» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
59 / 91
»»

user4683 ::

Povej to 30% Nizozemcem, ki delajo od doma. Prekleti asocialni neproduktivni delomrzneži.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: user4683 ()

111111111111 ::

feryz je izjavil:

Remote demo je mana iz neba za nesocializirane čudake ali delomrzneže.
Kaj od tega ste, pa najbolje sami veste.
Človek naj bi bil socializirana žvau.

Dovolj imam drugih kontaktov, da bi si želel še več službenih.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

zobnik ::

saj zato pa že vsaka 3/4/5 firma išče naivneže za minimalca al pa 100-200 evrov nad, da se pokrije tiste ki delajo od doma....nekdo mora tud fizično garat

Ja monterji oken verjetno res ne delajo od doma. Niso pa merilo za vse poklice.

Zgodovina sprememb…

Spar ponuja za pomočnika kuharja 1050 bruto, to še minimalc ni, nekdo mora pa tud kuhat, pomivat posoda in čistit za njimi če pride jest oni k delajo od doma.

PrihajaNodi ::

Plačal stroške v Romuniji danes. Celih 44 eur skupaj z internetom:)
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

nejc_nejc ::

Kere stroške, to je širok pojem...

Voda, elektrika, ogrevanje, stanovanje - (čiščenje pa to) plus internet. Najemnino mam pa tud super, tko da se mi fučka.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

LeQuack ::

Zakaj ni splošna stavka? Če zdravniki lahko stavkajo s 5000+ bruto plače, kako da cela Slovenija ne stavka?
Quack !

nejc_nejc ::

Koliko dobiš neto...da razjasnimo ostalim, jaz sem že dinozaver in se mi ne da več..?

musicfreak ::

LeQuack je izjavil:

Zakaj ni splošna stavka? Če zdravniki lahko stavkajo s 5000+ bruto plače, kako da cela Slovenija ne stavka?

Zakaj bi pa stavkali? Sodec po tem forumu ima vecina place 2000 neto in dela 5 min od doma :D

2 jurja spet ni tolk. 5 k mora bit za znosn life pa da si clovk lahko kej privosc.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: scipascapa ()

Geho ::

feryz je izjavil:

Da bi prenašu tazga težaka 8ur na dan? Ne hvala, ga ni denarja!

MasterTade ::

Pat_MaGroin je izjavil:

Ful je luskana ta vzvišenost enega podalpskega naroda, ki misli, da je Monako :).

V Bukarešti je 10x več mednarodnega folka kot v LJ, dejansko srečaš ljudi iz celega sveta, v centru Ljubljane pa srečaš zaposlene v JU, pa turiste, preseli pa se k nam razen Kosovarjev edino kakšen revež, ki si je slučajno našel babo Slovenko in zdej pač živi tukaj.

Da ne omenim, da je letališče Otopeni 20 min iz centra Bukarešte z leti vsepovsod, medtem ko Ljubljane Ryanair niti povoha ne, ker je pač preveliko zabacčeno selo.

Pa ne da je Romunija raj na zemlji, ampak aroganca irelevantnega naroda je neverjetna.

Če bi res dobro poznal Romunijo bi vedel da je zabačene večine države razen Bukarešte, kamor itak hodite IT-jevci in ostajate v teh 20 minut oddaljeni okolici, s plačo verjetno bolj razkošno živite ker je vse ceneje ampak zakaj jim populacija pade za 120k+ letno? Gotovo zato ker je za večino poklicev tuga https://www.worldometers.info/world-pop...
Mors omnia aequat

Zgodovina sprememb…

ales85 ::

feryz je izjavil:

Hm, dobro si povedal, da socializiras samo v sluzbi. Taksnega tezaka najbrz nihce noce prenasati v prostem casu.

Mato989 ::

Ljudje ki mislijo da se je mogoce socializirat samo v casu sihta so itak posebni....

Jaz hodim na siht za denar ne za socializacijo to je rezervirano za vikende
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

feryz ::

Prav imate. Res je romantičen prizor, če si ga pričaraš pred oči.
En mato, ki osem ur dnevno bulji v stanovanju v ekran. Sanjska služba, ziher. Dan za dnem, leto za letom.

Prav imas. Tvoje zelje, in to, kar je tebi vsec, je edino pravilno.8-O

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ales85 ()

stara mama ::

111111111111 je izjavil:

Romunija je nova amerika. Vse ulice so tlakovane v zlatu. :D

To je zato, ker so vsi romi že zdavnaj odšli v italijo in nimajo več socialnih priveskov :)

feryz je izjavil:

En mato, ki osem ur dnevno bulji v stanovanju v ekran. Sanjska služba, ziher. Dan za dnem, leto za letom.

