» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
66 / 91
»»

Mato989 ::

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kdo je odgovoren za denar?

Direktor, lastnik ali tržniki... naj zrihtajo denar ali pa dajo odpoved ker si plač ne zaslužijo...

To absolutno drzi, ampak so omejeni s svojimi sposobnostmi in poznanstvi. Ce pa mislis, da je enostavno, pa ti povem nekaj, kar na neko cudo ne ves. To so lahko bogati ljudje in ti si lahko del njih. Kaj ti ni skoda, da se ne preizkusis, ce ze imas ego, ki misli, da imas preproste resitve za vsak kompleksen problem? Ali pa morda ne znas priti do denarja?

Jaz se ne slepim (kot oni) da to zmorem... ampak za razliko od njih jaz ne jamram po TVju in novicah ter portalih kako so zlobni delavci ker nočejo delat za 1.270 bruto...

Sploh pa glih zato KER NI ENOSTAVNO so direktorji plačani tako dobro da bodo to uredili da so tam KAO najboljši kajne?

1mil nagrade in ostale fore so tam ravno zato ker pričakujem(o) od direktorja aktivne sposobne rešitve.

Če pač jamraš Pišek ne more dobit kamionarjev in je njegov domet jamranje na 24ur zvečer in ostalo kako ni kadra, potem je pač nesposoben direktor in lastnik in naj zapre firmo...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Mato989 ()

Invictus ::

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Kdo je odgovoren za denar?

Direktor, lastnik ali tržniki... naj zrihtajo denar ali pa dajo odpoved ker si plač ne zaslužijo...

To absolutno drzi, ampak so omejeni s svojimi sposobnostmi in poznanstvi. Ce pa mislis, da je enostavno, pa ti povem nekaj, kar na neko cudo ne ves. To so lahko bogati ljudje in ti si lahko del njih. Kaj ti ni skoda, da se ne preizkusis, ce ze imas ego, ki misli, da imas preproste resitve za vsak kompleksen problem? Ali pa morda ne znas priti do denarja?

Otresati gobec tukaj je simple.

Ampak Mato ne pomisli, da bo tudi on enkrat star...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Ni nujno, lahko prej umrem...

Valvoline ::

Kaj je dejansko masovno upokojevanje cele generacije komunajzerskih lenuhov pri 45-50 let starosti ob razpadu YU ce ne najvecja lopovscina v zgodovini slovenije?

user4683 ::

Valvoline je izjavil:

Ker so na hrvaskem place tudi prevec obdavcene in ker vejo da se velik del plac izplacuje pod mizo, so se odlocili da se to uradno legalizira. Neki nov zakon majo da se lahko delavcem mesecno izplacuje neobdavcena nagrada, ne spomnim se kolk E je max neobdavcen znesek. To je kar prava poteza za povisanje plac. Taksno davljenje z davki kot je danes ne pelje nikamor.

Teh dodatkov je manj, kot v Sloveniji in so precej nižji kot v Sloveniji (tudi gledano relativno na povprečno plačo). Recimo letni bonus (1000eur), božičnica (cca 670eur), prehrana (800eur), potem pa samo še kakšen drobiž in kritje dejanskih stroškov (prevoz, dnevnice etc, vse dosti nižje kot v Sloveniji). Plača na Hrvaškem je tudi dosti manj obdavčena kot pri nas - dohodnino imajo 20% do 4k€/letno in 30% nad 4k, prispevke malenkost nižje kot v Sloveniji (36.5% vs 38.2%).

Reševanje problema preveč obdavčene plače ni v dodatni birokraciji s 1001 neobdavčeno izjemo, ampak znižanje obdavčitve plač.

LeQuack ::

Valvoline je izjavil:

Kaj je dejansko masovno upokojevanje cele generacije komunajzerskih lenuhov pri 45-50 let starosti ob razpadu YU ce ne najvecja lopovscina v zgodovini slovenije?

In še volilno pravico imajo zmeraj, tako da lahko ovirajo mlade pri reševanju države v svoj prid.
Quack !

TheBlueOne ::

Mato989 je izjavil:

Ja ampak kdo je KRIV da ne konkuriramo dobro na trgu?

1. Država z davčno zakonodajo
2. Direktorji in lastniki podjetij z strategijo vseh let
3. Tržniki in komerciala z doseženimi pogodbami prodaje

Torej ko vidim direktorja ali lastnika jamrat da ni kadra je kriv v 80% on, ostalo pa davčna zakonodaja....

1. Ne, ker so izdatki v neto smislu smesno nizki. V bistvu jim uspevajo cudezi glede na to kje je povprecna placa.
2. To si lahko tudi ti. Moznosti kjer je delo poceni in EU trg so boljse kot kadarkoli.
3. To si pravtrako lahko tudi ti, ce se ti zdi tako enostavno.

Jaz vidim glavni problem, da so lastniki zrcaljen ti. Pac krozite neumnosti namesto, da delate kaj pametnega. Sej njim isto bentim, ce kje s kom diskutiram, ko enako kot ti, samo v obratnem smislu govorijo o delavcih.

Pac problem je mentaliteta, katere odlicen primer pa si tudi ti. Pa to ti povem iz stalisca nekoga, ki prihaja iz sistema in se je vsega naucil v sistemu katerega sam pogosto idealiziras.

Najprej je dodana vrednost, pa ni vazno kaj se bo naslo. Vse ostalo lahko sledi samo takrat, ko se zacne radikalno loviti to. Drugace bos vedno slabsi od tistega, ki ima boljso, pa ni vazno kaj naredis, ker on enostavno operira z vec sredstvi. B.p. ti pokrade kadre, b.p. dobi prvi kar potrebuje, b.p. dobi ceneje, ker kupi vec in se najbolj vazno, b.p. parira z vsakim tvojim ukprepom, ti pa sigurno crknes prvi.

Reševanje problema preveč obdavčene plače ni v dodatni birokraciji s 1001 neobdavčeno izjemo, ampak znižanje obdavčitve plač.

Tako je, samo kaj ko naša vlada tega noče in večina je volila proti boljši dohodnini ZA VSE, ampak so volili večinsko kot da so vsi sodniki in bodo ravno oni dobili 600 bruto... privatnim delavcem pa jemljejo stran z razveljavitvijo zakona... pol se pa čudimo da ni kadra

Valvoline je izjavil:

Ne žali ljudi, če ne veš kaj se je zgodilo. Niso bili vsi komunajzerski lenuhi, ampak delavci po fabrikah, ki so crkavale zaradi pomanjkanje jugoslovanskega trga.

