Forum » Loža » Cenzura na RTV?
Cenzura na RTV?
Temo vidijo: vsi
gtx970op ::
Včeraj je bila zelo zanimiva oddaja Tarča, kjer so se soočili Hojs, Golob, Počivalšek in Šarec.
Novica na RTV je ena najbolj komentiranih in se mi zdi nerazumljivo, da danes na RTVslo te novice sploh ne najdeš nikjer na naslovni strani.
Razumem, da se neprijetne novice skriva po drugih medijih, ki so pod okriljem trenutne vlade. To pa da se na RTV to dogaja me pa res šokira in skrbi.
https://www.rtvslo.si/slovenija/kaj-bo-...
Novica na RTV je ena najbolj komentiranih in se mi zdi nerazumljivo, da danes na RTVslo te novice sploh ne najdeš nikjer na naslovni strani.
Razumem, da se neprijetne novice skriva po drugih medijih, ki so pod okriljem trenutne vlade. To pa da se na RTV to dogaja me pa res šokira in skrbi.
https://www.rtvslo.si/slovenija/kaj-bo-...
- zaklenil: bluefish ()
fujtajksel ::
Te čudi, glede na to da imajo novo metlo?
Btw tudi precej komentarjev je odgovorov na "odstranjen komentar". Kakšni izvirni komentar citirajo in ni čisto jasno zakaj naj bi bil problematičen.
Btw tudi precej komentarjev je odgovorov na "odstranjen komentar". Kakšni izvirni komentar citirajo in ni čisto jasno zakaj naj bi bil problematičen.
gtx970op ::
fujtajksel je izjavil:
Te čudi, glede na to da imajo novo metlo?
Kako misliš novo metlo?
hendriks ::
Skrajni čas je, da se RTV privatizira. Razen če imate radi menjavo vsebine in kadrov vsaka 4 leta oz. takrat ko se vlada menja. Ker pričakovati, da bo RTV neodvisna je utopija.
Meizu ::
Mene ne moti nacionalizacija nacionalnega programa. Potrebujemo pa zakon, ki preprečuje politično vmešavanje v infrastrukturo radiotelevizije.
Unchancy ::
Ukinit državno financiranje RTV. Naj kodirajo signal in naj si ga plačuje, kdor ga hoče gledat.
Škoda časa za ta režimski forum.
Pobrišite post, iz bunkerja vas že kličejo.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
k4vz0024 ::
Vse, kaj bomo dlakocepili. Politika nima kaj delat na nacionalni postaji. Naj si naredijo svoje nove24 in tam nabijajo. Pa velja enako za leve in desne. RTV pa naj bo zaprisežena objektivnem poročanju, to je pa to.
Privatiziranje RTVja bo pa rtv spremenilo v še en planetTV in poptv, tega pa ne rabimo, RTV je dejansko edini program, ki zna postreči tudi z nekomercialnimi, a zelo pomembnimi vsebinami. Ne rabima kapitalizma prav povsod. Fak det šit.
Privatiziranje RTVja bo pa rtv spremenilo v še en planetTV in poptv, tega pa ne rabimo, RTV je dejansko edini program, ki zna postreči tudi z nekomercialnimi, a zelo pomembnimi vsebinami. Ne rabima kapitalizma prav povsod. Fak det šit.
mtosev ::
Vse, kaj bomo dlakocepili. Politika nima kaj delat na nacionalni postaji. Naj si naredijo svoje nove24 in tam nabijajo. Pa velja enako za leve in desne. RTV pa naj bo zaprisežena objektivnem poročanju, to je pa to.
+1 dober post.
Sicer razen dnevnika in zelo redko kakšnega športa niti ne gledam TVja kaj dosti.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013
krempelj ::
+1 dober post.
Sicer razen dnevnika in zelo redko kakšnega športa niti ne gledam TVja kaj dosti.
