Forum » Loža » "Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh
"Pomanjkanje" študentske delovne sile in delovne sile nasploh
Temo vidijo: vsi
Mato989 ::
TheBlueOne je izjavil:
Kaj pa ce iz teh 500 zaposlenih zbezi polovica? Zaposlijo enega, zbezita 3? Kaj potem? V bistvu kaj je danes lazje, dobit 3 informatike ali 100 kovinarjev/elektricarjev/slosarjev? Ne me jebat, kmalu bo 100e ura za iskanega tehnika realnost, just wait n see. Se premalo bo.
Se nisem dozivel, da bi naenkrat slo 100 ljudi, sem pa, da je sel cel IT. Ne samo, da so sli, morda odprejo svoje podjetje in posljejo ponudbo.
Zadeve niso hipoteticne, praksa je taka, da je IT dobro informiran, praviloma dostopen za headhunterje in zaradi morja opcij pogumen kader.
Verjetno ne poznas ITja. Pri nas solanje za enega traja med enim in tremi leti. Racunaj investicijo ca. 200kEUR preden od njega resno profitiras. Ce ni prenosa znanja oziroma so sli tisti z znanjem in nisi uspel solati naslednikov, ti ne bodo mogli novi kaj dosti drugega, kot vse delati na novo.
Se spomnim ko so na NKBM pred leti ko sem bil otrok, in je foter tam delal dali vsi v 1. nadstropju odpoved, oziroma od 20tih zaposlenih 18... to je bilo mimogrede skoraj 50% kadra tiste Poslovne enote... vsi so dobili povišice ;)
Resda ni to bil proizvodnji kader osnovne šole, ni pa bil to nek high tech... so bli pač ekonomisti ipd...
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Utk ::
Tudi zadnjič v steklarni so "vsi" dali odpoved, cela izmena al kaj že, pa so se pol menda dogovorili. Zmeraj se da, samo da več je ljudi, manjša je možnost, da uspe.
TheBlueOne ::
Pa resno mislite, da so se kje drugje taksne fluktuacije kot v IT in na splosno v tehniki?
Valvoline ::
TheBlueOne je izjavil:
Kaj pa ce iz teh 500 zaposlenih zbezi polovica? Zaposlijo enega, zbezita 3? Kaj potem? V bistvu kaj je danes lazje, dobit 3 informatike ali 100 kovinarjev/elektricarjev/slosarjev? Ne me jebat, kmalu bo 100e ura za iskanega tehnika realnost, just wait n see. Se premalo bo.
Se nisem dozivel, da bi naenkrat slo 100 ljudi, sem pa, da je sel cel IT. Ne samo, da so sli, morda odprejo svoje podjetje in posljejo ponudbo.
Zadeve niso hipoteticne, praksa je taka, da je IT dobro informiran, praviloma dostopen za headhunterje in zaradi morja opcij pogumen kader.
Verjetno ne poznas ITja. Pri nas solanje za enega traja med enim in tremi leti. Racunaj investicijo ca. 200k€ preden od njega resno profitiras. Ce ni prenosa znanja oziroma so sli tisti z znanjem in nisi uspel solati naslednikov, ti ne bodo mogli novi kaj dosti drugega, kot vse delati na novo.
Nikjer nisem napisal da se kar naenkrat poslovi 100 ali vec. Vsak dan po par, kot receno zaposlijo enega 3 se poslovita. Pa cez mesec dva je stala. Kar naj jocejo.
TheBlueOne je izjavil:
Pa resno mislite, da so se kje drugje taksne fluktuacije kot v IT in na splosno v tehniki?
fluktuacije? Jaz mislim da na delovnih mestih kjer delajo študenti znajo bit še mnogo večje...
Utk ::
TheBlueOne je izjavil:
Niso, ampak zarad raznih razlogov. Če ima neka IT firma 500 zaposlenih, tudi ne bo nihče jokal za nekom, ki da odpoved. Tudi če 2-3 naenkrat. Ali 3 vsak mesec.