Pač Peterletova vlada se je odločila, da bo ljudi namesto na zavod za zaposlovanje poslala v penzijo. In tista zakonodaja je delno v veljavi še danes, saj greš 2 leti pred penzijo lepo na zavod. Načeloma si že v penziji, sam denar ti nakazuje zavod...

Mato989 je izjavil:

Tako je, samo kaj ko naša vlada tega noče in večina je volila proti boljši dohodnini ZA VSE, ampak so volili večinsko kot da so vsi sodniki in bodo ravno oni dobili 600 bruto... privatnim delavcem pa jemljejo stran z razveljavitvijo zakona... pol se pa čudimo da ni kadra

Ker 100EUR na osebo razlike pa bo nek faktor? Place bi morale biti x2, potem pa davki x0.8, dodana vrednost x3. To je tako cez palec.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja ampak kdo je KRIV da ne konkuriramo dobro na trgu?

1. Država z davčno zakonodajo
2. Direktorji in lastniki podjetij z strategijo vseh let
3. Tržniki in komerciala z doseženimi pogodbami prodaje

Torej ko vidim direktorja ali lastnika jamrat da ni kadra je kriv v 80% on, ostalo pa davčna zakonodaja....

1. Ne, ker so izdatki v neto smislu smesno nizki. V bistvu jim uspevajo cudezi glede na to kje je povprecna placa.
2. To si lahko tudi ti. Moznosti kjer je delo poceni in EU trg so boljse kot kadarkoli.
3. To si pravtrako lahko tudi ti, ce se ti zdi tako enostavno.

Jaz vidim glavni problem, da so lastniki zrcaljen ti. Pac krozite neumnosti namesto, da delate kaj pametnega. Sej njim isto bentim, ce kje s kom diskutiram, ko enako kot ti, samo v obratnem smislu govorijo o delavcih.

Pac problem je mentaliteta, katere odlicen primer pa si tudi ti. Pa to ti povem iz stalisca nekoga, ki prihaja iz sistema in se je vsega naucil v sistemu katerega sam pogosto idealiziras.

Najprej je dodana vrednost, pa ni vazno kaj se bo naslo. Vse ostalo lahko sledi samo takrat, ko se zacne radikalno loviti to. Drugace bos vedno slabsi od tistega, ki ima boljso, pa ni vazno kaj naredis, ker on enostavno operira z vec sredstvi. B.p. ti pokrade kadre, b.p. dobi prvi kar potrebuje, b.p. dobi ceneje, ker kupi vec in se najbolj vazno, b.p. parira z vsakim tvojim ukprepom, ti pa sigurno crknes prvi.

Spet imaš totalen mimohod... jaz sem nobody, jaz sem zaposlen delavec ki je odjebal enega delavca in šel k drugemu na ISTO delovno mesto za višjo plačo... kaj to pomeni? pomeni da prejšnji delodajalec ni želel plačat več moje znanje ali pa je nesposoben ustvarit dodane vrednosti in zato mu KADER ODHAJA...

Ampak zato nisem kriv jaz ampak delodajalec in tržnik ki prodaja njegove storitve razumeš?

Jaz se strinjam da je prvo dodana vrednost, ampak spet je to naloga DELODAJALCA ne naloga DELOJEMALCA, delojemalec dela kar mu delodajalec pripravi za delo...

Se pa je treba zavedat da če nimaš kadra nimaš dodane vrednosti, torej prvo je treba dobit kader, to pa pač danes stane več, krivda pa je ker so grdo delali s kadrom zadnjih ah kaj zadnjih, od nekdaj...

Zgodovina sprememb…

Pa kdo se pogovarja samo o tebi? Ce bi resitev tebe bila sirsa resitev problema, bi bilo vse skupaj izjemno enostavno. V diskusiji kaj nerediti sistemsko ali kako bi se naj obnasala podjetja na splosno to nima nobene vrednosti.

TheBlueOne je izjavil:

Pa kdo se pogovarja samo o tebi? Ce bi resitev tebe bila sirsa resitev problema, bi bilo vse skupaj izjemno enostavno. V diskusiji kaj nerediti sistemsko ali kako bi se naj obnasala podjetja na splosno to nima nobene vrednosti.

Tako kot nima nobene vrednosti da v odgovore limaš da naj grem jaz za delodajalca in rešim zadevo, pa vseeno to non stop počneš

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ker 100EUR na osebo razlike pa bo nek faktor? Place bi morale biti x2, potem pa davki x0.8, dodana vrednost x3. To je tako cez palec.

V parih spremembah zakona se že nabere razlika...

Poleg tega je 100 EUR letna ena položnica letno, tista bolj poceni...

Za nekoga na minimalcu lahko veliko, ker zdaj je ne bo mogel plačati. Oz. bo, ker je Mesečnik dvignil minimalno plačo.

TheBlueOne je izjavil:

Ni sistemskih rešitev, zato so zaposleni ljudje v podjetjih da rešijo problem PODJETJA, ne Sveta... to ti hočem dopovedat.

Tako kot delodajalec ne pogleda 2 koraka naprej (kot ti praviš da bi bilo dobro) ko odpusti delavce... takrat noben delodajalec ne pomisli, joj če bom odpustil teh 5 ljudi izgubim 5 potencialnih kupcev v SPARu ker ne bodo imeli denarja, ampak jih odpusti da se reši rdečih številk...

Enaka logika je potrebna v obratni trenutni smeri... Nimam kadra, koliko hoče najcenejši da jutri pride delat, če ne zmorem zapret firmo in naj drugi prevzamejo... simpl. logika prostega trga.

Mato989 je izjavil:

Se pa je treba zavedat da če nimaš kadra nimaš dodane vrednosti, torej prvo je treba dobit kader, to pa pač danes stane več, krivda pa je ker so grdo delali s kadrom zadnjih ah kaj zadnjih, od nekdaj...