Jaz pogledam kaksen dokumentarec (sicer vecinoma na BBC visim, samo imajo pri nas nekoga, ki ima res dober okus za dokumentarce, congratz) na RTVSLO in Studio City, zadnje case tudi vedno vec porocila, ker se mi ne da vec gledati PopTVja in njihovih bullshitiranj o sportnikih, prometnih nesrecah in covidu (to je za idiote od anticepilcev), po drugi strani pa je vse kar je objavljeno na internetu praviloma fake news.
PopTV sem nehal gledati, ce bi hotel poneumljanje bi se raje prijavil na Fejstbukov.
Praskam...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: krempelj ()
TV je dober samo za prenos športa in za playstation, ostalo se dobi na netu.
Vse se dobi na netu. Samo v tem primeru moras sam lociti plevel od kvalitete in kot je dokazalo proticepilsko gibanje, vecina tega ni sposobna lociti in potem zagovarjajo mnenja drogerasov, alkoholikov, frizerk, fachidiotarskih racunalnicarjev,... ne poslusajo pa dr. znanosti.
Nocem takih novic. Naj jih berejo idioti. Ki bojo zaradi tega ostali idioti.
Praskam...
Zgodovina sprememb…
ostalo se dobi na netu.
Saj, zato pa je folk danes spran bolj ko sprana plenica iz leta 1700, potem, ko jo je presralo že vsaj dvojni ducat driskavih otrok. .
ostalo se dobi na netu.
Saj, zato pa je folk danes spran bolj ko sprana plenica iz leta 1700, potem, ko jo je presralo že vsaj dvojni ducat driskavih otrok. .
Tako je. Pac kreteni, ki vse svoje novice dobivajo na internetu, ne razumejo, da za njimi ne stoji nihce, ki bi zaradi tega lahko odgovarjal s svojim pravim imenom in priimkom. Da bi ga zaradi plasiranja fake news lahko tudi zaprli. In potem poslusajo in verjamejo bullshitu. Seveda tudi razni lobiji plasirajo svoje nebuloze v javnih obcilih ampak ravno zaradi odgovornosti bistveno manj kot povsod drugod.
Praskam...
Zgodovina sprememb…
Ukinit državno financiranje RTV. Naj kodirajo signal in naj si ga plačuje, kdor ga hoče gledat.
Kaj, a da bos lahko gledal samo Kmetijo in podoben bullshit? To si morda zelis ti, jaz pa rade volje dam tistih nekaj ficnikov vsak mesec, sploh ne zase, ampak zato, da ne zivim v drzavi polni idiotov, ki gledajo reality showe. Tudi, ce 1% populacije pogleda tisti en dokumentarec na teden, je vseeno 0.01% idiotov manj "in wild".
Tebi se morda zdi majhen uspeh, meni pa se zdi en dan manj v poti v idiokracijo, kjer bos zalival poljscine z Brawndom. It's Got Electrolytes!
Praskam...
Zgodovina sprememb…
spegli ::
Katastrofa je gledat športne prenose, ko je skoraj več reklam kot vsebine. Na komercialnih programih so bolj usmiljeni.
Potem greš gledat to na komercialne programe.
Pac nihce, ki ima za silo urejeno podstresje, ne gre gledati sporta. To je za popolne idiote, na nivoju primitvcev iz 0 AC/BC. Kruha in iger.
Praskam...
Ja sej gledam na evrosport raj, sam fakof
A ni zakonsko določeno koliko je lahko reklam ?
A ni zakonsko določeno koliko je lahko reklam ?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: spegli ()
Velki ::
Aja za MSM pa kdo stoji a ne?
Če si bil na protestih ne rabiš bit ravno genij da ugotoviš kam pes taco moli pri MSM. Ne hvala, si bom kar sam poiskal svojo resnico na internetu, ker če res ravno ne verjameš glih vsaki nebulozi ki jo lansirajo hard-core anti cepilci prideš sigurno bližje resnici kot če gledaš MSM.