To ni neke razlike proti proizvodnji s 500 delavci. Če ti pa v taki IT firmi dajo odpoved (vsi) 3 menedžerji, imaš pa problem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Utk ()
TheBlueOne je izjavil:
Ne bos verjel, tudi za 100-200e vec folk menja siht na par mesecev, danes je tega ogromno sploh pri tem pomankanju kadrov.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Valvoline ()
TheBlueOne je izjavil:
Niso, ampak zarad raznih razlogov. Če ima neka IT firma 500 zaposlenih, tudi ne bo nihče jokal za nekom, ki da odpoved. Tudi če 2-3 naenkrat. Ali 3 vsak mesec.
To ni neke razlike proti proizvodnji s 500 delavci. Če ti pa v taki IT firmi dajo odpoved (vsi) 3 menedžerji, imaš pa problem.
Podjetja, ki v osnovi niso IT, jih pa nekaj potrebujejo imajo skoraj najvecji problem. Na mojem podrocju, ce gredo kljucni ljudje, lahko bolj kot ne zaprejo. Odpovedni roki 6 mesecev plus.
Ce je IT podjetje oziroma razvojno pa seveda ne propade, je pa izguba vsakega zelo draga. Solanja so pogosto zelo dolga.
IL_DIAVOLO ::
Tudi zadnjič v steklarni so "vsi" dali odpoved, cela izmena al kaj že, pa so se pol menda dogovorili. Zmeraj se da, samo da več je ljudi, manjša je možnost, da uspe.
Ampak ne za visjo placo, samo rekli so jim "bo pa kdo drug".
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
nejc_nejc ::
O kelnarcah in koktajlih.
Ponavadi, je tako, da kar komandiras sam znas opraviti.
Pac, naj sefica nauci novo osebje.
Za menjavo dela za sankom so tudi druge stvari, tako, da je to v primeru, samo ena plat medalije.
Ponavadi, je tako, da kar komandiras sam znas opraviti.
Pac, naj sefica nauci novo osebje.
Za menjavo dela za sankom so tudi druge stvari, tako, da je to v primeru, samo ena plat medalije.
nejc_nejc ::
....
Seveda imaš 100% PRAV, AMPAK NALOGA lastnika/direktorja/delodajalca/manegerje je da to mora zbalansirat, če ne zmore pač ni dovolj dober manager, direktor, whatever v tistem trenutku za tisto stanje trga dela in trga nasploh.
V tistem trenutku za tisto stanje trga dela in trga nasploh.
Sedaj, mi pa pokazi nekoga, ki pri obstojeci placilni disciplini in zaščiti zaposlenih, lahko maso plac dvigne za 100%, kot si omenil dve strani nazaj pri zlahtniku in komunali.
Lej preveč ostarijsko gledaš, žal.
....
Seveda imaš 100% PRAV, AMPAK NALOGA lastnika/direktorja/delodajalca/manegerje je da to mora zbalansirat, če ne zmore pač ni dovolj dober manager, direktor, whatever v tistem trenutku za tisto stanje trga dela in trga nasploh.
V tistem trenutku za tisto stanje trga dela in trga nasploh.
Sedaj, mi pa pokazi nekoga, ki pri obstojeci placilni disciplini in zaščiti zaposlenih, lahko maso plac dvigne za 100%, kot si omenil dve strani nazaj pri zlahtniku in komunali.
Lej preveč ostarijsko gledaš, žal.
Ok, če ne more to, kako bo pa potem dobil delavce? Če ne dobi delavca bo imel še manj denarja za plače =) In kmalu mu bodo odšli obstoječi izgoreli na bolniško ali zboleli za drugimi stvarmi kaj pa pol?
Meni je vseeno, delavci se pač več ne bodo pustili nategovat, dokler bodo lastniki in direktorji imeli avte za 50-100k delavec pa ne dobi kredita... in prav je tako, če je to za tebe preveč oštarijsko je to to... bo pa vse propadlo pa bomo spet vsi kmetovali, so be it.
Vecina slej kot prej dobi zaposlene. Podjetja nastajajo in propadajo, place pa rastejo pricakovano pocasi. Trenutno je pac dober cas za iskanje dela, drugo leto morda ze ne bo vec tako.