Tu zopet ne govoris splosno ampak bolj o sebi? Kaj je tema o tebi ali o nekih splosnih zadevah? Drugace se pri vecini vecjih zadev dodana vrednost doloci bolj pri konceptu in ceni. Precenjujes posameznike, sem videl menjave, ko so sli od podjetij kljucni ljudje in ce je bila osnova OK, to niti priblizno ni zamajalo podjetja.

Ce pa bi rad, da je tema o tebi, pa se pripravi, da ti bo nelagodno, ker ce bos zelel kaj vec, bos moral kaj spremeniti, to pa bo bolelo tvoj EGO, ker bo moral upostevati koga drugega.

Tu zopet ne govoris splosno ampak bolj o sebi? Kaj je tema o tebi ali o nekih splosnih zadevah? Drugace se pri vecini vecjih zadev dodana vrednost doloci bolj pri konceptu in ceni. Precenjujes posameznike, sem videl menjave, ko so sli od podjetij kljucni ljudje in ce je bila osnova OK, to niti priblizno ni zamajalo podjetja.

Ja, kaj pa če jutri zginejo vsi? Kako bo fabrika delala dodano vrednost??? Vprašanje je hipotetično seveda

Imaš fabriko 300 ljudi in drug dan pride v službo samo direktor in tajnica... in noben drug... kako bo podjetje furalo dodano vrednost? Nikakor ker potrebuje teh 300 ljudi da jo naredijo kajne?

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Tako kot delodajalec ne pogleda 2 koraka naprej (kot ti praviš da bi bilo dobro) ko odpusti delavce... takrat noben delodajalec ne pomisli, joj če bom odpustil teh 5 ljudi izgubim 5 potencialnih kupcev v SPARu ker ne bodo imeli denarja, ampak jih odpusti da se reši rdečih številk...

Enaka logika je potrebna v obratni trenutni smeri... Nimam kadra, koliko hoče najcenejši da jutri pride delat, če ne zmorem zapret firmo in naj drugi prevzamejo... simpl. logika prostega trga.

Delodajalec praviloma zadeve pozna dosti boljse kot ti in vidi pet korakov naprej. To pritozbo sem slisal dosti preveckrat in praviloma ne drzi vode.

Kar pises na koncu pa je realnost. Tako pac je, ker ce nimas kadrov in nimas denarja v bistvu nimas druge, kot da zapres. Saj vem, da ne ves, da denar v bistvu ni samoumeven, samo pac ti garantiram, da ne pride iz zraka.

Mato989 je izjavil:

Ja, kaj pa če jutri zginejo vsi? Kako bo fabrika delala dodano vrednost??? Vprašanje je hipotetično seveda

Imaš fabriko 300 ljudi in drug dan pride v službo samo direktor in tajnica... in noben drug... kako bo podjetje furalo dodano vrednost? Nikakor ker potrebuje teh 300 ljudi da jo naredijo kajne?

Ja potem je konec. Se je ze veckrat zgodilo.

Samo praviloma je tako, da zaposleni nonstop nergajo v tvojem stilu, tu in tam koga vrzejo, tu in tam kdo gre, direktor pa se vedno kupuje Q7 v petletnem intervalu.

Pac ce ti vidis kako je slabo, v bistvu pa pod crto za direktorja pa ni, potem verjetno tebi nekaj ni jasno?

Zgodovina sprememb…

Ja potem je konec. Se je ze veckrat zgodilo.

No torej se strinjaš da morajo bit prvo ljudje da je lahko dodana vrednost kreirana ne pa obratno? Dodane vrednosti brez ljudi praviloma ni (če odmisliva robne primere)

Samo praviloma je tako, da zaposleni nonstop nergajo v tvojem stilu, tu in tam koga vrzejo, tu in tam kdo gre, direktor pa se vedno kupuje Q7 v petletnem intervalu.

Seveda, ampak zdaj se pa časi obračajo in ta direktor ki kupuje Q7ko (ali pa tudi ne ni to bistveno) ne dobi več kadra, plač pa noče dvignit ker hoče Q7ko (ali whatever) in zdaj jamra kako nihče noče delat, čeprav je odgovor da nihče noče delat PRI NJEMU za njegove ponudbe plač... in zatorej je vsa rešitev v tem da direktor (ali lastnik) poskrbita za problem kajti to je njuno bistvo obstoja da vodita podjetje do mere da funkcionira dobro in da posledično je kadrovsko popolno do mere da funkcionira... Če tega ne zmoreta sta zanič nekompetentna lastnika/direktorja/menegerja in ni krivda v ljudeh, samo do "danes" se je to skrivalo za dejstvom da je vedno nekdo želel delat ne glede na greznico od pogojev.

Ti pa si v tem zgornjem sestavku na strani direktorja in lastnika ko se kregaš proti meni ko uživam da take to zdaj tepe...

Pac ce ti vidis kako je slabo, v bistvu pa pod crto za direktorja pa ni, potem verjetno tebi nekaj ni jasno?

Meni je vse jasno, popolnoma jasno mi je sledeče:

1. Delojemalec je dolžan opravljat in izvrševat podpisano pogodbo ČE delodajalec izvršuje svojo stran tako pisnega kot ustnega dogovora (sploh ta ustni je pomemben)

2. Delodajalec je pa dolžan vodit podjetje tako dobro da bo lahko poskrbel za vse težave ki pridejo (med njimi je pomanjkanje kadrov) in če tega ni sposoben potem pač ni dober direktor (lastnik) in mora spremenit panogo ali nekaj, ker več kot očitno ni kos svoji nalogi...

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

No torej se strinjaš da morajo bit prvo ljudje da je lahko dodana vrednost kreirana ne pa obratno? Dodane vrednosti brez ljudi praviloma ni (če odmisliva robne primere)

Ni nujno. Jaz se ne strinjam, da lahko predlagas nek posplosen ukprep, ki bi kvazi deloval. Dodana vrednost je lahko kreirana s strani delavca. Ce imas same mojstre morda 100%. Ce pa imas recimo prodajo necesa iz Kitajske v EU, pa bo tvoj koncept glavna dodana vrednost. Vsi zaposleni pa nuja ampak zamenljivi in s tem minimalen faktor. Vecina nekje vmes, koncerne pa pustimo, ker moras kar dosti biti tam, da ti je priblizno jasno.