Saj ne pravim da je vse kar povejo MSM laž ker to ni res (čeprav nekaj tudi je a bolj redko), se zgodi da kdaj o kaki neprijetni temi tudi ne poročajo ampak spet bolj redko. Težava je v tem da se da resnico velikokrat tako skriviti da človeka ki sam ni ravno mislec hitro zmanipuliraš po svoji volji... Isto velja za NOVA24 (le da moraš biti tam res anti mislec)...
Če si bil na protestih ne rabiš bit ravno genij da ugotoviš kam pes taco moli pri MSM. Ne hvala, si bom kar sam poiskal svojo resnico na internetu, ker če res ravno ne verjameš glih vsaki nebulozi ki jo lansirajo hard-core anti cepilci prideš sigurno bližje resnici kot če gledaš MSM.
Saj ne pravim da je vse kar povejo MSM laž ker to ni res (čeprav nekaj tudi je a bolj redko), se zgodi da kdaj o kaki neprijetni temi tudi ne poročajo ampak spet bolj redko. Težava je v tem da se da resnico velikokrat tako skriviti da človeka ki sam ni ravno mislec hitro zmanipuliraš po svoji volji... Isto velja za NOVA24 (le da moraš biti tam res anti mislec)...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Velki ()
gusto ::
Cenzura je v zadnjem obdobju na RTV v polnem teku.
Kot prvo so prvič v zgodovini portala uvedli moderiranje komentarjev pod nekaterimi članki pred objavo in zaklenili komentarje med 23h in 6h zjutraj.
Kot drugo, pa komentarje brišejo, kot za stavo. 3/4 mojih komentarjev je izbrisanih. Če gredo čez prvi krog cenzure (pred objavo), so pogosto izbrisani naknadno, ko postanejo bolj vidni. Cca 5-krat so mi že naknadno izbrisali komentar, ki je imel več kot 100 zvezdic.
Napišem cca 5 komentarjev na teden, ponavadi so zmerno kritični do oblasti, vedno so podprti z argumenti in nikoli žaljivi. Skratka ne kršijo nobenih norm, ampak nekomu gredo v nos. Milo rečeno je vse skupaj zelo žalostno in zaskrbljujoče.
Kot prvo so prvič v zgodovini portala uvedli moderiranje komentarjev pod nekaterimi članki pred objavo in zaklenili komentarje med 23h in 6h zjutraj.
Kot drugo, pa komentarje brišejo, kot za stavo. 3/4 mojih komentarjev je izbrisanih. Če gredo čez prvi krog cenzure (pred objavo), so pogosto izbrisani naknadno, ko postanejo bolj vidni. Cca 5-krat so mi že naknadno izbrisali komentar, ki je imel več kot 100 zvezdic.
Napišem cca 5 komentarjev na teden, ponavadi so zmerno kritični do oblasti, vedno so podprti z argumenti in nikoli žaljivi. Skratka ne kršijo nobenih norm, ampak nekomu gredo v nos. Milo rečeno je vse skupaj zelo žalostno in zaskrbljujoče.
Have you tried turning it off and on again?
ostalo se dobi na netu.
Folk, ki dobiva news na fb in podobnih websitih verjame v razen bullshit, da sploh ni funny. Na dnevniku vsaj imajo neke standarde kakovosti pri poročanju. Na fb pa se lahko vsak razglasi za neodvisnega novinarja, strokovnjaka etc. Vidimo kam to vodi.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mtosev ()
WaterMemory ::
Kaj je to nekomercialna televizija? A je to tv, ki nima dobicka od reklam? Ali imamo kaksno tako? A je rtvslo komercialna televizija? Ce kdo rece da ni, kako ce ima komercialne reklame gor? Ali je neodvisna od najvecjih sponzorjev kot so farmacija in mobilna telefonija? Ali pa neodvisna od drugih najvecjih medijskih his? Morda delno, povsem, koliko?
Nekdo je enkrat dejal, ja kako pa naj tv zivi, ce nima reklam? Pa sem mu rekel, da na internetu ze obstajajo mediji, ki nimajo reklam in zivijo izkljucno od donacij svojih gledalcev. Nimajo nic politike posredovane vmes med gledalci in medijem pa nic korporacij in drugih interesnih skupin.