Ti opisujes kakor, da bodo vsi propadli od pomanjkanja delovne sile, v bistvu pa sploh ni tako.
Ti opisujes kakor, da bodo vsi propadli od pomanjkanja delovne sile, v bistvu pa sploh ni tako.
TheBlueOne je izjavil:
Vecina slej kot prej dobi zaposlene. Podjetja nastajajo in propadajo, place pa rastejo pricakovano pocasi. Trenutno je pac dober cas za iskanje dela, drugo leto morda ze ne bo vec tako.
Tako opisujejo delodajalci ki jamrajo v člankih po 24ur, rtvslo, mariborinfo itd... jaz samo povzemam njihove besede in o njih debatiram.
tikitoki ::
Raptor F16 je izjavil:
Ne boš verjel ampak Cimos je ravno zaradi tega propadal ker so bili dobavitelj tretjega, v najboljšem primeru drugega reda kar pomeni 2-5% dobička glede na lastno ceno dela.To verjetno govoriš v zadnjih letih? Prej so bili vedno razvojni dobavitelj prvega reda za vse ...
ampak razlagat da neka firma ne more dvignit plače da bi privabila delavce, pomeni samo da je manegment in prodaja nesposobna v tisti panogi pridobit dovolj financ da bi to bili sposobni naredit...To je ta tvoj del na gostilniškem nivoju, ker ne razumeš in se niti ne trudiš razumeti, kako stvari delujejo.
Mogoče rabiš en enostaven primer, da boš razumel. Imaš kavabar in prodajaš kavo. Imaš kelnarco, ki kuha povprečno kavo. Kako ji boš lahko "zrihtal" 5k neto plače?
Tudi ti nisi razumnel, ce nisi sposoben zrihtati dela, ki ga je nekdo pripravljen opravljti, ali uredi zadeve, da bos dobil delovno silo, al pa zapri zadevo, ker ocitno nisi sposoben imeti posla brez suzenjske delovne sile.
Meiniken ::
Zanimivo da povsod primanjkuje kadra, plače so slabe, šole pa vsako leto naštepajo n-število frišnih glav
IT obljubljena dežela po to
IT obljubljena dežela po to
TheBlueOne je izjavil:
Kdo mislis da zene proizvodnjo, tisti bogatas, k zjutraj je kaviar, al karkoli, al miljoni raje? Upam, da ne zgresis pravega odgovora. Prelivanje sredstev v davcne oaze in mega jahte je za gospodarstvo in proizvodjo slabo.
BTW: Drzava potrebuje sredstva za tvojo resitev. Ergo davke.
Ne vem, ce je potrebno, da drzava direktno ustvari in nadzira proivodnjo.+, ker se to v preteklosti vecinoma ni dobro izkazalo. Kopicenje bogastva pri pescici pa se tudi ni nikoli izkazalo za pozitivno.
Kdo pravi, da bi spremenil razmerja? Verjetno bi zelo dolgo moral visati davke, da bi spremenil trg. Koliko kapitala mislis, da je aktivnega pri bogatunih? 10%? 50%? Koliko jim moras vzeti, da ne bo vec za jahto, da prisilis manj ljudi, da dela na takih projektih in raje razmislja recimo o bolj optimalni proizvodnji hrane?
Potem pa je se problem kaj zares potegne za sabo razvoj. Pogosto ravno bogatuni stipendirajo razvoj za tehnologije, ki kasneje pridejo v siroko uporabo. Ta model razvoja dejansko deluje, posebej ce gledas kakor gledas na situacijo ti. Torej kaj kot koncept deluje zgodovinsko.
Se ena pravljica, nope, drzave financirajo vecino bazicnih raziskav, ker je ROI prenizek, da bi bile zanimive za vlagatelje.
Huda tezava je, da drzave financirajo raziskave, intelektualna lastnina pa pristane v rokah tretjih oseb in ocitno bi bilo potrebno spremeniti pogoje in vkljuciti klavzulo, da so vsi patenti, ki nastanejo na osnovi javno financiranih raziskavah, last drzav, ki so jih financirale.
