Forum » Problemi človeštva » Boscarol, obdavčitev bogatih in Levica
Boscarol, obdavčitev bogatih in Levica
nevone ::
Ne, žal spet isto. Ne samo, da se izogibate razlikovanju med prisilnim in prostovoljnim, celo napak primerjate: prispevki državi niso prostovoljni. Nakup Iphona je prostovoljen.
Kaj kdo čuti kot prisilo je relativno. Zato ne moreš enostavno trditi, da je prisila samo tisto, kar ti čutiš kot prisilo.
Če je zate prisila tisto, kar predpiše država, je za nekoga drugega prisila to, kar predpisuje potrošniška družba, da mora, če hoče solidno živeti, kupiti nekatere stvari, ki mu jih v neki manj "zahtevni" družbi ne bi bilo treba. Dejansko človek napredek lahko dojema kot prisilo.
Že res, da država svoja pravila uresničuje s pomočjo represivih služb in je zato to drugačna prisila kot ta v katero si potisnjen s strani družbe, a za samo subjektivno dojemanje ni slednja nič kaj dosti manj neprijetna.
o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.
simonchelo ::
Wooow... Kam je ta debata odšla. Se zmeri ne stekate poante. Oz razmišljate preveč kapitalistično. Boscarol ni ustvaril podjetja z namenom da bi ga čez 20 let prodal za 250m. Nekaterim ljudem je iziv ustvariti podjetje, voditi ljudi, iskati subvencije (če si kdaj poskušal dobiti subvencijo potem veš koliko papirologije to za seboj potegne), skratka pripeljati podjetje do neke točke ko se zanj nekdo zanima in ga odkupi. Do tega so mu pomagali zaposleni in jih bo za to tudi nagradil, vrnil bo tudi nekaj občini (vsem ljudem tistega kraja)
Am pa kolikor sem ga spremljal čez leta se sedaj ne bo ustavil. Ima še 2 podjetji, podpiral bo startup podjetja... Skratka mudel ma več kot dovolj eur pa se vedno ne gre v penzijo. Ker mu je njegov trenutni lifestyle d best. Od plače da davek vsak. Ivo, Janez, Špela in kdorkoli je pač aktivno zaposlen.
Ivo je prodal podjetje ki je bilo v njegovi lasti n let. Ni mu bilo treba plačati davka od prodaje. Vendar se bo njegov prihodek obračunal pri dohodnini. Tako da bo na koncu verjetno plačal kar precej. Enako je pri vsakem drzavljanu ako prodajate podedovano nepremičnino...
Am pa kolikor sem ga spremljal čez leta se sedaj ne bo ustavil. Ima še 2 podjetji, podpiral bo startup podjetja... Skratka mudel ma več kot dovolj eur pa se vedno ne gre v penzijo. Ker mu je njegov trenutni lifestyle d best. Od plače da davek vsak. Ivo, Janez, Špela in kdorkoli je pač aktivno zaposlen.
Ivo je prodal podjetje ki je bilo v njegovi lasti n let. Ni mu bilo treba plačati davka od prodaje. Vendar se bo njegov prihodek obračunal pri dohodnini. Tako da bo na koncu verjetno plačal kar precej. Enako je pri vsakem drzavljanu ako prodajate podedovano nepremičnino...
ciao
Hatchback678 ::
Ja popolnoma zgrešena poanta debate.
Iz Boscarola ustvarjate neko pošast, medtem ko bo sam rešil hudo zadolženo občino, zgradil nov medicinski center plus delavci bodo nagrajeni.
Same jokice.
Iz Boscarola ustvarjate neko pošast, medtem ko bo sam rešil hudo zadolženo občino, zgradil nov medicinski center plus delavci bodo nagrajeni.
Same jokice.
Malidelničar ::
Hatchback678 - iz tega se vidi zakaj v Sloveniji nikoli ne bo boljše. Slovenci so obsedeni z negativizmom, pritlehnostjo ter zavistjo. Iz še tako pozitivne zgodbe naredijo nagativni spin.
simonchelo - ja preprosto ljudje ne štekajo koliko truda vodenje podjetja prinese za sabo. Že če si S.P., obrtnik, kaj šele če imaš večjo firmo. Kaj pravzaprav pomeni ko nekomu dajaš kruh. Je bolje biti nekje zaposlen in bentiti ter učiti druge kako bi bilo treba delat. Jaz absolutno nisem material za podjetnika in tudi sem absolutno proti temu, da bi vsi morali biti podjetniki (razni projektni, študentski, prekarni S.P.-ji pred leti). Ammpak potem naj vsak dela za to, v čemer je dober, naj se trudi v življenju in naj ne šimfa čez druge (tako kot se sedaj dogaja pri Boscarolu in Pipistrelu).
simonchelo - ja preprosto ljudje ne štekajo koliko truda vodenje podjetja prinese za sabo. Že če si S.P., obrtnik, kaj šele če imaš večjo firmo. Kaj pravzaprav pomeni ko nekomu dajaš kruh. Je bolje biti nekje zaposlen in bentiti ter učiti druge kako bi bilo treba delat. Jaz absolutno nisem material za podjetnika in tudi sem absolutno proti temu, da bi vsi morali biti podjetniki (razni projektni, študentski, prekarni S.P.-ji pred leti). Ammpak potem naj vsak dela za to, v čemer je dober, naj se trudi v življenju in naj ne šimfa čez druge (tako kot se sedaj dogaja pri Boscarolu in Pipistrelu).
Don't invest like a Joe. Invest like a Simon.
Horas ::
Hatchback678 je izjavil:
Same jokice.
a večje zaslepljene ovce resne morete biti???
ta denar nikakor ne bo šel direkt v občino, ampak ljudem ki so pomagali temu gospodo pri vzponu, občina mu ni nič kaj pomagala, samo tak je način pranja denarja.
Stra ::
@nevone: kdo kaj "čuti" ne more biti merilo. Če na abstrakcijo "prisila" vežemo kar nekdo v nekem trenutku čuti, zadeva izgubi pomen, postane package deal (torej če ne razlikujemo bistvenih razlik in nanj vežemo pojme, ki so si nasprotni.)
Ker jasno mora biti naslednje: to, da me realnost "sili" v to da se prehranjujem, da si kuham, da moram biti pod streho, da moram delati, da preživim, to ni prisila. To je metafizična realnost. Na pojem "prisila" bo to vezal nekdo, ki se mu ne da več, ki je vsega sit. In potem dobimo koncept, ki je neuporaben. Če sem se odločil, da bom živel, potem se moram prehranjevati, koncept "prisile" tu ne pride v poštev.
Državnih zapovedi ne morem prostovoljno ignorirati, ker me država kaznuje.
Kupovanju nepotrebnih reči se lahko prostovoljno izognem, konec koncev grem lahko živeti v kibuc, če sovražim moderno.