Če sem pa na firmi 8 ur pred PCjem je pa ok al kaj s slušalkami gor? To pa je bistveno bolj socializirano itak...

Ne nabijaj prosim in gremo on topic.

Saj te razumem, kako je, če delaš v zajebanih firmah. Da ti gre zjutraj na bruhanje, ko moraš v šiht.
Zdravo delovno okolje je popolnoma nekaj drugega. Druženje, kofetkanje, zajebancija ...

Ampak ja, to ni cilj teme. Pomanjkanje delovne sile je, kot praviš ti, izključno stvar denarja.

Invictus ::

feryz je izjavil:

Remote delo je eko. Poleg tega dostikrat bolj učinkovito.

Remote delo ne ustreza samo šefom, ker zahteva, da so organizirani in da dokumentirajo vse skupaj.

Služba pač ni družba. Se mi smili folk, ki to enači in zaradi družbe hodi v službo.

Ker ne more osebno do človeka, in mu gnojiti...

MasterTade je izjavil:

Če bi res dobro poznal Romunijo bi vedel da je zabačene večine države razen Bukarešte, kamor itak hodite IT-jevci in ostajate v teh 20 minut oddaljeni okolici, s plačo verjetno bolj razkošno živite ker je vse ceneje ampak zakaj jim populacija pade za 120k+ letno? Gotovo zato ker je za večino poklicev tuga https://www.worldometers.info/world-pop...

Saj to vemo. To velja praktično za vsako državo. TUDI za Slovenijo. Izven Ljubljane greš že lahko na izlet k domorodcem... Sploh če greš proti jugu ali vzhodu...

Pa je enako tudi v Avstriji, Nemčiji, Italiji, Veliki Britaniji, Belgiji, you name it.

Takoj, ko greš izven velikih mest, med zabačen folk na vasi, prideš med primitivce. Ki imajo ravno tako glas na volitvah... Sicer zna biti čisto fajn, če se jim malo prilagodiš. Ampak v osnovi je to zaplankan, slabo razgledan in izobražen folk, ponavadi nacionalist, lokal patriot (v okviru celo svoje vasi).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

feryz je izjavil:

Taka služba meni orinese 10k bruto.

Ki jih lahko zapravim za socializacijo izven službe... Pa je to bolje, kot viseti v neki fucking službi in poskušati ugajati zahojenemu šefu.

Kako če si normiranec?

feryz je izjavil:

Zdravo delovno okolje je popolnoma nekaj drugega. Druženje, kofetkanje, zajebancija ...

Če se postvim v kožo lastniko, to NI zdravo delovno okolje. Tam se dela, kofetkajte, zajebavajte se popoldne.

Ampak Slovenija je specifična. Evo članka...

https://siol.net/novice/kolumne/miha-ma...

feryz je izjavil:

Kako če si normiranec?

Kaj ima to veze?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

Če je lastniku cilj, da se ljudje čim boljše počutijo v službi, potem garaštvo ni cilj podjetja.
Po vaše bi ljudje tudi, dobesedno, drek žrli 8 ur dnevno, le dovolj denarja jim moraš ponuditi.

Steinkauz ::

Invictus je izjavil:

Ki jih lahko zapravim za socializacijo izven službe... Pa je to bolje, kot viseti v neki fucking službi in poskušati ugajati zahojenemu šefu.

Nimamo vsi zahojenih šefov.
Pa jaz se socializiram izven službe, obenem pa tudi v službi.
Ni eno al pa drugo veš.

Res pa da je precej odvisno od okolja v podjetju. Nekje imaš top sodelavce in je prov fajn it fizično v službo.
Nisi kolega z njimi, še vedno se imaš pa fajn, dokler si tam.

FireSnack ::

Kot je povedal Invictus se da za 10k že dobro posocializirat tudi če ne skrbiš preveč za lastno higieno in izgled. Obstaja veliko deklet, ki jih zanima zgolj denar.
Preprodajalec NFT umetnin

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FireSnack ()

Še z vsakim, še bolj pa, še z vsako, s katero se pogovarjam, jo tare isti problem.
Noč in dan med štirimi stenami je duhamorno.
Ajde, tisti, ki so v hišah še nekako gre, ko si pa 24 ur na relaciji soba sekret, pa to ni popolnoma nič blagodejno.
Ja, vem, če ne ščije, greste en krog okrog bloka in je življenje takoj lepše.