Ni treba dalec v zgodovino iti, sam pogledas raziskave v primeru kovida.
Ocitno imajo bogatasi in firme denar, da sirijo lazi in pravljice in si omogocijo neovirano prenasanje sredstev iz nasega zepa v lastno malho.
TheBlueOne je izjavil:
Mogoce do zdaj ni bilo, se je pa stanje definitivno ze mocno spremenilo. Mam bratranca k dela v uniorju, pravi vcasih na objavljenem oglasu se je prijavilo tudi po 50 nakdidatov, zdaj pa majo desetine nonstop objavljenih oglasov vec kot eno leto pa se noben ne prijavi. Vsepovsod je podobna situacija. Folka pripravljenega opravljat resno delo ze zdavnnej nikjer ni vec za dobit, kalkuliranje z visino plac se bo vrnilo kot bumerang, tist k bo zadnji dvignu bo prvi sel pod kljuc.
Se ena pravljica, nope, drzave financirajo vecino bazicnih raziskav, ker je ROI prenizek, da bi bile zanimive za vlagatelje.
Huda tezava je, da drzave financirajo raziskave, intelektualna lastnina pa pristane v rokah tretjih oseb in ocitno bi bilo potrebno spremeniti pogoje in vkljuciti klavzulo, da so vsi patenti, ki nastanejo na osnovi javno financiranih raziskavah, last drzav, ki so jih financirale.
To je na nek nacin plansko gospodarstvo, temu pa, ce me spomin ne vara nasprotujes. Ni nic drugace, kot ce podjetjem reces kaj smejo delati ali pa ce jih obdavcis tako dalec, da nimajo pravega maneverskega, kapital pa das v raziskave tja, kamor bi rad potisnil industrijo.
PrihajaNodi ::
Sem slišal da se vse več ljudi seli h staršem saj plače niti rent ne dohajajo.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
gruntfürmich ::
Torej tedensko se pojavljajo članki kot je tale:
https://mariborinfo.com/novica/lokalno/...
Kot kaže se delodajalci kar nočejo in nočejo zavedat, ali bi nam pa radi vcepili v glavo da niso problem njihove postavke in višina plače ampak države/ljudje ker nočemo delat... Neverjetno kakšno pravnje možganov, zdaj so krivi "otroci" oz. študenti ker pač NOČEJO delat za take plače... hja, boste pa plače dvignili pa bo ane?
Neverjetno je kakšno propagando izvajajo delodajalci češ da so delavci krivi ker nočejo njihove ponudbe sprejet in iskanja...
to še ni najbolj grozno.
najbolj grozno je, ko ti raznorazni poslanci in ministri govorijo o 'študentih' kot o prekarni poceni delovni sili.
takrat veš da smo res narod idiotov.
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
fikus_ ::
PrihajaNodi je izjavil:
Ti si to že pred leti ugotovil, nekateri pa šele sedaj!
Učite se iz preteklosti, živite v sedanjosti in razmišljajte o prihodnosti.
Sparkxl ::
Samo Mato je res klasični šank ekonomist, za njega je svet tako preprost, plačaj več in imaš problem rešen. Sveta preproščina, ki je daleč od resnice.
V veliko primerih je res tako. V ogromno pa ne.
Glede na dodano vrednost pri nas si večina ne more privoščit da plača več.
Trenutno imamo bolano rast vsega in logično da primanjkuje delavcev. To se bo kmalu umirilo, recesija je pred vrati.
Mato je seveda spregledal par detajlov v članku, kot so recimo "1/3 manj študentov kot pred 10 leti" in "zaradi razpršenosti študijskega urnika niti ne morejo toliko delati kot nekoč".
Ampak on to rajši spregleda in tuli tu v vsaj 80 postih da več kot bodo plačali, prej bodo problemi rešeni. Res je, ampak samo za tiste ki lahko več plačajo.
Trenutno imamo bolano rast vsega in logično da primanjkuje delavcev. To se bo kmalu umirilo, recesija je pred vrati.