@Meizu: hvala za vaš čas, obenem vas lepo pozdravljam in vam želim, da vaša firma doseže miljonske vrednosti!
Ker jasno mora biti naslednje: to, da me realnost "sili" v to da se prehranjujem, da si kuham, da moram biti pod streho, da moram delati, da preživim, to ni prisila. To je metafizična realnost. Na pojem "prisila" bo to vezal nekdo, ki se mu ne da več, ki je vsega sit. In potem dobimo koncept, ki je neuporaben. Če sem se odločil, da bom živel, potem se moram prehranjevati, koncept "prisile" tu ne pride v poštev.
Državnih zapovedi ne morem prostovoljno ignorirati, ker me država kaznuje.
Kupovanju nepotrebnih reči se lahko prostovoljno izognem, konec koncev grem lahko živeti v kibuc, če sovražim moderno.
@Meizu: hvala za vaš čas, obenem vas lepo pozdravljam in vam želim, da vaša firma doseže miljonske vrednosti!
Vseeno ni tako preprosto. Ljudje smo dostikrat pod prisilo zaradi percepcije, ki se v družbi vsiljuje in večina si ne želi biti na dnu družbene lestvice. Zanje je nezmožnost priti višje na lestvico lahko precej frustrirajoče. Za te frustracije so razlogi lahko različni, največkrat so pa posledica pritiskov s strani okolice še huje pa kadar je taka okolica ožja družina.
Tako, da ni edino država s svojimi pravili vršilec prisile, ampak tudi človek človeku z izražanjem več in manjvrednosti.
Res je, temu pritisku se s pravim pristopom lahko zoperstaviš, a tudi v okviru države imamo nekatere vzvode, na podlagi katerih lahko spreminjamo pravila, če se le dovolj angažiramo.
o+ nevone
ripmork ::
@Stra: zelo dobro obrazloženo vse, se strinjam z vsem napisanim v temi.
Sam zato ker ma nekdo iPhone niti slučajno ne pomeni, da vsako leto kupuje novega (ravno obratno: ker so dobro narejeni, jih imamo brez problema po 5 let+). Da ne omenjam tega, da je Apple s lansiranjem telefona in appstore-a posledično odprl ogromen market, iz katerega živi ogromno ljudi (razvijalcev) po vsem svetu - delovna mesta, ki jih prej ni bilo. Znam tudi sam pokritizirat marsikaj pri Applu (ker je marsikaj vredno kritike), ampak dejstvo je pa še vedno, da nihče ni prisiljen v nakup telefona (ali pa aplikacij na njem). Če bi bil vse samo marketing crap, bi take izdelke večina po nakupu kmalu vrnila.
Vi ste žrtve marketinga. To dokazujete s tem, ko kot primere uspešnega razvoja kapitalizma na mizo mečete primere, kot je Apple, ki vas je uspešno prepričal in opral, da vsako leto potrebujete najnovejši telefon, pa čeprav niste s tem naredili nič drugega, kot zmetali denar v jamo brez dna.
Sam zato ker ma nekdo iPhone niti slučajno ne pomeni, da vsako leto kupuje novega (ravno obratno: ker so dobro narejeni, jih imamo brez problema po 5 let+). Da ne omenjam tega, da je Apple s lansiranjem telefona in appstore-a posledično odprl ogromen market, iz katerega živi ogromno ljudi (razvijalcev) po vsem svetu - delovna mesta, ki jih prej ni bilo. Znam tudi sam pokritizirat marsikaj pri Applu (ker je marsikaj vredno kritike), ampak dejstvo je pa še vedno, da nihče ni prisiljen v nakup telefona (ali pa aplikacij na njem). Če bi bil vse samo marketing crap, bi take izdelke večina po nakupu kmalu vrnila.
gwtlwesncw ::
Vseeno ni tako preprosto. Ljudje smo dostikrat pod prisilo zaradi percepcije, ki se v družbi vsiljuje in večina si ne želi biti na dnu družbene lestvice. Zanje je nezmožnost priti višje na lestvico lahko precej frustrirajoče. Za te frustracije so razlogi lahko različni, največkrat so pa posledica pritiskov s strani okolice še huje pa kadar je taka okolica ožja družina.
Misliš reči - sugestibilnost, vodljivost, karakterna šibkost? A zato, ker ima nekdo psihično motnjo, da se pretirano primerja z okolico, bomo to jemali kar kot dejansko prisilo? Izredno malo od tega je življenjskega pomena, ponavadi ne rezultira v dodatnih kaznih, zaporu.
Že asket Meizu ne deli tvojega mišljenja, čeprav kar nekaj udriha po vsej industriji.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: gwtlwesncw ()
Horas, Živeti v tvoji glavi mora biti matranje iz dneva v dan. Vsi so proti tebi, vsi ljudje so slabi, kozarec je vedno na pol prazen... Upam, da splezaš ven.
Evo še eno književniško izobraževanje. Sej veš kaj je metafora ovac. V tej basni sta samo 2 strani, če nisi zaslepljena ovca, si volk. Od ovc imamo volno, so prijazne in na koncu lahko tudi meso. od volka imamo večinoma škodo.
Torej kaj si ti? Razsvetljena ovca? (ne obstaja) :)
Evo še eno književniško izobraževanje. Sej veš kaj je metafora ovac. V tej basni sta samo 2 strani, če nisi zaslepljena ovca, si volk. Od ovc imamo volno, so prijazne in na koncu lahko tudi meso. od volka imamo večinoma škodo.
Torej kaj si ti? Razsvetljena ovca? (ne obstaja) :)
ciao
Lahko je zviška gledati na ljudi z določenimi lastnostmi, če zase mislimo, da smo boljši od njih. Lahko pa tudi poskušamo razumeti od kje to izvira in - glede na ves napredek, ki smo ga že dosegli - poskušamo k problemu pristopiti na boljši način.
Ampak kot pravi star pregovor, siti lačnega ne razume (pa bi ga lahko).
o+ nevone
o+ nevone
dice7 ::
Hatchback678 je izjavil:
Same jokice.
Odresitelj Boscarol lastnorocno resuje naso drzavo
Meizu ::
@nevone: kdo kaj "čuti" ne more biti merilo. Če na abstrakcijo "prisila" vežemo kar nekdo v nekem trenutku čuti, zadeva izgubi pomen, postane package deal (torej če ne razlikujemo bistvenih razlik in nanj vežemo pojme, ki so si nasprotni.)
Čutenje seveda ni objektivno merilo. Nisi pa odgovoril na posredno vprašanje, kako je plačilo prispevkov prisilno, plačilo za hrano pa ni.
ampak dejstvo je pa še vedno, da nihče ni prisiljen v nakup telefona (ali pa aplikacij na njem). Če bi bil vse samo marketing crap, bi take izdelke večina po nakupu kmalu vrnila.
