Forum » Loža » Talno gretje pri hišah z galerijo.
Talno gretje pri hišah z galerijo.
Netrunner ::
Mogoče kdo ve, kako se kaj obnese talno gretje pri nizkoenergiijskih hišah, katere imajo dnevni prostor odprt na vrhu do slemena? V galeriji se bojim, da bo vsa toplota šla gor v masardni prostor, spodaj pa bo relativno hladno. Ima kdo izkušnje?
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
nejcek74 ::
moji starši ga imajo, deluje odlično. Zaradi nizkih razlik v temperaturi tal in zraka (ker ogrevaš celotno površino tal) ne prihaja do tovrstnih problemov. V resnici je pri talnem ogrevanju še najmanj kroženja zraka.
floyd1 ::
Izkušenj nimam, ampak... Velikansko grelno telo, ki greje prostor spodaj, topli zrak pa se dviguje... Kaj bi lahko bilo boljše od tega v teoriji? In še nizkoenergijska hiša povrhu vsega. OK bo.
jabe ::
Jaz imam galerijo. Preko 20m2. Talno je polozeno tam bolj na gosto. Na vrhu galerije, v spici, je postavljen odvod rekuperatorja. Ne vem ce kaj pomaga, skodi sigurno ne. Razlik v T ni.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: jabe ()
l0g1t3ch ::
Pa vas ne moti vonj hrane, ki se dviga povsod?
AL ima znanec tako smolo z napo, zračenjem,...?
AL ima znanec tako smolo z napo, zračenjem,...?
Ne... Res se pecenka ali palacinke vonjajo po celi hiši ampak kratek cas, saj se nonstop prezracuje. Ampak meni to disi. Seveda govorimo zgolj o hrani. Drugo je, ko kam prides in je to v kombinaciji s postanim zrakom in fajhtom. Da iz cunj dobis sele po dveh pranjih.
Zgodovina sprememb…
Aha, no sej vsakemu svoje. Meni se zdi to stran vržena kvadratura. Raje večje sobe če že.
Netrunner ::
Talno gretje na splošno vem da je ok, galerija me skrbi kjer nimaš stropa kjer bi se toplota zadržala ampak je odprto gor do strehe.
Doing nothing is very hard to do... you never know when you're finished.
Ko da bi tasta poslusala. Je m2 tudi brez tega prek dovolj. Je skos najedal, zdaj mu je to top prostor. Cist drug obcutek. Visok strop in sipe okoli naokoli, pa do vrha, ker gre za izzidek. Ce ti pa soba manjka, pa po vsej sili tisis dvovisinski prostor nekam, pa tudi ce je jašek, je pa res brezveze...
@OP
Razlik ni, vsaj pri nas ne. Ravno tako ni vetrolov zaprt (dasiravno ga imamo). Te stvari niso problem ali tezava v sodobnih hisah.
@OP
Razlik ni, vsaj pri nas ne. Ravno tako ni vetrolov zaprt (dasiravno ga imamo). Te stvari niso problem ali tezava v sodobnih hisah.
Zgodovina sprememb…
Ko da bi tasta poslusala. Je m2 tudi brez tega prek dovolj. Je skos najedal, zdaj mu je to top prostor. Cist drug obcutek. Visok strop in sipe okoli naokoli, pa do vrha, ker gre za izzidek. Ce ti pa soba manjka, pa po vsej sili tisis dvovisinski prostor nekam, pa tudi ce je jašek, je pa res brezveze...
To se sliši pa precej bolje.
Znanec ima hišo navaden kvader, pa je tm potem kot bi četrt plate odstranil.
In zgoraj je potem pol hiše zaprte kjer so spalnice.
Četrt pa je samo Plata z ograjo in tm gor ima kot nek bralni kotiček.
Dost neuporabno, ker mularija ropota v dnevni spodaj je bralni kotiček neuporaben.
Če spodaj nekdo gleda tv je spet neuporabno.
Pa še sam se pritožuje nad vonjem.
Če pa je vse skupaj pomaknjeno vn iz glavnega dela hiše zna bit pa precej bol kul.
kriptobog ::
sumoborac ::
Mi smo zafrknili gostoto cevi na galerijskem delu, tako da prihaja do cca 2 stopinji razlike med 1m višine & stropom kadar je zunaj -10 ali manj dlje časa. Pa še odvod rekuperacije mamo na najvišji točki. Ni kritično, ampak tiste par dni na leto je mogoče mal bl sveže kot v preostalih prostorih.
Prid sm al pa tm ostan...
bf4ed ::
Postavi veltilator za mešanje zraka z izbiro smeri vrtenja. Pozimi da potiska topel zrak dol, poleti pa da vleče gor.
sirotka ::
Jaz imam tudi galerijo (brez talnega zgoraj), vse funkcionira brez težav. Kuhinja ima napo z notranjim kroženjem, sredi kuhinje in galerije so še cevi od rekuperacije. Ni težav ne s smradom, ne s temperaturo.
Avenger ::
Bolj bi bilo zanimivo vprašanje, kako bi se v takem prostoru obneslo gretje z radiatorji ali klimo. Talno je praktično ustvarjeno za visoke strope.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.
fikus_ ::
Talno je odlično za gretje visokih prostorov.