Mato989 je izjavil:

Meni je vse jasno, popolnoma jasno mi je sledeče:

1. Delojemalec je dolžan opravljat in izvrševat podpisano pogodbo ČE delodajalec izvršuje svojo stran tako pisnega kot ustnega dogovora (sploh ta ustni je pomemben)

2. Delodajalec je pa dolžan vodit podjetje tako dobro da bo lahko poskrbel za vse težave ki pridejo (med njimi je pomanjkanje kadrov) in če tega ni sposoben potem pač ni dober direktor (lastnik) in mora spremenit panogo ali nekaj, ker več kot očitno ni kos svoji nalogi...

Ce ti je vse jasno pa to daj v prakso. V bistvu si neodkrit dragulj, globalni unikum. Ce ti je vse jasno imas pa res nesreco, ce niti vsaj najbogatejsi v Sloveniji.

1. Je bolj kot ne tako.

2. Je bolj kot ne tako. Kdo pa stipentira nekoga, ki dela minus?

Zgodovina sprememb…

Ni nujno. Jaz se ne strinjam, da lahko predlagas nek posplosen ukprep, ki bi kvazi deloval. Dodana vrednost je lahko kreirana s strani delavca. Ce imas same mojstre morda 100%. Ce pa imas recimo prodajo necesa iz Kitajske v EU, pa bo tvoj koncept glavna dodana vrednost. Vsi zaposleni pa nuja ampak zamenljivi in s tem minimalen faktor. Vecina nekje vmes, koncerne pa pustimo, ker moras kar dosti biti tam, da ti je priblizno jasno.

O boldanem jaz ravno razlagam, nima veze kako zamenljiv nekdo je če se nihče ne prijavi na delovno mesto ko ta trenutni odide ker mu delodajalec ni hotel dvignit plače 200 bruto razumeš?

Če poenostavim, če ti prodajaš izdelke s Kitajske in imaš v SLO 2 delavca ki popata slo deklaracije na izdelke za 1.350 bruto in pakirata oz. prepakirata izdelke za pošiljanje... in potem ta dva hočeta 200 bruto povišice, pa reče lastnik NE, ker sta zamenljiva in minimalen faktor in potem oba data odpoved in odideta, na razpis se prijavi 0 ljudi ker noben noče delat za 1.380 bruto, potem pač to podjetje ne more naprej pošiljat kitajske dodane vrednosti in je učinek 0 EUR... vse zato ker delodajalec ni pristal na povišanje in ni bil sposoben pridobit kadra za te dve tako zamenljivi delovni mesti

In ravno to se zdaj dogaja nebroj podjetjem od kelnar, pomočnic v kuhinji, negovalk, strežnic, voznikov kamionov itd... prej so 5 10 20 let delodajalci jebali delavce jih odpuščali, jih zamenjevali, grozili da so zamenljivi da lahko grejo če jim plača ni ok ker hočejo 100 bruto več, zdaj pa je situacija obrnjena, in ni nikogar da bi prišel ko ti nekdo odide... in tu se pokaže sposobnost menegerja...

Mato989 je izjavil:

Če poenostavim, če ti prodajaš izdelke s Kitajske in imaš v SLO 2 delavca ki popata slo deklaracije na izdelke za 1.350 bruto in pakirata oz. prepakirata izdelke za pošiljanje... in potem ta dva hočeta 200 bruto povišice, pa reče lastnik NE, ker sta zamenljiva in minimalen faktor in potem oba data odpoved in odideta, na razpis se prijavi 0 ljudi ker noben noče delat za 1.380 bruto, potem pač to podjetje ne more naprej pošiljat kitajske dodane vrednosti in je učinek 0 EUR... vse zato ker delodajalec ni pristal na povišanje in ni bil sposoben pridobit kadra za te dve tako zamenljivi delovni mesti

In ravno to se zdaj dogaja nebroj podjetjem od kelnar, pomočnic v kuhinji, negovalk, strežnic, voznikov kamionov itd... prej so 5 10 20 let delodajalci jebali delavce jih odpuščali, jih zamenjevali, grozili da so zamenljivi da lahko grejo če jim plača ni ok ker hočejo 100 bruto več, zdaj pa je situacija obrnjena, in ni nikogar da bi prišel ko ti nekdo odide... in tu se pokaže sposobnost menegerja...

Ne, ti mesas nek posamezen problem s sistemskim.

Prvi je posamezen, kjer ti podcenjujes lastnika. Jaz si mislim, da on ima plan B, praviloma leasing za tisto obdobje, ce ze hoces biti konkreten. Nekaj casa visji stroski, ima pa cas za iskanje poceni. Klasika v Avstriji, da sindikati nimajo prevec vpliva.

Drug pa je sistemski, ker govoris o celi branzi. Tam pa resis problem samo enega, ce dvignes placo. Pac vzames nekje in problem prestavis na drugega. S tem resis posamezen problem, ne resis pa sistemskega katerega pa si konkretno navedel. Ce vsi dvignejo place pa sistemski problem razsiris na branze katerim krades kadre in imas se sirsi sistemski problem. Na koncu pa je v tem primeru, ko iz posameznega svoj ukpred das na sistemskega, ker ne razumes razlike, prides do splosne inflacije plac, sledi inflacija, morda nekonkurencnost celotnih branz itn. Tu se pojavi t.i. spiralni efekt, ko vsi samo cufajo drug drugemo z visjimi placami. Tu slej kot prej pride do nekega dogovora v kaksni zbornici, ker praviloma ne maramo, da propadajo branze, se manj pa to rada vidijo podjetje v njih.

Zgodovina sprememb…

Nič jaz ne mešam, samo ti mešaš not v našo debato SISTEMSKI problem, ki ni sistemski (razen tam kjer diktira plače državna plačilna lestvica oz. plačni sistem)...

Prvi je posamezen, kjer ti podcenjujes lastnika. Jaz si mislim, da on ima plan B, praviloma leasing za tisto obdobje, ce ze hoces biti konkreten. Nekaj casa visji stroski, ima pa cas za iskanje poceni. Klasika v Avstriji, da sindikati nimajo prevec vpliva.