Nihče ni prisiljen kupiti telefona po principu držanja puške v glavo. Si pa prisiljen kupiti telefon zato, ker si brez njega danes za večino delodajalcev neuporaben. Kot že omenjeno, pojem prisila jemljete preveč enostransko.
Kar je paradoks - Stra po eni strani trdi, da podjetništvo ni 1+1 temveč zapletena formula, potem pa pri pojmovanju prisile pogrne pri enostranskosti interpretacije.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
Mato989 ::
Čutenje seveda ni objektivno merilo. Nisi pa odgovoril na posredno vprašanje, kako je plačilo prispevkov prisilno, plačilo za hrano pa ni.
Precej preprosto...
Vprašaj se ali v Sloveniji lahko delaš(beri si zaposlen pogodbeno) in si plačan brez da plačaš denar državi in nato se vprašaj ali v Sloveniji lahko nekaj zraste brez da plačaš od tega neposredno denar državi...
Jaz lahko grem do kolega ki ima parcelo in lahko na njegovi parceli, če se tako dogovoriva brezplačno pridelujem hrano... to je zakonsko MOŽNO in tudi če zve država ne bom kaznovan... ne morem se pa jaz z nobenim podjetjem zmenit da bi za njih bil zaposlen in da bi dobil na račun BRUTO 2 plačo in nato ne bi plačeval prispevkov in bi bilo to legalno oz. ne bi bil za to kaznovan če zve državni organ.
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
V tem je fora. Jaz sem recimo sit, pa se trudim in tudi razumem lačne. Izogibanje in ukinitev davkov lahko podpira samo tisti, ki je sit - nekdo, ki mu ni odveč plačevati zasebni zdravstveni sektor recimo.
Ampak kot pravim, to je to za svojo rit...
V tem je fora. Jaz sem recimo sit, pa se trudim in tudi razumem lačne. Izogibanje in ukinitev davkov lahko podpira samo tisti, ki je sit - nekdo, ki mu ni odveč plačevati zasebni zdravstveni sektor recimo.
Ampak kot pravim, to je to za svojo rit...
Ali pa morda je folk proti plačevanju davkov iz razloga ker ta skupni denar gleda kako ga kradejo javni uslužbenci... beri jih štemplajo varnostniki, ne rabijo vračat plač ampak samo dodatke itd...
Precej preprosto...
Vprašaj se ali v Sloveniji lahko delaš(beri si zaposlen pogodbeno) in si plačan brez da plačaš denar državi in nato se vprašaj ali v Sloveniji lahko nekaj zraste brez da plačaš od tega neposredno denar državi...
Jaz lahko grem do kolega ki ima parcelo in lahko na njegovi parceli, če se tako dogovoriva brezplačno pridelujem hrano... to je zakonsko MOŽNO in tudi če zve država ne bom kaznovan... ne morem se pa jaz z nobenim podjetjem zmenit da bi za njih bil zaposlen in da bi dobil na račun BRUTO 2 plačo in nato ne bi plačeval prispevkov in bi bilo to legalno oz. ne bi bil za to kaznovan če zve državni organ.
Enostavna demantacija - tisti kolega je moral prisilno kupiti zemljo, da ti je lahko iz dobrodelnosti omogočil, da na njegovi zemlji sadiš pšenico. Spet so evri vmes.
Ali pa morda je folk proti plačevanju davkov iz razloga ker ta skupni denar gleda kako ga kradejo javni uslužbenci... beri jih štemplajo varnostniki, ne rabijo vračat plač ampak samo dodatke itd...
Potem je potrebno energijo usmeriti v odpravo korupcije, ne pa ukinitve plačevanja davkov zato, ker nekdo krade. Nekaj postov nazaj je Stra govoril nekaj o enačenju poštenih z barabami...
Zgodovina sprememb…
Precej preprosto...
Enostavna demantacija - tisti kolega je moral prisilno kupiti zemljo, da ti je lahko iz dobrodelnosti omogočil, da na njegovi zemlji sadiš pšenico. Spet so evri vmes.
So ja, ampak tam lahko ali pa pač ne rabi nič rast... torej ta parcela je stala enako pa če gori kaj sadi (on) ali nič... tako da argumentacije ni.
Medtem ko je pri zaposlitvi to dejansko PREPOVEDANO in kaznovano in preganjano.
So ja, ampak tam lahko ali pa pač ne rabi nič rast... torej ta parcela je stala enako pa če gori kaj sadi (on) ali nič... tako da argumentacije ni.
Medtem ko je pri zaposlitvi to dejansko PREPOVEDANO in kaznovano in preganjano.
V vsakem primeru ne boš sadil nič in jedel nič, če se boš "prostovoljno" odpovedal plačilu hrane in ostalih življenjskih potrebščin, dokler nimaš vsaj prijatelja, ki je prisilno kupil zemljo zato, da zdaj ti lahko sadiš in uživaš v prostovoljnem odrekanju plačil. Če je zemljo kupil samo zate ali jo ima pač na razpolago že od prej je irelevantno, zemlja, ki jo boš obdeloval zastonj je bila v neki točki kupljena z evri. Ali tolarji. Al dinarji. Nima veze.
Zgodovina sprememb…
Potem je potrebno energijo usmeriti v odpravo korupcije, ne pa ukinitve plačevanja davkov zato, ker nekdo krade. Nekaj postov nazaj je Stra govoril nekaj o enačenju poštenih z barabami...
Aha, saj načeloma se strinjam, potrebno pa je razumet da za preganjanje korupcije SPET trošimo denar... namesto tega vemo da bo vsak posameznik s svojim denarjem ravnal BOLJ varčno kot dela z njim država... in od tod izvira navijanje za manj davka...
Osnova je takšna, da mi dajemo denar v skupno malho, plačujemo ljudi da ga razporejajo, nato pa bi po tvoje morali spet plačevat dodatne ljudi da pazijo da razporejevalci ne kradejo, in nato bi morali plačevat še dodatne ljudi da bi videli če razporejen denar je porabljen EFEKTIVNO, in nato.....
Vsemu temu se izognemo, če dobimo ljudje denar in gremo tam kjer bomo imeli občutek da smo cenjeni in kvalitetno postreženi...
Seveda čisto vedno to ni možno in je včasih bolje da za nekaj skrbi skupni proračun kot je to infrastruktura, osnovnošolstvo, električno omrežje ipd... ampak pri veliko stvareh pa to ni pomembno.
bbbbbb2015 ::
Vi delate moralno ekvivalenco med bogataši, ki so premoženje dobili tako, da so ga nakradli (nekomu, ki ga je naredil) in takimi, ki so si ga zaslužili pošteno. Naredili so proizvod, ki si ga želi na desettisoče, stotisoče ljudi, ki jim bodo za ta proizvod *prostovoljno* plačali, ker si ga želijo bolj kot tisti denar ki bodo odšteli zanj. Win-win za obe strani. Kapitalist po stotisočih kosih postane multimilijonar na pošten način.
