» »

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh

Temo vidijo: vsi
««
68 / 91
»»

TheBlueOne ::

LeQuack je izjavil:

Bullshit seveda. Če lahko Avstrija deluje na 2x višjih plačah in istimi cenami kot pri nas, potem bi lahko tudi mi, pa ne.

???

Pa ves koliko stane AT JS? Ti dejansko mislis, da nekaj podobnega? Ce se prav spomnem je nekje faktor ca x2.5 na glavo, kjer racunaj, da je dosti vec privatnih storitev.

Zgodovina sprememb…

CiClon ::

LeQuack je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Če koga zanima, alternativni pogled Bineta Kordeža:
Manevrskega prostora za višje plače v Sloveniji na žalost takorekoč ni
https://www.portalplus.si/5151/o-dvigu-...

Bullshit seveda. Če lahko Avstrija deluje na 2x višjih plačah in istimi cenami kot pri nas, potem bi lahko tudi mi, pa ne.

Če bi to bilo res, bi bile naše firme profitabilne za znoret. Ker torej delajo nadpovprečno visok profit (če podplačujejo delovno silo). Ampak jaz ne vidim tujcev, kako bi se zgrinjali v Slovenijo in kupovali naše firme, ker vidijo kako so profitabilne. In ko pogledaš javno objavljene bilance, vidiš, da je profitabilnost naših firm dost uboga.

Geho ::

TheBlueOne je izjavil:

LeQuack je izjavil:

???

Pa ves koliko stane AT JS? Ti dejansko mislis, da nekaj podobnega?

Nima veze, ampak dejstvo da znajo javni denar veliko bolj efektivno uporabiti in bolj transparentno kot pri nas.
Za začetek bo treba pri nas število občin oklestiti na število registracijskih regij. Potem pa še zmanjšati nepotrebno birokracijo in pometat velik fikusov na cesto. Naj gredo delat v zasebni sektor in naj sami plačujejo potem za javnega, kot moramo vsi ostali!

ales85 ::

TheBlueOne je izjavil:

Za permisivno vzgojo vem, ampak ne poznam nikogar, ki bi bil tako vzgojen ali pa bi tako vzgajal. Sigurno so, samo ponovno te vprasam kje zivis, da to predstavlja nek omembe vreden del populacije?

Meni se zdi, da se je permisivne vzgoje posluževala bolj generacija X, kot pa milenijci. Je pa res, da pri nas tega ni tako veliko, kot marsikje v tujini.

Geho ::

CiClon je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Če bi to bilo res, bi bile naše firme profitabilne za znoret. Ker torej delajo nadpovprečno visok profit (če podplačujejo delovno silo). Ampak jaz ne vidim tujcev, kako bi se zgrinjali v Slovenijo in kupovali naše firme, ker vidijo kako so profitabilne. In ko pogledaš javno objavljene bilance, vidiš, da je profitabilnost naših firm dost uboga.

Pri nas so tudi firme nadpovprečno sposobne ves prihodek spravit v stroške, zato je pa profita na papirju malo. A večina direktorjev se vozi s službenim avtom za 50+k. Zakaj je tako pa vemo...

Geho je izjavil:

[
Nima veze, ampak dejstvo da znajo javni denar veliko bolj efektivno uporabiti in bolj transparentno kot pri nas.
Za začetek bo treba pri nas število občin oklestiti na število registracijskih regij. Potem pa še zmanjšati nepotrebno birokracijo in pometat velik fikusov na cesto. Naj gredo delat v zasebni sektor in naj sami plačujejo potem za javnega, kot moramo vsi ostali!

Od kje ti to? Zdravtvo stane konkretno vec kot dvakratnik na glavo, kot v Sloveniji. To lahko b.p. primerjas. Pa da ti sploh ne govorim kako je tu na obcinah, v Sloveniji delajo primerjalno za drobiz.

Birokracije je v Avstriji verjetno vec, v Nemciji je je pregovorno smesno dosti. Je pa res, da zadeve znajo iti naprej hitreje, ker imajo celo vojsko birokratov.

ales85 je izjavil:

Meni se zdi, da se je permisivne vzgoje posluževala bolj generacija X, kot pa milenijci. Je pa res, da pri nas tega ni tako veliko, kot marsikje v tujini.

Meni se zdi, da je bolj izgovor za dikreditacijo, da si lahko starci s polno ritjo opravicijo, da bi imeli se kaksen odpustek.

