Forum » Loža » Dvig plač
Dvig plač
Kvatebrigic ::
Dve tretjini delodajalcev napoveduje dvig plač v drugi polovici 2022.
Kako je pri vas? Je pri komu že šla plača gor in to ne zaradi delovne uspešnosti, ampak kar tako, zaradi razmer? Za koliko? V kateri branži?
Kako je pri vas? Je pri komu že šla plača gor in to ne zaradi delovne uspešnosti, ampak kar tako, zaradi razmer? Za koliko? V kateri branži?
GregiB ::
Meni je zanimivo, kakšna je dinamika dvigovanja plač v rodni grüdi. Zdaj se napoveduje povečanje zaradi inflacije. A je vseeno zanimivo pogledat malo nazaj... V zadnjih 10 letih je znašala inflacija 16,4% (maj 2012 - maj 2022), medtem, ko so šle neto plače gor povprečno za 30%+. Na osnovi česa pa to? No ja... vlik dejavni je bi konkreten dvig minimalnih plač, seveda, pa izvzem vseh dodatkov iz osnovne plače... pa vendar...
If you think there's a solution, you're part of the problem! - George Carlin
feryz ::
pegasus ::
Kvatebrigic je izjavil:
Je pri komu že šla plača gor ... zaradi razmer?Osnovni feler je merjenje plače v absolutni številki. Za delo moraš biti nagrajen s kupno močjo, ta pa se mora redno prilagajati razmeram v svetu.
111111111111 ::
Kvatebrigic je izjavil:
Dve tretjini delodajalcev napoveduje dvig plač v drugi polovici 2022.
Meni je šla za cca. 15%. Sem pa težil direktorju vsak mesec. Od januarja naprej.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vlada znižuje povračilo stroskov prevoza na delo (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 55025 (23247) | Wrop |
» | Kljub napredku v Silicijevi dolini 90 odstotkov plač nižjih kot pred dvema desetletje (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 20274 (17048) | D3m |
⊘ | Selitev v ZDAOddelek: Loža | 2380 (1667) | zee |
» | [Delovna razmerja]Neto znesek na pogodbi za redno delovno razmerje za nedolocen cas (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 23377 (20830) | St235 |
» | Visina place kot poslovna skrivnostOddelek: Programiranje | 4894 (3713) | Ziga Dolhar |