They are doing it wrong. Niso vsi za remote delo. Sam se uspem med "delovnim časom" precej socializirati - skoraj dnevno pade kakšna kavica in kratek čvek (sodelavci niso edini s katerimi lahko imaš med delavnikom "neproduktivne" interakcije), občasno kakšna malica v bližnji restavracija (ne rabim sedet sam za mizo v kotu in gledati v steno), včasih s familijo. Če delodajalec ni nek control freak lahko med delovni čas občasno vtakneš še kakšno uro pavze in greš s familijo/kolegi kam, da ne ždiš med štirimi stenami. In vse to uspem spraviti v cca 8h, od tega recimo dobrih 6h zelo produktivno (povsem enako, kot sodelavci v pisarnah), pa me plačujejo dobrih 200k/leto za to moje nesocializirano nedelo.

Zgodovina sprememb…

feryz je izjavil:

Saj te razumem, kako je, če delaš v zajebanih firmah. Da ti gre zjutraj na bruhanje, ko moraš v šiht.

Ampak ja, to ni cilj teme. Pomanjkanje delovne sile je, kot praviš ti, izključno stvar denarja.

zdravo delovno okolje je to da lahko delaš kakor želiš in če želiš delat od doma je zdravo da ti to omogočijo če delovni proces tehnično omogoča

Mato989 je izjavil:

Ampak država in drugi pa ravno to trdijo da če hodiš delat se socializiraš, ahahaha, večina hodi v službo da zasluži ne da se naveže socialne stike.

zobnik je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Ampak država in drugi pa ravno to trdijo da če hodiš delat se socializiraš, ahahaha, večina hodi v službo da zasluži ne da se naveže socialne stike.

Jaz se vedno vprašam, kdo bi šel vsak dan na šiht če ne bi dobil plače od danes do konc lajfa... skoraj nihče, če bi vseeno šel si

1. butl
2. bogataš ki ne rabi denarja za preživetje ker ima drug vir

scipascapa ::

Toliko dela od doma, pa spet 1.2 mio avtov pri nas? ZAKAJ?

Geho ::

Mato989 je izjavil:

zobnik je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Jaz se vedno vprašam, kdo bi šel vsak dan na šiht če ne bi dobil plače od danes do konc lajfa... skoraj nihče, če bi vseeno šel si

1. butl

3. ti je delo tako všeč, da bi delal tudi za đabe
4. nimaš kaj bolj pametnega za delat kot iti na šiht

Geho je izjavil:

Mato989 je izjavil:

zobnik je izjavil:

Mato989 je izjavil:

1. butl

3. ti je delo tako všeč, da bi delal tudi za đabe
4. nimaš kaj bolj pametnega za delat kot iti na šiht

Tudi če ti je delo tako všeč da bi delal za đabe ne bi če bi se moral vozit pa zbujat itd... nihče ne bi delal VSAK dan 40 let nečesa ker mu je tako všeč ob točni uri itd...

ZveeZ ::

Mato989 je izjavil:

Tudi če ti je delo tako všeč da bi delal za đabe ne bi če bi se moral vozit pa zbujat itd... nihče ne bi delal VSAK dan 40 let nečesa ker mu je tako všeč ob točni uri itd...

Ne sodi drugih po sebi.
Raje trpim 1h dnevno v avtomobilu in 8h uzivam v delu, kakor pa da trpim 8h dolgocasnega dela.

ZveeZ je izjavil:

Raje trpim 1h dnevno v avtomobilu in 8h uzivam v delu, kakor pa da trpim 8h dolgocasnega dela.

A ena ura vožnje na dan pa ziher prinese zanimivo delo. Ne ga srat no...

Tudi remote delo je zanimivo, sam ti nisi nič našel...

Steinkauz je izjavil:

Invictus je izjavil:

Nimamo vsi zahojenih šefov.
Pa jaz se socializiram izven službe, obenem pa tudi v službi.
Ni eno al pa drugo veš.

Res pa da je precej odvisno od okolja v podjetju. Nekje imaš top sodelavce in je prov fajn it fizično v službo.
Nisi kolega z njimi, še vedno se imaš pa fajn, dokler si tam.

Saj nihče od nas, ki zagovarjamo remote, ni rekel, da je eno ali drugo. Mi samo pravimo, da je feryz tepec, ke pravi, da smo asocialni, ker ne socializiramo v službi. Imamo pač drugo - po službi.

scipascapa je izjavil:

Toliko dela od doma, pa spet 1.2 mio avtov pri nas? ZAKAJ?