Zgodovina sprememb…

Geho je izjavil:

CiClon je izjavil:

LeQuack je izjavil:

Malidelničar je izjavil:

Pri nas so tudi firme nadpovprečno sposobne ves prihodek spravit v stroške, zato je pa profita na papirju malo. A večina direktorjev se vozi s službenim avtom za 50+k. Zakaj je tako pa vemo...

Lastniki pa v luft gledajo al kako?

FURS pa tudi :))

Invictus ::

Geho je izjavil:

Ker imajo vedno pozitivno nulo, ima potem firma slabo boniteto. Je že par slovenskih firm zaradi tega izviselo na tujih razpisih... Ampak direktor ima pa dober služben avto.

TheBlueOne je izjavil:

Birokracije je v Avstriji verjetno vec, v Nemciji je je pregovorno smesno dosti. Je pa res, da zadeve znajo iti naprej hitreje, ker imajo celo vojsko birokratov.

Birokracije je po tujini, sploh zahodni Veropi, konkretno več.

Mogoče tam malo bolj delajo, ampak folk vseeno pizdi na veliko. Zakonodaja tako komplicirana, da brez računovodje in po možnosti še odvetnika skoraj nimaš kaj početi.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Invictus ()

TheBlueOne je izjavil:

Meni se zdi, da je bolj izgovor za dikreditacijo, da si lahko starci s polno ritjo opravicijo, da bi imeli se kaksen odpustek.

Z mladino bo tako:

- navajena udobnega življenja doma pri ta starih
- študira nekaj brez zveze, da prestavi svoj prihod na trg delovne sile
- ta stari podpirajo to lenobo do 30+ let, ker se otrok še ni našel
- ta stari crknejo, finance izginejo, mulc, lahko še najstnik, pa brez keša in izkušenj

Na koncu gre vsak delat. Ampak, ker se dolgo išče, je preprosto premalo natreniran in izkušen za trg dela, zato dobi job za minimalca. Edina delovna izkušnja je jamranje po socialnih omrežjih. Tega pa delodajalci nočejo.

Mladina lahko filozofira na dolgo in široko, ampak samo toliko časa, dokler ta stari to podspirajo. Ko ne več, dobijo relality kick, pa gredo delat... Če so kaj pametnega študirali, imajo prespektivo, drugače bodo počakali kot poklicni dediči.

LeQuack ::

Stari so pa upokojeni pa črpajo denar od mladine, in jim tako uničujejo voljo do dela.
Quack !

Jebi ga, če ti Hindenburgov pokojniski sistem ni všeč, se lahko izseliš.

zobnik ::

Saj ne obstaja več, firme so že pred leti prodal tujcem, saj našga že skoraj ni več. Tiste firme so bile z nemnom razvoja, da bi nadaljeval podjetništvo in bi se iz tega financiral penzi sistem

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

Saj vaše ba*e se tud pasejo po javni upravi, mešajo meglo in dobivajo plače. Ne vem zakaj takih ne prenesem v l.2020-2023 k so že tolk telefoni izpopolnjeni, d abi lahko vse uredil preko njega....in ne vem zakaj dostkrat pozdravljam cestarje in gradbince cest in počas peljem mim.

Invictus je izjavil:

Komentar za bruhat, zakaj ker so že v tujini pri nas maš pa po Kranju že vse sorte ljudi, pa pol radijskih frkvenc sam še Jugo muzka, še mal pa bomo Slovenci poslušal sam še Jugo jezik, moral jugo običaje sprejmeta in še Juge načine

Zgodovina sprememb…

• spremenil: zobnik ()

user4683 ::

Invictus je izjavil:

Je rekel nekdo, ki že desetletje vanj vplačuje minimalno prek normiranca :))

PrihajaNodi ::

user4683 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Je rekel nekdo, ki že desetletje vanj vplačuje minimalno prek normiranca :))

Edin pametno. Potegnu tko al tko ne bo nic od njega. Ostali pa na crno delat pa v kripto vlagat
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Komentiral sem zato, ker njegov komentar je "sam sem uspesno izigral sistem, ti pa spokaj ce ti ni vsec".

