» »

Slovenska borza 2022-

Slovenska borza 2022-

Temo vidijo: vsi
1 2
3
4

Malidelničar ::

Ima pa Rigelnik zelo zanimiv portfelj moram reči. Zanimala bi me logika za njim, v katero smer razmišlja ...
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

redtech ::

Komentar iz druge teme:

160 milijonov bo odšlo iz proračuna za izstisnitev malih delničarjev iz elektro gospodarstev

Se pripravlja holding, združevanje in potem prodaja, skladu z neznanim poreklom? :)

A. Smith ::

redtech je izjavil:

Komentar iz druge teme:

160 milijonov bo odšlo iz proračuna za izstisnitev malih delničarjev iz elektro gospodarstev

Se pripravlja holding, združevanje in potem prodaja, skladu z neznanim poreklom? :)

Vse gre pod ELES.
https://www.dnevnik.si/1043020494

Lahko, da je zadaj kakšna namera o prodaji, a napisanega ni o tem nič.
"Be professional, be polite,
but have a plan to kill everyone you meet".
- General James Mattis

Socrates ::

Malidelničar je izjavil:

Nikec3: Kolikšen delež portfelja priporočaš na LJSE? Se ti zdi, da so svarila o "nevarnosti" slovenskega trga pretirana oz. je to bolj urbani mit v SLO?
Sam bom verjetno letos povečal pozicijo PETG. CICG imam, ampak tudi ob masakru se ne sekiram, bom potem dokupil. Bo pa CICG skoraj 100% verjetno ostala moja najmanjša SLO pozicija. Spremljam pa malce UKIG, ampak čakam da zbijejo dolg, potem bomo pa videli ;);)

Utež na Slovenski borzi max. 10 %.

Fora je tudi v tem, da so dividende prašičje obdavčene. Raje vlagam tam, kjer raste vrednost delnice. Davek na dobiček je po 20-tih letih =0, medtem ko pri delnicah sproti ogromno izgubljaš z davki. Slovenska borza je izrazito dividendna.
Mac Mini, 4x3.2 GHz + 4x2.064 GHz, 8 GB LPDDR4X, 256 SSD. Ventura.

Socrates ::

A je dejansko kdo v zadnjih letih naredil na Slovenski borzi večji donos kot ETF world ali ETF SP500? Z pravilno izračunanimi stroški, odštetimi davki itd. Torej neto donos?

Jaz dejansko sem, zaradi NLBR, ki je bila edina res očitna priložnost zadnjih 5 let na slovenski borzi. Kupil na veliko pod 40 EUR na delnico. Ampak to je bila res zgodovinska priložnost.

Iskreno je škoda časa, da spremljaš borzo, zato da se ti na 5-10 let pojavi ena takšna "zgodovinska" priložnost. Verjetno bom počakal še dve leti, da mi pade davčna stopnja in potem bom tudi NLBR konvertiral v ETF sklad.
Mac Mini, 4x3.2 GHz + 4x2.064 GHz, 8 GB LPDDR4X, 256 SSD. Ventura.

Nikec3 ::

Zadnja tri leta so vlade podjetjem na naši borzi naredile veliko škode in s tem tudi nam delničarjem:
1. PETG - s pretirano regulacijo, so jim uničili lansko leto
2. ZVTG - na vrat na nos ukinili dopolnilno zavarovanje in Triglavu povzročili veliko škodo
3. Zdaj so se spravili na NLBR. Dobesedno iščejo katera podjetja poslujejo dobro in jih za to kaznujejo.