Nehaj umit logiko, jaz sem ti samo povedal da ne glede na to kako zamenljiv na papirju je kader je problem če nikogar ni ki bi ga v praksi zamenjal in ravno to se dogaja... na papirju lahko vsak kelnari, vsi se to strinjamo (V TEORIJI!) no razen invalidov in ostalih primerkov, ampak vsak zdrav posameznik... v realnosti pa jih ni? Zakaj ne? Lahko ti temu rečeš sistemski problem ampak jaz pa se s tem ne morem strinjat... problem je v plači vs delovni pogoji napram drugim branžam plače vs delovni pogoji... to je vsa umetnost...

Drug pa je sistemski, ker govoris o celi branzi. Tam pa resis problem samo enega, ce dvignes placo. Pac vzames nekje in problem prestavis na drugega. S tem resis posamezen problem, ne resis pa sistemskega katerega pa si konkretno navedel. Ce vsi dvignejo place pa sistemski problem razsiris na branze katerim krades kadre in imas se sirsi sistemski problem. Na koncu pa je v tem primeru, ko iz posameznega svoj ukpred das na sistemskega, ker ne razumes razlike, prides do splosne inflacije plac, sledi inflacija, morda nekonkurencnost celotnih branz itn. Tu se pojavi t.i. spiralni efekt, ko vsi samo cufajo drug drugemo z visjimi placami. Tu slej kot prej pride do nekega dogovora v kaksni zbornici, ker praviloma ne maramo, da propadajo branze, se manj pa to rada vidijo podjetje v njih.

Vredu, ampak spet, direktor, meneger, lastnik, je zadolžen da rešuje SVOJ PROBLEM pomanjkanja kadra... kaj tu ni jasno? Če podjetju Janez Novak d.o.o, manjka 20 ljudi ne bo on razmišljal kako je problem da bo vzel ta kader drugim, ampak bo razmišljal kako dobit teh 20 ljudi da nemoteno dela naprej kajne?

Ne razumem zakaj siliš nek sistemski problem v to debato...

Če pa že hočeš debatirat o sistemskem problemu pa je tvoj sistemski problem z logiko kontradiktoren, kajti zdaj če tvojo logiko ki si jo zapisal povzamem, pridem do sklepa da torej ni dobro višat plač, ker s tem delamo sistemski problem torej dajmo nižat, ker bo to olajšalo sistemske probleme?

Torej hočeš povedat, da če ljudje dobijo edino to kar bi jih za delo prepričalo (višjo plačo) je to sistemski problem? Saj to se sicer strinjam teoretično, ker pač kapitalizem hoče sužnje itd... ampak to ni nekaj kar bi ti kot delojemalec mora podpirat.

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Nič jaz ne mešam, samo ti mešaš not v našo debato SISTEMSKI problem, ki ni sistemski (razen tam kjer diktira plače državna plačilna lestvica oz. plačni sistem)...

Sistemski mislim, da zavzame celotne branze. Se pravi ko nastejes vse kar si nastel, potem zavzames toliko podjetij in vanje predlagas svoj ukrep, da je problem celotnih branz.

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Sistemski mislim, da zavzame celotne branze. Se pravi ko nastejes vse kar si nastel, potem zavzames toliko podjetij in vanje predlagas svoj ukrep, da je problem celotnih branz.

Ok, vredu, ampak tudi če je, recimo da se strinjam z logiko semantike... je potem to sistemski problem ker so ga delodajalci v prejšnjih letih doterali do sistemskega... Če bi pri Covidu razmišljali 3 korake naprej kot praviš bi vzeli kredite in obdržali zaposlene in bi zdaj imeli lojalen kader, so pa jih večinsko odpuščali v gostilnah... zdaj pa kadra ni... ipd naprej...

Torej lahko spet sklepava da je neumno početje delodajalcev v preteklih letih skupaj z ugodno sliko prebivalstva za delojemalce privedlo do potencialnega sistemskega problema, ki pa ga zdaj morajo rešit delodajalci, ker dleojemalcem je vedno lepše ko so v pomanjkanju kadrov firme ki so prej grdo ravnale z njimi

Ali če se izrazim z tvojimi besedami (skoraj tvojimi), delodajalci so slabo predvideli stanje par korakov (let) naprej

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Če pa že hočeš debatirat o sistemskem problemu pa je tvoj sistemski problem z logiko kontradiktoren, kajti zdaj če tvojo logiko ki si jo zapisal povzamem, pridem do sklepa da torej ni dobro višat plač, ker s tem delamo sistemski problem torej dajmo nižat, ker bo to olajšalo sistemske probleme?

Torej hočeš povedat, da če ljudje dobijo edino to kar bi jih za delo prepričalo (višjo plačo) je to sistemski problem? Saj to se sicer strinjam teoretično, ker pač kapitalizem hoče sužnje itd... ampak to ni nekaj kar bi ti kot delojemalec mora podpirat.

Zna biti, da jih ni dobro visati, ni pa nujno.

Pa ti pravis, da bi visal place, da resis problem premalo kadrov, kar pa se morda ne izide, ce to rezultira v splosnem povisanju. Splosno povisanje pa je prakticno neizbezno, ce se gres to pot, zato pa obstajajo neki sindikalni dogovori ali pa s strani zbornic, ker se nihce tega noce iti. Koncni rezultat je lahko slab za vse, ce naredis zadeve nekonkurencne in na koncu ves posel prevzame recimo tujina.

Ni pa lahko biti direktor ali odlicen v marketingu. Tisti, ki so, so bogati, kar pa je kar pogosta zelja.

Razumem pa tegobe revezev, ker prihajam iz tega sveta. Samo ni brezveze, da vsi razmisljate kot ti, spremeni pa se ne nic. Z leti dela na mednarodnem parketu sem se predvsem naucil, da vem zelo malo in da je treba dosti vec kot posplosevanje, da so rezultati. Se tam kjer sem strokovnjak ne nastopam tako samozavestno kot ti pocez na vseh podrocjih. Sem 99.9% da tvoj nacin vodi v propad, pa se tu je optimisticno, ce ocenim verjetnosti 0.1%, da bi tvoje ideje v tako enostavni obliki delovale.

Se pa seveda slisi lepo, ce natolcujes v stilu "Nizje davke, visje place, direktorji boljse delat, marketing boljse delat, kaj nisem pameten?".

mr_chai ::

Mato989 je izjavil:

Ja pa imaš plan prej umreti. Boš pri 55- letih šel v gozd in si zavil štrik okol vratu, tako kot Shintaro ? Če imaš tak plan, potem utihnem, če pa nimaš, pa ti utihni. Me zanima kako boš pol otresal, ko boš nekje star v domu za ostarele, ko si še nogavice ne boš mogu več nataknt na prst, pa ko ti bodo morali sesati blato ven iz riti, ker bo tvoje črevo že tako leno, kot je npr Shintaro sedaj.