Da je trenutna oblika pokojninskega sistema broken je pa verjetno jasno vsakemu, ki zna malo razmisljat.

sam sem uspesno izigral sistem, ti pa spokaj ce ti ni vsec

Ja, takšni tud mene nasmejojo. Sploh ko mi tipo ki ima 5000 jurjov neto pravi naj pridem nazaj v slo za minimalca. lol
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

sbawe64 ::

Invictus je izjavil:

Bismarckov pokojninski sistem.
Je pa res, da bi ga lahko imenovali tudi Hindenburgov Hindenburg disaster @ Wikipedia
2020 is new 1984
Corona World order

Pokojninski sistem ni broken in tudi ne bo broken, dokler bo država zalagala razliko. In ni nobene realne variante, da tega ne bi še naprej delala.

Bodo pa pogoji slabši - beri starost bo šla gor, kot recimo zdaj ko bo skočila na 62/42.

Torej pravis da tudi zdravstveni sistem ni broken, ker lahko drzava kadarkoli vrze notri par milijard, odpre se 100 zdravstvenih domov in uvozi tuje delavce?

Če bi bil edini problem zdravstvenega sistema to, da ni dosti denarja, bi to bil zelo lahko rešljiv problem lol

Zdaj država zalaga približno 10% proračuna. Glede na demografske projekcije bo vrh okoli 2050 al pa še desetletje kasneje pri cca 16%. Ni glih idealno, ampak trave ne bomo jedli (razen če bomo že vsi vegani hihi). Potem gre demografija spet na boljše. Al pa mogoče že prej, če nam levaki uvozijo bolj demografsko uspešne sodržavljane...

Tudi pomanjkanje denarja za pokojnine ni trivialen problem. Kje ta denar dobiti? (e.g. koga še bolj stisniti in upati, da ne pobegne, ali pa da ne zmanjka za recimo zdravstvo, kjer potreba po denarju s starostjo raste še hitreje kot pri pokojninah)

Glede na letno poročilo država ZPIZ že sedaj zalaga s 16% in ne 10%, tako da ne vem kakšne so te tvoje projekcije.

PersonaRuda ::

Geho je izjavil:

+1

Točno to. Preveč imamo fikusarjev. Zato pa imamo tako visoke obdavčitve plač, visoki DDV in še višji davek na dobiček, če si podjetje želi izplačati denar. Ko bomo počistili s fikusarji, bomo tudi bolj konkurenčni v gospodarstvu, ker bo država lahko znižala vse obdavčitve...

Jah pac standard se bo folku znizal, neki jih iz indije potegnemo pod crto bodo pa najbolj javni fikusi prsli skoz ki rabjo za izdajo gradbenga 1 leto. Nic novga. Standard pa ze en cajt pada
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

Pat_MaGroin ::

To mene vedno kislo nasmeje.

Bockamo se za milijone, strošek FREE vrtca za VSE, zaposlene, nezaposlene, žive, mrtve, je verjetno ranga 50 mio letno. In se otroci štepajo.

Letni strošek doplačila penzij pa ranga 1,5 MILIJARDE/letno, ima se, može se.

Torej, 50 mio reši problem vseh staršev glede vrtca.

gruntfürmich ::

Malidelničar je izjavil:

višje plače v sloveniji? raje se uprašajmo v katerem segmentu, kot pa da neumno bluzimo kot bine?
tam kjer jaz delam; elektrogospodarstvo? da se nam plače 1× zvišajo se praktično ne pozna na ceni elektrike.
v gradbeništvu, kjer se izkorišča južne sužnje da dobivamo gradbene barone? tudi tu se komodt zviša plača, pa bo lastnik imel za eno jahto manj.
javni sektor, ki je 10× prenabuhel? tu pa res ni maneverskega prostora, če jih 90% ne vržemo na cesto.
pokojnine, za katere so penzionerji nič ali premalo prispevali? znižati in izračunati dejansko stanje.
korupcija v javnem sektorju in odtekanje desetine miljard vsako leto k posvečenim? veliko možnosti za prihranek...
skratka če nisi idiot in pogledaš delovanje države kot celote, potem res lahko prideš to takšnega zaključka, da višje plače niso možne, in narod ti to še kupi!;(
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Zgodovina sprememb…

Pokojninski sistem NE obstaja več pri nas, obstaja samo še SOCIALNI sistem.

Itak, pokojnine popapcajo 6 MRD, sociala 6 MRD, zdravstvo 4 MRD.

Luškane cifre :).