That bein said... kak je najlažji način investiranja v ETF-e? Rad bi malo razpršil portfelj, ker imam previsoko izpostavljenost na LJSE. Sicer zadnjih 10 let, odkar trgujem na LJSE, še nisem naredil negativne transakcije, 80% časa pa sem tudi premagoval indeks.
Ampak prišel sem do točke, ko imam sredstev preveč in jih moram razpršit.
@WarpedOne o Elonu Musku:
"ST inteligenca serijskemu izdelovalcu "čudežev" očita pomanjkanje inteligence"

Ne vem, jaz kljub vsemu še naprej vztrajam na LJSE. Še vedno trdim, da se bo enkrat moral trg kapitala urediti in da mogoče je splača v teh za nas vlagatelje težkih letih vztrajati. Enkrat bo država morala davčno IMHO popustiti, ker navsezadnje tako ne bo šlo več naprej, da sredstva državjanov 'gnijejo' na TRR-jih, gredo v piramidno shemo slovenskih ceglov, država pa ne more do kapitala.
Bom pa moral zmanjšati utež na LJSE tudi jaz definitivno.

Mato989 ::

Malidelničar je izjavil:

Ne vem, jaz kljub vsemu še naprej vztrajam na LJSE. Še vedno trdim, da se bo enkrat moral trg kapitala urediti in da mogoče je splača v teh za nas vlagatelje težkih letih vztrajati. Enkrat bo država morala davčno IMHO popustiti, ker navsezadnje tako ne bo šlo več naprej, da sredstva državjanov 'gnijejo' na TRR-jih, gredo v piramidno shemo slovenskih ceglov, država pa ne more do kapitala.

Dvomim, Slovenija ne bo splavala s tega še desetletja... LJSE je lost cause
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Malidelničar je izjavil:

Sej tudi jaz ostajam na LJSE, navsezadnje imam v splošnem v zadnjih 10 letih z LJSE dobre izkušnje. Bom pa dodatne presežke plasiral drugam.

IgorCardanof ::

Nikec3 je izjavil:

Zadnja tri leta so vlade podjetjem na naši borzi naredile veliko škode in s tem tudi nam delničarjem:
1. PETG - s pretirano regulacijo, so jim uničili lansko leto
2. ZVTG - na vrat na nos ukinili dopolnilno zavarovanje in Triglavu povzročili veliko škodo
3. Zdaj so se spravili na NLBR. Dobesedno iščejo katera podjetja poslujejo dobro in jih za to kaznujejo.

That bein said... kak je najlažji način investiranja v ETF-e? Rad bi malo razpršil portfelj, ker imam previsoko izpostavljenost na LJSE. Sicer zadnjih 10 let, odkar trgujem na LJSE, še nisem naredil negativne transakcije, 80% časa pa sem tudi premagoval indeks.
Ampak prišel sem do točke, ko imam sredstev preveč in jih moram razpršit.

Kako tocno ze NLB dobro posluje? Ko zafurajo vse povrsti, jih morajo resevat davkoplacevalci. Ko imajo vredu leto, si izplacujejo bajne nagrade. V tem casu pa tako kot vse banke zlorabljajo svoje stranke z visokimi obrestnimi merami. Najbolj fer bi bilo, da se jim pobere vecino profita.
Ampak ti to dojemas kot “spravljanje na podjetja, ki poslujejo dobro”
Retail investor, Simp, Crypto analyst, Cardano hejtr
Ne odgovarjam na DM.

IgorCardanof: NLB posluje sedaj v redu, ko je na borzi, ker je država morala deleže odprodati ;)

Novomesto ::

Jaz imam večino portfelja na LJSE. Še vedno vztrajam. Sem pa zaključil z nakupi na LJSE.
Ne vidim več nekega optimizma. Večina ljudi je totalno neizobražena glede financ.
Vsi samo čakajo kaj jim bo dala država. Skrivanje denarja, mahinacije, fiktivne ločitve...vse samo da se dobi od države večje doklade za otroke in znižan vrtec.
Denar namenjen investiranju bom raje vložil v npr. BATS, Legal&General....in podobne dividende delnice.

NLB posluje zelo dobro. Država ima samo 25% delež. Vsak lahko kupi delnico NLB-ja in uživa v njenem dobrem poslovanju. Samo upam lahko, da bo Golob pustil uspešna podjetja pri miru.

Problem je prevelik in predrag javni sektor (direktorati, agencije....). To je dejstvo. Tretjina ljudi je preveč. Ne poznam podjetja na celem svetu, kjer napreduješ na tri leta samo zato, ker pač hodiš v službo. Da ne govorim o številu dni dopustov. Za realni sektor je to perverzno, nenormalno, nedopustno, žaljivo....