Jaz tocno vem kako bo otresal, takih je v vseh generacijah kolikor hoces. "Mi smo postavili sistem, celo zivljenje sem vplaceval, sedaj pa hocem to to to to to ....".

mr_chai je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ja pa imaš plan prej umreti. Boš pri 55- letih šel v gozd in si zavil štrik okol vratu, tako kot Shintaro ? Če imaš tak plan, potem utihnem, če pa nimaš, pa ti utihni. Me zanima kako boš pol otresal, ko boš nekje star v domu za ostarele, ko si še nogavice ne boš mogu več nataknt na prst, pa ko ti bodo morali sesati blato ven iz riti, ker bo tvoje črevo že tako leno, kot je npr Shintaro sedaj.

Imam tak plan, če mi vrnejo ves keš od ZPIZ in ZZZS bom poskrbel zase... če bom terminalno bolan bom pač plačal evtanazijo in ostanek pustil dedičem...

Problem je ker izbire ni

Ampak to je off topic debata.

Mato989 je izjavil:

Imam tak plan, če mi vrnejo ves keš od ZPIZ in ZZZS bom poskrbel zase... če bom terminalno bolan bom pač plačal evtanazijo in ostanek pustil dedičem...

Problem je ker izbire ni

Je izbira. Samo ti je ne vzames. Odpri s.p., vplacuj minimum. To je najmanj kar moras narediti. Kar bos vplacal bos skoraj sigurno pokuril se za casa dela. Pa sej je lahko biti direktor, v marketingu itn.?

mr_chai ::

Nisem spremlju vajine debate, ampak načeloma imata oba na nek način prav.

Sistemski problem pomanjkanja kadra je in bo, ker se premalo ljudi rojeva in ker se je izobraževalni sistem prepočasi odzval na drastične spremembe na trgu.

Biti direktor v lastni firmi pa itak, da ni lahko in ne more to početi vsak. Moraš se kar prejebat, da dobiš stranke. Moraš biti na nekem področju zares dober, da nekaj ustvariš. Brez muje, se še čevelj ne obuje.

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Problem je ker izbire ni

Je izbira. Samo ti je ne vzames. Odpri s.p., vplacuj minimum. To je najmanj kar moras narediti. Kar bos vplacal bos skoraj sigurno pokuril se za casa dela. Pa sej je lahko biti direktor, v marketingu itn.?

Takoj ko mi FURS podpiše da me ne bo lovil zaradi prikritega dela in da lahko z 1 delodajalcem s katerim zdaj delam to podpišem... dokler tega ni je to igranje z ognjem.

PrihajaNodi ::

Ne, dokler tega ni futras ZZZZS al kolk z - jev je ze je, pa se cel javni sektor.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Zna biti, da jih ni dobro visati, ni pa nujno.

Pa ti pravis, da bi visal place, da resis problem premalo kadrov, kar pa se morda ne izide, ce to rezultira v splosnem povisanju. Splosno povisanje pa je prakticno neizbezno, ce se gres to pot, zato pa obstajajo neki sindikalni dogovori ali pa s strani zbornic, ker se nihce tega noce iti. Koncni rezultat je lahko slab za vse, ce naredis zadeve nekonkurencne in na koncu ves posel prevzame recimo tujina.

Ni pa lahko biti direktor ali odlicen v marketingu. Tisti, ki so, so bogati, kar pa je kar pogosta zelja.

Spet greš korak predaleč...

Jaz pravim da če delodajalec janez Novak d.o.o. nima kadra, to ni posledica VSEOBČEGA problema da kadra ni, ampak je problem pogojev vs plača pri Janez Novak d.o.o.

In

Jaz pravim, da če Janez Novak ne dobi kadra, spet ni problem v pomanjkanju kadra, ampak je problem v pogojih dela in plači Janeza Novaka d.o.o.

To je vse.

Iz tega pa pride preprost sklep, da kader JE, samo ne za pogoje ki jih ponuja Janez Novak d.o.o. Ko hočem jaz na trgu kupit zlato in ponudim 1EUR/g tudi ni na voljo 0 zlata kajne? In iz tega ne moremo posplošit da zlata NI NA VOLJO ampak bova oba REALNO in isto ugotovila da pač za ta denar 1 EUR/g nihče noče prodat zlata zato je treba ponudit primerno ceno kajne?

janez Novak d.o.o. pa lahko zamenjaš z vsakim poljubnim podjetjem ki trdi da kadra NI... (namreč ravno to je ena izmed splošni trditev ki praviš da jih nimaš rad ker je tako POSPLOŠENO... zanimivo kajne? Kader je, samo za tako plačo kot jo jamrači ponujajo ga ni.

Seveda se strinjam s tabo da to lahko (ali zelo verjetno) privede do povišanja plač overall kar prinaša druge izzive ampak to je pač nujna posledica preteklih napak, na katerih se nič ne naučimo (Covid ukrepi, printanje keša itd...) in zdaj namesto da bi spremenili logiko delovanja bi radi da vse probleme požrejo spet delojemalci z nevišanjem plač, kar je nateg delavskega razreda.

Razumem pa tegobe revezev, ker prihajam iz tega sveta. Samo ni brezveze, da vsi razmisljate kot ti, spremeni pa se ne nic. Z leti dela na mednarodnem parketu sem se predvsem naucil, da vem zelo malo in da je treba dosti vec kot posplosevanje, da so rezultati. Se tam kjer sem strokovnjak ne nastopam tako samozavestno kot ti pocez na vseh podrocjih. Sem 99.9% da tvoj nacin vodi v propad, pa se tu je optimisticno, ce ocenim verjetnosti 0.1%, da bi tvoje ideje v tako enostavni obliki delovale.

Se pa seveda slisi lepo, ce natolcujes v stilu "Nizje davke, visje place, direktorji boljse delat, marketing boljse delat, kaj nisem pameten?".