Mato je seveda spregledal par detajlov v članku, kot so recimo "1/3 manj študentov kot pred 10 leti" in "zaradi razpršenosti študijskega urnika niti ne morejo toliko delati kot nekoč".
Ampak on to rajši spregleda in tuli tu v vsaj 80 postih da več kot bodo plačali, prej bodo problemi rešeni. Res je, ampak samo za tiste ki lahko več plačajo.
PrihajaNodi je izjavil:
Ti si to že pred leti ugotovil, nekateri pa šele sedaj!
Tocno. Boljse sociala kot suzenjstvo
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
gruntfürmich ::
Samo Mato je res klasični šank ekonomist, za njega je svet tako preprost, plačaj več in imaš problem rešen. Sveta preproščina, ki je daleč od resnice.
študirati bi moralo 5% najpametnejših. ne pa prelagat kozarce in talarje. ostali pa se naj v 4-letnih šolah izučijo poklica; tudi natakarskega.
kaj tu točno ni jasno?
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
Zimonem ::
Odstotno precej več. Ne pa reševat zaposlovanja prek študentskega dela. Ker sicer bi jih tudi precej manj "študiralo zgolj zaradi statusa.
TheBlueOne je izjavil:
To je na nek nacin plansko gospodarstvo, temu pa, ce me spomin ne vara nasprotujes. Ni nic drugace, kot ce podjetjem reces kaj smejo delati ali pa ce jih obdavcis tako dalec, da nimajo pravega maneverskega, kapital pa das v raziskave tja, kamor bi rad potisnil industrijo.
Nope. To je zloraba davkoplacevalskega denarja. Zakaj bi drzava financirala raziskave, zadebniki pa bi nato sluzili na osnovi izsledkov?
Ce zelis izsledke raziskav patentirati in s tem zavirati razvoj druzbe, uporabo zasebni kapital, kot si sam trdil ,da delajo. Jaz sam izpostavljam dejstvo, da je to se ena pravljica.
solatko ::
Raptor F16 - Zapreš firmo in začneš delat kaj drugega, pri lon poslih za AI je vedno tako, da podizvajalce pritiskajo s ceno, vsako leto, ker računajo ravno na to, da boš šel do minimuma in potem imaš štalo, ker za ponujeni denar ne dobiš delavcev, zamujaš z roki in fašeš še kakšen penale. Verjemi, da za tako delo nimajo še dveh, ki čakajo zadaj, to je samo zate, da pristaneš na njihove pogoje.
IL_DIAVOLO - Seveda, ko prideš z novo mečko, hoče večjo plačo, ker ti jo je on zaslužil. Logično. Z menjavami delavcev je križ, ker kvaliteta izdelkov niha.
Nekoč mi je nek velik toranar dejal - moja firma je vredna samo toliko, kolikor je vreden najslabši delavec v njej, zato si ne morem privoščit, da dajem slabe plače!
Pri nas delate firme na slabih plačah in si mislite - bo že, potem pa jok, ko ljudje spoznajo, da se za tako mizerijo ne splača hodit v službo.
Sparkxl - Zakaj je dodana vrednost tako nizka? Odpri firmo z visoko dodano vrednostjo pa vseeno ne boš plačeval strokovnjakov niti približno toliko, kot severni sosedje, enostavno zato, ker bi rad v dveh letih avto za 300k€, vikend na morju, jahto in po možnosti še helikopter, dobre firme pa se ustvarja nekaj deset let, z največjimi odrekanji lastnikov,..
IL_DIAVOLO - Seveda, ko prideš z novo mečko, hoče večjo plačo, ker ti jo je on zaslužil. Logično. Z menjavami delavcev je križ, ker kvaliteta izdelkov niha.
Nekoč mi je nek velik toranar dejal - moja firma je vredna samo toliko, kolikor je vreden najslabši delavec v njej, zato si ne morem privoščit, da dajem slabe plače!
Pri nas delate firme na slabih plačah in si mislite - bo že, potem pa jok, ko ljudje spoznajo, da se za tako mizerijo ne splača hodit v službo.