Matheus ::

Je pa Adi Omerović na Kanalu A začel malce finančno izobraževati javnost s finančnimi komentarji in gosti v popkastu. Večina ga bo sicer skurcala, ker Slovenci smo pač strokovnjaki za vse, v borzi pa takoj "vidimo" nateg. Je pa meni osebno dobrodošla takšna stvar.

https://www.24ur.com/iskanje?q=avtor:%2...

Dobre zadeve so tudi:
Marja Milič Money-How
revija Moje finance

Novomesto je izjavil:

Dobre zadeve so tudi:
Marja Milič Money-How
revija Moje finance

Absolutno lahko potrdim, oboje sledim. Plus nekaj se trudimo na Redditu z r/SLovenijaFIRE. So sicer fokusirani izključno na investiranje v pasivne, nizko stroškovne ETF-e ampak skupnost se za SLO razmere hitro širi, nas je že 8,2 tisoč :) Plus nekako nam ne uspe in ne uspe zagnati subreddita na temo delnic, r/SLovenijaStocks, jaz se tudi nekaj trudim tam.

Če ni skrivnost, kako si pozicioniran na LJSE? :) :)
Jaz sem fokusiran na KRKG imam pa nekaj malega ostalih, najbolj riskantno/volatilno smatram CICG.

Imam pa vedno več v tujih delnicah, fokus na U.S. dividendne delnice. Še vedno velika večina sicer v SLO delnicah itak sem imel vedno vse gor, torej 100%. Pa enih 15 let nazaj ene 30% v vzajemcih, ampak to sem skenslal. Cilj je dolgoročno zmanjšati delež na LJSE na max 30%, ostalo tujina.

Večino cca. 75% imam na LJSE.
Moje SLO delnice: KRKG; ZVTG; PETG; SALR; CICG; POSR; NLBR, LKPG.
Tujina: SHELL, GSK, LGEN, BAE, BATS, IMB, HLN, SFL.
Cilj: obdržati slovenske delnice in njihove dividende ter preostala sredstva za vlaganje nameniti za evropske ali ameriške dividendne delnice.

libreus ::

Kako (novi vlagatelji) dostopate to LJSE - preko TradeRepublic?

Jaz mam 80% v BASF... ostalo pa v ETF World...

Novomesto: kako si prišel do delnice SALR? A ni to ena posebna oblika prednostnih delnic, ki jih težko dobiš?
Mato989: kakšna je tvoja investicijska teza za BASF-om? A ni preveč tvegana kemijska, plus ne ve se kako stoji? Je pa podcenjena se mi zdi ......

Mato989: kakšna je tvoja investicijska teza za BASF-om? A ni preveč tvegana kemijska, plus ne ve se kako stoji? Je pa podcenjena se mi zdi ....

Moje teza je Dividenda... Moj cilj je da bi od BASF dobil letno tam okrog enega SLO skoraj max regresa dividend... torej tam cca 2.000 NETO...

BASF je blue chip Nemška delnica, dvomim da jo bodo pustili propasti zaposluje preko 110k ljudi, hkrati pa ima dolgoletno zgodovino izplačevanja dividend.

Z cca. dobrih 40k v BASF bi letno dobil 2k NETO dividend.... (imajo tam okrog 6% dividendo)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Kawhi ::

Malidelničar je izjavil:

Novomesto: kako si prišel do delnice SALR? A ni to ena posebna oblika prednostnih delnic, ki jih težko dobiš?

Ni, razlika je samo da delniška knjiga ni javna. Salus sam vodi delniško knjigo, trgujejo pa normalno na slo borzi.

SALR sem kupil leta nazaj. PNC imam pod 300 evrov. Vsako leto samo poberem mastne dividende. Na tej delnici sem zaslužil največ. Žal mi je da jih nisem kupil več.