Nekdo je enkrat dejal, ja kako pa naj tv zivi, ce nima reklam? Pa sem mu rekel, da na internetu ze obstajajo mediji, ki nimajo reklam in zivijo izkljucno od donacij svojih gledalcev. Nimajo nic politike posredovane vmes med gledalci in medijem pa nic korporacij in drugih interesnih skupin.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: WaterMemory ()
Nekomercialen TV je zame tisti, ki ni odvisen od prav vsake vsebine za letni prihodek. To hkrati pomeni, da se lahko takšna postaja svobodno odloča o kulturnem programu in ni vezana kompletno na kapitalisični bullshit in ponuja samo vsebino, ki jo publika razgrabi. To pa zadnje čase vemo, kaj je: Črna kronika, resničnostni šovi, ljubezen na kmetiji in podobne neumnosti.
To ni produktiven program, to ne vzpodbuja kulturne rasti, skratka, to naj ostane na PopTVjih in podobnih postajah, RTV pa naj ostane glavni nosilec kulturne note, pa bo vse tako, kot mora bit. Reklame bodi hvaležen, da so, drugače bi pavšal za RTV na položnici bil toliko višji. Pa se bi spet našel trop nergačev, ki jih moti, da jim kulturni prispevek na RTV disrupta plačilo za lizing BMWja pri minimalni plači. Bejž če wjdeš.
To ni produktiven program, to ne vzpodbuja kulturne rasti, skratka, to naj ostane na PopTVjih in podobnih postajah, RTV pa naj ostane glavni nosilec kulturne note, pa bo vse tako, kot mora bit. Reklame bodi hvaležen, da so, drugače bi pavšal za RTV na položnici bil toliko višji. Pa se bi spet našel trop nergačev, ki jih moti, da jim kulturni prispevek na RTV disrupta plačilo za lizing BMWja pri minimalni plači. Bejž če wjdeš.
Kebo ::
Mene precej žalostni, da v času volilne kampanje dajejo Počivalšku čas na TVju. Z manj kot 1% podpore ga na tvju sploh nebi smelo biti oziroma bi se moral pojavljati z ostalimi pod 1% pacienti.
Reklame bodi hvaležen, da so, drugače bi pavšal za RTV na položnici bil toliko višji.
in kaj je problem? Kvaliteta se placa. Ce boste skrtarili okrog placila, pa saj ni cudno da je potem program tak kot je. Zahvalite se tistim, ki zelijo placat manj. A veste kaj se je potem zgodilo? Nekateri vrhunski raziskovalni novinarji so dobili odpoved in zdaj nekateri med njimi delajo neodvisno na internetu in zivijo od donacij. Predvidevam, da se bodo v prihodnosti formirale povezave med posameznimi neodvisnimi novinarji v neodvisne medije na internetu. To se je ze zacelo dogajat.
Ganon ::
Vsakič znova sem šokiran nad primitivnostjo Hojsa. Brezsramno laže, zavaja, provocira, ter zganja ceneni populizem pred celotno Slovenijo. Zlaže se o Golobovi plači, on mu s plačilno listo dokaže, da temu ni tako in že v naslednji izjavi ponovi laž. Gniloba v človeški podobi.
A ni boljse najt kaksen pozitiven primer in ga omenit, boljse to kot pa najt nekaj kar te moti in temu posvecat svoj dragocen cas in pozornost. ???
Mare2 ::
Vsakič znova sem šokiran nad primitivnostjo Hojsa. Brezsramno laže, zavaja, provocira, ter zganja ceneni populizem pred celotno Slovenijo. Zlaže se o Golobovi plači, on mu s plačilno listo dokaže, da temu ni tako in že v naslednji izjavi ponovi laž. Gniloba v človeški podobi.