Kjer navajte, da si "evro nekomu vzel" je povzeto vse bistvo vaše popolnoma zgrešene zero-sum filozofije, to da moralno enačite lopove in poštenjake je pa sploh nepošteno, nepravično in nemoralno. Svet ni zero-sum game, vsakdo ki pametno dela vsak dan malo poveča svojo pogačo. To da jo milijonar poveča v absolutnem obsegu več kot nekdo ki ima zgolj 10k na računu je pa samo posledica osnovnošolske matematike. Kar je pomembo je to, da sta vsak dan oba bogatejša.
Se podpišem pod to. Pa ni samo to. Ponavadi tisti, ki nekoga obtožujejo, da je nekje nekaj "vzel, ukradel" sami zelo radi segajo v malho, še najraje v državno, ter hajpajo sebe in druge, kako so njihove "storitve", karkoli že delajo, super vredne. Potem pa vidiš profesorje na faksu v stalni "pripravljenosti" vzeti dnar v žep, pa take.
Mnenja sem, da se je naredila napaka s strani levih vlad, da se je zaposlilo preveč javosektorcev. Pa da se razumemo, jaz ne volim levih, desnih, ampak liberalce.
Aha, saj načeloma se strinjam, potrebno pa je razumet da za preganjanje korupcije SPET trošimo denar... namesto tega vemo da bo vsak posameznik s svojim denarjem ravnal BOLJ varčno kot dela z njim država... in od tod izvira navijanje za manj davka...
Vsaka investigacija, vsaka regulacija, vsaka revizija nekaj stane. Anarhija na trgu proizvodov in politiki bi pa nedvomno znatno povečala nevarnosti povezanih s stvarmi, ki jih regulacije poskušajo vsaj omejiti. Kot je Stra prej omenjal - ja, nuklearna energija je daleč čistejša in prijaznejša zdravju kot izkoriščanje fosilnih goriv - dokler je z elektrarno in reaktorji vse v redu. Kaj se zgodi, če ne upoštevaš regulacij ali razviješ reaktor s subparnimi varnostnimi mehanizmi smo pa ugotovili že v Černobilu, kasneje pa še v Fukušimi.
Osnova je takšna, da mi dajemo denar v skupno malho, plačujemo ljudi da ga razporejajo, nato pa bi po tvoje morali spet plačevat dodatne ljudi da pazijo da razporejevalci ne kradejo
Smo pač pokvarjen narod. Cigani po domače. Skandinavci imajo s korupcijo recimo bistveno manjše probleme. Ker so mentalno dozoreli do te točke, da jim je jasno, da trud za družbo pomeni višje standarde tudi zanje. Pri nas je bolj divji zahod - nakradi kolikor moreš, važno da je v tvoji denarnici debel šop denarja. To pa ne pomeni, da moramo zaradi tega ukinjat davke. Mentalno bomo morali kot družba dozoreti.
Vsemu temu se izognemo, če dobimo ljudje denar in gremo tam kjer bomo imeli občutek da smo cenjeni in kvalitetno postreženi...
To je vse lepo in prav, če ne bi obstajali kartelni dogovori. Ko bi pa enkrat zasebno zdravstvo npr. pogruntalo, da lahko mirno dvignejo cene se boš pa usral, ko boš za en kardiološki pregled zaradi ultrazvoka npr. prejel položnico za par jurjev. Ali pa kot v USA plačal za rojstvo otroka 20.000eur. Jaz temu rečem 0 points for humanity, 100 points for capitalism.
bbbbbb2015 ::
Vsaka investigacija, vsaka regulacija, vsaka revizija nekaj stane. Anarhija na trgu proizvodov in politiki bi pa nedvomno znatno povečala nevarnosti povezanih s stvarmi, ki jih regulacije poskušajo vsaj omejiti. Kot je Stra prej omenjal - ja, nuklearna energija je daleč čistejša in prijaznejša zdravju kot izkoriščanje fosilnih goriv - dokler je z elektrarno in reaktorji vse v redu. Kaj se zgodi, če ne upoštevaš regulacij ali razviješ reaktor s subparnimi varnostnimi mehanizmi smo pa ugotovili že v Černobilu, kasneje pa še v Fukušimi.
V Černobilu je bil človeški faktor tisti, ki je povzročil eksplozijo. Zgodba je sicer dolga, ampak jo bom zate povzel na kratko. Testirali so reaktor, če lahko v fazi ugašanja še dela toliko elektrike, da gen-seti (generatorji) proizvedejo dovolj elektrike, da se reaktor hladi brez zunanjega napajanja. Lotili so se testiranja ponoči, brez glavnega inženirja, spregledali so stanje hude zastrupljenosti reaktorja s ksenonom. Ko se je reaktor sam "prečistil" je udaril na polno - namesto z močjo 700MW je udaril z močjo 30.000MW.
Fukušima pa je posledica naravne katastrofe, v kombinaciji z butavostjo dizajnerjev. Cunami jim je zalil elektrarno.
Tu kaj ti pomaga regulacija?
Se podpišem pod to. Pa ni samo to. Ponavadi tisti, ki nekoga obtožujejo, da je nekje nekaj "vzel, ukradel" sami zelo radi segajo v malho, še najraje v državno, ter hajpajo sebe in druge, kako so njihove "storitve", karkoli že delajo, super vredne. Potem pa vidiš profesorje na faksu v stalni "pripravljenosti" vzeti dnar v žep, pa take.
Mnenja sem, da se je naredila napaka s strani levih vlad, da se je zaposlilo preveč javosektorcev. Pa da se razumemo, jaz ne volim levih, desnih, ampak liberalce.
Ne. Korupcija ne more biti razlog za ukinjanje česarkoli. Korupcija potrebuje regulacijo. Če ne gre drugače. Pač tako je.
To je isto kot bi si želeli ukinitev medicine ter zdravil zato, ker se jih par tisoč zadeva z apaurini ter alkoholom. Kam pridemo s prohibicijo je pa jasno. Ni mi jasna niti interpretacija ločevanja med "poštenim zaslužkom" ter "napajanjem iz državnega denarja". Evro je evro, kakorkoli obrneš, privatniki niso plačani z denarjem iz Jupitra. Če bi podjetja "pošteno" služila denar izključno s svojimi vložki iz čistega dobička bi še razumel to dikcijo, ker pa vemo, da ogromna večina firm lavfa na državnih subvencijah je pa to smešno. Že za izplačilo minimalca mora država stopit vmes ter subvencionirat tole.
