» »

Uvoz blaga iz spletnega naročila preko pošte

Uvoz blaga iz spletnega naročila preko pošte

Glodko ::

Preko strani Etsy sem naročil določen izdelek. Izdelek je bil v SI poslan izven EU. Blago sem sicer plačal več kot 150 eur (in brezplačna poštnina). Ob naročilu seveda nisem bil pozoren oz. sem sploh pozabil, da me utegne čakati še strošek carinjenja in DDV :/

Ko grem sedaj na portal naše pošte imajo tam zavedeno, da je vrednost paketa 50 eur. Seveda pa moram kot del carinjenja (uvoza?), predložiti račun oz. PDF naročila. Ker se tega lotevam prvič, me zanima od kje njim podatek o 50 eur vrednosti paketa (ali to javi pošiljatelj)? Kakšen je v tem primeru zame dodaten strošek?

Če prav vidim, je uvozni postopek nad 150 eur cca. 28 EUR in 22% DDV na prodajno ceno. Ali to drži? Vprašam predvsem zato, ker mi to znatno podraži moje naročilo (vem, moral bi pomisliti ob potrditvi) in v primeru takega dodatnega stroška, ne vem, če bi tole sploh sprejel :/

Utk ::

In misliš da boš dobil 150 evrov nazaj, če "ne sprejmeš"?

_Denny_ ::

Ne bi škodilo, da si malo prebereš zadnje strani od teme Carina in Naročanje preko Aliexpress. Tadruga sicer nima veliko skupnega s tvojim problemom, je pa opisano kar nekaj stvari v zvezi s stroški pri uvozu.

Od kod jim 50€? Prodajalec se je pri pošiljanju zlagal (obrazec CN22), da je taka vrednost. To z dajatvami nima veze, ker ti jih izračunajo glede na tvoje predložene dokaze iz printscreena naročila, pdf računa, bančnega/Paypal nakazila, ipd.

Plačal boš 28€ uvoznega postopka, 22% DDV in mogoče še carino; višina te je odvisna od tipa izdelka, poglej na TARIC (klikni "[Prebrskaj]" in najdi pravilno oznako, na desnem seznamu izberi od kod paket prihaja).
Asrock X670E Taichi, Ryzen 9 7950X3D + NH-D14, 96GB Corsair DDR5-6400 CL32
RTX 2070S 8GB, 2TB Kingston KC3000, 2TB ADATA SX8200 Pro, 4TB Micron 5200
Seasonic Focus Plus 850W, Corsair Air 540, Logitech Z-2300, Samsung UE65H6400

Glodko ::

Hvala za odgovor. Preverim še v sosednji temi. Hvala!

Steinkauz ::

Kaj resno si pošta pobere 28eur za uvozni postopek? :O
Razumem, če bi bla vrednost 1000eur, ma pr 151 eur daš skor 20%.

GupeM ::

Kaj resno si AMZS pobere 35 € za tehnični pregled?
Razumem, če bi bila vrednost 50.000 €, ma pr 150 eur vrednem Yugu daš več kot 20%.

Glej, dela je ravno toliko, če je pošilja vredna 151 €, ali pa 10.000 €.

Sicer se strinjam, da je predrago, ampak višja/nižja cena glede na vrednost se plača s carino, ne s postopkom.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

DHL Carina (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6117606 (1554) Machete
»

Carinski stroški pri naročilu iz amazona

61225 (1032) techuser
»

Zakaj tako visoka carina? (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6521123 (10525) BorutK-73
»

Carinska pošta (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

344103208 (58069) Mare2

Več podobnih tem