Remote dela ni toliko, kot mogoče izgleda, če sodeluješ v temi, kjer nas sodeluje precej takšnih :D

feryz je izjavil:

Še z vsakim, še bolj pa, še z vsako, s katero se pogovarjam, jo tare isti problem.
Noč in dan med štirimi stenami je duhamorno.
Ajde, tisti, ki so v hišah še nekako gre, ko si pa 24 ur na relaciji soba sekret, pa to ni popolnoma nič blagodejno.
Ja, vem, če ne ščije, greste en krog okrog bloka in je življenje takoj lepše.

Kdor je 24 ur na tej relaciji si je sam kriv. Jaz zase vem, da nisem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ales85 ()

ZveeZ ::

Invictus je izjavil:

ZveeZ je izjavil:

A ena ura vožnje na dan pa ziher prinese zanimivo delo. Ne ga srat no...

Tudi remote delo je zanimivo, sam ti nisi nič našel...

Narobe si prebral oz razumel.
Napisal sem le, da sam raje izgubim eno uro na dan v vozilu, za delat to kar uzivam, kakor pa da bi trpel v sluzbi "cez cesto".

Nisem omenjal, da ni mogoce delati od doma zanimivih stvari, niti da je sluzba uro stran zagotovljeno zanimiva.
Pa mimogrede, se ne vozim 1h v sluzbo, niti ne uzivam, niti trpim v delu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ZveeZ ()

StevicaM ::

FireSnake je izjavil:

StevicaM je izjavil:

Na Hrvaškem pomanjkanje delavcev rešujejo z masovnim uvozom Azijcev. Sem se pred nekaj časa mudil v enem znanem logističnem centru na Hrvaškem so bili sami Azijci in Afričani notri. Je čas da tudi naši politiki začnejo razmišljati v tej smeri... olajšat bo treba pridobitev delovne vize tujcem in zapolniti panoge z tujci iz tretjega sveta saj tudi nam delavcev kronično primanjkuje. Bosancem, Makedoncem, Srbom, Bolgarom in drugim nismo več zanimivi, ker se je njihov življenjski standard malo popravil tudi pri njih, unim ko je pa premal, so pa že itak zaposleni po EU. Pa še dobro bo da se rasno mešamo, da bo dobra, močna in zdrava genetika... ratal smo snežinke, premehki in razvajeni vsi skupaj zato pa tonemo.

https://www.index.hr/mobile/vijesti/cla...

Nehaj s tem poseljevanjem. Pa bejž nazaj na med-over-net.

Domače je treba pošteno plačati in to je odgovor.

Se strinjam, da je treba domace delavce placevat tko k treba. Isto tko se pa strinjam, da kdor ima mozgane se ne rabi ozirat na Slovenijo. Denar in prihodnost je v Emiratih, Katarju, Afriki, Indoneziji... Evropo pac caka "vsodbina" migrantskega zepa, zal tko je, ce koloniziras drzave in jih unicujes stoletja. Kozmicna pravica

ales85 je izjavil:

Saj nihče od nas, ki zagovarjamo remote, ni rekel, da je eno ali drugo. Mi samo pravimo, da je feryz tepec, ke pravi, da smo asocialni, ker ne socializiramo v službi. Imamo pač drugo - po službi.
Če sem tepec, sem pač tepec.
Verjeti ali ne, tudi ostali tepci, ki hodimo v službe, imamo po službo drugo. Kdo bi si mislil, a!?
Ampak, za razliko od vas, imamo tudi v službah vsak dan nekaj drugega. Ne pa vsak dan isti ekran, isto mizo, isto steno, isto dogajanje.

Da ne bo pomote, tudi vsaka služba v podjetju ni božji blagor. Znanka dela v računovodstvu v večji firmi. Delovni čas 8 00 - 16 00, malica 30 min.
Ob pričetku mora že sedeti na delovnem mestu, zapusti ga lahko samo za malico in ob koncu. In direkt do wc-ja in nazaj.
Glasba, pogovori in ostali moteči elementi so strogo prepovedani. Tudi če vprašajo za službeni nasvet sosedo, šepetajo.
Zapor totalni. Nimam pojma, zakaj sploh hodi tja. Denar gor ali dol.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: feryz ()

feryz je izjavil:

ales85 je izjavil:

Verjeti ali ne, tudi ostali tepci, ki hodimo v službe, imamo po službo drugo. Kdo bi si mislil, a!?
Ampak, za razliko od vas, imamo tudi v službah vsak dan nekaj drugega. Ne pa vsak dan isti ekran, isto mizo, isto steno, isto dogajanje.

