» »

vožnja za avtomobilski izpit

vožnja za avtomobilski izpit

koyotee ::

Ker se bližam 18 letom bi začeu vozt! Pa me zanima kero avto-šolo v centru LJ prporočate glede na ceno in kvaliteto?
LP

undefined ::

Ceno in kvaliteto? Cena je povsod približno enaka, kvaliteta (vožnje) pa je odvisna od tebe. Tako da nimaš kaj dosti izbirat oz. razmišljat o tem. :)

sketch ::

Temu nikakor ni tako. Od avtošole je odvisno precej stvari, med drugim tudi to, če se boš moral vsakič trogat do avtošole da začneš vožnjo ali pa te bodo pobrali.

Jaz sem vozil pri 1mah in so mi na začetku vse obljubili, ko sem pa začel, pa sem ugotovil, da so me rahlo nategnili. Samo za primer - objubili so da me lahko instruktor pobere kjerkoli, kadarkoli. Pozabili so pa omeniti, da se cas, ki ga instruktor porabi od "baze" do mene in nazaj steje v uro, katero placam.

Jaz ti v koncni fazi lahko samo povem, da je 1mah bolj tako-tako.

lp
s.
Adapt and overcome.

mescaline9 ::

Ja itak, pa sej to je jasno. Ti najameš inštruktorja za uro. Kakorkoli se on ubada s tabo (pobiranje etc) v tisti uri, tebi teče cajt, ki se od ure odbije. Tle se meni ne zdi nič spornega.

Pomoje, da so avtošole vse glih. Ti sam glej da je ura čim cenejša. Fotra/majko steraj nej ti čimveč avto posodijo pa se pejt furat v spremstvu staršev kamorkoli že. Vsaka ura prav pride. Tko boš naredil tistih 19, 20 ur in pol greš na glavno.

Učenje vožnje je odvisno od tebe. Od inštruktorja pa je odvisno, da ti pove za hakeljce, kje folk pogosto pada in kje so kaki nelogično postavljeni znaki, al pa deli, kjer je splošna praksa čisto drugačna od tistega, kar narekujejo pravila/znaki

Dobro je ratat prjatu s inštruktorjem, tko ti bo pomagal na glavni s kakšnimi gestami in dobro besedo pri komisiji, če boš potreboval. Pa ne bit preveč pameten proti inštruktorju, ker ti bo hitr zameru. Take so moje izkušnje.

KTr1sk ::

Koliko je pa zdaj stane 1ura? Jaz se spomnem da sem imel 2800. Pa meni se zdi, da je ceneje ura pri privat inštruktorju avtošole

SkIDiver ::

Tvoj usoeh bo odvisen predvsem od inštruktorjevega odnosa. Če je tečen in zatežen pol ti ne bo šlo kaj kmalu hitro dobro od rok.

Za tovornjak sem plačval 6k v Novem mestu leto in par mesecev nazaj.

flipflop ::

SkiDriver:koliko ur si imel za tovornjaka? A to si delal za C ali za E ?

BigWhale ::

> ko bo? naredil tistih 19, 20 ur in pol gre? na
> glavno.

Tiste avtosole, ki spuscajo ljudji na izpitno voznjo po 20 urah, bi bilo treba zapreti... Geez...

Super Sonic ::

jest sm mel ob izpitu narejenih 24 ur (z glavno vred) in sm naredu.
je pa to blo pred parimi leti v domžalah. Tko da za to avto šolo lahko rečm samo + stvari (amzs v domžalah se mi zdi da je blo).
Kr se pa tiče lj.-> izgibaj se timita To je tle za bežigradom. Moja boljša polovica je vozila 50 ur po eni in isti progi (bojda da vsebuje vse trike, ki jih lj. premore), nakar sm ugotovu da punca ne ve niti tega, da more ob vsakem desnem ovinku izvest "desni pogled". Jasno, smo zamenal avto šolo (ta na ježici) in stvari so postale povsem drugačne in je naredila potem z 70 urami.
Ne da bi hvalu tole ježco (men se je zdel da so čist povprečni), ampak je tale Timit tako zelo ogabna avto šola.
Izogibajte se jo vsi. Na daljavo:)
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

Mercier ::

Čisto vseeno najbrž ni, katera šola je. Jaz sem to delal kar nekaj le nazaj in najbrž se je odnos (in vozni park) spremenil. Pa ipak...