Sploh sedaj, ko je njegov šef na bolniški, izoliran, je čisto zmeden, ko mora razmišljat s svojo glavo. Je nastala velika praznina. :)
http://bit.ly/Navodilo123 Podpora za N26 Mastercard za Slovenijo
donvitoc ::
Če bi jih privatizilali bi propadli v enem tednu ker nihče ne bi placčal za to da gleda reklame in da mu pridigajo kaj moraš verovat. Pop tv mi ne krade iz žepa. Isto mi ne Mcdonalds, sem pa prepričan da bi vsi radi da jim moraš služiti, iz moralnih razlogov.
WaterMemory je izjavil:
in kaj je problem? Kvaliteta se placa. Ce boste skrtarili okrog placila, pa saj ni cudno da je potem program tak kot je. Zahvalite se tistim, ki zelijo placat manj. A veste kaj se je potem zgodilo? Nekateri vrhunski raziskovalni li odpoved in zdaj nekateri med njimi delajo neodvisno na internetu in zivijo od donacij. Predvidevam, da se bodo v prihodnosti formirale povezave med posameznimi neodvisnimi novinarji v neodvisne medije na internetu. To se je ze zacelo dogajat.
Skratka, ne ukradejo mi dovolj
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: donvitoc ()
kuall ::
Voditeljica tarče je leva, to pa zalo pomaga levim politikom, ki nastopajo v oddaji.. voditelj čist obrne tok dogajanja v svojo smer. Dokler so voditelji subjektivni težko govoriš o poštenosti in objektivnosti.
Če bi jih privatizilali bi propadli v enem tednu ker nihče ne bi placčal za to da gleda reklame in da mu pridigajo kaj moraš verovat. Pop tv mi ne krade iz žepa. Isto mi ne Mcdonalds, sem pa prepričan da bi vsi radi da jim moraš služiti, iz moralnih razlogov.
Ampak tale komentar kvečjemu kaže, da ne razumeš čisto note pomembnosti nacionalne televizije in zakaj je program takšen, kot je. Kot sem že omenil, ni vse v kapitalističnem konzumerizmu ter naravoslovni tehniki, civilizacijo mora oblikovati ravnovesje med naravoslovjem ter družboslovjem, manjko slednjega zadnje čase (in posledično manjko v splošni razgledanosti posameznika) se pa jasno kaže v trenutni mentaliteti, ki je glede na zadnja desetletja na najnižji točki doslej.
harvey ::
Mene ne moti nacionalizacija nacionalnega programa. Potrebujemo pa zakon, ki preprečuje politično vmešavanje v infrastrukturo radiotelevizije.
Si sploh razumel kaj si napisal? Kako se lahko politično vmešavaš v računalnike, luči, stavbo, oddajnike...
ínfrastruktúra -e ž (ȋ-ȗ)
temeljne naprave, objekti, zlasti prometni, ki omogočajo gospodarsko dejavnost določene skupnosti: informacijska, telekomunikacijska infrastruktura; vlagati v infrastrukturo; ceste, železnica, elektroenergetika, skratka, vsi objekti infrastrukture; razmerje med infrastrukturo in superstrukturo
// navadno s prilastkom kar je potrebno za opravljanje kake dejavnosti sploh: sredstva za industrijsko, turistično infrastrukturo; infrastruktura kulture, šolstva, športa
♦ urb. komunalna infrastruktura komunalna opremljenost, urejenost naselij
Ar scáth a chéile a mhaireann na daoine.
------
------
Si sploh razumel kaj si napisal? Kako se lahko politično vmešavaš v računalnike, luči, stavbo, oddajnike...8-O
Ajde, razmisli, saj bo.
Tip: Posredno/Neposredno
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Meizu ()
Kaj, a da bos lahko gledal samo Kmetijo in podoben bullshit? To si morda zelis ti, jaz pa rade volje dam tistih nekaj ficnikov vsak mesec, sploh ne zase, ampak zato, da ne zivim v drzavi polni idiotov, ki gledajo reality showe. Tudi, ce 1% populacije pogleda tisti en dokumentarec na teden, je vseeno 0.01% idiotov manj "in wild".
