» »

Varna vožnja - Praktičen del

Varna vožnja - Praktičen del

Galaxid ::

Zanima me, kako poteka praktičen del varne vožnje (Celje). Je kdo bil pred kratkim? Koliko časa traja praktičen del in koliko je teh poligonov/ovir? Je to velika skupina ali tam do 5-10 ljudi? Vse kar vem je, da na koncu dobiš potrdilo o udeležbi in da komunikacija poteka preko radijske postaje, ki naj bi jo imel svak tečajnik v avtu. Lp

MIHAc27 ::

Jaz sem bil že zelo dolgo nazaj... ampak ja. Vsak ima radio pri sebi. Bili smo v skupinah 5-7 vozil, vsaka skupina je delala svojo vajo. Vaj je bilo 5 se mi zdi.

Pred začetkom je bil še tečaj v učilnici kjer se je nekaj povedalo o varni vožnji.

Za avto ne rabiš skrbeti, kakšen je, samo da je vozen. Najbolje, da prideš z tistim, ki si ga vajen/ga boš vozil.

Časovno pa.. mislim da smo delali od 8h do 12h

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MIHAc27 ()

MIHAc27 je izjavil:

Jaz sem bil že zelo dolgo nazaj... ampak ja. Vsak ima radio pri sebi. Bili smo v skupinah 5-7 vozil, vsaka skupina je delala svojo vajo. Vaj je bilo 5 se mi zdi.

Pred začetkom je bil še tečaj v učilnici kjer se je nekaj povedalo o varni vožnji.

Za avto ne rabiš skrbeti, kakšen je, samo da je vozen. Najbolje, da prideš z tistim, ki si ga vajen/ga boš vozil.

Časovno pa.. mislim da smo delali od 8h do 12h

Hvala za odgovor. Se bom kar prijavil.

matic492 ::

Če imaš stari shitbox brez ABSa, ti priporočam da raje od staršev novejši avto vzameš :D

No, ali pa greš tja da boš videl kako zanič bremze imaš proti avtom z ABS.

Mi smo imeli enega v starem kangooju in ni praktično nobene vaje opravil, ker nista imela ABSa (ni ti jih treba "opravit")
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: matic492 ()

Ti verjamem. Sem videl, da ti tudi tam ponudijo avto če doplačaš. Bom raje šel z svojim in je mir.

DePalmo ::

matic492 je izjavil:

Če imaš stari shitbox brez ABSa, ti priporočam da raje od staršev novejši avto vzameš :D

Mi smo imeli enega v starem kangooju in ni praktično nobene vaje opravil, ker nista imela ABSa (ni ti jih treba "opravit")

S punco sva šla v Logatec in naletela na skupino kjer nihče, in ne pretiravam, nihče izmed nas ni imel ABSja. In smo pač opravljali vaje brez ABSja ker jih malce prilagodijo. Naprimer slalom oz. izogibanje oviram. Če imaš ABS zaviraš na polno in zavijaš, če ga nimaš zaviraš na polno in nehaš zavirat pred zavijanjem.

Je pa tak da smo imeli prav lepo popoldne, prijetna družba, inštruktor zabavljač in bi z veseljem ponovil. In ja, vsak dobil sprejemnik ala walkie takie in inštruktor daje navodila, pred tem pa imaš še kakšno uro ali dve mal teorije v učilnici.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DePalmo ()

:)

matic492 je izjavil:

Kaj nisem nobene vaje opravil? Vse razen vaje Zavorna pot (kjer pripelješ z 40,50,60kmh in nato samo zaviraš na ledu). Tu sem bil res najslabši, edini, ki sem prišel do asfalta, in nisem šel 60kmh.
Vse ostale vaje sem opravil brez težav (ja jaz sem bil z unim starim belim kangoojem. 1.2 motorček, se ga še vedno spomnim).

Je bil pa to zadnji avto brez ABS.

P.S.: Če je bil pa kdo drug, z drugo barvo avta, pa ne vem kaj je delal, če mu nobena vaja ni šla.

d4vid ::

Najslabsi nasvet je ta, da vzami boljsi avto, če nimaš ABS-a in drugih pomocnikov.

Najbolje je s svojim avtom, če ta nima preveč pomagal, se dejansko vidi kak sofer je za volanom. Da ti avto sam popravlja vse je brezveze, ker si potem samo testna lutka v vozilu. Hitrosti so pa tako ali tako 30km/h, tako da brez skrbi...
Main PC: HP Z240 | i5-7400 | 32 GB ram
Homelab: HP DL380g9 | Xeon E5-2680 | 192 GB ram

matic492 ::

MIHAc27 je izjavil:

matic492 je izjavil:

Kaj nisem nobene vaje opravil? Vse razen vaje Zavorna pot (kjer pripelješ z 40,50,60kmh in nato samo zaviraš na ledu). Tu sem bil res najslabši, edini, ki sem prišel do asfalta, in nisem šel 60kmh.
Vse ostale vaje sem opravil brez težav (ja jaz sem bil z unim starim belim kangoojem. 1.2 motorček, se ga še vedno spomnim).

Je bil pa to zadnji avto brez ABS.

P.S.: Če je bil pa kdo drug, z drugo barvo avta, pa ne vem kaj je delal, če mu nobena vaja ni šla.

Hehe, jaz sem bil kar nekaj let nazaj, tako da dvomim, da sem bil zraven tebe :D
X670 Gaming X, R9 7900X, 64GB, EVGA RTX 3090 XC3, HX1000

Saj jaz sem bil tudi že zelo dolgo nazaj... prek nekega EU razpisa je bila nagradna igra, in zmagovalci smo dobili zastonj tečaj varne vožnje.

Sem se pač prepoznal, ker sem bil v starem kangooju brez ABS (pa pozimi je imel še letne gume). Zavorna pot je bila poraz, kot rečeno, vse ostale vaje sem pa brez težav opravil, kot ostali.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Lučka za ABS se občasno prižge (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
9126025 (4339) PrimozR
»

Fizikalno ozadje zaviranja z in brez zavornega sistema ABS

365247 (4041) K0l1br1
»

Varna vožnja Vransko (strani: 1 2 3 )

10631870 (29135) krneki0001
»

Izguba na rabljenih oz. novih avtih (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24658437 (49808) Steinkauz
»

ABS in njegovi problemi (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7711627 (10168) SkIDiver

Več podobnih tem