Začel sem v Celju na Kidriču na Zastavi 101. Inštruktor je bil precej obilen mož, kar je sicer prav in se spodobi za šoferja njegovih let, ampak sedež se je pod težo mase (in let) čisto pogreznil. (če bi bil cca. petnajst centimetrov nižji, bi rabil periskop)

Na vprašanje, če sem že probal vozit, sem čisto po pravici odgovoril, da že, ampak kaj več kot _probal_ pa nisem. Zgleda sem se s tem kvalificiral za na cesto, ker fant moje starosti (17) pa bo že menda znal peljat avto, pa na Kidriču je šola za avtomehanike, ki itak to obvladajo ob vpisu. Na srečo je bilo parkirišče blizu, tako da si je tip lahko oddahnil.

Nekaj naslednjih ur sem vozil na relaciji Celje - Štore, včasih bližje, včasih dlje, inštruktor je uglavnem molčal, enkrat mi ga je le uspelo odtrgat globokim mislim s prebijanjem magične hitrostne meje 100 km/h.

Potem sem celo stvar odložil za nekaj let. Nadaljeval sem v Velenju na tehnično brezhibnem R5 z zavzetim inštruktorjem in v nekem normalnem roku pridobil potrebne veščine in znanje.

SkIDiver ::

Mel sem 30 ur. Napaka je bla ta ker sem vozil 10 ur pol sem šu polagat CPP. Tega sem 2x pogrnu v 3-je je pa šlo. Da sem to naredu je trajalo mal več kot mesec. Potem pa sem naredu še 20 ur. Inštruktor je bil pa ne ravno po moji meri. Zato vem da to dost pomen. Sošolc, ki je vozil pri drugi avtošoli in je imel čist isti potek odvijanja z vožnjami in CPP-jem je naredil v 20 urah. Razlika je bila v tem da je on naredil v drugem delu z 10 urami jaz pa z 20. Pa se ne sekiram:D . Delal sem samo za C. Za E pa nisem imel namena. Šel sem direktno na C in sem se za las izognu zakonu da morš met prvo za B>:D. Ga pa ni čez užitek kot vožnja tovornjaka>:D >:D >:D

undefined ::

> Tiste avtosole, ki spuscajo ljudji na izpitno voznjo po 20 urah, bi bilo treba zapreti... Geez...

Prav res. Kot smo že povedal, bistvene razlike v ceni ni, če boš pa naredil izpit je pa odvisno predvsem od tebe in tvojega truda. Od inštruktorja pa je odvisno kolk dobro te opozarja na napake... in v preskusni vožnji te bo sigurno vsak opozarjal. Takrat si stvari zapomniš, na glavnem izpitu pa voziš po tistem kar veš in si _NE_ zaslužiš nobenih namigovanj ali gest, da boš potem kot samostojni voznik kje zajebal. Kdo pa ti bo potem dajal geste? Policist. Pa po verjetnosti še kakšna smrtna žrtev nesreče, ki si jo povzročil zaradi inštruktorja, ki ti je dejal na izpitu potuho. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: undefined ()

jRk0 ::

20 ur po 4k sit + drugi stroski in prides na vrtoglavo ceno...
CE nardis z 20imi urami. kar je esveda pr nas normalna praksa:)

ceprav nekateri si ne zasluzijo tega. ampak pr nas tudi ponekod ne rabis cpp delat pa nic. samo vozis on ti pa pove rezultate od cppja.