Mato989 ::

TheBlueOne je izjavil:

Mato989 je izjavil:

Pozabljas na moje nadaljevanje

Jaz se generalno s tem strinjam samo ce das pravniku oz sodniko 600eur na lepe oci kaj mislis kako se pocuti drug del naroda

Potem nas pac vec ne zanima kaj zmoremo ali ne po binetovo

Samo tebi ta drug del ni jasen in skoz tumbas prvega

To v tem eseju so neki osnovni okvirji.

Pa prosim ne sklepat, da komu niso jasni taki ultraenostavni pomisleki. Kaj kdaj deluje nefer gledamo nekje od leto in pol starega frocovja naprej, pa do sankovskih posplosevalcev.

Zakaj dvig sodnikom verjetno ima kaksno ozadje. Sicer ne poznam tocno ampak verjetno so kaksne stare obljube in nuja, ker kakor pri zdravnikih lahko gre sodnik b.p. v zasebni sektor kot odvetnik.

Poglej, midva imava vedno težavo ker se ti kregaš kot makroekonomist POV jaz pa kot POV delojemalec... jaz se makroekonomsko lahko strinjam s tabo ves čas, ampak to ne spremeni dejstva da se kot zaposlen z razlago da moje plače ne morjo dvignit medtem ko sodniku lahko dajo 600 BRUTO zraven BREZ DODATNEGA DELA ali reševanja zaostankov, pač ne morem strinjat... seveda lahko gre sodnik v privat sektor, jaz pa sem tudi dal odpoved... ampak kot kaže ker natakarjev ne dobijo so tudi natakarji tako kot sodniki na poziciji moči kot kaže kajne?
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

gruntfürmich je izjavil:

korupcija v javnem sektorju in odtekanje desetine miljard vsako leto k posvečenim? veliko možnosti za prihranek...

Sej ne, da imamo proračunskih prihodkov na leto dobrih deset milijard, ampak na desetine milijard na leto pa odteka posvečenim! Ajme gostilniške debate

user4683 je izjavil:

Glede na letno poročilo država ZPIZ že sedaj zalaga s 16% in ne 10%, tako da ne vem kakšne so te tvoje projekcije.

Jaz bolj ne vem, kakšen je tvoj kalkulator.

2022
za pokrivanje razlike gre iz proračuna 1,019 milijarde
prihodkov 11,005 milijard

Smo ze bli na 1.6 mrd pri sub 10 mrd prihodkov.

Zadnji 2 leti je rekordno prispevkov pobranih, zato je nizje doplačilo.

Ampak zlati časi so pred nami se vsaj naslednjih 10 let. Up only!

Zgodovina sprememb…

Pa sej naslednje leto gremo na 62/42.

In tako dalje... do 70 sigurno v 20 letih.

Če se pa kaj ne bojim, je pa to, da bi za penzije zmanjkalo denarja lol To je political suicide, ker penziči dejansko volijo.

CiClon je izjavil:

user4683 je izjavil:

Jaz bolj ne vem, kakšen je tvoj kalkulator.

2022
za pokrivanje razlike gre iz proračuna 1,019 milijarde
prihodkov 11,005 milijard

Se opravicujem, iz tvojega zapisa je bilo razbrati, da drzavno doplacilo predstavlja 10% proracuna zpiza ("Zdaj država zalaga približno 10% proračuna"), tako da sem podal podatke o tem kaksen delez zpizovega proracuna predstavlja injekcija iz proracuna.

In kot je rekel PIC - lahko je razmetavati denar in racunati procente v zlatih casih.

No sej.

Ampak ne zamerit, ce mlad inženir noče dat 50% plače za penzijo, ki je ne bo v enaki meri uzival :).

CiClon je izjavil:

Pa sej naslednje leto gremo na 62/42.

In tako dalje... do 70 sigurno v 20 letih.

Če se pa kaj ne bojim, je pa to, da bi za penzije zmanjkalo denarja lol To je political suicide, ker penziči dejansko volijo.

Ker je Golob super duper. Prisel bo Denis Avdic nov obraz ki resi vse. Sej slabs ne more bit.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

111111111111 ::

Invictus je izjavil:

Če bodo v javcenm sektorju hoteli večlje plače, bodo morali odpuščati.

Mislim, da lahko začnemo kar pri dohtarjih. Jih je preveč in še tisti pijejo samo kofe in fukajo sestre, če se prav spomnim.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Mislim, da lahko začnemo kar pri dohtarjih. Jih je preveč in še tisti pijejo samo kofe in fukajo sestre, če se prav spomnim.