Pri radiatorskem je že pri normalni višini lahko razlika temperatur nekaj stopinj med tlemi in pod stropom.
Pri radiatorskem je že pri normalni višini lahko razlika temperatur nekaj stopinj med tlemi in pod stropom.
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
wcpapir ::
Mi smo zafrknili gostoto cevi na galerijskem delu, tako da prihaja do cca 2 stopinji razlike med 1m višine & stropom kadar je zunaj -10 ali manj dlje časa. Pa še odvod rekuperacije mamo na najvišji točki. Ni kritično, ampak tiste par dni na leto je mogoče mal bl sveže kot v preostalih prostorih.
Ne razumem tega šparanja na ceveh. Sam sem dal cev ob cev povsod, tudi okoli wc školjke, pod tušom in elementi in vse, komplet tla v bajti imajo pod estrihom cev pod cev. Če hodim po hiši z laserskim merilcem toplote odstopanj nikjer ni, tudi tam kjer je galerija odprta v stopnišče.
Talno smo dali še na podest stopnišča-pripeljali cev po steni gor.
Več cevi=nižja potrebna temperatura za ogrevanje.
TheBlueOne ::
Kaj v bivalnih objektih sploh obstaja primer, kjer talno ni boljse od manjsih vrocih grelnih teles? Kar se tice planiranja pa moras bolj paziti, da imas dovolj zank in pravilne diletacije v estrihih. Da ti slucajno ne gre zanka cez diletacijo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: TheBlueOne ()
Čakaj malo, nam gre iz kuhinje 8 zank in pri vhodu v kuhinjo je logično diletacija, vseh 8 zank gre čez to diletacijo in tudi nazaj...kako pak bi šle iz prostora ?
TheBlueOne ::
tony1 ::
TheBlueOne je izjavil:
Kaj v bivalnih objektih sploh obstaja primer, kjer talno ni boljse od manjsih vrocih grelnih teles?
Takega primera ne poznam. Talno je zakon.
Pokojna teta je dala talno gretje (takrat se je to delalo z železnimi cevmi in visokotemperaturnim gretjem in bilo je zelo drago) v bajto že pred 40imi leti, in bila zelo zadovoljna.
V kopalnici, ko hices tople brisace ali pa stumfke po tusiranju. Da ne zacnem s susenjem smucarske opreme, ki mora biti naslednji dan suha. Pa ko hices na hitro vrocino imeti v prostoru zaradi kakega dojenckanali kaj. Ga ni cez kalorifer. Pa v IR savni si tudi ne predstavljam brez grelcev
Se najdejo situacije, ja...
kriptobog ::
V kopalnici je zato elektricna lojtrica. Vrocino pa ne vem zakaj bi potreboval v prostoru. Nisem nikoli imelproblema zaradi dojencka. Je pozimi stalno 24 stopinj po bajti in je bilo dovolj. Ko je zacel hoditi je bilo ze prevec.
V kopalnici, ko hices tople brisace ali pa stumfke po tusiranju. Da ne zacnem s susenjem smucarske opreme, ki mora biti naslednji dan suha. Pa ko hices na hitro vrocino imeti v prostoru zaradi kakega dojenckanali kaj. Ga ni cez kalorifer. Pa v IR savni si tudi ne predstavljam brez grelcev
Z dvema malima pamzoma ne razumem kaj vec kot 24 stopinj potrebujes v bajti. To je dovolj za gate pozimi pa tv.
Eni smo bolj zrmznjeninkot drugi... Slonje za odgovor na to: Kaj v bivalnih objektih sploh obstaja primer, kjer talno ni boljse od manjsih vrocih grelnih teles?
Da obstaja. Pri nas nasteti, kje drugje se kaki.
Da obstaja. Pri nas nasteti, kje drugje se kaki.
Trenutno je 23,6. Kurimo ne od marca. V kopalnici imam pa rada več. Povsod po bajti je cilj 23 pozimi in v kopalnici več, ko pridem izpod tuša. Drugače lahko ostane 23. Poleti vedno povsod 25. In ni boljšega od kaloriferja ipd za take momentalne nihaje. V enako kategorijo kot jaz sodijo dojencki med kopanjem.
Drugače ni point v mojih kapricah, ampak da obstajajo situacije, ko so manjsa vroca grelna telesa boljša rešitev od talnega... Nekdo je spraseval...
Drugače ni point v mojih kapricah, ampak da obstajajo situacije, ko so manjsa vroca grelna telesa boljša rešitev od talnega... Nekdo je spraseval...
Zgodovina sprememb…
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prezračevanje novogradnja (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Loža | 70967 (11164) | edi123 |
» | talno gretje - cena?Oddelek: Loža | 10806 (7369) | PrimoZ_ |
» | Talno ogrevanje ali radiatorjiOddelek: Loža | 15513 (2392) | Twixz |
» | Talno ogrevanje - da ali ne (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 39943 (13014) | urosh |
» | Talno gretje in kurjenje na drvaOddelek: Loža | 7281 (6136) | Daniel |