In niti na pamet mi ne pride da bi placeval tecaj CPP-ja se. sem s skuterjem nardil 30.000 km v 3 in pol letih, je to dovolj za moje znanje predpisov.
You fuck up once, you loose two teeth.

Lith ::

no, 20 ur je mogoče premalo za tiste ki niso še nikdar sedeli za volanom avtomobila, ali pa preveč za druge. Jaz se strinjam s tem, da mladi z 18 leti še mogoče niso najbolj zanesljivi (zato tudi rizične skupine pri zavarovanju in omejitve alko stopnje). Ko sem bil jaz star 17 let sem reku fotru da me nauči vozit in sva šla na parking pa neki cajta speljevala, pol pa sem do 20 leta kr brez zpita vozil (sevede so me ene 3x ustavli in zaračunal mastne denarje, da sem na koncu šel rajš v avtošolo). Ko sem pa pršu do inštruktorja, pa me je tut vprašu če sm že kdaj vozil, pa itaq da sem in sem potem po 15 urah plačal vseh 20 (zarad zakona), pa sem lahko šel vozit 'glavno' - tko da je bla to 16 v resnici in v tem cajtu me je na vse fore opozoril in še malo signaliziral če je blo treba, ampak največjo in edino napako sem naredil ob 7.30 zjutraj, ko so otroc hodili v šolo in sem čakal na cel avtobus da so se odmaknili, ker bi lahko že enkrat vmes po njegovo odpeljal. Tako da je res treba se pozanimat kater inštruktor je dober.
¤ black holes rule; I like the speed, speed kills ¤

flipflop ::

SkiDriver,pa je veliko težje naredit izpit za C kot za B? Pri CPP-ju je baje kar veliko stvari treba vedet,ne?

undefined ::

> Pri CPP-ju je baje kar veliko stvari treba vedet,ne?

CPP, Cestno Prometni Predpisi, so povsod enaki, kolikor sm jest seznanjen. :)

flipflop ::

Za A kategorijo je več stvari zraven,pravijo.Pa za C in E menda tudi,vem pa ne. Predvsem so to take stvari,kot recimo koliko je lahko najmanjši profil na pnevmatiki motorja.

perci ::

CPP, Cestno Prometni Predpisi, so povsod enaki, kolikor sm jest seznanjen.


Slabo si seznanjen :)

undefined ::

> Slabo si seznanjen

Povsem mogoče. Sedaj pa še naštej razlike CPPja med posameznimi kategorijami, prosim. :)

perci ::

Iceman: To so razlike, ki se tičejo specifik posameznih prevoznih sredstev, verjetno si predstavljas, da morata voznik tovornjaka in avtobusa vedeti še kaj več kot voznik osebnega vozila. Isto velja za motorno kolo.

Za motorno kolo ti lahko tudi iz lastne izkušnje povem, da cpp ni vedno enak, res da ni kaksnih bistvenih razlik, so pa. Za avtobus je pa teh razlik afaik se precej več.

Če te pa konkretne razlike zanimajo se pa ustavi na kaki avtosoli, pa ti bodo razlozili.

undefined ::

> Iceman: To so razlike, ki se tičejo specifik posameznih prevoznih sredstev, verjetno si predstavljas, da morata voznik tovornjaka in avtobusa vedeti še kaj več kot voznik osebnega vozila. Isto velja za motorno kolo.

Govorimo o CPP, Cestno Prometnih Predpisih. Govorimo o temeljnih razlikah na _tem_ področju. Če voziš motor, ali avto, ali avtobus, se promet vedno enako odvija, ni nobenih prednostnih razlik glede samega odvijanja in upoštevanja prometnih predpisov. To je tudi glavna tema testa, vsaj tako je to bilo, ko sem jest opravljal CPP in nedvomno tudi sedaj ni dosti razlik. Pravila križišč so povsod enaka, ne glede na kategorijo. Razlike se res morda lahko pojavijo le pri opremi posameznega vozila in oskrbovanju le-tega, ostalo pa je zgolj minimalno.