Ko je udarila epidemija so podjetja z veseljem sprejela državne subvencije ob manjku zaposlenih zaradi karanten ter ostalih bolovanj. Če tega ne bi bilo bi firme propadale levo in desno. Še v USA so morali priznati, da je subvencioniranje nujna reč, pa govorimo o kraljici kapitalizma in nizkih davkov.
V Černobilu je bil človeški faktor tisti, ki je povzročil eksplozijo. Zgodba je sicer dolga, ampak jo bom zate povzel na kratko. Testirali so reaktor, če lahko v fazi ugašanja še dela toliko elektrike, da gen-seti (generatorji) proizvedejo dovolj elektrike, da se reaktor hladi brez zunanjega napajanja. Lotili so se testiranja ponoči, brez glavnega inženirja, spregledali so stanje hude zastrupljenosti reaktorja s ksenonom. Ko se je reaktor sam "prečistil" je udaril na polno - namesto z močjo 700MW je udaril z močjo 30.000MW.
Pravkar si opisal lep primer manjka ustrezne regulacije ter varnostnih protokolov.
Fukušima pa je posledica naravne katastrofe, v kombinaciji z butavostjo dizajnerjev. Cunami jim je zalil elektrarno.
Seveda, prešvoh regulacije. In ker v regulaciji ni bilo predvidene katastrofe s cunamijem se niti dizajnerjem ni posvetilo kaj takega, da bi tak varnostni mehanizem implementirali v dizajn. Spet lep primer pomanjkljive regulative, ki je povzročila wild west designing.
Regulacije niso perfect. Preprečijo pa recimo, da bi komu spet padlo na pamet zgraditi Černobilski tip reaktorja, kjer bi trop neizkušenih upravljavcev poskušal stiskati knofe na kontroli plošči.
Zgodovina sprememb…
Seveda, ampak vprašat se moramo na državnem nivoju, ali je RESNIČNO v interesu večine državljanov da državni proračun financira vse to kar financira... tu je bistvo. Torej vprašajva se, ali je tebi, meni in še 1,x mil davkoplačevalcev resnično v interesu da plačujemo 100k+ šolanja medicine nekemu študentu ki potem iz protesta spizdi delat v Nemčijo? Je na tak način najin denar primerno porabljen? Ali bi bilo bolje da bi si ta medicinec SAM plačal študij tebi in meni bi pa ostalo več denarja na TRR? In takih vprašanj je nebroj, od Opere, do kulturnikov, na tisoče društev za opazovanje ptic, krščanskih zavodov in šol ki jih financiramo (kaj navadne javne niso ok?) do dejstva da posameznik ne more v resnici operirat z denarjem ki bi ga naj zaslužil...
Nikoli pa nihče ne trdi da je smiselno, da bi vsak lahko postavil jedrsko elektrarno po svoje brez regulacije, ali bajto ki ni protipotresno grajena itd... ampak med tem in med vprašanjem ali resnično 2 mil ljudi v državi KORISTI da financirajo Opero, pa je velika razlika se ti ne zdi?
Smo pač pokvarjen narod. Cigani po domače. Skandinavci imajo s korupcijo recimo bistveno manjše probleme. Ker so mentalno dozoreli do te točke, da jim je jasno, da trud za družbo pomeni višje standarde tudi zanje. Pri nas je bolj divji zahod - nakradi kolikor moreš, važno da je v tvoji denarnici debel šop denarja. To pa ne pomeni, da moramo zaradi tega ukinjat davke. Mentalno bomo morali kot družba dozoreti.
Mentalno lahko odrasteš na 2 načina, eden je ta da pač moramo odrasti ker ti praviš da bomo, drugi pa je ta, da te udari po žepu in začneš sam sebe ekonomsko opismenjevat in ne naslanjaš svoje lene riti na mamao državo ker ji plačuješ preveč davkov...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Mato989 ()
Seveda, ampak vprašat se moramo na državnem nivoju, ali je RESNIČNO v interesu večine državljanov da državni proračun financira vse to kar financira... tu je bistvo. Torej vprašajva se, ali je tebi, meni in še 1,x mil davkoplačevalcev resnično v interesu da plačujemo 100k+ šolanja medicine nekemu študentu ki potem iz protesta spizdi delat v Nemčijo? Je na tak način najin denar primerno porabljen? Ali bi bilo bolje da bi si ta medicinec SAM plačal študij tebi in meni bi pa ostalo več denarja na TRR? In takih vprašanj je nebroj, od Opere, do kulturnikov, na tisoče društev za opazovanje ptic, krščanskih zavodov in šol ki jih financiramo (kaj navadne javne niso ok?) do dejstva da posameznik ne more v resnici operirat z denarjem ki bi ga naj zaslužil...
Pa sej to vidiš z volilnimi glasovi, ane? Nobenemu davek ne diši, začne pa zelo dišati ko narediš en quick search nad stroški storitev v USA recimo. Tam je lepo če si zdrav in imaš spodobno službo - vse ostalo je run for your life mode. Neto plače visoke, ker davkov skorajda ni, je pa to tvoja edina rešilna bilka, če gre nekaj res narobe.
Nikoli pa nihče ne trdi da je smiselno, da bi vsak lahko postavil jedrsko elektrarno po svoje brez regulacije, ali bajto ki ni protipotresno grajena itd... ampak med tem in med vprašanjem ali resnično 2 mil ljudi v državi KORISTI da financirajo Opero, pa je velika razlika se ti ne zdi?
@Stra meni drugače...
vprašanjem ali resnično 2 mil ljudi v državi KORISTI da financirajo Opero
Prebivalstvo večinoma koristi tisto, kar nujno potrebujejo za življenje, ter financiranje kakšnega hobija v kombinaciji z uspešnim marketingom podjetij. Včasih je vsak mulc moral imet jojo če je želel bit in, danes folk sploh ne ve kaj to jojo je. Kupna moč pa, takšna kot pri nas je, ne omogoča neke hude fleksibilnosti. Večina gre za položnice ter stroške, lizing za avto, najemnina ipd., preostanek vržeš tja v eno palico za ribolov in kišto piv pa si počasi že oplel za ta mesec. Trendi se pa itak spreminjajo iz meseca v mesec.
To pa ne pomeni, da je potrebno zavreči kulturne stebre neke države, kot je to npr. Opera. Ne moreš tega enačit s konzumerizmom. Govorimo vendar o enem pomembnih stebrov narodne identitete. Ni vse samo v športu in rezultatih na olimpijskih igrah.
Mentalno lahko odrasteš na 2 načina, eden je ta da pač moramo odrasti ker ti praviš da bomo, drugi pa je ta, da te udari po žepu in začneš sam sebe ekonomsko opismenjevat in ne naslanjaš svoje lene riti na mamao državo ker ji plačuješ preveč davkov...