Hvala bogu si začel malo razmišljati. Pa dodatke naj vrnejo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

111111111111 ::

PrihajaNodi je izjavil:

Romuni baje razmišljajo čisto narobe. A tam si na kakšnem forumu že svetoval, da je treba dohtarjem znižat plačo? :)

Morda bodo pa v Sloveniji vzeli Romunski model in dohtarjem dali dostojne plače, saj so nas superiorno pripeljali skozi korna krizo. Če ne bi bilo tako dobrega zdravstva kot je v Sloveniji bi bilo več ljudi mrtvih.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

111111111111 je izjavil:

PrihajaNodi je izjavil:

Romuni baje razmišljajo čisto narobe. A tam si na kakšnem forumu že svetoval, da je treba dohtarjem znižat plačo? :)

Morda bodo pa v Sloveniji vzeli Romunski model in dohtarjem dali dostojne plače, saj so nas superiorno pripeljali skozi korna krizo. Če ne bi bilo tako dobrega zdravstva kot je v Sloveniji bi bilo več ljudi mrtvih.

Ti pa si tepček. Kako je lahko več mrtvih če pa že takrat niso nič delali in samo kradli pardon pili kavice. Ja, romuni pa so izvajali operativne posege, tudi v času plandemije. Tvoja ma namen kej vrnt denar al nič?
Dohtarjem bi morali zarubiti premoženje pa ga dati prostovoljnim gasilskim društvom.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

Invictus je izjavil:

Bolj doktorji na kavi, kot pa ženske na občinah, upravni enotni, zavodih itd ki od takh ni nobene koristi, doktorji pa če rešijo 1 življenj so velik naredil....kaj pa one ženske, NIČ od NIČ.

https://www.24ur.com/novice/svet/nedost...

Sicer malce off topic, ampak ja, je kar vse propadlo v SLO. Takšne zgodbe si pred 10 ali 20 leti prebiral iz držav kot so Indija, tam kakšno revno naselje.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi

Zgodovina sprememb…

CiClon je izjavil:

gruntfürmich je izjavil:

Sej ne, da imamo proračunskih prihodkov na leto dobrih deset milijard, ampak na desetine milijard na leto pa odteka posvečenim! Ajme gostilniške debate

ne mešaj proračuna in odtekanje denarja, ki se meri z BDP.

https://www.rtvslo.si/slovenija/politic...

je protikorupcijska komisija (KPK) med drugim predstavila oceno, da Slovenija zaradi korupcije letno izgubi kar 3,5 milijarde evrov oz. 7,5 odstotka slovenskega BDP-ja.

https://www.rtvslo.si/slovenija/sloveni...

Invictus je izjavil:

Z mladino bo tako:

- ta stari crknejo, finance izginejo, mulc, lahko še najstnik, pa brez keša in izkušenj

Na koncu gre vsak delat. Ampak, ker se dolgo išče, je preprosto premalo natreniran in izkušen za trg dela, zato dobi job za minimalca. Edina delovna izkušnja je jamranje po socialnih omrežjih. Tega pa delodajalci nočejo.

Si mislim, da gledas iz napacne strani. Pac poglej kaksne so place za zacetnike. Ni vazno kdaj gres na trg, ko si tam si zacetnik. Takrat se tudi zares zacne zivljenje.

Ce dam za primer sebe, absolutno nisem po tem tvojem vzorcu. Delal nonstop preko studenta, tudi to idealizirano programiranje, ko sem koncal s solanji pa sem takoj iskal delo. Torej pred startom sem imel izkusnje v programiranju, celoten design spletnih strani sem delal za narocnike, tiskarske tehnologije, deloma delal v orodjarstvu, torej poznal mehaniko, vodil elektro projekte itn. Prakticno vsi od prvega do zadnje so mi kot zacetniku ponujali minimalca za eno leto in ce bi bil priden kaksen stotak ali dva vec po enem letu. Pa sem sigurno bil pri desetih podjetjih.

Skratka to ni bilo dovolj niti, da se odselim od starsev, kaj sele za familijo ali pa da bejbo peljem na kosilo.

Sel iskati sluzbo v Avstrijo, takrat brez znanja nemscine. Dobil v avtomatizaciji/optimizaciji procesov, brez izkusenj. Iz prve dovolj, da bi lahko imel familijo.