Ni zdravo imeti 80% portfelja vezanega le na eno dividendno delnico.(BASF)
A niso nemške dividende obdavčene dvakrat?
To ti potem kar lepo zniža donosnost.
Obdavčitev dividende je 36%, čeprav je stopnja obdavčitve v Sloveniji 25%.

Tilen ::

Končna obdavčitev je 25%. Razliko lahko dobiš vrnjeno. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Kakšen je pa postopek?
So kakšni stroški s tem?
Včasih vem, da se za manjše zneske dividend ni splačalo.

Novomesto je izjavil:

SALR sem kupil leta nazaj. PNC imam pod 300 evrov. Vsako leto samo poberem mastne dividende. Na tej delnici sem zaslužil največ. Žal mi je da jih nisem kupil več.

Ni zdravo imeti 80% portfelja vezanega le na eno dividendno delnico.(BASF)
A niso nemške dividende obdavčene dvakrat?
To ti potem kar lepo zniža donosnost.
Obdavčitev dividende je 36%, čeprav je stopnja obdavčitve v Sloveniji 25%.

Morda ni zdravo, ampak osebno menim da dokler ne pridem do 10k, da je razpršitev brezveze... kaj naj zdaj po tvoje, vržem po 250EUR v vsakega da bo 10% tam, 10% tam itd? To se mi zdi bedarija...

Ko bom pa nabral 10k BASF in 3k ETF World, bom pa razmisdlil še o opciji 3 in 4... zagotovo pa menim da je razprševanje malih zneskov (to je do 10k) nesmiselno.

Tilen je izjavil:

Končna obdavčitev je 25%. Razliko lahko dobiš vrnjeno. :)

Iskreno povedano sem na trading212 dobil dividendo 3,4EUR kot je pisalo od BASF, nisem ziher ali so mi prej kaj vzeli

Zgodovina sprememb…

ZMANJŠANJE OZ. OPROSTITEV DAVKA NA PODLAGI MEDNARODNIH POGODB O IZOGIBANJU DVOJNEGA OBDAVČEVANJA

Zahtevek za zmanjšanje oziroma oprostitev davka od dividend na podlagi določb mednarodne pogodbe o izogibanju dvojnega obdavčevanja (KIDO 1)

Zgodovina sprememb…

Razumem Tilen, hočem povedat da sem letos prvič dobil dividende od BASF na spletu piše da so 3,4EUR po delnici in jaz sem dobil 3,4EUR na trading212 brez da bi karkoli vlagal itd... torej lahko sklepam da Nemčija ni nič vzela?

Ja bolj je verjetno "problem" v tem, da nisi prijavil FURS in ti naši niso vzeli. :)

Nemčija ti je vzela takoj, ti si verjetno dobil samo neto nakazilo na račun in dokument, da si prejel 3,4 EUR bruto dividende.

Zgodovina sprememb…

Tilen je izjavil:

Ja bolj je verjetno "problem" v tem, da nisi prijavil FURS in ti naši niso vzeli. :)

Nemčija ti je vzela takoj, ti si verjetno dobil samo neto nakazilo na račun in dokument, da si prejel 3,4 EUR bruto dividende.

Sem prijavil in pol plačal...

Torej, je to po NEM obdavčitvi?

Dividend of €3.40 per share
On April 27, 2023, the Annual Shareholders' Meeting of BASF SE approved to pay a dividend of €3.40 per share. The dividend will be paid out to shareholders on May 3, 2023.

With this proposed dividend, BASF shares offer a high dividend yield of around 7.3% based on the year-end share price for 2022. BASF is part of the DivDAX share index, which contains the 15 companies with the highest dividend yield in the DAX 40.

Zgodovina sprememb…

Ne razumem vprašanja. Na dokumentu o pridobitvi praviloma vse piše. Koliko je kdo komu plačal ali vzel in koliko je bilo neto nakazilo na račun. Ta dokument bi moral imeti pri ponudniku, kjer imaš parkirane delnice.