Ekspert in edino merilo za nekaj, kar očitno nisi nikoli počel... ali pa si morda počel, pa na napačen način. Ali pa ti pač remote delo ni ustrezalo, ker moraš med šihtom vsake pol ure pogledati sodelavke. Znano je tudi, da ljudje v pisarnah vsake nekaj dni stojijo pred drugo steno, ekrane in mize pa jim menjajo na 4h.

Jaz pa sem prejšnji teden delal z vikenda, tri tedne nazaj 10000km stran od doma, septembra pa sem dva tedna delal kar na jadrnici.

Zgodovina sprememb…

StevicaM je izjavil:

FireSnake je izjavil:

StevicaM je izjavil:

Na Hrvaškem pomanjkanje delavcev rešujejo z masovnim uvozom Azijcev. Sem se pred nekaj časa mudil v enem znanem logističnem centru na Hrvaškem so bili sami Azijci in Afričani notri. Je čas da tudi naši politiki začnejo razmišljati v tej smeri... olajšat bo treba pridobitev delovne vize tujcem in zapolniti panoge z tujci iz tretjega sveta saj tudi nam delavcev kronično primanjkuje. Bosancem, Makedoncem, Srbom, Bolgarom in drugim nismo več zanimivi, ker se je njihov življenjski standard malo popravil tudi pri njih, unim ko je pa premal, so pa že itak zaposleni po EU. Pa še dobro bo da se rasno mešamo, da bo dobra, močna in zdrava genetika... ratal smo snežinke, premehki in razvajeni vsi skupaj zato pa tonemo.

Se strinjam, da je treba domace delavce placevat tko k treba. Isto tko se pa strinjam, da kdor ima mozgane se ne rabi ozirat na Slovenijo. Denar in prihodnost je v Emiratih, Katarju, Afriki, Indoneziji... Evropo pac caka "vsodbina" migrantskega zepa, zal tko je, ce koloniziras drzave in jih unicujes stoletja. Kozmicna pravica

Sej če bi bila Slovenija Katar al Dubaj bi se država spremenila prej v Somalijo kokr kej drudzga. Če se rodiš kot katarc si priskrbljen za lajf.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

feryz je izjavil:

ales85 je izjavil:

Moraš popraviti sarkazem detektor. Jaz sem tisto napisal zato, ker si ti impliciral, da če ni socializacije v službi, potem socializacije ni... kar je pač neumnost. Vsakemu normalnemu je jasno, da lahko socializiraš v službi in/ali v prostem času. Pač po želji.

feryz je izjavil:

Nimam pojma, zakaj sploh hodi tja. Denar gor ali dol.

Zato, ker nima druge izbire. Večina je iz tega razloga v službi.

Še vsak iz IT branže se ne more preseravat...

PrihajaNodi je izjavil:

StevicaM je izjavil:

FireSnake je izjavil:

StevicaM je izjavil:

Sej če bi bila Slovenija Katar al Dubaj bi se država spremenila prej v Somalijo kokr kej drudzga. Če se rodiš kot katarc si priskrbljen za lajf.

V Emiratih in Katarju je ogromno nearabcev.

Ja, visoko izobraženi s hudimi plačami pa veliko sužnjev iz indije in filipinov.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

PrihajaNodi je izjavil:

Ja, visoko izobraženi s hudimi plačami pa veliko sužnjev iz indije in filipinov.

Ljudje niso drevesa in podpiram, da sposobni migrirajo za denarjem in boljsim zivljenjem. Al v Emirate al v Slovenijo ve vsak posebaj za sebe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: StevicaM ()

Invictus je izjavil:

feryz je izjavil:

Nimam pojma, zakaj sploh hodi tja. Denar gor ali dol.

Zato, ker nima druge izbire. Večina je iz tega razloga v službi.

Še vsak iz IT branže se ne more preseravat...
Drži, ti dam prav.
Ampak malo pomisli, kakšno življenje je to. Nobena služba ni božji blagor, ampak da pa vsako jutro vstaneš z občutkom gnusa, tega pa nobena ni vredna.
««
59 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28249091 (16915) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43074813 (56093) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10430073 (25439) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22166981 (53111) bbf

Več podobnih tem