Najprej se bo narod in njegovi politiki moral navadit ustreznega političnega dialoga. Prenehat z drkanjem o domobrancih ter partizanih in začet dejansko delat v dobro vseh ljudi. Dokler bo fovšija na vsakem koraku in navijanje za svoj tabor kot narod nikoli ne bomo uspeli. Tu ti pa ne pomaga dosti če plačuješ davke ali če jih ne rabiš. Nategnit te bo poskušal ravno tako vsak, ki ima 5 min časa.
Zgodovina sprememb…
Pa sej to vidiš z volilnimi glasovi, ane? Nobenemu davek ne diši, začne pa zelo dišati ko narediš en quick search nad stroški storitev v USA recimo. Tam je lepo če si zdrav in imaš spodobno službo - vse ostalo je run for your life mode. Neto plače visoke, ker davkov skorajda ni, je pa to tvoja edina rešilna bilka, če gre nekaj res narobe.
Ja, in zato ponavljam, je potrebno pogledat da država iz proračuna financira tisto kar res VEČINI KORISTI, in ne samo manjšini (kulturniki itd...) pravtako mora država vzpostavit ustrezne varovalke, da ČE ŽE plačujemo visokošolsko izobrazbo, morajo visoko izobraženi oddelat zaposlitev tako da se bo financiralo slovenski proračun drugače pa naj plačajo šolanje če mislijo odit v tujino... enako moramo RACIONALIZIRAT razpisana mesta na fakultetah katerih trg več kot očitno NE POTREBUJE itd...
Meni nič ne pomaga plačevanje na tisoče zdr. zavarovanja na leto, potem pa ko hočem it na operacijo nečesa pa čakam 2 leti to je nedopustno... naš zdr sistem je dober samo na dva načina... če si zdrav ali če te pripeljejo na urgenci, potem res takoj vse dobiš zastojn... tisti zmes smo pa na isto slabem kot v USA, razliak je samo ta, da v USA ne plačajo nič, ko pa je treba pa dosti, mi pa skoz plačujemo preveč, ko pa rabimo pa čakamo tako dolgo da plačaš še malo več da prideš privat na vrsto prej... to je kruta realnost ničkoliko primerov to dokazuje.
Prebivalstvo večinoma koristi tisto, kar nujno potrebujejo za življenje, ter financiranje kakšnega hobija v kombinaciji z uspešnim marketingom podjetij. Včasih je vsak mulc moral imet jojo če je želel bit in, danes folk sploh ne ve kaj to jojo je. Kupna moč pa, takšna kot pri nas je, ne omogoča neke hude fleksibilnosti. Večina gre za položnice ter stroške, lizing za avto, najemnina ipd., preostanek vržeš tja v eno palico za ribolov in kišto piv pa si počasi že oplel za ta mesec. Trendi se pa itak spreminjajo iz meseca v mesec.
To pa ne pomeni, da je potrebno zavreči kulturne stebre neke države, kot je to npr. Opera. Ne moreš tega enačit s konzumerizmom. Govorimo vendar o enem pomembnih stebrov narodne identitete. Ni vse samo v športu in rezultatih na olimpijskih igrah.
Točno to, in zato jaz skoz trdim da naj država financira iz skupnega proračuna zadeve kar VEČINI KORISTI... ker to je namen države... torej večini koristi infrastruktura, električno omrežje, vodovodno omrežje, gasilci če pride do česa, policija, to da je narod osnovnošolsko izobražen, ipd... večini pač ne koristi da država financira neka društva, kulturnike, opero ipd... naj oni pobirajo od kart prihodke ali od članarin ali od vpisnin če so to elitne šole in zavodi...
Tu pravim da je potrebno spremenit bistvo in pogled države, država naj financira samo najširši krog potreb državljanov, ne pa specifičnih, tisto naj financira tisti ki uporablja...
večini pač ne koristi da država financira neka društva, kulturnike, opero ipd... naj oni pobirajo od kart prihodke ali od članarin ali od vpisnin če so to elitne šole in zavodi...
Kultura spada med stebre družbe in ni nekaj kar lahko zavržemo in sprevržemo v konzumerizem. Sicer dolga debata, tako da mogoče kdaj drugič.
Edit: Še tole - obstaja veliko panog, ki jih umetno financiramo poleg kulture in društev. Med najbolj fascinantne spada med drugim tudi zračni promet ter slovenske železnice. A to tudi nehamo financirat?
Zgodovina sprememb…
Tu pravim da je potrebno spremenit bistvo in pogled države, država naj financira samo najširši krog potreb državljanov, ne pa specifičnih, tisto naj financira tisti ki uporablja...
Mene osebno tak pure kapitalistični pristop moti. Ni vse v prodajnih številkah, človeštvo naj bi bilo nekaj več kot to. Prav je, da se imajo ljudje možnost udejstvovat v tistem, kar želijo počet. Imamo že tako preveč mentalnih problemov z ljudmi, ki delajo v sicer profitabilnih branžah ampak samo zato, ker so profitabilne, sam bi se pa najraje ustrelil v glavo, če bi lahko. Ampak ima doma 4 otroke. Sociologija sicer lepo opiše te zadeve.
Mentalno zdravje ljudstva je zame 500 stopenj nad gospodarskim zdravjem. Če moram izbirat med enim ali drugim bom iz moralnega vidika vedno izbral slednje. Ker drugače to vse skupaj nima smisla, je boljše počakat da čimprej crkneš in imaš mir.
večini pač ne koristi da država financira neka društva, kulturnike, opero ipd... naj oni pobirajo od kart prihodke ali od članarin ali od vpisnin če so to elitne šole in zavodi...
Kultura spada med stebre družbe in ni nekaj kar lahko zavržemo in sprevržemo v konzumerizem. Sicer dolga debata, tako da mogoče kdaj drugič.
Edit: Še tole - obstaja veliko panog, ki jih umetno financiramo poleg kulture in društev. Med najbolj fascinantne spada med drugim tudi zračni promet ter slovenske železnice. A to tudi nehamo financirat?
Jap, če bi bilo po moje, bi naš železniški promet popolnoma spremenil... ukinil bi potniškega in prenesel večino tovornjakov na železniškega... to bi imelo veliko boljše učinke za pretočnost prometa
Je pa res da to govorim popolnoma iz osebnega pogleda... ne poznam namreč nikogar ki bi se s Ptuja kamorkoli vozil z vlakom na šiht... verjetno je krivda potreba po prevečkratnem prestopanju...
Kaj financiramo točno v zračnem prometu zdaj ko ne mečemo denarja več v Adrio Airways? A to misliš tiste 3 pilatuse od katerih sta 2 na popravilu... zdaj če pa maš v mislih kakšno stvar ki je pač obvezna zaradi mednarodnih dogovorov to je pol malo drugače ker je pač nas zračni prostor in je podobno kot da ne bi imeli meje in varovanja meje.