Sparkxl - Zakaj je dodana vrednost tako nizka? Odpri firmo z visoko dodano vrednostjo pa vseeno ne boš plačeval strokovnjakov niti približno toliko, kot severni sosedje, enostavno zato, ker bi rad v dveh letih avto za 300k€, vikend na morju, jahto in po možnosti še helikopter, dobre firme pa se ustvarja nekaj deset let, z največjimi odrekanji lastnikov,..
Delo krepa človeka
gruntfürmich je izjavil:
študirati bi moralo 5% najpametnejših. ne pa prelagat kozarce in talarje. ostali pa se naj v 4-letnih šolah izučijo poklica; tudi natakarskega.
kaj tu točno ni jasno?
Ker drzava prek univerz pere denar
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zimonem ::
Raptor F16 - Zapreš firmo in začneš delat kaj drugega, pri lon poslih za AI je vedno tako, da podizvajalce pritiskajo s ceno, vsako leto, ker računajo ravno na to, da boš šel do minimuma in potem imaš štalo, ker za ponujeni denar ne dobiš delavcev, zamujaš z roki in fašeš še kakšen penale. Verjemi, da za tako delo nimajo še dveh, ki čakajo zadaj, to je samo zate, da pristaneš na njihove pogoje.
Severni sosedje imajo precej višje dohodninski razrede. Raje odpreš firmo čez mejo.
Zanimivo je koliko umorov se zgodi v Slo. Je v korelaciji z vso vecjo bedo in izkoriscanjem. Odpres 24 ur pa samo klanje. Saj za tujino ze skor manjka prostora. Slovenija je danes dalec od varne drzave
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: PrihajaNodi ()
Vse je beda. Toliko umorov se ne spomnim da bi bilo. Pac sem malo starejsi
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
s1m0n ::
PrihajaNodi je izjavil:
Vse je beda. Toliko umorov se ne spomnim da bi bilo. Pac sem malo starejsi
Če se o stvareh ni poročalo še ne pomeni, da se niso dagajale...
sentiš ::
Sem bila na razgovoru nekaj 10 dni nazaj. Takšni so bili predstavljeni pogoji dela:
8 urni delovnik, 3 izmensko delo, vsak dan 1 uro pred koncem dela pride šef povedati ali se podaljša delo za 2-3 uri ali ne. Sobote delovne vse. Prazniki delovni vsi razen 1. Maj. V petek popoldne šef pove ali se delajo tudi nedelje. Nadure niso plačane imajo pa sistem koriščenja ur, ki jih ne moreš koristiti, ker se preveč dela, zato izplačujejo šele v paketih, ko se ti jih nabere določeno število. Plača 1000 neto + prevoz in malica.
Živimo samo za službo?
8 urni delovnik, 3 izmensko delo, vsak dan 1 uro pred koncem dela pride šef povedati ali se podaljša delo za 2-3 uri ali ne. Sobote delovne vse. Prazniki delovni vsi razen 1. Maj. V petek popoldne šef pove ali se delajo tudi nedelje. Nadure niso plačane imajo pa sistem koriščenja ur, ki jih ne moreš koristiti, ker se preveč dela, zato izplačujejo šele v paketih, ko se ti jih nabere določeno število. Plača 1000 neto + prevoz in malica.
Živimo samo za službo?
mn ::
Sem bila na razgovoru nekaj 10 dni nazaj. Takšni so bili predstavljeni pogoji dela:
Živimo samo za službo?
Kaj ni po zakonu obvezen 1 dan za počitek in 40 ur nadur mesečno max?
dexterboy ::
Sem bila na razgovoru nekaj 10 dni nazaj. Takšni so bili predstavljeni pogoji dela: 8 urni delovnik, 3 izmensko delo, vsak dan 1 uro pred koncem dela pride šef povedati ali se podaljša delo za 2-3 uri ali ne. Sobote delovne vse. Prazniki delovni vsi razen 1. Maj. V petek popoldne šef pove ali se delajo tudi nedelje. Nadure niso plačane imajo pa sistem koriščenja ur, ki jih ne moreš koristiti, ker se preveč dela, zato izplačujejo šele v paketih, ko se ti jih nabere določeno število. Plača 1000 neto + prevoz in malica. Živimo samo za službo?
