. jemanje prstnih odtisov - kjer je obisk UE žal nujno potreben?
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Glugy ::

Scaramouche3 je izjavil:

Veliko monitorjev ki jih idealo prikaže sploh ne moreš kupit po tisti ceni ker ne dostavlja Amazon.de v Slovenijo, potem isti model stane nba Amazonu kar nekaj deset evrov več če dostavijo v SLo!

Se najde kakšen monitor ki ga dostavljajo tud v Slovenijo pa kjer profitiraš pri tem. Lahko da sem mel srečo ampak jz sm res vse variante pregledu in to večkrat (ker res gledam na vsak evro iz principa) in se je pri amazon.de najceneje izšlo za tisti monitor ki sem ga želel. Sem pa tud opazoval cene na geizhals.eu ene par mesecv ker doskrat amazon.de nima tako zelo poceni glede na konkurenco in dolgotrajno normalno ceno, sam kdaj pa kdaj pa ima.
Aja pa še primer: MSI Optix MAG274QRF-QD, 27" recimo ima nemško različico ( vmesnik in vse kar rabiš je še vedno angleško ) MSI Optix MAG274QRFDE-QD, 27" drgač pa identičen monitor po vseh specifikacijah. Tako da pač pogledaš če ima tvoj monitor nemško različico( res preveri dobr da sta sicer identični ) da za obe različici potem tud spremljaš cene in pač tisto kar je ceneje vzameš. Doskrat je nemška različica pri amazon.de cenejša kot mednarodna na amazon.de. Včasih pa sploh nimajo mednarodne pri amazon.de recimo. V glavnm jz konkretno sem konkretno 100+ evrov prihranu k jih drgač ne bi mogu.

Amazon.com pa jz ne bi niti povohal. Treba pol še na carino mislit in podobne fore. Zdele sem za hec pogledal pa vidm da nimajo več tako zelo ugodno na amazon.de v tem trenutku. Pač ja res morš pravi trenutek ujet, pa prej sploh pogledat če pošiljajo v Slovenijo ravno tist monitor ki ga želiš da ne spremljaš amazon.de cene za brezveze.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Glugy ()

MSI Optix imas tudi iste modele z 2 leti garancije in z 3.
Trade Republic 38MVDVXM

WhiteAngel ::

_Denny_ je izjavil:

Imaš ACNLB in hočeš SIGEN-CA, zakaj ne gre vloge oddati z obstoječim certom preko spleta?

Ne razumem, jaz sem v nedeljo normalno podpisal in oddal vlogo za novo KDP dva meseca pred potekom stare Sigence. Ali je težava, da samo z ACNLB podpisanih vlog ne sprejemejo? Malo dvomim.

LeQuack ::

Dobrih plač za poklice, ki prinašajo največ dodane vrednosti. To bi rešilo dosti problemov.
Quack !

_Denny_ ::

WhiteAngel je izjavil:

_Denny_ je izjavil:

Imaš ACNLB in hočeš SIGEN-CA, zakaj ne gre vloge oddati z obstoječim certom preko spleta?

Ne razumem, jaz sem v nedeljo normalno podpisal in oddal vlogo za novo KDP dva meseca pred potekom stare Sigence. Ali je težava, da samo z ACNLB podpisanih vlog ne sprejemejo? Malo dvomim.

Mislil sem situacijo, da imaš trenutno samo ACNLB, ki se za fizične osebe konec tega leta ukinja in hočeš oddati vlogo za pridobitev čisto novega SIGEN-CA KDP (prej ga še nisi nikoli imel). Obstoječ uporabnik (kot ti) ga seveda lahko brez problema pred potekom "podaljša" prek spleta.

https://www.si-trust.gov.si/sl/digitaln...
Pridobitev digitalnega potrdila

Za pridobitev spletnega potrdila potrebujete osebni dokument. Zahtevek podate osebno na prijavni službi SIGEN-CA na upravni enoti ustno ali s spodnjim natisnjenim zahtevkom. Pred obiskom prijavne službe na upravni enoti preverite na kateri lokaciji upravne enote je možno oddati zahtevek za digitalno potrdila SIGEN-CA za fizične ter ali se je potrebno predhodno naročiti.

Glede na to, da mi je NLB že pred leti pobral vse potrebne podatke se mi zdi smešno, da bi moral za to še enkrat zapravljati čas na UE...
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

WizzardOfOZ ::

_Denny_ je izjavil:

WhiteAngel je izjavil:

_Denny_ je izjavil:

Mislil sem situacijo, da imaš trenutno samo ACNLB, ki se za fizične osebe konec tega leta ukinja in hočeš oddati vlogo za pridobitev čisto novega SIGEN-CA KDP (prej ga še nisi nikoli imel). Obstoječ uporabnik (kot ti) ga seveda lahko brez problema pred potekom "podaljša" prek spleta.

https://www.si-trust.gov.si/sl/digitaln...
Pridobitev digitalnega potrdila

Za pridobitev spletnega potrdila potrebujete osebni dokument. Zahtevek podate osebno na prijavni službi SIGEN-CA na upravni enoti ustno ali s spodnjim natisnjenim zahtevkom. Pred obiskom prijavne službe na upravni enoti preverite na kateri lokaciji upravne enote je možno oddati zahtevek za digitalno potrdila SIGEN-CA za fizične ter ali se je potrebno predhodno naročiti.

Glede na to, da mi je NLB že pred leti pobral vse potrebne podatke se mi zdi smešno, da bi moral za to še enkrat zapravljati čas na UE...

ac nlb se ne ukinja, dobiš ga še vedno, samo na poslovalnico ga greš naročit
Milčinski je napisal butalce kot prispodobo in ne kot priročnik!!!
Svuda u svijetu ima budala ali je izgleda kod nas centrala!!!
1
2
»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

mailboxde.com (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
32684222 (1281) buttcrack
»

Black friday (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
21453054 (20317) jopar
»

Poštno ležeče - Spielfeld (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
8436332 (19452) AgiZ
»

Naročanje prek Amazona

Oddelek: Pomoč in nasveti
106199 (5830) Sriple Tix

Več podobnih tem