Forum » Zvok in slika » Audio OUT na DVD Komponenti
Audio OUT na DVD Komponenti
Soncek ::
Zanima me razlika med koaksialnim in opticnim izhodom za zvok na
DVD Komponenti.
Ima mogoce kdo kaksen link ker so tej standardi opisani?
Hvala
DVD Komponenti.
Ima mogoce kdo kaksen link ker so tej standardi opisani?
Hvala
Wox ::
Pri koaksialnem izhodu imaš električni signal. Rabiš koaksialni kabel. Kvaliteta signala je odvisna od kvalitete, dolžine tega kabla, priključkov in elektromagnetnih motenj.
Pri optičnem izhodu se prenaša informacija preko IR svetlobe. Rabiš kabel iz optičnega vlakna. Kvaliteta signala je odvisna od pretvornika el.signal/IR in obratno. Optični kabel oz. IR svetloba je imuna na EM motnje. Pri uporabi enorodovnega otičnega vlakna pa lahko rečemo, da izgub ni.
Ob predpostavki dobro izvedenih el.signal/IR pretvornikov, predstavlja uporaba optičnega izhoda boljšo kvaliteto.
Pri optičnem izhodu se prenaša informacija preko IR svetlobe. Rabiš kabel iz optičnega vlakna. Kvaliteta signala je odvisna od pretvornika el.signal/IR in obratno. Optični kabel oz. IR svetloba je imuna na EM motnje. Pri uporabi enorodovnega otičnega vlakna pa lahko rečemo, da izgub ni.
Ob predpostavki dobro izvedenih el.signal/IR pretvornikov, predstavlja uporaba optičnega izhoda boljšo kvaliteto.
Soncek ::
Hvala za odgovore, zanimalo me je zato ker se odlocam
katere zvocnike naj kupim. DVD Komponenta ima opticni
in koaksialni izhod tako da imam malo vec izbire.
Gledal sem Creativove Inspire 5500 Digital 5.1 ter Logitechove
Z-640. Izbral bom po moje Creativove, samo zanima me ce ima
DVD Dolby digital ter DTS izhoda, zvocniki imajo pa samo dolby
digital dekoder ali je to ok?
katere zvocnike naj kupim. DVD Komponenta ima opticni
in koaksialni izhod tako da imam malo vec izbire.
Gledal sem Creativove Inspire 5500 Digital 5.1 ter Logitechove
Z-640. Izbral bom po moje Creativove, samo zanima me ce ima
DVD Dolby digital ter DTS izhoda, zvocniki imajo pa samo dolby
digital dekoder ali je to ok?
gumby ::
Dolby digital in DTS uporabljata isti kabel, razlika je v načinu kodiranja zvoka... če bo komponenta poslala dts signal na ojačevalnik, ki nima dts dekoderja, po pač tiho (ali pa se bo slišal šum)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WD Live in domači kinoOddelek: Zvok in slika | 6928 (6165) | lowac |
» | katero zvočno kartico (strani: 1 2 3 )Oddelek: Kaj kupiti | 18714 (11050) | sash69 |
» | Zvočniki k LCD TV (strani: 1 2 )Oddelek: Zvok in slika | 10912 (10187) | T-Majo |
» | Creative Labs bo začel prodajati svoje procesorjeOddelek: Novice / Procesorji | 4237 (3134) | Jst |
» | SB Live in dekodiranje!!!! need help!Oddelek: Zvok in slika | 1084 (969) | pircp |