TROLL post! Povej ime delodajalaca ali pa se pogovor ni zgodil!
Ko ne gre več, ko se ustavi, RESET Vas spet v ritem spravi.
endelin ::
To je povsem možno, da se najdejo takšni mojstri ki mislijo da z jurjem človeka kupijo
Zgodovina sprememb…
- spremenil: endelin ()
Za taksne mojstre so pred leti spucali Barbara Rov.
bambam20 ::
Sem bila na razgovoru nekaj 10 dni nazaj. Takšni so bili predstavljeni pogoji dela: 8 urni delovnik, 3 izmensko delo, vsak dan 1 uro pred koncem dela pride šef povedati ali se podaljša delo za 2-3 uri ali ne. Sobote delovne vse. Prazniki delovni vsi razen 1. Maj. V petek popoldne šef pove ali se delajo tudi nedelje. Nadure niso plačane imajo pa sistem koriščenja ur, ki jih ne moreš koristiti, ker se preveč dela, zato izplačujejo šele v paketih, ko se ti jih nabere določeno število. Plača 1000 neto + prevoz in malica. Živimo samo za službo?
TROLL post! Povej ime delodajalaca ali pa se pogovor ni zgodil!
Jaz tudi poznam eno takšno podjetje, ki dela po takšnem sistemu. Sicer je delo enoizmensko, vendar je po naravi 9-10 urno, včasih tudi dlje. Tako, da ne bi rekel, da je troll post. če ti ne poznaš takšnih razmer, ne pomeni, da jih ni.
Aha, ampak inšpekcija za delo pa ne obstaja, ali kako? V PETEK POPOLDAN ZA DELO V NEDELJO???
Pa kdo tukaj koga farba?!?!?!
Dej ime firme pa se naredi anonimna prijava. Če pa to ne pomaga, pa je jasno, zakaj imamo takšno stanje deuha v tej kokoški...
Dej ime firme pa se naredi anonimna prijava. Če pa to ne pomaga, pa je jasno, zakaj imamo takšno stanje deuha v tej kokoški...
Aha, ampak inšpekcija za delo pa ne obstaja, ali kako? V PETEK POPOLDAN ZA DELO V NEDELJO???
Inšpekcija za delo potrebuje dokaze. Tistih nekaj delavk bodo pa potegnile s podjetjem in lagale v prid vodstva. Razumi če moraš. Delajo pa 90% od 5 do 15 ure. Gre za eno od srednje velikih podjetij, ki pripravljajo jabolka za trgovine.
MetalLord ::
Mi imamo tudi tako, lahko celo slikam dopis v proizvodnji kjer piše, da se dela vikende in praznike še ene par mesecev zaradi povečanega obsega dela. Sobote so pa itak že od vedno, če delaš v proizvodnji, verjetno 20-40 na leto. Ampak plača je 850EUR bruto in ne 1000EUR neto, za novo zaposlenega ali tistega ki dela že 20 let. Seveda ljudje odhajajo, ampak očitno ne toliko, da bi morali kaj ukrepati glede tega. Ja, če gledaš razvojnike in ostale s faksi kako se pasejo tudi po eno uro v jedilnici, ne dobiš prave slike. Seveda na zunaj pa prikazujejo razne bullshite kot je Vlagatelji v ljudi.
Jaz vem da živim samo za vikend, brez da si frej 2 dni na teden in to vsak teden (dobro, ena ali dve soboti na leto bi se verjetno dalo preživeti), potem bolje da ne delaš. Še to ni ne vem kakšen luksuz, zdaj se čaka da se gre v roku 10 let na 30, 32 ali 35 urni delovnik (32 je meni slabše kot 35, ker ubija bolj 8 ur na dan kot 5 dni na teden). Ali pa da si tam kolikor te rabijo, ne vem zakaj moram viset tam 8 ur kadar je dela samo za 2 uri, kdo ima korist od tega? Res da delo lahko pride tudi ob 13-tih, ampak pač narediš naslednji dan.