> Če te pa konkretne razlike zanimajo se pa ustavi na kaki avtosoli, pa ti bodo razlozili.

Hrm. Ti si razvrednotil mojo trditev, torej si ti v tej temi dolžan podkrepitve, ne avtošola. :)

perci ::

Jao Iceman, zdej si dodal se besedico "temeljne" zraven in jst se moram delat, da je bla ta beseda tudi ze v prejsnjem postu? Al kako si ti zadeve predstavljas?

Sicer pa, voznik avtobusa mora vedeti, koliko ur neprekinjeno lahko vozi, vedeti mora, koliko počitka mora imeti v 24 urah, koliko ur tega počitka mora biti v mirujočem stanju, koliko alkohola ima lahko v krvi (jap, razlika od b kategorije, mar ne?),.....

To so pa ze kar posebnosti, ki bi jih označil kot temeljne, kot si se naknadno ti izrazil.

Morda pa ti nisi imel takih razlik v mislih? Morda. Vem pa samo, kaj si napisal, ne pa kaj si mislil.

undefined ::

> Sicer pa, voznik avtobusa mora vedeti, koliko ur neprekinjeno lahko vozi, vedeti mora, koliko počitka mora imeti v 24 urah, koliko ur tega počitka mora biti v mirujočem stanju, koliko alkohola ima lahko v krvi (jap, razlika od b kategorije, mar ne?),.....

Hja, seveda to vse drži. No, jest sem mel v mislih pravila ravnanja v prometu, kar je po moje sicer bistvo. Tole, kar si ti naštel, so sicer prav tako pomembne stvari, vendar pa so te zgolj podvprašanja v CPP testu. :)

jRk0 ::

razlike definitivno so. Niso pa _gromozanske_
za a naprimer mas drugacne podatke o dolgih in kratkih luceh pa taksne stvari, pa kolko lahko kaksna stvar gleda ne keri konec prevoznega sredstva, kar se pa same voznje tice pa seveda razlik vecjih ni.

moraj pa definitivno za B vec vedeti kot za H.
You fuck up once, you loose two teeth.

St@jler ::

Jst ti predlagam Avtošolo AVRIGA ( al je AURIGA ?) tm pr aškerčevi. Ene par moji sošolcev dela tm pa pravjo da je ql. Pa večinoma nardijo pod 30 urami. Jst sm osebno delu pr AMD Zvezda pa sm meu 32 uro izpitno. :P ( 3 tedne nazaj ):D :D
Čist odvisn, kašnga inštruktorja dobiš.
:)

undefined ::

> Čist odvisn, kašnga inštruktorja dobiš.

Pa kolk dobro voziš. :)

MadMax ::

Zakon o varnosti cestnega prometa (ZVCP), ki mu pravite CPP, je en sam in zato ne more biti različen glede na kategorije.
Se pa razlikuje zahtevan obseg znanja omenjenega zakona glede na kategorijo, za katere opravljanje izpita se kandidat pripravlja.

Vse ostalo, kar ste imeli v mislih, je subjektivna razlaga ZVCP.
Stvari so preproste, le ljudje smo neverjetni mojstri, da jih zakompliciramo.

flipflop ::

Saj sem rekel,da je več stvari zraven,ne da je drugačen.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: flipflop ()

Sunna ::

no da bom vsaj jaz ostal na temi .. Avtosola Europa na vicu . Naredu sm v prvo tam okoli 30 ur. Reci za Majo, ki je zlo fajn.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dobri inštruktorji - avtošole (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6033070 (12470) mtp2
»

Šola Vožnje (Mnenja)

Oddelek: Na cesti
258410 (7515) Axbcd
»

Vozniška - koliko približno stane? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
637386 (3536) stock
»

Mladoletna voznica vozila brez izpita (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11211398 (7775) Gr0unD Zer0
»

Izkušnje v avtošoli !!! (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
12024772 (13994) matjash

Več podobnih tem