Forum » Loža » Madžarska meja
Madžarska meja
FiReFTW ::
Danes sem šel na izlet v budimpešto in me je presenetilo da niti na poti tja niti nazaj ni bilo nobene mejne kontrole, ničesar, samo prek avtoceste si se peljal direkt tja in nazaj.
Glede na to da smo v covid časih pa da imajo takšne striktne pogoje za vstop v državo me zanima kako je to možno? Potemtakem bilokdo lahko pride v slovenijo iz te poti brez da bi ga sploh preverili?
Glede na to da smo v covid časih pa da imajo takšne striktne pogoje za vstop v državo me zanima kako je to možno? Potemtakem bilokdo lahko pride v slovenijo iz te poti brez da bi ga sploh preverili?
cekr ::
Greš lahko tudi v Italijo. Samo ne pričakuj milosti, ko te ustavijo kjerkoli v državi.
Sinclair ZX Spectrum [Zilog Z80A - 3.5 MHz, 48kB, dvojni kasetofon,
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
TV-OUT, radirke, Sinclair-Basic], Sinclair ZX-81 [Z80A, 3.25MHZ, 1kB]
kondezator ::
Greš lohka tud na Resevno. Pa te ne bojo ustavl. Corona te čaka za usakim vogal, če ne veš upraši. :)
PrihajaNodi ::
Dve državi, ki sta brez plandemija pravil in QR kod sta Madžarska in Bosna. V EU.
#OstaniDoma
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
#StaiAcasa
#SpikajmoSEvsi
zee ::
Bosna ni v EU.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Kayzon ::
kondezator je izjavil:
Greš lohka tud na Resevno. Pa te ne bojo ustavl. Corona te čaka za usakim vogal, če ne veš upraši. :)
Ocitno Corona obstaja zgolj v medijih hehe.
Queen ::
kondezator je izjavil:
Ocitno Corona obstaja zgolj v medijih hehe.
Tole bo kar držalo.
V zadnjih dveh letih nismo z družino potovali nič manj kot pred korono. Samo v Sloveniji smo (spet) bolj papeški od papeža. Celo v Avstriji 2. dan po začetku kao strogega zaprtja konec novembra nas nikjer ni nihče nič vprašal, razen na check-in kontroli (izpostavljam Avstrijo, ker so podobno svetohlinski kot mi).
Sicer pa je povsod tako, da se v betonskih džunglah bolj pazijo, že zaradi gostote in tipa prebivalstva, ki se je seveda na okolje prilagodilo. Izven urbanih območij pa se svobodnjaki nikjer po svetu ne sekirajo toliko za to, kar se gredo v mestih.
simonchelo ::
Jao toplo vodo odkrivat. Covid je res večinoma v medijih. Tudi v Avstrijo čez Karavanke v večini primerov ni nikogar, če pa je pospešeno maha z roko naprej. Na ljubelju tudi včasih je en vojak tam, včasih ga ni. Nikoli preveril papirje. Italija brez kontrole, Švica brez kontrole. Francija brez kontrole.
Kljub temu moraš imeti vedno pripravljene vse papirje, lahko te ustavijo kjerkoli v notranjosti in moraš predstaviti vse potrebno. Pač tko je.so pa v večini primerov ful prijazni. Jest od starta covida se nisem imel težav. Tudi ko je bila šlo zaprta na občine ali smo imeli policijsko uro ni bil nikoli problem. Če pa berem novice in komentarje potem pa živimo v najbolj zaprti druzbi.
Večina ljudi je nezadovoljnih s svojimi odločitvami in načinom življenja. In covid je odličen razlog da svojo krivdo in frustracije prevalis na nekoga drugega.
Kljub temu moraš imeti vedno pripravljene vse papirje, lahko te ustavijo kjerkoli v notranjosti in moraš predstaviti vse potrebno. Pač tko je.so pa v večini primerov ful prijazni. Jest od starta covida se nisem imel težav. Tudi ko je bila šlo zaprta na občine ali smo imeli policijsko uro ni bil nikoli problem. Če pa berem novice in komentarje potem pa živimo v najbolj zaprti druzbi.
Večina ljudi je nezadovoljnih s svojimi odločitvami in načinom življenja. In covid je odličen razlog da svojo krivdo in frustracije prevalis na nekoga drugega.
ciao
stara mama ::
Če bi nekateri manj spremljali medije (vse, požegnane IN fake news medije) nebi vso covid tiranijo vzeli kot za edino resnico. Tud hrvati imajo dosti bolj ohlapna pravila.
Samo pri nas nekateri preko odlokov in izjav na TVju zdravijo neke svoje komplekse. Če to ni zadnji mesec-dva dosti očitno, potem vam nekaterim ni več pomoči.
PS: Nisem antiwaxer, ali kak drug teoretik zarot, ne spremljam tega šrota.
PPS: Če bi napisal neko knjigo vseh butastih corona izjav, bi bila daljša od priročnika: kako razumeti ženske
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: stara mama ()
m0LN4r ::
Danes sem šel na izlet v budimpešto in me je presenetilo da niti na poti tja niti nazaj ni bilo nobene mejne kontrole, ničesar, samo prek avtoceste si se peljal direkt tja in nazaj.
Zakaj presenetilo, saj pa maske ne nosijo ze od poletja ne, tudi zurat lahko hodis prek kolko hoces.
Saj imajo ukrepe in kampanjo, ampak niso tako diktatorski v resnici, kot na zahodu.
Meni so se ze poleti smejali, ko sem tam z masko hodil naokoli. Ni taksne represije kot prinas, razen ce namenoma isces probleme, to je drugo.
Tam je vse na izi kar se ukrepov tice, ze od lani.
PS: Aja pa isto je ko prestopim AT-DE mejo in AT-SLO mejo, se ni bog me ni vprasal za test ali karanteno. To ustavljajo samo avte z CE in KR tablicami in delavske kombije.
Je ogromno "manjsih" prehodov, kjer samo peljes.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Zgodovina sprememb…
- spremenil: m0LN4r ()
chucki ::
Cudno ane, za zelo desno usmerjeno drzavo in diktatorsko, kot jo prikazujejo levi mediji
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
c3p0 ::
Bil 2 tedna nazaj v Budimpešti, tako zadovoljen, da je bookiran že nov izlet čez 3 tedne.
Nobenih kontrol, preverjanj PCT, masko pač nosiš na javnem prevozu in v notranjih prostorih, to pa je to. Verjetno od kovida padajo en preko drugega, ker nimajo fašizma, kot mi. Ironično.
Nobenih kontrol, preverjanj PCT, masko pač nosiš na javnem prevozu in v notranjih prostorih, to pa je to. Verjetno od kovida padajo en preko drugega, ker nimajo fašizma, kot mi. Ironično.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Vstop v avstrijo (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 70216 (41162) | PrihajaNodi |
» | V Sloveniji verjetno odkrili novo različico SARS-CoV-2 (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 38174 (24936) | antonija |
⊘ | sezona gripe 750 hospitaliziranih, Zdaj zarad Covid pa 200 in panika (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Loža | 30201 (28304) | |
⊘ | Glavni uradni nemski medij: Pretiravali smo pri priporocanju s korona virusomOddelek: Loža | 5568 (4485) | hr_natakar |