Kaj financiramo točno v zračnem prometu zdaj ko ne mečemo denarja več v Adrio Airways?
Razlika je v tem, da je država posegala vmes za resolucijo te zračne družbe z namenom, da delovanje ohrani in zaposlitvena mesta, s subvencijami in ostalimi finančnimi injekcijami, kulturo recimo kot kontra-primer bi pa samo nehali financirati, zaposleni v tem sektorju pa naj se pač znajdejo. To je dvoličje. Naslednji primer je Gorenje. Pa to lahko naštevamo do zjutraj.
ne poznam namreč nikogar ki bi se s Ptuja kamorkoli vozil z vlakom na šiht... verjetno je krivda potreba po prevečkratnem prestopanju...
Točno v tem je catch. Vlak rabi najmanj 2x-nik za prevoz do ljubljane recimo, ali celo več. Enostavno ni časovne računice tle noter. Ampak to ne ustavi vlade, sploh tudi ljubljanske občine, da zapira ceste za promet, otežuje pretočnost prometa, hkrati pa navaja vlak kot alternativo, mi pa to plačujemo iz fonda cestnih dajatev.
Jaz recimo s tem, da financiram železnice s tem, ko plačam cestno takso, nimam problemov. Imam pa problem, ko kupijo 3 nove vagone, ki bodo vozili po 200 let starih tračnicah, medtem, ko je edina smiselna rešitev popolna sprememba proge v ravnejše sektorje in s tem dejansko pohitritev potovanja z vlakom.
Moja logika je, da je potrebno energijo v tem primeru usmerit v vzpostavljanje konkretnega načrta za obnovo samih železnic, ne pa ukinjanje državnega proračuna zanje, ker so nesposobni, samo kot primer.
Enako vidim tudi kulturnike in ostale problematične sfere, to so vse delovna mesta, ki bi jih morali z enakim interesom kot ostale tudi ohranjat. Ljudje pa itak kontra temu iz čiste fovšije in sadizma komaj čakajo videt, da se nekomu slabo godi, ukinimo financiranje kulturnega sektorja npr. in zabijmo zadnji žebelj v krsto narodni identiteti, pa smejmo se ljudem, ki so vložili ravno tako leta in leta študija tem panogam in so trdo delali da so prišli do tam, kjer so prišli. Pa v fabrike z njimi. To so včasih počeli kakšni totalitarni sistemi in se niti približno ne pritiče neki zdravi demokratični družbi.
PunkDude ::
Jaz bi se z veseljem vozil z vlakom na siht. Ampak je casovno in cenovno en velik no go.
Zakaj ne razmišljamo, kako bi v državi imeli enih 100 Boscarolov? Potem pa tega enega, ki ga imamo skritiziramo in zatolčemo. Dobro, da je vztrajal.
Zimonem ::
Zanimivo vsa se nihče ne spotoma ob zemanto in celtro ob pijači pa vsak , ki je kdaj avijona videl.
Invictus ::
Vztrajal je zato, ker je dobil nepovratna sredstva. Drugače bi spokal že prej...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Zimonem ::
Tudi ti jih lahko.
Sicer je pa Ivo v letih , ko se mora odločiti , kaj z firmo in svojim življenjem.
Sicer je pa Ivo v letih , ko se mora odločiti , kaj z firmo in svojim življenjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Zimonem ()
Precej neplodna debata, se mi zdi da se vrtimo v krogu... :)
Regulacijo kapitalizma bi ljudje lahko kontrolirali čisto sami. Vsak naj pri sebi pomisli, koliko prijateljev ima, ki so si s pomočjo nepotizma, korupcije, dela na črno pridobili neko korist. Vsak tak je zame približno ista baraba, pa naj si je na črno postavil prizidek, dela / fuša popoldan, si rihta posle preko kolega brez računa, prireja državne razpise, kot tisti, ki je ukradel 20mio evrov, vsi spadajo v isto kategorijo, ker veš, da bi če bi imel možnost, tudi on ukradel 20mio €.
Nisem Ivov računovodja, niti nisem delal revizije, vendar je bil lastnik podjetja, ki je bil v njegovi lasti več kot 15 let, ga je prodal in zaradi tega ne potrebuje plačati davka (še vedno gre to v dohodnino.) Tak imamo v sloveniji zakon, in to da je podaril občini in vsakemu zaposlenemu 3€ za dan delovne dobe je njegova dobra volja. Za to bi morali biti vsi veseli za te zaposlene kot za občino.
Težava je trenutno bolj v moralnosti in nemoralnosti. ljudje smo praktično izgubili kompas, večini je važno samo da dobi tistih nekaj Evričev, pa tudi če zaradi tega nastrada kdo drug, prav tako je večini ljudi cilj neko materialno bogastvo in ne izbirajo sredstev kako bodo do tega prišli. taki ljudje se mi gnusijo. samo ljudje smo drugačni. za nekatere so pomembne ene stvari, za druge pač druge. Meni je vseeno za svoj lifestyle potrebujem (poleg plačila prispevkov, zavarovanj, računov od podjetja) med 300 in 400 EUR na mesec (en mesec več en mesec manj) ostalo mi ostaja na računu. Zame osebno je smisel, da se zjutraj zbudim brez budilke okoli 7ih, si natočim kavico, jo spijem med mojimi domačimi žiavlicami, in ob 8 - 8:30 začnem delati od doma. Pa s tem ne mislim, da bi morali vsi tako živeti in da bi morali imeti vsi takšen cilj. še zdaleč ne, samo želim vam povedati, da smo si ljudje različni in pač spoštuj različnost oz. drugačnost.
Regulacijo kapitalizma bi ljudje lahko kontrolirali čisto sami. Vsak naj pri sebi pomisli, koliko prijateljev ima, ki so si s pomočjo nepotizma, korupcije, dela na črno pridobili neko korist. Vsak tak je zame približno ista baraba, pa naj si je na črno postavil prizidek, dela / fuša popoldan, si rihta posle preko kolega brez računa, prireja državne razpise, kot tisti, ki je ukradel 20mio evrov, vsi spadajo v isto kategorijo, ker veš, da bi če bi imel možnost, tudi on ukradel 20mio €.
Nisem Ivov računovodja, niti nisem delal revizije, vendar je bil lastnik podjetja, ki je bil v njegovi lasti več kot 15 let, ga je prodal in zaradi tega ne potrebuje plačati davka (še vedno gre to v dohodnino.) Tak imamo v sloveniji zakon, in to da je podaril občini in vsakemu zaposlenemu 3€ za dan delovne dobe je njegova dobra volja. Za to bi morali biti vsi veseli za te zaposlene kot za občino.