Ne vem kaj spet imamo z mano, vglavnem jaz se NAJBOLJ veselim pomanjkanja kadrov... vedno sem ponavljal (že pred leti) tukaj da NOBEN SINDIKAT ni tako sposoben da bi prinesel delavcu več kot ga prinese splošno pomanjkanje ljudi... to se zdaj uresničuje pred najinimi očmi...

Leta 2018/2019 ko ni bilo še takega pomanjkanja kadrov, sem sam delal za 1.200 bruto(Sicer je bilo že kr ampak vsi so ponujali neke greznice v SLO )... No danes oz. čez dober mesec bom imel plačo 2.200 bruto... Pa še razgovor imam za 2.800 bruto čez par dni... in to je bistvo, meni ni lepšega kot videt kako delodajalec joka zakaj odhajam jaz pa mu zabijem in pokažem novo pogodbo glej, daj tolko +10% pa ostanem, pol pa čoba do tal

To je neprecenljiv občutek. Upam da ga čimveč ljudi izkusi.

Zgodovina sprememb…

feryz ::

Ko sem se v preteklosti začel enkrat ozirati za drugo službo, ni bilo variante, da ostanem v stari. Pa makar bi mi podvojili ali potrojili plačo.
Tako da ne vem, kako se morate prodajati izključno za denar.
Dobro, vemo pa, kako se reče tistim, ki dejansko se.

feryz je izjavil:

Ko sem se v preteklosti začel enkrat ozirati za drugo službo, ni bilo variante, da ostanem v stari. Pa makar bi mi podvojili ali potrojili plačo.

Malo je ljudi ki delate zato ker vam je doma dolgčas in ne zato da dobite plačano... ti si kot zmeraj eden izmed redkih 8-)

Mato989 je izjavil:

Takoj ko mi FURS podpiše da me ne bo lovil zaradi prikritega dela in da lahko z 1 delodajalcem s katerim zdaj delam to podpišem... dokler tega ni je to igranje z ognjem.

Ce bos cakal, da se vse naredi samo ali pa ne kaksen tak cudez kot ga navajas, potem bos tezko dobil kar zelis.

Ce bi gostilnisko tarnanje kaj prineslo bi vsi tvoji problemi bili za veliko vecino ze davno reseni.

Dejstvo je, da si v nasem sistemu b.p. manj obdavcen in pravtako b.p. bogat in skoraj nic obdavcen. Samo ti bi vse brez truda. Oziroma ti bi prvo, da te okronamo za genija, ceprav ponavljas gostilniske kliseje, potem pa vse podarjeno.

Mato989 je izjavil:

feryz je izjavil:

Malo je ljudi ki delate zato ker vam je doma dolgčas in ne zato da dobite plačano... ti si kot zmeraj eden izmed redkih 8-)
Ne štekaš, nisem tako mislil.
Gre za miselni preskok. Če ti služba ne paše več, vzrok ni pomemben, potem to pomeni definitivno konec.
Tudi če bi v novi službi dobil manj denarja, bi menjal.

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ce bos cakal, da se vse naredi samo ali pa ne kaksen tak cudez kot ga navajas, potem bos tezko dobil kar zelis.

Ce bi gostilnisko tarnanje kaj prineslo bi vsi tvoji problemi bili za veliko vecino ze davno reseni.

Dejstvo je, da si v nasem sistemu b.p. manj obdavcen in pravtako b.p. bogat in skoraj nic obdavcen. Samo ti bi vse brez truda. Oziroma ti bi prvo, da te okronamo za genija, ceprav ponavljas gostilniske kliseje, potem pa vse podarjeno.

Sploh ne, jaz bi samo zakonsko urejeno omogočeno IZBIRO, ne pa mutibarjenje, to je vse...

feryz je izjavil:

Mato989 je izjavil:

feryz je izjavil:

Gre za miselni preskok. Če ti služba ne paše več, vzrok ni pomemben, potem to pomeni definitivno konec.

Ja kar ti ne dojameš je to da mogoče komu paše služba ampak če v drugi ISTI(enake zadolžitve) službi ki mu približno enako paše, dobi 500 bruto več pač gre?

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

Jaz pravim da če delodajalec janez Novak d.o.o. nima kadra, to ni posledica VSEOBČEGA problema da kadra ni, ampak je problem pogojev vs plača pri Janez Novak d.o.o.

Ce je problem samo Janez Novak d.o.o., potem bos sigurno resil kadrovski problem, ce bos placo dvigoval tako dolgo dokler ne bo ta problem resen. Je pa vprasanje kaj bo s financnim problemom. Ce mislis, da slednje zate ni velik problem, potem si nor, ce ne bos ti postal Janez Novak d.o.o..

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ce je problem samo Janez Novak d.o.o., potem bos sigurno resil kadrovski problem, ce bos placo dvigoval tako dolgo dokler ne bo ta problem resen. Je pa vprasanje kaj bo s financnim problemom. Ce mislis, da slednje zate ni velik problem, potem si nor, ce ne bos ti postal Janez Novak d.o.o..

Seveda je slednje problem, samo to ni problem delojemalca, ampak problem vodstva da ustrezno priskrbi dohodke take da lahko plača tak kader kot ga potrebuje, saj to je jasno,zato je tudi vodstvo ustrezno višje nagrajeno, ker imajo težje delo.... vem da je težko ampak ponavljam, to ni problem delojemalca, delojemalec hoče čimboljše plačo za čimmanj dela in tja (načeloma) bi naj šel... vsaj ko govoriva o ljudeh ki delajo v rangu mediane plače +/-20%...

Zgodovina sprememb…

Mato989 je izjavil:

feryz je izjavil:

Mato989 je izjavil:

feryz je izjavil:

Ja kar ti ne dojameš je to da mogoče komu paše služba ampak če v drugi ISTI(enake zadolžitve) službi ki mu približno enako paše, dobi 500 bruto več pač gre?
Aha.
In potem ti prejšnji, ki te prej ni jebal pet posto, ponudi 10 procentov več kot konkurent in ti ostaneš?
Ne, prav imaš, ne razumem.

feryz je izjavil:

Mato989 je izjavil:

feryz je izjavil:

Mato989 je izjavil:

feryz je izjavil:

Aha.
In potem ti prejšnji, ki te prej ni jebal pet posto, ponudi 10 procentov več kot konkurent in ti ostaneš?
Ne, prav imaš, ne razumem.