Torej pogosto je kar ti nastevas kot razlog za stanje v bistvu posledica stanja.

Zgodovina sprememb…

Malidelničar ::

TheBlueOne: Morda je razlaga za tvojo slabo situacijo (s katero se lahko identificiramo, ker je dejansko bilo še 5-10 let nazaj dizaster, ali pa celo pred 2008, tam 2000-2008 katastrofalna situacija za tehnični kader, poznam zadeve in imam info iz prve roke) dejstvo, da si časovno 'narajmal' na slabo obdobje (ne vem, kdaj je to bilo, takoj po krizi 2008?)?? Danes bi si verjetno v trenutni situaciji na trgu izpogajal BISTVENO boljše izhodišče glede na to, kako se trg obrača (saj je že po medijih).

Kot zanimivost glede pomanjkanja kvalificiranih delavcev in tega da ljudje nočejo delati teh del, ali pa da nočejo delati. Zanimiva zgodba iz post-Bexit Britanije, primer družinske kmetije. Poslušajte kako tip razlaga, zelo zanimivo:
British Farmer's Perfect Explanation Of The Post Brexit Reality!

Kar hočem povedati je to, da imajo do neke mere podobno situacijo kot mi po vsej Evropi, ob čimer se nekatere države bolje spopadajo s tem: recimo Nemčija je ironično imela kar zelo solidno zadnje desetletje, kjer ji je pomagal njihov vajeniški sistem in so mlade pritegnili tudi v tehnična in poklicna dela.
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.

Na eni strani gospodarstvo cveti kot še nikoli, na drugi strani pa take zgodbe posameznikov...jaz bi rekel da so posamezniki taki, da namerno to počnejo iz svoje žlehtnobe, ker sistem očitno deluje.

Mato989 ::

TheBlueOne je izjavil:

Invictus je izjavil:

Z mladino bo tako:

Si mislim, da gledas iz napacne strani. Pac poglej kaksne so place za zacetnike. Ni vazno kdaj gres na trg, ko si tam si zacetnik. Takrat se tudi zares zacne zivljenje.

Ce dam za primer sebe, absolutno nisem po tem tvojem vzorcu. Delal nonstop preko studenta, tudi to idealizirano programiranje, ko sem koncal s solanji pa sem takoj iskal delo. Torej pred startom sem imel izkusnje v programiranju, celoten design spletnih strani sem delal za narocnike, tiskarske tehnologije, deloma delal v orodjarstvu, torej poznal mehaniko, vodil elektro projekte itn. Prakticno vsi od prvega do zadnje so mi kot zacetniku ponujali minimalca za eno leto in ce bi bil priden kaksen stotak ali dva vec po enem letu. Pa sem sigurno bil pri desetih podjetjih.

Skratka to ni bilo dovolj niti, da se odselim od starsev, kaj sele za familijo ali pa da bejbo peljem na kosilo.

Sel iskati sluzbo v Avstrijo, takrat brez znanja nemscine. Dobil v avtomatizaciji/optimizaciji procesov, brez izkusenj. Iz prve dovolj, da bi lahko imel familijo.

Torej pogosto je kar ti nastevas kot razlog za stanje v bistvu posledica stanja.

Ampak kaj ta tvoja zgodba pove? Da moraš pač prilagodit svoj lajf svojim željam, če pa ne zmoreš (delat v Avstrijo kot ti) pa pač prilagodi ŽELJE...

Žal preveč ljudi ne zmore ne prvega ne drugega, zato pa jamra kako jim "pripada" nekaj
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115

Mato989 je izjavil:

Ampak kaj ta tvoja zgodba pove? Da moraš pač prilagodit svoj lajf svojim željam, če pa ne zmoreš (delat v Avstrijo kot ti) pa pač prilagodi ŽELJE...

Žal preveč ljudi ne zmore ne prvega ne drugega, zato pa jamra kako jim "pripada" nekaj

Nisem zelel povedati tega, samo Invictusu, da je kar si on predstavlja kot izhodisce problema mozno videti kot posledico.

In seveda nisem pristas nacina, da bi si zamislil kaj mi avtomaticno pripada ali pa da bi jokcal, da imam premalo ker vlada to in ono.
««
68 / 91
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
28248908 (16732) Malidelničar
»

Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Problemi človeštva
43074497 (55777) sbawe64
»

Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10429994 (25360) Mato989
»

World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
22166836 (52966) bbf

Več podobnih tem