Težava je trenutno bolj v moralnosti in nemoralnosti. ljudje smo praktično izgubili kompas, večini je važno samo da dobi tistih nekaj Evričev, pa tudi če zaradi tega nastrada kdo drug, prav tako je večini ljudi cilj neko materialno bogastvo in ne izbirajo sredstev kako bodo do tega prišli. taki ljudje se mi gnusijo. samo ljudje smo drugačni. za nekatere so pomembne ene stvari, za druge pač druge. Meni je vseeno za svoj lifestyle potrebujem (poleg plačila prispevkov, zavarovanj, računov od podjetja) med 300 in 400 EUR na mesec (en mesec več en mesec manj) ostalo mi ostaja na računu. Zame osebno je smisel, da se zjutraj zbudim brez budilke okoli 7ih, si natočim kavico, jo spijem med mojimi domačimi žiavlicami, in ob 8 - 8:30 začnem delati od doma. Pa s tem ne mislim, da bi morali vsi tako živeti in da bi morali imeti vsi takšen cilj. še zdaleč ne, samo želim vam povedati, da smo si ljudje različni in pač spoštuj različnost oz. drugačnost.
ciao
Hatchback678 je izjavil:
Same jokice.
a večje zaslepljene ovce resne morete biti???
ta denar nikakor ne bo šel direkt v občino, ampak ljudem ki so pomagali temu gospodo pri vzponu, občina mu ni nič kaj pomagala, samo tak je način pranja denarja.
Jokica.
V glavnem Boscarol je svoje naredil v lokalno politiko se nikoli ni vmešaval razen, če je šlo za podjetje in to je to.
Delavci bodo dobili nekaj dodatnega denarja in občina nekaj denarja, ki ga še kako rabi.
simonchelo - če ne bi bilo neprimernih izpadov določenih ljudi v javnosti, tudi te debate ne bi bilo :);)
IL_DIAVOLO ::
Boscarol je pa velik fan Janše, nisem vedel
Ni cudno, da ga levaki ne marajo :D
Ni cudno, da ga levaki ne marajo :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
Gregor P ::
Ok, saj ta "ljubezen" ni od včeraj, tako da ...
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).
In kaj zdaj če je "fen" Janše, tudi Štrancar in mnogi drugi so na Primorskem koncu za Janšo pa so vseeno uspešni in dobri do delavcev.
In to je vse kar je važno.
No razen v Sloveniji.
No razen v Sloveniji.
IL_DIAVOLO ::
No ja, Boscarol-a tudi moti, da Elan ni slovenski, čeprav dobro delajo
Potem lahko tudi mene moti, da je zaslepljeni jansist, ceprav je izjemen vizionar.
Cudno, da ga ne moti razprodaja državnega premoženja, kot hudega patriotskega hinavca.
Vizionar tipa Musk, ki je demokratični idealist, čeprav ne dovoli demokracije, ko mu to skodi.
Potem lahko tudi mene moti, da je zaslepljeni jansist, ceprav je izjemen vizionar.
Cudno, da ga ne moti razprodaja državnega premoženja, kot hudega patriotskega hinavca.
Vizionar tipa Musk, ki je demokratični idealist, čeprav ne dovoli demokracije, ko mu to skodi.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!
Forza ragazzi!
michael32 ::
IL_DIAVOLO je izjavil:
No ja, Boscarol-a tudi moti, da Elan ni slovenski, čeprav dobro delajo
Elan sicer posluje pozitivno, vendar je postal marginalna smučarska znamka. Noben tekmovalec v svetovnem pokalu ne smuča na Elanovih smučeh. Tudi na slovenskih smučiščih vidiš vedno manj avtohtonih Slovencev na elankah. Prepričan sem, da bi Boscarol kot lastnik Elana naredil veliko več za firmo, kot pa nek denarni sklad.
Jaz mislim, da so zaslepljeni v Sloveniji predvsem tisti, ki slepo verjamejo POP TVju in 90% podobnih medijev v Sloveniji. Zaslepljen je tisti, ki tuli s kardelom levih volkovov. Boscarol ni noben Janšist. Nikoli ni bil član SDS. On je samo en normalen podjetnik, ki Janšo osebno pozna že 30 let in je pač povedal v kamero nekaj, kar Uroš Slak ni pričakoval. Uroš Slak je pričakoval, da bo Boscarol rekel o Janši vse najslabše, tako kot počnejo vsi tisti gostje, ki jih Slak vabi v svojo oddajo. POP TV ima pač agendo, da vsak dan napada Janšo, o Jankovičevi farmacevtki so pa pa tiho kot miške.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: michael32 ()
Problem v Sloveniji je itak politična opredeljenost, ki ne služi nobenemu razen da se krade denar.
Hatchback678 je izjavil:
In kaj zdaj če je "fen" Janše, tudi Štrancar in mnogi drugi so na Primorskem koncu za Janšo pa so vseeno uspešni in dobri do delavcev.
No razen v Sloveniji.
Ja sej to je najbolj 'mem' v Sloveniji.
Boscarol gre ljudem v nos, ker pove kar misli. Štrancar podobno. Pri nas smo imeli razne filozofe in družboslovce (in družboslovke) abonirane na najbolj gledanih programih ter v časopisnih kolumnah (ko se je 20 let nazaj še bralo časopise) in so vedno bili prvi in zadnji in samo njih se je slišalo. Zato je Janša samo izgovor. Če ne bi bil Janša, bi bil pa Peterle (ki tudi leti z Boscarolovimi letali, zato je tudi on "sporen").
Potem pa od nekje pride "nebodigatreba" Boscarol (prej tudi že Akrapovič, ki se je tudi delno izpostavljal, danes še dr. Knez od Cosylaba) in cel kažin. V bistvu bi pa bilo bolje, da bi v javnosti utihnili eni drugi osebki, ki so mnenjski voditelji že zadnjih 20 let ampak njih se ne problematizira. "Provokativen" je izključno Boscarol.
Sam menim, da je pozitivno, da so se Boscarol, Akrapovič ter Knez začeli oglašati v javnosti, počasi bo verjetno kaj povedal tudi kakšen na novo javno izpostavljen podjetjik. Saj Boscarolu se be bo dalo j***a v nedogled z zaplankanci. Bo šen na en let v svojem Sinusu/Virusu malce uživat, pa spotoma našel še kakšen posel, tako za "gušt".
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Luka Mesec - od Metelkove do varovane osebe (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 33829 (12172) | Darko! |
» | Zakaj so Slovenci tako nevoščljiv narod? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 15040 (11602) | Spura |
» | Ameriški tehnološki magnati skoraj ne plačujejo davkov (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Novice / Ostalo | 30014 (24076) | gruntfürmich |