Nah, ne razumeš, ti ponudi pisno 10% več ti pa to poveš celi firmi vseeno odideš, on pa ima velik problem >:D

Hkrati pa pokoristiš ponudbo kot razlog za višanje naprej drugje, glej kolko mi tam ponujajo :D

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

V spirali smo od osamosvojitve naprej,tudi EU in sisrse. Stevilo drzavnih parazitov v JU/JS se vsako leto vztrajno povecuje za 5000 (pa ne prepotrebnih garacev ampak 100% preplacan diplomiran komunajzerski gnoj na izmisljenih kvazi delovnih mestih), stevilo penzicev se tudi povecuje za 10.000 letno, realno se povecuje razlika v placah javnosektorski gnoj vs owce v gospodarstvu. Kak doug se? Od kod ta logika/pravica/sistem da pisarniska podgana v js zasluzi 2x vec kot suznji v gospodarstvu?

Zgodovina sprememb…

Valvoline je izjavil:

Od kod ta logika/pravica/sistem da pisarniska podgana v js zasluzi 2x vec kot suznji v gospodarstvu?

Ce so samo referentke morda sluzijo malo slabse, ce pa so neki diplomiranci pac prodajajo tiste IQ tocke, ki jim omogocijo razumevanje za delovno mesto.

Meni se zdijo place v JS vecinoma zelo slabe, so pa redke izjeme. Je skoraj sigurno vec ljudi, ki dobro sluzijo v gospodarstvu. Samo primerjaj kar se da primerjati. Zdravnik sluzi boljse privat, zobar boljse privat, IT pocez boljse v privat, solniki boljse, ce je sola privat itn.

Kje so argumenti, da je boljse v JS in posebej kje so argumenti, da bi kaj resil, ce polovis tistih nekaj fikusov? Menda ja ne bos primerjal tekoci trak vs diplomiranci?

Mato989 je izjavil:

Nah, ne razumeš, ti ponudi pisno 10% več ti pa to poveš celi firmi vseeno odideš, on pa ima velik problem >:D

Hkrati pa pokoristiš ponudbo kot razlog za višanje naprej drugje, glej kolko mi tam ponujajo :D

Zakaj ima problem? Lahko ti ponudi 0% ti pa celi firmi reces, da ti je ponudil 50%. Koga pa brigajo cence? Praviloma ostanejo za sankom.

Ce pa se pogajas tako pa skoraj sigurno ne dobis kaj pametnega. Jaz bi te predalckal za froca, ker tapravi kader ti enostavno pove koliko stane, brez nekih takih ciganiranj. Tisti, ki je kaj vreden ve koliko je vreden.

Zgodovina sprememb…

TheBlueOne je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Od kod ta logika/pravica/sistem da pisarniska podgana v js zasluzi 2x vec kot suznji v gospodarstvu?

Ce so samo referentke morda sluzijo malo slabse, ce pa so neki diplomiranci pac prodajajo tiste IQ tocke, ki jim omogocijo razumevanje za delovno mesto.

Meni se zdijo place v JS vecinoma zelo slabe, so pa redke izjeme. Je skoraj sigurno vec ljudi, ki dobro sluzijo v gospodarstvu. Samo primerjaj kar se da primerjati. Zdravnik sluzi boljse privat, zobar boljse privat, IT pocez boljse v privat, solniki boljse, ce je sola privat itn.

Kje so argumenti, da je boljse v JS in posebej kje so argumenti, da bi kaj resil, ce polovis tistih nekaj fikusov? Menda ja ne bos primerjal tekoci trak vs diplomiranci?

Tu je druga zgodba... plače v JS so povečini relativno slabe če gledava samo NETO ali bruto vrednosti... Catch je v tem kakšen je stres in ali si lahko odpuščen oz. če te bodo dolgo gledali na bolniških vsak drugi mesec ali ne...

Temu se reče p/p v privatnem...

Pomisli tako: Če bi moral delat kot butl vsak dan 7,5h za 1.800 NETO, ali bi raje igral igrice na delovnem mestu in delal 2h/dan za 1.450 neto? Pa še bolan si lahko kdajkoli pa nič ne bo narobe.

Marsikdo bi vzel to drugo opcijo.

TheBlueOne je izjavil:

Valvoline je izjavil:

Daj nehi ze 1x srat. Vrni se nazaj pa povej kolk bos dubu v gospodarstvu. Statistika kaze 50% visje place za javnosektorase. Zakaj da ne bi primerjal delavca za trakom z diplomirano pisarnisko podgano na izmisljene delovnem mestu? kdo bi realno moral zasluzit vec? Zarad takih idiotov kot si ti je danes stanje taksno kot je.

BMK za inflacijo ce se zapre meja pa se meni dvigne placa za 10x.

Kje je meja pri zaposlovanju drzavnih parazitov? Se dodatnih 100.000? 200.000? Vsi v js, pa nihce ne bo vec delal?

Zgodovina sprememb…

Valvoline je izjavil:

Daj nehi ze 1x srat. Vrni se nazaj pa povej kolk bos dubu v gospodarstvu. Statistika kaze 50% visje place za javnosektorase. Zakaj da ne bi primerjal delavca za trakom z diplomirano pisarnisko podgano na izmisljene delovnem mestu? kdo bi realno moral zasluzit vec? Zarad takih idiotov kot si ti je stanje taksno kot je.

Kaj pa primerjas? Cel JS, kjer imas od zdravstva, do policije, politike itn s celotnim gospodarstvom? Potem je nekje po pricakovanjih.

Moras primerjati poklic s poklicem.

Kaj je pisarniska podgana?

Mene v JS ne spravis, ravno zato, ker so moznosti v gospodarstvu izrazito boljse. Ajde kaksen veleposlanik bi se bil.

Zgodovina sprememb…

Zato si spizdil v AT ker so doma tako dobre zaposlitvene moznosti. Zdaj pa pridno futraj njihov javnosektoraski gnoj.

Tu so ta kvazi delovna mesta:
https://www.gov.si/zbirke/delovna-mesta/
Kaksen poklic rabis za pogrevanje fotelckov,prekladanje papirja ter cohanje genitalij med delovnim casom?
««
66 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28247010 (14834) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43072008 (53288) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10429325 (24691) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22165110 (51240) bbf

Več podobnih tem