Tebi se morda zdi majhen uspeh, meni pa se zdi en dan manj v poti v idiokracijo, kjer bos zalival poljscine z Brawndom. It's Got Electrolytes!
Ne gledam TV. Po drugi strani pa je dejstvo, da je v najboljšem primeru RTV plen vsakokratne garniture na oblasti, ki jo uporablja za širjenje svoje propagande. Zakaj bi moral jaz to plačevati? Fuck off RTV Slo.
Mene precej žalostni, da v času volilne kampanje dajejo Počivalšku čas na TVju. Z manj kot 1% podpore ga na tvju sploh nebi smelo biti oziroma bi se moral pojavljati z ostalimi pod 1% pacienti.
Tip je minister. Jbg.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Unchancy ()
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Adijo mod Rdeči Kmeri.
Zdej postaja SDS propaganda TV. Mi je pa všeč teta, ki večino dneva na programu prodaja zdravila.
sbawe64 ::
rtvslo se bere samo še zaradi komentarjev ob novicah.
Kako so kandidati Janeza Janše prevzeli položaje v medijski hiši
https://novice.svet24.si/clanek/novice/...
Kako so kandidati Janeza Janše prevzeli položaje v medijski hiši
https://novice.svet24.si/clanek/novice/...
2020 is new 1984
Corona World order
Corona World order
Saj ni problema. Čez 2 meseca bodo volitve pa jih lahko nova vlada zamenja.
FoxKnox ::
Jaz na letošnjih predvolilnih soočenjih na RTVSlo pričakujem kup negativnih očitkov in vprašanj za Goloba in njegovo levosredinsko koalicijo ter polno hvale in uspešnosti desnih strank blizu SDS.
RTV SLO kot javna inštitucija, servis vseh državljanov bi se morala tega vzdržati.
RTV SLO kot javna inštitucija, servis vseh državljanov bi se morala tega vzdržati.
Mato989 ::
Ampak tale komentar kvečjemu kaže, da ne razumeš čisto note pomembnosti nacionalne televizije in zakaj je program takšen, kot je. Kot sem že omenil, ni vse v kapitalističnem konzumerizmu ter naravoslovni tehniki, civilizacijo mora oblikovati ravnovesje med naravoslovjem ter družboslovjem, manjko slednjega zadnje čase (in posledično manjko v splošni razgledanosti posameznika) se pa jasno kaže v trenutni mentaliteti, ki je glede na zadnja desetletja na najnižji točki doslej.
Daj ne bluzi... dobre zadeve z veseljem plačam in pogledam, ampak 99,9% RTVja ni dobrih zadev... za tistih 0,1% pa je 145€ letno MNOGO PREVEČ... sploh ko primerjam da recimo imam netflix zastojn od kolega in ga pogledam večkrat letno kot RTVSLO...
pač priznajte, prisilno plačevanje RTVja je sleparija
Če sem pomagal, se priporočam za uporabo linka!
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
KUCOIN EXCHANGE link: https://www.kucoin.com/#/?r=E3I9Ij
BINANCE EXCHANGE link: https://www.binance.com/?ref=10161115
Murgelski palček je še vedno popularen pri nekaterih. Nisem vedo, da ljudje še vedno verjamejo v ta stuff.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | RTV prispevek (strani: 1 2 3 4 … 78 79 80 81 )Oddelek: Loža | 414421 (1171) | delavec44 |
⊘ | Kaj počne 2300 ljudi na RTV? (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Loža | 84920 (74829) | Wrop |
» | Morebitne spremembe v plačevanju RTV prispevka (strani: 1 2 )Oddelek: Problemi človeštva | 9403 (7533) | mujek |
» | Peticija za ukinitev RTV prispevka (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 37575 (32958) | radmannsdorf |
» | Ukinitev obveznega RTV prispevka (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 67344 (53096) | RejZoR |