Zgodovina sprememb…

Kot kaže imaš prav... Trading212 mi je vzel 26,3% davka na dividende od BASF :O Samo ker sem mel nekaj keša še gor kar sem pozabil mi je zgledala od oka cifra bruto nakazila ;(

Ok, grem se razpizdit :D

Evo ni mi jasno zakaj to ne more FURS že takoj vedet, saj vejo da nemčija vzame 26%...

Sparkxl ::

Mato989 je izjavil:

Morda ni zdravo, ampak osebno menim da dokler ne pridem do 10k, da je razpršitev brezveze... kaj naj zdaj po tvoje, vržem po 250EUR v vsakega da bo 10% tam, 10% tam itd? To se mi zdi bedarija...

Ti bom kar na tvojem lastnem primeru pokazal kaj je bedarija. Torej lani je BASF od začetka do konca leta pridelal več kot 30% minusa. S tvojo mojstersko strategijo nerazpršenosti, ker je to itak brezveze, si pridelal vsaj 30% minusa. Če basf tako nadaljuje v prihodnjih letih, ti nikoli ne boš prilezel nad 10k, da se aktivira 2nd stage tvoje strategije.

Za kontra utež ti dam mojo strategijo, ki je čisto nasprotje tvoje. Jaz nisem tako pogumen kot ti, sem bolj posrane sorte in imam ekstremno razpršenost. Ne več kot 2% na pozicijo. Če gre katera pozicija dol 50% niti ne opazim.
In sem lani pridelal 31% plusa. Ampak brezveze, ne? In ja, nekoč sem začel z metanjem 250EUR v vsakega. Jih je kar nekaj, ki so brez novih vložkov naredili že do 10x v nekaj letih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Sparkxl ()

Sparkxl je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ti bom kar na tvojem lastnem primeru pokazal kaj je bedarija. Torej lani je BASF od začetka do konca leta pridelal več kot 30% minusa. S tvojo mojstersko strategijo nerazpršenosti, ker je to itak brezveze, si pridelal vsaj 30% minusa. Če basf tako nadaljuje v prihodnjih letih, ti nikoli ne boš prilezel nad 10k, da se aktivira 2nd stage tvoje strategije.

Za kontra utež ti dam mojo strategijo, ki je čisto nasprotje tvoje. Jaz nisem tako pogumen kot ti, sem bolj posrane sorte in imam ekstremno razpršenost. Ne več kot 2% na pozicijo. Če gre katera pozicija dol 50% niti ne opazim.
In sem lani pridelal 31% plusa. Ampak brezveze, ne? In ja, nekoč sem začel z metanjem 250EUR v vsakega. Jih je kar nekaj, ki so brez novih vložkov naredili že do 10x v nekaj letih.

Super, vsakomur svoje...

Jaz sem kupil lani okrog 27. septembra BASF 24 delnic po ceni okrog 39EUR pa nekaj drobiža
In letos sem jih kupil 24 po ceni 42EUR in nekaj drobiža... trenutna cena delnice je 44,5EUR... torej imam povprečno nabavno 40EUR in nekaj drobiža, ali dobrih 10% plusa + dividende... za mene je ok, ti ki si profi pa verjamem da hočeš več.

Jaz vem tudi da če bom mel razpršeno 50 delnic po 2% v vsaki in bom hotel vse likvidirat ker bo pač tako prišlo bom se jebal z oddajo napovedi na 100 koncih, tako pa imam samo 2x letno nakup delnic 24 komadov in je to to... Excel pohendla.

Sploh pa nimam časa raziskovat 50 delnic da vem ali se splača not investirat...

Sploh pa če se pogovarjamo o dolgoročnem investiranju, zakaj je pomembno koliko je yearly? Važno je koliko je od nakupa do prodaje...

Zgodovina sprememb…

Ja saj, vsakemu svoje, ampak splošna modrost pravi, da je prevelika izpostavljenost eni poziciji enako samomoru.

Dolgoročno? BASF? To ne gre skupaj. Nemška politika učinkovito skrbi za to, da bodo taka podjetja tanko piskala. Lukno pa filajo kitajci. BASF in podobni so prosperirali zaradi poceni ruskega plina. Ti časi so mimo 4evah.