Jaz vem da živim samo za vikend, brez da si frej 2 dni na teden in to vsak teden (dobro, ena ali dve soboti na leto bi se verjetno dalo preživeti), potem bolje da ne delaš. Še to ni ne vem kakšen luksuz, zdaj se čaka da se gre v roku 10 let na 30, 32 ali 35 urni delovnik (32 je meni slabše kot 35, ker ubija bolj 8 ur na dan kot 5 dni na teden). Ali pa da si tam kolikor te rabijo, ne vem zakaj moram viset tam 8 ur kadar je dela samo za 2 uri, kdo ima korist od tega? Res da delo lahko pride tudi ob 13-tih, ampak pač narediš naslednji dan.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: MetalLord ()
SmolWhale ::
Živimo samo za službo?
Troll? Kdorkoli dela pod takimi pogoji in je tiho kot rit si ne zasluži drugega. V teh časih ko ni kadra se delodajalce izsiljuje na hard, ker dobiš drugo slu*bo v trenutku, samo treba se je znat prodajat.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SmolWhale ()
Troll? Kdorkoli dela pod takimi pogoji in je tiho kot rit si ne zasluži drugega. V teh časih ko ni kadra se delodajalce izsiljuje na hard, ker dobiš drugo slu*bo v trenutku, samo treba se je znat prodajat.
Dobiš ja. Tisto, ki jo nihče ne želi. Za dobro službo se je potrebno kar malo potrudit.
SmolWhale ::
Dobiš ja. Tisto, ki jo nihče ne želi. Za dobro službo se je potrebno kar malo potrudit.
Za dobro službo so potrebne veze in poznanstva, za povišice pa pivo s šefom in rinjenjez glavo v ritno odprtino. Vsaj iz mojih izkušenj lahko povem, da je tako, tisti ki je priden in neopazen je manj vreden od tistega, ki gobca s šefom 30min na šiht.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SmolWhale ()
solatko ::
DexterBoy - Ti še nisi slišal za dvojno evidenco DČ - uradno kartica štempljana 8-14, dejansko delo pa po potrebi vodje, na roke v beležki. Koriščenje ur bi moralo biti 1h za 1,5h pa je 1:1.
Še ena stvar je, ki je v SLO unikum - v delovnih pogodbah - In druga dela po navodilih nadrejenega.
V razvitih državah vsebuje delovna pogodba točni opis tvojega dela in koliko dobiš za to denarja, lahko pa ti vodja odredi tudi drugo delo, če so potrebe, vendar je plačano posebej. Delavca se najema za točno določeno delo v delovnem procesu in to delo je ovrednoteno, ne pa za to, da špilaš deklico za vse za minimalca, za delo preko polnega delovnega časa brez plačila in podobno. Naše delodajalce bi morali namakat v katranu in posut s perjem, vsa čast izjemam.
Še ena stvar je, ki je v SLO unikum - v delovnih pogodbah - In druga dela po navodilih nadrejenega.
V razvitih državah vsebuje delovna pogodba točni opis tvojega dela in koliko dobiš za to denarja, lahko pa ti vodja odredi tudi drugo delo, če so potrebe, vendar je plačano posebej. Delavca se najema za točno določeno delo v delovnem procesu in to delo je ovrednoteno, ne pa za to, da špilaš deklico za vse za minimalca, za delo preko polnega delovnega časa brez plačila in podobno. Naše delodajalce bi morali namakat v katranu in posut s perjem, vsa čast izjemam.
Delo krepa človeka
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Dvig minimalne plače (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Problemi človeštva | 42420 (10244) | Malidelničar |
» | Pomanjkanje kadra v Sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Problemi človeštva | 65104 (46384) | sbawe64 |
» | Razmere tako hude, da jemljejo vse ki želijo delat (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 27663 (23029) | Mato989 |
» | World Economic Forum: Letos boste službo lažje kot v Sloveniji našli le na Japonskem (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Ostale najave | 60782 (46912) | bbf |