Sparkxl je izjavil:

Ja saj, vsakemu svoje, ampak splošna modrost pravi, da je prevelika izpostavljenost eni poziciji enako samomoru.

Dolgoročno? BASF? To ne gre skupaj. Nemška politika učinkovito skrbi za to, da bodo taka podjetja tanko piskala. Lukno pa filajo kitajci. BASF in podobni so prosperirali zaradi poceni ruskega plina. Ti časi so mimo 4evah.

Dvomim da bo Nemška vladap ustila BASF propast kr tako... Sicer pa BASF ima izpostave na Kitajskem v USA, Indiji... tako da mislim da bodo mitigirali izgubo vseeno je to ena največjih kemijskih firm na Svetu.

CrniPanter ::

Pri BASF dividendah ti kaj, prvo nemci poberejo 36%, potem rabis nase obvestit, da si dobil dividende ampak jim ne rabis nic placat (ker si ze nemcem) pa še potem zahtevas nazaj razliko od nemcije al kaj?

BASF ima problem, ker porabi veliko energije, mogoče še ni konec padanja, tudi graf je še našpičen.

Danes bi raje vzel BAYER, cena je blizu floora, nov management, nekaj se šepeta o demergu, slabost je velik dolg..., če mu uspe priti na EPS 4€-5€ je to zmaga in sedaj zelo ugodna asimetrična stava.

pingme ::

CrniPanter je izjavil:

Pri BASF dividendah ti kaj, prvo nemci poberejo 36%, potem rabis nase obvestit, da si dobil dividende ampak jim ne rabis nic placat (ker si ze nemcem) pa še potem zahtevas nazaj razliko od nemcije al kaj?

Ne.

Najprej ti Nemci vzamejo 26,375 %.
Potem to prijaviš FURS-u in ti še FURS vzame dodatnih 10 % (ker se prizna zgolj 15%).
Skupaj torej 36,375 %.

Teoretično bi moral pred dividendo obvestiti izplačevalca in mu poslati potrdilo o rezidenstvu in bi ti odtrgal le 15 % namesto 26,375 %.
Ampak to je zgolj teorija, v praksi to ne deluje (z izjemo USA) - če je komu uspelo, naj poroča.

Druga možnost je, da zahtevaš vračilo 11,375% naknadno od nemškega zveznega državnega urada (izpolniš nemški obrazec, priložiš potrdilo o rezidenstvu, podatek o dividendah in plačenem davku).
To deluje, je pa zamudno. Sam imam zaradi tega zgolj USA dividendne delnice (poleg SLO, ker smo itak v temi o Slovenski borzi :-)).

Najbolj me zanima zakaj se prizna zgolj 15%...

Tu kjer bi pa EU morala urgirat pa uredit področje, tu pa ne... tam pri kumarcah pa nas drkajo o ravnosti, pa ostalih bedarijah

Zgodovina sprememb…

Prejšnji teden sem po objavi rezultatov dokupil NLBR - dobra odločitev. Delnica ima glede na lanski(!) dobiček P/E cca. 3, kar je smešno malo. Edini tveganje, ki ga vidim, je slovenska vlada.

Tudi jaz sem dokupil NLBR pri 74.
Malo nazaj sem pa dokupil še Petrol in Pozavarovalnico Sava.

johnnyyy ::

Novomesto je izjavil:

Tudi jaz sem dokupil NLBR pri 74.
Malo nazaj sem pa dokupil še Petrol in Pozavarovalnico Sava.

Bravo, jaz sem dokupil nekaj mesecev nazaj po 74.80€. Moji se je lani spomladi usralo z KRKG, kjer jih je kupila za 10k€ po ceni 82.0€. Drugače pa se mi zdi NLBR precej podcenjena, glede na dobičke in dejstvo, da so si pripojili Sberbank.

Z samo banko ni nič narobe. Kar je problematično je njen lastnik, ki ima izjemno socialistične težnje. Ideje jo kraji dobičkov bankam, farmacevtom, naftašem,... se širijo kot ogenj po evropi, zato jaz držim od takih podjetij, ki bodo prej kot slej žrtev plenjenja vlad, tace daleč stran

Prisegam bolj na Krko, pa zanimiva mi je Cinkarna (ki pa ima svoje rizike seveda).

Sparkxl je izjavil:

Z samo banko ni nič narobe. Kar je problematično je njen lastnik, ki ima izjemno socialistične težnje. Ideje jo kraji dobičkov bankam, farmacevtom, naftašem,... se širijo kot ogenj po evropi, zato jaz držim od takih podjetij, ki bodo prej kot slej žrtev plenjenja vlad, tace daleč stran

Jaz se malce tolažim s tem, da država nima večine (če se ne motim 25%) ter da je banka tudi na LSE borzi in bi tuji vlagatelji početje države lahko konkretno kaznovali. Na drugi strani pa imamo tudi pri nas jastrebe ki bi znali takšne manipulacije izkoristiti.

Slaba tolažba, namreč lastništvo nima tu nobene veze. Kako pa na tako krajo reagirajo vlagatelji, pa vlade hudo malo zanima.

Tukaj imaš en lep seznam kako so se začele pleniti banke s strani obupanih EU vlad

https://www.reuters.com/business/financ...

V UK pa so se spravili na energetske firme. Prvo 25% na dobiček, zdaj že 35%

Kolikor sem zasledil jim tudi hudo dišijo farmacevti. V glavnem doživljamo socializem v vsej svoji veličini. Malo po malo.

Sparkxl je izjavil:

Slaba tolažba, namreč lastništvo nima tu nobene veze. Kako pa na tako krajo reagirajo vlagatelji, pa vlade hudo malo zanima.

Tukaj imaš en lep seznam kako so se začele pleniti banke s strani obupanih EU vlad

https://www.reuters.com/business/financ...

V UK pa so se spravili na energetske firme. Prvo 25% na dobiček, zdaj že 35%

Kolikor sem zasledil jim tudi hudo dišijo farmacevti. V glavnem doživljamo socializem v vsej svoji veličini. Malo po malo.

To imaš prav, a vendar, to lahko predpišejo vsaki branži. Boš vlagal v IT in AI, pa ti sprejmejo zakonodajo in vrednost strmoglavi. Potem pa pridejo na oblast drugi, pa to ukinejo pa vrednost zraste. Na koncu se nek slehrnik vpraša ali imajo tudi v tujini razne Vizjake, ki ob tem ko sprejemajo zakone kupujejo/prodajajo delnice.

Matejjjjj ::

jaz imam porteflj samo na Slo borzi v 6 mestni cifri in na začetku ni nujno 1-ka. do te inflacije ter poplav je imelo to lep smisel, gledano skozi dividende. Zdaj je pa tko tko. Poplave bodo tako ali drugače enormno drage za naš narod.

pingme ::

No, donos 21,63% SBI TOPTR letos je zelo OK. Kar se pa dividend tiče, je pa za neizplačilo CICG in TLSG "kriva" subvencija za energijo in ne zaradi poplav. Vsekakor bi bil donos bistveno višji, če ne bi država regulirala maloprodajne cene goriva (PETG), preoblikovala dopolnilno zavarovanje in regulirala ceno dopolnilnega zavarovanja (ZVTG), uvajala davke na bilančno vsoto (NLBR) in zviševala davke na dobiček ter uvajala višja nadomestila za bolniške in ostalo v škodo delodajalcev (vsi).

Menim tudi, da je oz. bo "naračunanih" 10 milijard škode zaradi poplav privedlo do največje kraje v zgodovini Slovenije.

Jezdeci apokalipse pri nas: veliki prehlad, poplave,... še dva prihajata.
1 2
3
4

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izbira on-line brokerja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
798205997 (3162) Vaseer
»

kako deluje borza?

6666 (528) gruntfürmich
»

Kaj storiti z delnicami/obveznicami ob ukinitviregistrskih računov (strani: 1 2 )

6714906 (10745) konspirator

Več podobnih tem